cununie religioasa ortodox - protestant

cununie religioasa ortodox - protestant | Autor: louisea

Link direct la acest mesaj

m-ar interesa daca un ortodox se poate casatori cu un protestant si in care din cele doua biserici.

multumesc pt eventualele raspunsuri

------------------------
Banditin actiune

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Nu stiu despre ortodox-protestant, dar eu am o colega ortodoxa care se marita cu un evreu si am inteles ca o sa aiba un preot si un rabin care o sa-i cunune. Deci nu vad de ce nu ar fi posibil si intre un protestant si un ortodox.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Biserica ortodoxa cu siguranta nu, dar cred ca la cea protestanta nu o sa fie nici o problema. Am auzit chiar un caz in care nici unul din miri nu era protestant dar biserica protestanta i-a casatorit (era o combinatie ortodox cu evreu parca).

quote:
Initial creeata de louisea

m-ar interesa daca un ortodox se poate casatori cu un protestant si in care din cele doua biserici.

multumesc pt eventualele raspunsuri

------------------------
Banditin actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

buna!
eu stiu ca se poate. au un prieten ai carui parinti sunt: tatal ortodox, mama catolica. au facut nunta in ambele biserici, iar copii sunt: baiatul mare ortodox, cel mic catolic.
deci, cred ca se poate.

"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iael spune:

BraveGirl,nu pot sa cred ca un rabin accepta sa cunune un evreu cu o crestina.Stiu ca pt a te cununa religios cu un evreu nu e un lucru tocmai simplu. Se fac cursuri , se dau examene , trebuiesc respectate regulile de cushrut- toate acestea pt a trece la iudaism si abia apoi se poate accepta casatoria.
Poti fi nascuta in Israel , crescuta acolo dar daca mama este crestina nu se accepta casatoria cu un evreu pana nu se trece la iudaism.
Si nici preotul orotox nu accepta .
Poate prietena ta nu a vorbit inca cu rabinul / preotul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Asa stiu si eu ca nici rabinul si nici preotul ortodox nu accepta asa ceva. Tocmai de aceea cuplul despre care vorbeam eu mai sus (ortodox-evreu) au ales sa fie casatoriti de catre biserica protestanta, s-ar parea ca numai aici se poate, fiind mai permisiva. Dar daca vrei neaparat si la biserica ortodoxa, poti incerca la singura biserica din Bucuresti unde stiu ca este un preot care oficiaza acest gen de casatorii (si la mine este aproape aceeasi problema: ortodox-musulman), biserica Batistei de pe strada cu acelasi nume. Eu am o prietena cu aceeasi formula ortodox-musulman care s-a casatorit acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucky_miha3la spune:

Buna tuturor!Sunt noua pe aici si am vazut subiectul vostru de discutii!Eu sunt in aceeasi situatie,in septembrie va avea loc cununia religioasa,nu stiu exact unde dar aceeasi problema-eu sunt ortodoxa-el protestant!Ne vom casatori in Busteni-sper sa gasesc un preot care sa ne cunune in biserica ortodoxa dar stiti ceva daca nu va fi posibil atunci va spun sincer ca treaba asta cu religia ma va da inapoi pentru ca nu conteaza,din punctul meu de vedere de ce religie suntem,ar trebui sa se respecte pentru ca dumnezeu este numai unul si nu vad de ce ar impiedica unirea a 2 persoane ce se iubesc!Daca se va intampla asa atunci imi voi oficia casatoria undeva afara-in mijlocul naturii-ca in filme-cu flori cu mese,etc!
Bafta multa in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by louisea
ma gandeam eu ca se poate cel putin in biserica protestanta.. desi parca eu as prefera cea ortodoxa
mai stie cineva cazuri: ortodox - protestant??

Louisea, pe noi nu ne-a acceptat la cununie in biserica ortodoxa pana nu s-a botezat sotul meu ortodox.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cordelia spune:

Dragele mele, eu sunt intr-o astfel de situatie: eu- ortodoxa, el -baptist...nunta =septembrie! Am avut destule discutii, si probleme mai mult din cauza parintilor lui, care desi sunt foarte cumsecade si ne intelegem f bine, sunt f. indoctrinati si nu stiu ce s-ar fi intamplat daca eu nu "treceam" la religia lor.....Protestanii sunt mult mai (cum sa zic...?!),habotnici si mai stricti (desi nu sunt sectanti)!Rezultatele sunt : biserica ortodoxa, nu ne permitea sa ne casatorim decat daca el se boteza ortodox....biserica baptista la fel, eu trebuia sa ma botez si pe urma sa ne casatorim.....Sub nici o forma NU se putea o casatorie mixta( adica sa ne pastram fiecare religia lui).... Ar mai fi multe de spus....dar, in principuiu ,un protestant nu va renunta usor (sau deloc?!) la religia lui!! EXISTA UN SINGUR DUMNEZEU!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Louisea, vazui si io acu' subiectu' si..in DK e cit se poate de simplu!!! Biserica protestanta daneza oficiaza casatorii religioase, cu conditia ca macar unul dintre parteneri sa fie membru al Bisericii!! (accepta ei si homosexualii sa se ia religios, daramite alti crestini!!!) Si inca un lucru; aici casatoria religioasa are aceeasi valabilitate ca si cea civila (deci nu mai trebe sa meri si la primarie ca sa-ti iei actu', daca ai fost mai intii la Biserica...curios ca nu stii asta, pentru ca io cind am depus actele, am fost intrebata daca vreau sa ma marit in Biserica sau la Primarie!!!)
Uite www.workindenmark.dk/marriage/0/4/0" target="_blank">aici dovada!!!
cordelia, or fi baptisii habotnici (ca doar sint sectanti), insa protestantii luterani, te asigur ca nu!!!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cordelia spune:

Lilanda, baptistii nu sunt sectaniti, ei sunttot crestini, doar ca au unele diferente(de ex. nu au icone si nici lumanari-"unde scrie in biblie de lumanari?!" ) in practicarea religei. Noi o sa facem ceremonia religioasa undeva afara,(ma gandeam la gradina botanica),daca din pacate nu pot sa intru in biserica ortodoxa

Mergi la inceput