cununie religioasa ortodox - protestant
Raspunsuri - Pagina 2
lilanda spune:
aaaaam priceput Pai in cazul asta (si daca nu vrei s-ajungi in Romania), n-ar fi rau sa trimiti un email la Biserica Ortdoxa din Lyngby (e putin mai la nord de Copenhaga) si sa-i intrebi daca te marita cu un protestant care nu-i dus la Biserica!!! :-)
Uite aici link si adresa lor de mail: http://www.ortodoks.dk/index.html
Cordelia, io cind am scris de baptisti ca sint sectanti, n-am facut-o in sens peiorativ. Baptismul chiar este secta crestina protesanta, in sensul ca s-a desprins de Biserica Protestanta!!! Oricum, mult noroc si.. vorba ta. "Un singur Dumnezeu exista"!!
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
tucike spune:
cam tarziu, dar poate ajuta:
protestantii (lutherani, evangelicali, reformati) accepta casatoria intre religii daca una dintre parti este de aceasta religie. (sigur)
Neo-protestanti (baptisti, penticostali) Sigur nu accepta aceste casatorii. Precum nici ortodoxsi.
Si inca un lucru: catolicii nu sunt protestanti.
imagination is more important then knowledge
Claudi@ spune:
Eu sunt casatorita cu un protestant, in biserica si n-a fost nici o problema. Iar biserica ortodoxa ar fi acceptat casatoria fara ca sotul meu sa se boteze.
O sa ai o slujba foarte frumoasa la protestanti, nu invarteli in jurul mesei , coroane pe cap sau mai stiu eu ce´si sa tina slujba o ora. Mie mi-au dat lacrimile la nunta mea asa frumos a fost si asa frumos a vorbit preotul.
tucike spune:
Depinde si de biserica, si de preot.
Intradevar, slujba la protestanti poate fi forata induiosatoare. In stil american, cum vezi in filme.
imagination is more important then knowledge
valentinag spune:
Loui,raspunsul oficial la Arhiepiscopia Tirgovistei:
"conform canoanelor nici un ortodox nu se poate casatori cu cineva de alta religie,in biserica,decat daca respectivului ii sunt citite Sfintele taine(adik trece la ortodoxism...)poti deasemenea sa faci cerere si vei primi oficial raspunsul,daca obtii aprobare sau nu de la arhiepiscopie.asta daca tii neaparat sa fi in fata lui Dumnezeu casatorita corect dpdv religios ortodox.daca nu,te casatoresti in ce biserica vrei tu,fara sa fi supusa corvoadei de a purta coroana pe cap
Speranta moare ultima!
Valentina
poze