La France (32)
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
liliprejbeanu spune:
Salutare,
vin cu o intrebare gastronomica: ca sa fac drob de miel pentru Sfintel Paste imi trebuie "prapore" de miel. Cum ii zice pe frantuza si pe unde as putea gasi? M-am tot uitat pe la hyper-marché dar n-am vazut niciodata. Voi de unde va alimentati cu produse pentru 'mancarile pascale'.
1000 merci si o zi faina, Liliana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
quote:
Originally posted by liliprejbeanu
Salutare,
vin cu o intrebare gastronomica: ca sa fac drob de miel pentru Sfintel Paste imi trebuie "prapore" de miel. Cum ii zice pe frantuza si pe unde as putea gasi? M-am tot uitat pe la hyper-marché dar n-am vazut niciodata. Voi de unde va alimentati cu produse pentru 'mancarile pascale'.
1000 merci si o zi faina,Liliana
Crépine.
Gasesti numai la macelar. Te duci intii si ii ceri si iti aduce dupa (sper) ! Eu n-am facut niciodata. Aici se gaseste ceva asemanator drobului (dar din porc) la macelar/mezelar.
Sa nu uit : ati cumparat vopseaua si felicitarile de Paste ? caci eu am uitat si voi trimite vederi !
Mik.
lu.more spune:
Pentru drob, eu am gasit solutia! Nu folosesc prapure, ci... foaie de placinta! Iese bun si nu-mi bat capul!
Cumpar foaie "feuilletée" pe care o intind fin-fin cu ruloul, apoi pun umplutura inauntru si gata drobul.
Oricum sotul meu nu stie cum arata cel traditional, deci pot sa-i povestesc ce vreau eu!
Anul asta n-am vopsea de oua! In fiecare an imi trimitea mama cateva pliculete; dar mama nu mai e... Asa ca - de dragul traditiei - cred c-o sa le vopsesc cu suc de sfecla rosie.
Felicitari nu trimit decat cateva electronice. Daca nu, dau telefon!
.................................................................................Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otilia/Otilia.jpg)
Otilia spune:
quote:Hahahaaaaaaaaahaaaaaaaaaaa!!!
Originally posted by lu.more
Si ... cu riscul de a ma face de rasul lumii: care Popek?
![](icon_smile_big.gif)
Uite aici: http://www.le-papier-a-gaumet.com/stars/popeck.asp
Tata român si mama poloneza. Hihi, barbatu-meu il cunoaste personal dar nu stia ca are origini române, nu l-a intrebat decit daca este evreu, ca face bancuri multe despre evrei!
![](icon_smile_big.gif)
Uite aici si citate celebre de Popeck:
http://www.evene.fr/citations/auteur.php?ida=4757
Mik, merci, eu una sunt la curent cu Conventia Colectiva inca inainte de a fi publicata in Jurnalul Oficial. Dar eu sunt sindicata...
![](bandit.gif)
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
![](fetita.gif)
lu.more spune:
quote:
Originally posted by Otiliaquote:Hahahaaaaaaaaahaaaaaaaaaaa!!!
Si ... cu riscul de a ma face de rasul lumii: care Popek?
Deci am avut dreptate!!!
Na, ca de azi dimineata m-am informat si am si ascultat deja cateva sketchuri!
Am dat sa-l cert pe William ca cum s-a facut ca nu m-a culturalizat in acest sens, si el mi-a zis foarte sigur de el ca ba da, sigur mi-a vorbit despre Popeck, doar ca intre cele 2 urechi in momentul acela nu aveam nimic si circulatia intr-un sens s-a produs instantaneu!!!
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
.................................................................................
![](hop.gif)
La Rochefoucauld
liliprejbeanu spune:
Mihaela si Luminita va multumesc pentru sfaturi.
Pentru mine este primul an când voi pregati drob de miel singurica.
Dar ma voi stradui sa iasa ceva de capul lui.
Astazi voi trage o fuga pana la un magazin Armenian sa vad daca au vopsea de oua. Anul trecut de la ei am cumparat si a fost super buna.Liliana
georgianab spune:
Dragele mele va anunt cu bucurie ca am primit scrisoare de la prefect cu aviz favorabil. Gata, incep sa vad luminita de la capatul tunelului!
Va pup.
http://georgiana.iciblog.com
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
quote:
Pentru drob, eu am gasit solutia! Nu folosesc prapure, ci... foaie de placinta! Iese bun si nu-mi bat capul!
Cumpar foaie "feuilletée" pe care o intind fin-fin cu ruloul, apoi pun umplutura inauntru si gata drobul.
Oricum sotul meu nu stie cum arata cel traditional, deci pot sa-i povestesc ce vreau eu!
.................................................................................Dragii de noi
La Rochefoucauld
Mais c'est un scandale !
![](icon_smile_big.gif)
Si eu fac lucruri scandaloase, de exemplu pasca fara aluat dospit dar cu foaie gata facuta.
Bravo Georgiana !
Mik.
oana cretu spune:
Felicitari, Georgiana!
Corina, spune-le tu la fete acea reteta de drob care mi-ai dat-o si mie anul trecut, dupa care faci tu, si nu-i nevoie de nici-o foaie. Nici mami nu facea cu foi, nici bunica...si e drob. Corina, cu ocazia asta o mai scriu si eu o data, ca nu o gasesc, sa sti. E excelenta, fetelor! Eu "m-am batut" cu George pe el. Ca la mama acasa.
Oana si Seb
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."
geo spune:
Multumesc pt gandurile bune. Mihaela, operatia a fost nu prea placuta ( sa simti ca iti umbla cineva in ochi nu e chiar o placere, nu simti nici o durere dar senzatia e neplacuta). Partea frumoasa e ca dupa vreo cateva zile vezi din ce in ce mai clar...eu cu dreptul vad mai bine ca si cu lentilele sau cu ochelarii. Cu ochelarii, cand te uiti drept in fata vazi bine, apoi ci cat schimbi directia spre lateral diopria de modifica ( de asta iti masoara si distanta pupilara, ca de fapt vezi corect doar pe directia inainte...). Deci cu dreptul de a doua zi am vazut asa de bine ca ma gandesc seara: ah, sa imi scot lentilele...dar de fapt nu mai am . Ochiul stang ma jeneza un pic, vad bine la distanta dar am senzatie de " grains des sable"... Am niste picaturi care imi lubrefiaza corneea...dar senzatia asta afurisita nu vrea sa dispara....
Am lucrat cu ochelari de soare, toata lumea credea ca fac pe starul, si cand colo mie imi curgeau lacrimile pe sub ochelari...
Acum dupa 5 zile parca e ceva mai bine...
Si iar lucrez 3 zile consecutiv de la 6:45...dar nu-i nimic ca sambata plec la ROMA pt 3 zile...URA, o binemeritata vacanta!!!
Mihaela, daca vrei detalii suna seara, cand vrei tu...
Otilia, curaj si tine-ne la curent, sper sa obtii un raspuns pozitiv cat mai repede.
Va pup cu drag
http://community.webshots.com/user/jorjettoader20000
"In dragoste nu exista carpituri. Ori e un intreg absolut, curat, ori nu e nimic"I. Vulpescu
"Iadul este calvarul de a nu fi in stare sa iubesti" Dostoievki