La France (32)
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Samsara7 spune:
La multi ani Lulu, chiar daca ajung si eu la spartul targului!
Iti doresc sa ai parte numai de bine si de frumos. Cat despre griji, daca nu deloc -ca sa fim realisti- oricum mai putin decat poti duce!...Se pare ca putem duce mai mult decat am putea crede.
Otilia draga, ce dreptate avea pana la urma Aurelia cu cafeluta! Eu cred totusi ca faptul ca nu ai lasat lucrurile sa curga cum vor madamele are o mare importanta. Asteptam vesti bune!
Geo, cand am facut o noapte de garda mi-a povestit infirmiera cum s-a petrecut operatia ei de miopie! A povestit oarecum cu umor (de fapt, am ras cu cealalta colega de am capiat) dar de atunci mi-e tare frica de operatia asta , desi da impresia ca e ceva minor. Cateva minute, nu tu spitalizare, ce mai, pare usor!
Poate imi dai tu curaj sa o fac (povestindu-mi cum a fost) caci si eu sunt satula de problemele cu lentilele de contact. Nu v-am povestit niciodata, desi imi propusesem sa o fac, aventura de acum un an si ceva cand din pricina pisicii mi-am pierdut lentila.
Doamne ce jale a fost pe mine, eram singura acasa si in toiul noptii. Alaturi, alliens-ii (va mai amintiti de ei, de vecinii mei dragi?) sforaiau, sunetele rasunau in toata casa! Cu ochiul de ciclop -adica cu ochiul inarmat inca cu o lentila- am cautat pe bajbaite in baie timp de 2 ore. Mi-a venit ideea in final sa car lampa halogena si sa o inghesui in toate ungherele. Pisica zgaria la usa infuriata, ea fiind tartorul care mi-a pricinuit necazul. Momentul in care eu recuperam lentila ca sa o pun la dezinfectat a coincis cu momentul in care ea vroia sa bea apa de la chiuveta si in care, dupa prostul ei obicei, a ales sa ma anunte sarindu-mi pe umeri...Si pak! Lentila a sarit de pe deget, am auzit doar un zgomot sec care mi-a dat speranta ca nu s-a dus la canal. Pana la urma, dupa mult chin am gasit lentila (care e rigida, deci ca o bucatica de sticla) inghesuita pe sina unde gliseaza usile de la dus. Scotoceste in toata casa, scoate toate trusele, cauta penseta care nu e niciunde... Dupa inca o ora am reusit sa desprind bucatica de sticla pretioasa vederii mele. Si? Ce credeti ca am facut, perturbata de evenimente? Dupa ce asez lentila in recipientul minuscul, dau drumul la robinet si incep cu sarg sa spal la jetul de apa acelasi recipient. Realizez apoi ca lentila mea s-a dus pe apa sambetei. Asa ca am ramas ciclop pe doua saptamani, pana cand am intrat in posesia unei lentile noi.
Dar de cate ori nu l-am sculat pe Michel in toiul noptii sa ma ajute sa gasesc lentila nenorocita, care o fi ea dintr-un material rigid dar are si o oarecare elasticitate! Daca nu am grija sa o prind corect intre degete, se comporta ca un arc! Cu toate masurile de siguranta luate, din cand in cand cate o lentila are chef de aventura si de plimbareala, exact acolo unde nu imi doresc sa ajunga.
Ca sa nu mai spun cat costa intretinerea lor si reinnoirea stocului, care se face anual.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
frunzaverde2 spune:
Tocmai l-am vazut pe Popek la TV, stiati ca are origini Ro ?
E de fapt un pretext sa va urez o saptamina buna
si mai ales sa aduc subiectul in prima pagina, ma agaseaza cind trebuie sa il caut prea mult.
------------------------
If you want to win you have to learn to be a master of the game.
lu.more spune:
Ce liniste... Vremea e de vina?
Pe scurt:
Multumesc inca o data...
Un gand bun (si pumnii stransi) Mariei, in lupta cu administratia!
O saptamana minunata tutoror si din partea mea si sa veniti cu vesti bune!
Si ... cu riscul de a ma face de rasul lumii: care Popek?
.................................................................................Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Trec si eu sa va urez o saptamina cit se poate de agreabila.
Pentru mine e o saptamina plina si apoi voi fi in vacanta cu ai mei pui.
Pentru Otilia, Didita si fetele cu copii la assmat, am aflat ca s-a semnat o conventie nationala a profesiei care a intrat in vigoare pe 1 ianurie si asta inseamna citeva conditii schimbate la salarizare. Inca n-am citit atent hirtiile.
Sa ma vaicaresc nitel : la mine a nins vineri si simbata si a viscolit. Iar a trebuit sa dezapezim.
Geo, sa stii ca te admir ca ti-ai facut operatie ! Felicitari si sanatate ! Eu sunt de genul Michaelei cu lentilele dimineata, noroc ca n-am . Am si corectii foarte mari (ochelari de copil tocilar).
Mik.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Corina/Corina.jpg)
Corina spune:
Buna dimineata fetele
Hai ca vin si eu cu intrebari,cu toate ca stiu ca subiectul s-a mai discutat,dar deh,nu am notat deci acu m-am trezit ca nu stiu!!!
As vrea sa fac transcrierea casatoriei in Romania,ce acte imi trebuie in afara de :certificatele de nastere ale ambilor soti,extras din actul de mariaj,eventual livretul de familie? Mama imi poate depune actele fara sa aiba procura? Sau ii trebuie procura si cind depune actele si cind le ridica? Cam cit timp dureaza? Daca e prea lung termenul ,exista vreo posibilitate sa il scurtam?
Hai ca v-am zapacit de cap
Eu o sa lucrez saptamina asta,deci o sa va citesc numai seara!
Va pup pe toate si va urez o saptamina frumoasa
Corina si Anna nazdravana!!
f.anomis spune:
Lulu, cu scuzele de rigoare pentru intarziere, iti urez si eu "La multi ani!", sanatate multa si mult soare in viata si sufletul tau! (eu mai ajung sa deschid calculatorul o data pe saptamana!).
Corina, am sa incerc sa-ti raspund eu caci am informatii "proaspete" de la Primaria Brasov (din cate stiu, si tu tot de acolo esti). Parintii mei s-au interesat, caci si eu vreau sa transcriu casatoria si nasterea Oliviei. Deci, pentru transcrierea casatoriei vei avea nevoie de:
- o adeverinta cu domiciliul;
- copie dupa certificatul tau de nastere;
- livret de familie plus certificat de casatorie - original, xerocopii legalizate si traduceri legalizate;
- procura speciala de la consul sau notar francez cu apostila cu Conventia de la Haga; (habar n-am ce-i asta!!!)
- timbru fiscal de 5000 lei.
Dosarul trebuie depus personal, procedura dureaza 2 luni caci dosarele sunt trimise la Bucuresti. Partea proasta e, ca trebuie sa lasi si originalele. Tidula si originalele insa, poate sa le ridice cineva din familie daca faci o imputernicire prin consulat. Din cate stiu eu, de vreo trei ani, la Brasov exista un consulat francez.
Pentru transcrierea nasterii unui copil, sunt aceleasi acte cu singura deosebire, ca in loc de actul tau de nastere se cere cel al copilului - original, xerocopie legalizata si traducere legalizata.
Daca te uiti pe site-ul primariei vei vedea o alta lista pe care au uitat sa o actualizeze. Succes!
Otilia, mult curaj in continuare!
Acum va pup pe toate, va doresc spor la munca si o saptamana frumoasa!
Simona si Olivia Maria (06.12.2004)
Corina spune:
Da simona,din Brasov sint!Am trimis-o pe mama la primarie si mi-a spus asa:
-certificatele de nastere + traducere legalizata(al sotului)
-certificat de casatorie(banuiesc ca e vorba de extras din actul de casatorie)tradus si legalizat
-livretul de familie tradus si legalizat
-adeverinta de la politie cu ultimul domiciliu avut in Romanai
-pasaportul cu domiciliul in strainatate (aici nu inteleg,ca nu il poti face fara transcrierea casatoriei)
Problema e ca eu nu ma pot duce sa il depun personal,daca ii fac procura mamei la ambasada in Paris ,oare nu merge?
Lulu,stiu ca tu ai facut-o ,ai depus actele personal?
Pupici
lu.more spune:
Multumesc pentru urari, Simona !!
Corina, eu am profitat ca eram in vacanta in Romania cand am depus actele. Apoi am lasat o procura cumnatei mele, care mi-a ridicat de la primarie certificatul de casatorie si livretul de familie (pe care il oprisera).
Nu stiu daca se poate sa depui actele prin procura, dar stiu ca eu am dat o declaratie in fata ofiterului care mi-a primit dosarul, in care povesteam de cand sunt casatorita in Franta, cu ce ma ocup etc. (din care rezulta ca nu e o casatorie de forma). De fapt declaratia mi-a dictat-o doamna aceasta, dar era maricica, vreo 2 pagini A4 scrise maruntel... Iar alaturi de declaratie, o cerere prin care solicitam transcrierea casatoriei si eliberarea unui certificat de nastere romanesc.
Se pare, insa ca s-ar putea depune si cu procura – dar asta e doar o deductie a mea: inaintea mea (cand am depus actele) era o doamna care venise sa faca acelasi lucru pentru fata ei, casatorita in Germania. Tot ce stiu e ca actele au fost verificate, acolo la ghiseu (in fata mea), si nu am auzit sa-i fi spus ca fiica trebuia sa vina personal. In schimb dosarul a fost refuzat, si cum discutia s-a prelungit, cand mi-a venit randul, doamna comandant mi-a spus „nu am incredere, imi spune numai minciuni”.
Nu-ti trebuie pasaport cu domiciliul in strainatate, e o eroare (cum ai spus si tu, nu-l poti avea pana nu ai transcrisa casatoria).
Mie nu mi s-a cerut nici adeverinta cu ultimul domiciliu avut in Romania. Am scris in declaratie: „subsemnata.... cu ultimul domiciliu in .....”. Iar cum buletinul imi expirase de ani buni, am scris „ma legitimez cu pasaport nr...”. Asta la sugestia doamnei care s-a ocupat de dosar.
Eu cred ca cel mai bine ar fi sa mearga mama ta si sa intrebe direct pe persoana care se va ocupa de dosar, mi se pare cel mai simplu si cel mai sigur.
Pe urma, cum ti-a spus si Simona, dureaza cam 3 luni...
Bafta !
.................................................................................Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
Corina spune:
Lulu,mama a fost azi dimineata la primarie!Dar a uitat sa intrebe daca imi poate depune dosarul sau nu!Sper sa rezolv fara sa merg in Romania!!Problema e ca imi expira pasaportul in iunie si nu imi face altul fara transcriptie,iar in plus mai am si o problema de mostenire,si nu pot face nimic fara acte!!
Merci pt informatii!!
f.anomis spune:
Corina, informatiile pe care le-a avut mama ta imi par mai simple. Eu una nu mai inteleg nimic...Eu voi merge in iulie acasa si ma voi lumina la fata locului. Eu am adresa din Franta in pasaport pe cartea de sejur. N-am inca CR. Bafta!
Simona si Olivia Maria (06.12.2004)