Contract munca 1/2 norma- concediu odihna
![](images/user_woman.png)
Pentru salariatii angajati cu jumatate de norma ,respectiv 4 ore,durata concediului de odihna este de ......? cite zile?
Multumesc!
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rozi/Rozi.jpg)
Rozi spune:
Biiiiip! Wrong answer! Permiteti-mi, cu voia onorabilului cool, sa-l provoc la
Pt un angajat cu 8 ore, CO anual = 20 zile a cate 8 ore; pt un angajat cu 4 ore, CO anual = 20 zile a cate 4 ore.
Pai altfel, unul cu un singur contract de 8 ore are 20 de zile CO anual; colegul lui, cu 2 contracte de cate 4 ore, are doar 10! Ca daca isi ia 10 la prima firma, trebuie musai sa-si ia si de la doua, doar nu s-o duce juma' de zi la munca si juma' in CO! Stai ca n-am explicat bine, uf! Dar sunt obosita rau, revin maine
Victoras (24.08.2004)
palmyrah2002 spune:
Rozi,asa gindim si noi,problema e ca tanticile de la Camera de Munca de la Iasi "prefera"varianta jumate din 20 ceea ce nu mi se pare corect si consider ca e o chestie de nuanta!
Sa vedem cum o scoatem la capat!
Rozi spune:
Stai putin! Cele 20 zile sunt minimul, poti sa-i dai si 365 pe an daca vrei! Aici nu am intampinat niciodata probleme daca am pus 20 pe un CM cu timp partial, e dreptul firmei, camera de munca nu-mi poate interzice.
Victoras (24.08.2004)
![](images/user_man.png)
cool spune:
Rozi,
Stii bine ca te stimez ca pe o adevarata lady, dar permite-mi, cu reverentzele de rigoare sa te provoc:
1) de unde ai scos-o pe aia cu minim 20 de zile minim?:)))))(vezi ca sunt 21)
2) CO se acorda cf art.140 alin.(2)/C muncii, proportional cu activ prestata intr-un an calendaristic. Si daca vrei te las pe tine sa descoperi art 140 alin. (4) din acelasi Cod:)))
Ori in cazul unuia cu 4 ore, este normal sa beneficieze pe jumatate ca doar nu a realizat aceeasi activ ca a celui cu 8 ore. (Nu crezi ca faci discriminare mey doamna?:)))
Mercedes spune:
cool- conform art 140 din codul muncii co este de min 20 si nu 21 zile lucratoare.
(1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
Rozi spune:
hihihi ce ma distrez!
tuturor, revin in ring nitel mai tarziu, acum am de facut niste km cu caruciorul
Victoras (24.08.2004)
impreuna spune:
eu am lucrat cu jumatate de nroam timp de 2 ani si am beneficiat de tot atatea zile de concediu ca si colegii cu norma intreaga.
sa fi incalcat seful meu legea si sa imi acorde mai multe zile din buzunarul lui? nu cred...!:)
geliza spune:
dar cat trebuie sa cotizeze minim pentru a putea beneficia de CIC? 10 luni sau 20? (aceleasi conditii: timp partial, 4 ore/zi)Eliza si Mara (24.01.2002)