Prietenii omului (8)
Raspunsuri - Pagina 12

Danna spune:
quote:
Originally posted by Maruta
Ramonika ... pai daca aia au fost atat de incompetenti de ce nu ii reclami undeva ??? trebuie sa aiba si ei un Colegiul Med Vet ... si te poate sustine si noul dr ... nu-i lasa sa mai faca asa mari tampenii ... isi bat joc de bietele animale, incompetentii ... imi vine sa-i strang de gat!
Aristotel Zamisar's - iubitul meu ... motanul
Exista Colegiul Medicilor Veterinari, presedinte este dr. Zeno Marius Popa, Spl. Independentei, nr. 105, Bucuresti, telefon 4100726.
Prof. dr. Octavian Zaharie Oprean, este vicepresedinte al Filialei Judetene Iasi.
www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

sinzi_ana spune:
 am pus si eu poze noi cu motanu, Cora de cand era mai mica, papagalul..conflictul dintre cei 3 si cu calutii mei iubiti de la hergehlia Mangalia (cel alb este un pur sange arab - armasar....e superb...nu l-as da nici pentur o mie de porche!!!!!!!!!!)
"O coardă prea întinsă se rupe, o coardă prea slabă nu vibrează așa cum trebuie. ."
Sinzi 
si David
David pe tractoras 

sinzi_ana spune:
 aaaaa 
si linkul:
http://community.webshots.com/album/302302226xAwNpE
"O coardă prea întinsă se rupe, o coardă prea slabă nu vibrează așa cum trebuie. ."
Sinzi 
si David
David pe tractoras 

Ramonika spune:
quote:
Originally posted by Maruta
Ramonika ... pai daca aia au fost atat de incompetenti de ce nu ii reclami undeva ??? trebuie sa aiba si ei un Colegiul Med Vet ... si te poate sustine si noul dr ... nu-i lasa sa mai faca asa mari tampenii ... isi bat joc de bietele animale, incompetentii ... imi vine sa-i strang de gat!
Aristotel Zamisar's - iubitul meu ... motanul
Maruta, nici eu nu vreau sa scape nepedepsiti, dar am facut prostia ca nu am cerut chitanta.
 daca nu am chitanta, am sanse sa rezolv ceva cu reclamatia? ca aia pot sa zica: " nu am vazut-o in viata mea"... 
proasta am fost, de alta data cer chitanta peste tot.

Ramonika
 si pisicile  Vladutz Tigrutz 
 Alina Bubulina 
 Fetitza Maritza 

Ramonika spune:
 tumpi - poate se referea doar la pisica mea, ca deja avea infectie. nu stiu daca la toate se scoate si uterul, dar dr asa mi-a lasat impresia. asa mi-a zis, ce mai, nu zic eu de capul meu.
sinzi - da, Maritza sta mai mult pe afara. in general, nu zilele astea, ca nu are voie acuma dupa operatie. ea e obisnuita mult pe afara si acuma miauna la usa destul de des, de ne innebuneste uneori, dar n-avem ce face, tre s-o suportam. mai nasol e ca se cere pe la 4 dimineata (cum s-a cerut azi noapte) si mai iese mama cu ea, ca eu is chioara de somn si prefer sa isi faca nevoile in casa si sa sterg decat sa ma scol eu din pat... ![]()
acuma o ducem cam de 2-3 ri pe zi afara la pipi, dar nu sta mai mult de 10 minute, sub supravegherea noastra. merge cu gulerul ala pe cap si imbracata, ca sa nu fie expusa rana.
Ramonika
 Alina Bubulina 
 Fetitza Maritza 

Primel spune:
 Ramonika, ma bucur foarte tare ca Maritza e bine acum 

! ; am citit dintr-o suflare toate noutatile si am tzopait de drag! Maritza e un pisoias puternic si tu ai reusit sa o salvezi la timp! Bravo voua si, bineinteles, si medicului!
Multi 
 animalutzelor voastre si multe 

tuturor!
www.craiova.ro/argos
"A gresi e omenesc; a ierta este divin."  Alexander Pope

Ramonika spune:
 Primel - mersi 
 si mie mi se rupe sufletul cand aud de animale in suferinta, chiar daca nu sunt ale mele. ![]()
am iesit ieri cu fetita in fatza blocului sa faca pipi si s-au adunat niste copii (erau cam in clasele primare sau chiar mai mici) si se uitau mirati la pisica cu guleras si imbracata toata... 
 si  m-au intrebat ce are pisica. 
 eu le-am explicat ca e operata, sa nu o atinga si sa o lase sa faca pipi. si au zis ca de ce e operata. 
 eu am zis sa nu mai faca pui (ca nu stiau copiii ce e aia castrare) si iar intrebari, ca ce legatura are cu puii? 
 de acuma ma si vedeam explicandu-le cum face pisica pui... 
(btw, am fost de profesie invatatoare si educatoare
)
ziceau ca pisica era grasa 
 si le-am zis ca atunci cand pisica era grasa avea pui in burta si ca acuma am operat-o la burta ca sa nu se mai ingrase si sa nu mai faca pui in burta. 
bine ca nu m-au intrebat cum ajung puii in burta 
 ca nu stiam ce sa le zic...
 eu le-as fi zis adevarul, dar ma mai trezeam cu ceva mustrari de la parinti, nu de alta, dar nu stii fiecare parinte ce vrea sa ii zica copilului despre aparitia puilor. 
bine, dupa aia le-am mai facut eu instruire sa nu bata pisicile de la bloc bla bla... sper sa fi priceput. oricum, depinde foarte mult cum percep si parintii animalele, aceeasi gandire o vor revarsa si asupra copiilor. vecina de sub mine nu lasa fetita ei sa puna mana pe pisici ca au purici, microbi etc.
 bine, probabil e asa, dar poate ii va sadi in minte ura fatza de pisici si asta nu e bine.
 o pisica vagaboanda poate fi hranita si fara sa pui mana pe ea, sa iei microbi. nu? 

Ramonika
 Alina Bubulina 
 Fetitza Maritza 

Ramonika spune:
 Fetelor, i-am scris un emial Doctorului veterinar Octavian Zaharie Oprean din Iasi, care e ceva mare printre veterinari, nu stiu exact ce 
Date: Thu, 31 Mar 2005 03:55:18 -0800 (PST) 
From: "Ramona" <...@yahoo.com>  Add to Address Book 
Subject: problema cu pisica mea 
To: ozoprean@univagro-iasi.ro 
   Buna ziua, domnule doctor!

Ma numesc Ramona, locuiesc in Iasi si acuma aproape 2 saptamani am dus pisica mea la un cabinet veterinar particular sa o castrez. Problema e ca doctorii respectivi si-au batut joc de pisica. au operat-o si dupa 2 zile i s-a infectat operatia si i-a curs puroi din rana. am dus-o inapoi si i-a facut injectii cu antibiotice si s-a pus pe picioare, dar cand i-au scos firele dupa 8 zile, a doua zi s-a desfacut rana si avea gaura in burta. 
urmatoarea zi au cusut-o iar si s-a infectat operatia din nou. 

cabinetul respectiv nu este bine dotat pentru a face operatii. nu au nici macar un pansament, nici o hainuta de care eu trebuia sa fac, desi am platit la ei. nu i-au facut antibiotice preventiv, nu cred ca au lucrat steril.

cand nu se mai putea si curgea incontinuu puroi din rana, am dus pisica la alt cabinet unde au avut mare grija de ea si acuma este mult mai bine. speram ca se va face bine. 

nu stiu daca ma puteti ajuta, as dori sa nu se mai intample astfel de cazuri. numai eu stiu cat am suferit impreuna cu pisica mea, care imi este foarte draga. daca iubiti intr-adevar animalele, nu putem lasa sa se mai intample astfel de cazuri. 

cabinetul unde am operat-o prima data si nu am fost multumita se numeste Sanivet este la gara, lucreaza acolo Dr. Gugles. 

credeti ca ma puteti ajuta cu un sfat? ce pot face? 

va multumesc 
Ramona

PS Daca doriti si alte informatii, va rog sa imi scrieti pe acest mail si va raspund cu cea mai mare placere.
Nu stiu daca va fi de vreun folos, totusi am incercat ceva. daca primesc vreun raspuns, il copiez aici sa vedeti si voi. 
Ramonika
 Alina Bubulina 
 Fetitza Maritza 

Simonitza spune:
 Nu vreau sa ma credeti disperata dar cum am terminat cu tratamentul pe baza de miere cum Piki numai face kk...mi-a recomandat cineva hepotobil care-am inteles ca este numai din plante printre care si valeriana, una din plantele preferate ale pisicilor.
Voi ati dat vreodata pisicilor asa ceva, sau ati auzit macar?
Astazi s-a dus de 3 ori la olita, a racait si s-a asezat sa faca dar...nimik si tot asa de vreo 3 ori...abia a patra oara a facut pipi si are un miros puternic de medicament de nu poti sa stai in casa.
Toate ca toate dar eu nu mai vreau sa duc pisoiul iarasi sa mi-l chinuie c-o sa ajunga saracul sa numai stie de el si cu mare ura fata de noi...
Ce ziceti sa mai fac?

Ramonika spune:
 Simonitza - se zice ca pisicile au 7 sau 9 vieti, nu? a dovedit-o si Maritza mea. 
 eu zic sa-l mai lasi oleaka sa respire. adica lasa medicamentele, poate isi revine singurel. 
Oricum, ii doresc multa sanatate micutului.
Ramonika
 Alina Bubulina 
 Fetitza Maritza