Ce fobii aveti?
Trebuie sa recunosc ca m-a inspirat un subiect deschis la Cabinetul Psi dar nu ma pot abtine sa nu va intreb: voi ce fobii aveti?
Eu sufar de spaima spatiilor inchise (claustrofobie). Daca raman blocata in lift cred ca in 15 minute mor..brrr, ma apuca spaima doar cand ma gandesc.
O alta mare frica a mea este cea de inaltime. De cate ori am fost la mari inaltimi trebuia sa fiu sigura ca am cel putin un punct de siguranta. Nu stiu...parca ma atragea golul...Voi ati patit-o?
Alina si puiul Luca
Raspunsuri
Ramonika spune:
Da, asta cu inaltimea o am si eu... 
si nu suport sa nu am aer...
nici nu stiu sa inot din cauza asta, ca nu suport sa simt ca nu am aer. numai zic cand racesc si mi se infunda nasul ce chin pe mine... 
Ramonika
si pisicile Vladutz Tigrutz
si Alina Bubulina
alexa spune:
Am mai multe fobii, dar cea mai mare este frica de paianjeni, nici la televizor nu suport sa ii vad am impresia ca arunca panza spre mine.
"Nimeni nu este in posesia adevarului absolut"
Lidia
adjadyn spune:
daca se numeste fobie....mie frica de morrr in masina in zona de munte(daca se afla prin preajma vreo rapa, prapastie, sau asa ceva)
adjadyn
DanaRosu spune:
Ale mele nu cre ca are nume
... pulberi de tot felul... de la faina, pina la colbul de pe ulitzele de la tzara sau nisipul de la mare (nu calc desculta pe nisip, nu ma asez pe nisip) sau chiar talc (Nu am dat-o pe Ania niciodata cu pudra). Asta cu faina ma supara cel mai tare... nu framint niciodata aluat, praji fac numa de alea care presupun compozitie mai lichida sau coca ce merge amestecata la robot... asa ca fi-mea si sor-sa aia mica-mica or minca poale-n briu, cozonaci, galuste cu prune si sfintishori numa cit le-o face bunica-sa...
Problema e la greieras cica... nu e alergie...
Dana
And, yes, I am a blonde!
energy spune:
habar nu am cum se numeste: nu suport viteza, ma intzeapa la inima, parol tzatzo sa ma-ngropi!!!
antivitezomanca
. mai bine ma arunci cu parasuta din avion sau ma operezi pe creier (n-ar strica o lobotomie), numai sa nu ma "circuli" cu 120 de km/ora.
Pe mine sa ma duci cu masina incet, cu 40 la ora, ca-s cea mai fericita
.
Totusi ii inteleg pe vitezomani intr-o anumita masura, ca eu am betzia inotului in largul marii (sunt genul caruia sa-i aduci mancare si bautura dincolo de geamandura, alta pretentie nu am
) si nici nu suport sa-mi spui sa stau la mal cu tot poporul (de aici nenumarate conflicte anuale/peripetzii cu salvamarii)
mcbeal spune:
Cred ca mi-ar fi mai usor sa scriu ce fobii NU am, ar fi mai putin de scris. Deci: agorafobie (teama de spatii largi, dar si de cladiri inalte - din cauza asta nu pot nici sa intru in apa la mare, dar nici sa stau langa Domul din Köln de ex.
), rau de inaltime, daca ma uit in jos de la o inaltime mare imi vine automat sa ma arunc. Mi-e frica vara la bloc daca e geamul deschis sa nu cumva sa ma arunc pe geam
, mi-e frica de mor de cutremure, vant puternic, intr-un cuvant natura dezlantuita.
A, am uitat, de avion mi-e ingrozitor de frica si in general cred ca sunt putine fobii pe care nu le am. Intr-o vreme mi-era foarte frica de cutite, acum mi-a trecut asta, slava Domnului.
Imi dau seama ca pot parea buna de pus in camasa de forta si de dus la balamuc, dar, in ciuda tuturor fobiilor astora, sunt o persoana destul de echilibrata.
ankalaura spune:
Ei da, la asta tre' sa raspund! Sa incep:
- toate cestile TREBUIE sa stea cu gura in jos in dulap;
- nu numai cu gura in jos, ci si cu tortita spre stanga TOATE!;
- la fel canile si paharele, difernta e ca ele nu au toarta;
- toti ciorapii pe sarma stau TOTI cu calcaiul spre aceeasi parte (aici nu am fixatii ca e stanga sau dreapta), dar NUMAI fiecare cu pereche lui alaturat, de la mic la mare, de la negru la alb, de la gros la subtire, progresiv, de la stanga la dreapta!;
- toate tricourile sunt in dulap impachetate la dunga, ca la Stefanel, de la mare la mic, cum urci; culorile se aleg cu atentie: de exemplu: negru rosu alb galben, alb din nou, portocaliu, negru apoi albastru. Intelegeti? Ca nu poa' sa stea albastru langa portocaliu ca nu se asorteaza;
- vasele in storcator, pana a le STERGE, ca eu LE STERG. Asanjate frumos, intai farfurii mari, apoi mici, toate lingurilele cu coada in jos. paharele toate pe aceeasi parte, asezate cu hexagonul la fel. SA va mai spun ca in suportul de vase in sertar TOATE linguritele sunt cu codita spre stanga si adancitura in sus?, NICIODATA AMESTECATE FURCULITE CU LINGURI!
Sa va mai spun?
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
ankalaura spune:
Am uitat sa va spun ca si in dulap ciorapii stau de la mare la mic, de la gros la subtire, de la negru la alb SI NU FACUTI COCOLOS!!! Ci impachetati perfect in doua, pliati fara cute, aduci varful sus, pliezi la calcai, faci un fel de placintica perfecta.
Si TOTUL se calca penbtru bb, inclusiv ciorapi si chilotei.
Si la salata boeuf cubuletele tre' sa fie la fel, indiferent de leguma... altfel nu e bun tot asa...
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
anka-maria spune:
Ankalaura, astea nu sunt fobii. Dar din ce-am citit iti trebuie tratament mai urgent deca cei care au fobii
.
just me
Anca Wish spune:
Mie mi-e frica de inaltime.
Ankalaura, valeu, mama. Nu mi-as dori sa locuiesc in casa cu tine!!!!
anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish