Ce rau e sa fii "taran"

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Noi romanii avem o mare problema:tot ce-i strain e bun dar tot ce-i romanesc e detestabil,gretos.Pentru unii chiar si un simplu lucru (sa nu ma exprim altfel)strain e bun dar daca ar fi romanesc ar mirosi, ar fi gretos.Strainilor le cautam circumstante atenuante pentru orice greseala dar noua ne dam singuri in cap.Nu cred ca mai exista asa popor in lumea asta sau poate nu stiu eu

Asta ar fi ca o paranteza la ce vreau sa spun.Toti ati dat exemple de cat de "tarani" ati fost prin alte tari dar oare in Romania nu i s-a intamplat nimanui sa fie "taran"??Ca doar nu traim in jungla sau in copaci.Nu suntem cu nimic mai prejos decat alte popoare asa zise civilizate (ca noi nu ne consideram asa)!!Peste tot in lumea asta sunt si bune si rele, intr-un fel sau in altul!!

Eu chiar ca nu zambesc pe sub mustati cand merg acasa, pot sa spun chiar ca sunt chiar incantata de cate schimbari in bine exista in orasul meu!!

Nu vreau sa isc discutii, nu vreau nimic altceva decat sa-mi spun punctul de vedere.Sper ca nu mi-o luati in nume de rau.E ca un fel de avertisment:cine vrea sa inteleaga e bine, cine nu, asta e!!

http://community.webshots.com/user/idora555

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by Idora
Noi romanii avem o mare problema:tot ce-i strain e bun dar tot ce-i romanesc e detestabil,gretosPentru unii chiar si un simplu lucru (sa nu ma exprim altfel)strain e bun dar daca ar fi romanesc ar mirosi, ar fi gretos.Strainilor le cautam circumstante atenuante pentru orice greseala dar noua ne dam singuri in cap.Nu cred ca mai exista asa popor in lumea asta sau poate nu stiu euAsta ar fi ca o paranteza la ce vreau sa spun.Toti ati dat exemple de cat de "tarani" ati fost prin alte tari dar oare in Romania nu i s-a intamplat nimanui sa fie "taran"??Ca doar nu traim in jungla sau in copaci.Nu suntem cu nimic mai prejos decat alte popoare asa zise civilizate (ca noi nu ne consideram asa)!!Peste tot in lumea asta sunt si bune si rele, intr-un fel sau in altul!!

Eu chiar ca nu zambesc pe sub mustati cand merg acasa, pot sa spun chiar ca sunt chiar incantata de cate schimbari in bine exista in orasul meu!!

Nu vreau sa isc discutii, nu vreau nimic altceva decat sa-mi spun punctul de vedere.Sper ca nu mi-o luati in nume de rau.E ca un fel de avertisment:cine vrea sa inteleaga e bine, cine nu, asta e!!

http://community.webshots.com/user/idora555

mi se pare ca esti off-topic.

fiecare a relatat intimplari personale,..., autoironii, zimbete, mici poticneli ale inceputului vietii de imigrant, amintiri bune de facut haz intre prieteni ulterior;

"Noi suntem trecatori ca iarba câmpului, numai muntii stau pe loc. Numai limba si datinile ramân sa vorbeasca despre trecerea noastra pe pamânt."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

Prima mea iesire din tara, in Germania, intr-o dupa-masa ma duc la un complex cu bazine de inot. Dupa ce ma plictisesc de stat la masaj subacvatic si de inot, ma duc sa fac un dus inainte de plecare. In baie, 2 randuri de dusuri, pe un perete dusuri simple, pe altul cabine pentru cei mai rusinosi. Cum nu sunt rusinoasa , ma duc la dusurile fara cabina, deasupra mea dusul, in fata pe perete un robinet care avea 2 sageti, una rosie care indica intr-o parte si una albastra care indica in cealalta parte. Pun mana pe robinet si incep sa invart, nimic! dau in cealalta parte si...nimic. Trag concluzia ca e stricat si trec la dusul urmator...nici asta nu functioneaza asa ca ma mut la al 3-lea. Cuprinsa de disperare ma uit in jur si vad ca o tipa se spala la dusul pe care l-am incercat prima data . Incep sa ma enervez, invart de robinet in stanga si dreapta si nu curge nici o picatura de apa!!! Vad ca niste femei se uita la mine cu o privire intelegatoare asa ca ma mut intr-o cabina ca sa rezolv misterul dusului in privat. Nu reusesc asa ca dupa 5 min ies din cabina decisa sa observ nemtoaicele cum folosesc dusul. Si am aflat...robinetul trebuia apasat ca sa curga apa si apoi rotit ca sa potrivesti temperatura, eu de unde sa stiu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Poate ca sunt putin off topic dar in multe mesaje (nu toate),mai in gluma mai in serios,mai cu voie sau fara voie, se face aluzie la cat de inapoiati sunt romanii (cu toate ca nu-i asa)
Scuze daca am jignit pe cineva,n-a fost cu intentie.Am vrut doar sa-mi exprim punctul de vedere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Hai ca va zic io una din ro. Eram in bucuresti la mall,mi se pare.Franta de oboseala dupa ce calatorisem toata noaptea si rupta de foame.Dau de KFC si bucuroasa imi comand "hot chicken wings" fara sa ma gandesc prea mult.In mintea mea comandasem aripioare calde/fierbinti.Nu va zic ca mi-a luat gura foc ce picante erau, dar de foame le-am mancat.Noroc cu cola ca mai stingeam incendiulA doua zi eram la spital de urgenta cu dureri de stomac.(am probleme cu stomacul)
Acu vreo saptamana calatoresc si eu prima data cu autobusul in jap.Super fericita ca am nimerit,ma asez pe scaun si cercetez ce si cum.Vad un panou in fata care afisa niste cifre.M-am prins ca insemnau tariful dar nu eram 100% sigura.La fiecare statie crestea.Vad eu ca oamenii cand se dau jos arunca banii intr-un aparat.Ajung si la statia mea.Panoul afisa 410 yeni dar cum nu eram sigura scot o fisa de 500 si o arunc si eu acolo victorioasa.Astept restul dar nu vine;la care soferul imi spune ca acolo se arunca doar bani fixi,aparatul nu poate da rest.Se scotoceste omu` de maruntis dar nu are.Intreaba oamenii.Mie imi vine sa ii spun "lasa nu imi trebuie",dar pe aci nu merge.Pana la urma am primit restul dar zau ca nu mai imi vine sa merg cu autobusul!

Stefania si David 24.12.2004

www.babiesonline.com/babies/d/davidel" target="_blank">DAVID
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

quote:
Originally posted by nic23

Acum check-in pe aeroport tot la automat...

nic23

Nic, pai de ce nu faceti si voi check-in de acasa, din fata comp-ului personal, cu 24 ore inainte? Iti alegi si locurile preferate (care la ora respectiva sunt inca libere) si nu mai trebuie sa mai astepti la automate pe Schiphol?

In restul povestirilor m-am regasit si eu... sa povestesc insa de tati mei, la inceputurile lui in Olanda, ca acum vine de ani de zile si mai intelege cite un pic de olandeza...
Cum parintii sotiorului meu stiu sa spuna: buna ziua, multumesc, la revedere, rece, cald, frumos, noapte buna in romaneste, s-au ambitionat ai mei sa vorbeasca si ei citeva vorbe olandeze... si tati meu merge la cumparaturi singur, din primele zile in care a fost in vizita la mine in Olanda... tot asa la inceputuri a facut el citeva cumparaturi si cind a ajuns la casierita a vrut sa o dea gata cu olandeza lui, asa ca in momentul in care ea a zis: fijne dag nog, tot ziens! (o zi buna in continuare, la revedere) tati meu a raspuns mindru: Heineken....dragul de el il confundase cu Dank je wel(multumesc)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

mai nic23, las-o balta, cine taie felia de paine cu furculita si cutitul, tu chiar exagerezi draga.nu mai exagera atat ca nu-ti sta bine, serios, s-au dus vremurile cat cade romanasul lat pe spate cand aude ca tu esti in strainatate, a mai iesit si romanul din tzara, a mai belit ochii, stie ca nu tot ce zboara se mananca...

deci in olanda lumea manca paine cu furculita si cutitul...mda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

si ultima interventie a mea pe acest topic:IDORA .esti sincera, si esti o doamna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

quote:
Originally posted by slakje

si ultima interventie a mea pe acest topic:IDORA .esti sincera, si esti o doamna!

subscriu

Ideea mortii absolute stã la baza smintelii moderne.
Petre Tutea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Zau de-am vazut vreodata pe cineva folosindu-se de cutit si furculita ca sa taie painea. Nici in Belgia si in nici o alta tara in care am fost. Cu exceptia chiflelor care se taie pe din doua (cu cutitul). Dar jumatatile ramase tot cu mana se mananca, nu?

Si apropos de romanasul ce a mai iesit din tara, cum zicea Slakje, cam asa e. S-apoi oamenii sunt cam peste tot la fel, doar ca unii au avut sansa sa vada mai repede decat noi diverse smecherii gen robinete cu senzori si altele. Sa fim noi sanatosi de cate ori am ajutat eu pe unul-altul( in magazine sau mai stiu eu pe unde) sa iasa dintr-o mica incurcatura "tehnica". Si zau ca erau belgieni si nu romani. Asa ca sa fim noi sanatosi.

In concluzie, subiectul e haios dar, in mare parte, prostioarele descrise se puteau foarte bine petrece si in Romania. Cum ar fi povestea mea cu alarma din dus de la spital: nu s-a "implementat" si la noi asta?

Nora,AndreiMihai-20.04.1999&VictorAlexandru-12.07.2001

Mergi la inceput