Ce rau e sa fii "taran"

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nic23 spune:

Slakje, relaxeaza-te draga.

Eu am scris ca painea n-o s-o tai cu cutitul si cu furculita. Ei, afla ca la mine la munca majoritatea fac asa. Si cantina e foarte mare, asa ca i-am studiat mult si bine. De exemplu paine cu branza. Si nu conteaza ca sunt la costum sau in blugi. Eu imi iau de obicei o painica, pe care o tai cu cutitul bineinteles, dar apoi o iau cu mana.
Chiar si prietenul meu, care e om simplu si normal, chiar si pe el il mai prind ca face asta, la noi acasa cand suntem numai noi doi. Si cand face oua prajite sta cu tigaia in mana ca sa-mi pun eu feliile de paine pe farfurie, pentru ca la maica-sa acasa a mancat ochiurile numai pe paine, taiate cu cutitul si furculita.

Zau ca nu e snobism, ci doar obisnuinta.

Astept sa scrii si tu ceva haios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rukki spune:

Hmm...si cei pe care ii cunosc eu mananca painea cu cutit si furculita, daca e asa un sandwich mai elaborat (e.g. cu pesto sau mai stiu eu ce). Ca altfel curg toate cele pe tine, nu? dar inca nu am vazut pe nimeni sa manance cu tacamuri o bucata de paine cu branza simpla..
In fine, poate in Brabant oamenii au ramas la paine si branza si nu se avanta la chestii mai complicate:-), asa ca n-au nevoie nici de tacamuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

quote:
Originally posted by cinta
o alta treaba care pe mine ma omoara pe la restaurante - nu numai in strainatate - este cutitul pt peste care mor si nu inteleg de ce are alta forma decat celelalte. ok, inteleg cutitasul pt intins untul pe painute la aperitiv. dar cel de peste de ce?

Pai e clar ca tre'sa aiba alta forma decat ala de unt, ca doara se foloseste la scos oasili.
Hai ca ma gandesc si la chiuveta aia cu doo tzãvi. O iesplicatie trebuie sa fie. Revin

Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

(apropo de cutzatul ala...io pana nu scotz bre osul cu destu' meu nu poci sa bag peshtili in gura, nah!)

--------------------

Andra
Noi
Pufi

Ajutati un OM sa traiasca!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117" target="_blank">Subiectul Liviu pe forumul DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

quote:
Originally posted by motanik

(apropo de cutzatul ala...io pana nu scotz bre osul cu destu' meu nu poci sa bag peshtili in gura, nah!)

--------------------

Andra
Noi
Pufi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117" target="_blank">Subiectul Liviu pe forumul DC

nooo, pai ase trebe ... bre

Aristotel Zamisar's - iubitul meu ... motanul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Noi am patit-o la Londra...Rezervasem o camera intr-un hotel de 2*, iar cind am ajuns acolo tipul de la receptie (intr-o engleza cu accent indian) ne-a explicat ca nu mai avea camere libere. Credeam ca nu inteleg bine, cum adica sa nu mai aiba camere...si noi unde dormim, sub un pod al Tamisei?!!! L-am subestimat pe individ...ne-a propus o camera intr-un Holiday Inn + taxiul pina acolo. De data asta eram convinsa ca am uitat si bruma de engleza pe care-o stiam; mi-am privit sotul, era la fel de perplex.

Si asa am ajuns la hotel, intram cu rucsacul in spinare si bocancii in picioare...lume stilata, eleganta...alta viata. Dar am fost acceptati. Insa nu ne-a condus nimeni in camera, nu stiu daca din cauza ca n-aveam bagaj sau pt ca eram prea pîrlitzi. Oricum, ajungem in camera, etajul 22 (din 24) priveliste superba. Toate bune pina cind am vrut sa facem lumina...intrerupatoare peste tot, apasam constiinciosi pe fiecare si nimic! In cele din urma sunam la receptie de unde ni se spune sa ne uitam pe peretele de linga usa; asa am descoperit un aparat cu o fanta in care trebuia sa bagam cardul (acelasi cu care deschideam usa). Chestia era practica pt ca atunci cind paraseam camera, scoteam cardul si toate luminile se stingeau. Ce vreti, omul cit traieste invata, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Ca intamplare haioasa (parca am ami zis-o pe undeva...sau nu?), la hotel in Italia, un tampit de receptionist care habar nu avea engleza, noroc ca stiam italiana. era 1 noaptea cand am ajuns, hotelul cica se inchidea la 12....Adeka daca vroiai sa te simti bine la o disco pana la 2 trebuia sa dormi pe plaja ca hotelul se inchidea la 12 si se deschidea la 7...

Asa...si varamea cu carabalacul de bagaje la alt hotel, vila de fapt. Din cauza unei neintelegeri eram despartite iar eu cu varamiu eram impreuna la hotelul de care zic.

Si plec cu cineva din grup cu masina sa iau bagajele de la varamea. Pe varamiu il las in holul hotelului, fara sa imi dau seama plec cu cheia de la camera in buzunar.

Intre timp varamiu care habar nu avea italiana se holba pe pereti iar receptionistul care nu stia engleza ii tot repeta sa mearga in camera ca nu are voie pe hol cat e hotelul inchis (hotelul lu' peshte fetelor). Va imaginati cum se intelegeau. pana la urma varamiu isi da seama ce vroia ala sa zica si ii arata ca nu are cheie, dar nu stie cum sa ii explice si anume unde e cheia. Drept urmare, soferul masinii care ma ducea la varamea primeste telefon ca o sa ne trezim cu politia in spate ca cineva a furat o cheie din hotel si a fugit cu ea.... V-ati prins:io!

S-a creat mare zapaceala...unde e cheia? Cine e hotul? Degeaba am incercat eu sa explic ca am luat-o din greseala ca eu fusesem cea care vorbise cu receptionistul ca stiam italiana si mie mi-a dat cheia si nu m-am mai gandit ca varamiu ramane in hol....

Asa ca urgent am ajuns la hotel inapoi unde mi s-a facut zdravan morala sa nu mai plec pe viitor cu cheia ci sa o las MEREU la receptie.

Si...in acelasi hotel nu aveam frigider in camera...Si intr-o zi mi-am luat un bax de Cola la sticle de jumatate si cum era foarte cald, am lasat apa rece la baie sa curga peste ele...Ce rrusine mi-a fost cand am venit si mi-a zis acleais nene ca daca asa facem noi in .ro sa ne racim bautura, ei bine ei au frigider la receptie unde poate aduce lumea bautura si o poate lua cand vrea...Dar noroc ca-s tare in clanta si i-am zis, cand mi-am revenit din rushinika, ceva de genul: "noi avem in .ro frigidere in orice camera de hotel si daca am vazut ca voi n-aveti...am crezut ca asa raciti VOI bauturile"

--------------------

Andra
Noi
Pufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

quote:
Originally posted by Rukki

Hmm...si cei pe care ii cunosc eu mananca painea cu cutit si furculita, daca e asa un sandwich mai elaborat (e.g. cu pesto sau mai stiu eu ce). Ca altfel curg toate cele pe tine, nu? dar inca nu am vazut pe nimeni sa manance cu tacamuri o bucata de paine cu branza simpla..
In fine, poate in Brabant oamenii au ramas la paine si branza si nu se avanta la chestii mai complicate:-), asa ca n-au nevoie nici de tacamuri.

http://community.webshots.com/user/ruxi_onne

mda...in brabant oamenii mananca cu mana.
in bucale si amsterdam e civilizatia orasului la care aspiram noi astia de la tzara..

nic23 eu sunt relaxata draga.avand in vedere ca tu esti foarte occidentalizata, poate ar trebui sa-i lasi si pe altii sa-si exprime parerea.dupa parea mea in momentul cand spui ca tu esti tzaranca ca nu mananci painea cu cutitul si furculitza, gresesti.nu esti deloc mai tzaranca decat ala care mananca in felul asta.
in fine...hai ca am incheiat...merg sa-mi fac un sandwich si sa-l servesc cu cutitul si furculitza.mda...

editez: scuze daca te-am suparat, ti-am citit inca odata ultimul mesaj, si asa mai merge, exprima-te si tu pana la capat cand vrei sa spui ceva...deci tu nu te-ai referit la paine simpla, mancata langa alt fel de mancare, sau supe, etc.
te referi la sandwich-uri calde,etc.asa mai merge.eu una sincer nu am vazut pe nimeni aici sa inceapa sa-si taie felia de paine soldatzei si apoi sa o bage in gura.daca te referi la chifle, e altceva.tu ai spus: aici oamenii isi taie paine cu cutitul si furculitza, ceea ce evident e o exagerare.vezi tu...eu am auzit atatia oameni aici vorbind numai de rau romania(desi nici aici nu au o situatie stralucita, unii vai de capul lor, nu au cateva sute de euro sa-si boteze copiii) ca deja orice aluzie rautacioasa sau rauvoitoare, sa chiar gluma cum ai vrut tu sa faci la cat suntem noi de "tzarani"si cat sunt altii de grozavi ma deranjeaza.am intalnit eu destui nenorociti si aici, nu numai in romania.

te-am pupat si facem pace ca tu esti o simpaticoasa de altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by arboria
Hai ca ma gandesc si la chiuveta aia cu doo tzãvi. O iesplicatie trebuie sa fie. Revin

Julia

Mey, n-am mai citit ultimele doua pagini, inca nu s-a gasit explicatia?
Hai sa va spun eu, ca am aflat-o acum 12 ani in Anglia dupa ce m-am oparit de la apa fierbinte. Se pune dopul la chiuveta si se lasa sa curga apa de pe teava rece si cea fierbinte, pana se obtine o temperatura potrivita in apa din chiuveta. Si apoi te speli si te clatesti in apa din chiuveta.
Chestie care mie mi se pare destul de neigienica, asa ca n-am practicat-o, m-am multumit sa ma spal cu apa rece.
Sa va povestesc si eu cum am dat nas in nas cu civilizatia.
Tot in Anglia, tot acum 12 ani. Am stat cateva zile la prietena mea si la prima baie pe care am facut-o, ea m-a invitat sa ma folosesc de orice cosmeticale poftesc. Am stat cam o ora in baie si am mirosit tot ce se putea, sampoane, spume de baie, uleiuri aromate pentru baie, am si folosit cate ceva. Pe marginea cazii era o chestie aromata intr-un suport de plastic si cum mi-a placut mirosul am bagat-o si pe aia in apa. Am terminat cu baia intr-un tarziu si dupa ceva timp prietena mea ma intreaba ce am facut cu chestia aromata in suport de plastic, ca observase ca inca se scurgea apa din ea. I-am spus-o ca am bagat-o in apa si ea a inceput sa rada in hohote... cand si-a revenit mi-a spus ca era deodorant solid pentru incaperi... dupa putin timp a aparut si in Romania ceva identic si tare mandra eram ca deja stiam la ce se foloseste.

Si alta intamplare, de data asta din Romania. M-am intors la servici dupa doi ani de concediu de maternitate si intre timp serviciul se mutase intr-un sediu nou-nout, cu multe dotari moderne. Am mers la baie si fiind o incapere inca necunoscuta mie, am stat in usa si am incercat sa aprind lumina. Am dat cu degetele pe perete de un fel de intrerupator si cu putin efort am reusit sa apas ceva pe acolo. S-a auzit un zgomot cumplit si colegii mei au venit in fuga... era o alarma de incendiu, iar lumina functiona pe baza de senzor, era suficient sa pasesc in incapere ca se aprindea. Asa ceva nici in Canada nu am vazut... Inca.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Sa va povestesc si eu o intamplare cu unul dintre colegii mei (ce-i drept ca e mai in varsta colegul). Cladirea in care lucrez eu are 24 de nivele si proprietarul de cateva ori pe an, organizeaza un party lunch cu orchestra (muzica) la care sunt invitati toti angajatii din cladire.
Proprietarul cladirii angazeaza niste bucatari care prepara tot felul de mancaruri, si fiecare dintre noi are posibilitatea sa-si aleaga ce doreste.
Colegul nostru care e canadian, (deci nu numai romanii fac prostioare ) isi pune ceva cu orez si pui si apoi apoi se duce rapid la lift in ideea sa urce la el in birou sa manance, noi am mai stat pe acolo insa am ajuns la concluzia ca ar fi mai bine sa facem si noi la fel ca el deorece mesele din incaperea respectiva nu erau de ajuns, se aglomerase. Mergem la lift cu farfuriile in maini si colegul nostru neputincios cu farfuria aproape goala se tot rusina de noi, de fapt ce facuse a incercat sa intre intr-un lift care tocmai isi inchidea usile de plecare, si i-a prins farfuria intre usi, nu va spun ca si prin lift se in fata liftului era numai orez si salata, rosii, ciuperci si una bucata tiramisu....

Loma

Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput