VITILIGO

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Joe,

Vroiam sa adaug sa nu te descurajezis si sa dai cu Vitix daca ai avut rezultate...normal ca iarna a nu faca nimic pentru ca nu este soare sa te expui...Cred ca ai inceput tratamentul cand nu trebuia, in noiembrie...neaprat sa te tii de el la primavara, pana in toamna...Ar fi mare pacat, daca a dat rezultat...la unele persoane nu are nici un efect...Poate iei si tabletele Vitix antioxidant...E un efort financiar dar cred ca merita...
Daca vrei atat de mult sa scapi, trebuie sa incerci macar cate 6 luni...Chiar daca nu elimini cauza, ameliorezi efectele, chiar si fortat, cu creme...Daca apar din nou, dai iarasi cu crema...Din moment ce se repigmenteaza la crema, nu e totul pierdut, ea stimuleaza in felul ei producerea de melanina...

Sper sa mai intri sa ne mai spui ce faci...

Mergi la inceput

Naturist :

7 zile usturoi, frecat locurile respective de 3-4 ori pe zi
7 zile tinctura de telina

Timp de 3 luni...

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siri spune:

salut,si mama mea are aceasta boala "vitiligo",dar nu am stiut ca este ereditara.nu stiu pe nimeni din rude sa aiba aceasta boala.ia aparut in urm a cu 28 de ani in urma unei sperieturi intrun accident de masina.mati pus pe ganduri am si eu doua fetite .am sa ma documentez in privinta asta.in privinta tratamentului ,nu stiu nimik care sa ajute la disparitia acestor pete,nu cred ca are vindecare.

Mergi la inceput

Siri,

...nu prea are vindecare dar se amelioreaza sau dispare in unele cazuri...asta cautam si noi, sa vedem cine si cu ce a mai obtinut rezultate...desi fiecare reactoneaza la altceva...cum cauza interna nu se cunoaste exact, sunt cateva teorii, ramane pigmentarea fortata prin utilizarea unor creme, dar care du rezultate numai la unele persoane....mai sunt si vitamine care se presupune ca ar lipsi celor cu vitilioogo, sau probleme cu tiroida sau intestinul gros...De asemenea , stresul , cum bine ai spus, poate declansa...Soarele, de asemenea face rau...( cu exceptia jumatatii de ora in caz de tratament cu anumite creme)

Nu e obligatoriu sa se transmita, nici eu nu am avut pe nimeni in familie ( am doar cateva mici pete momentan, abia se vad) dar daca exista si antecedente in familie sunt posibilitati mai mari sa apara...

Eu m-am cam documentat pana acum si incerc sa fac una alta sa vad daca reactioneaza la ceva, am scris in paginile anterioare...Unele persoane obtin rezultate ...

Te pup, te astept cu ceva vesti :)

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joe8 spune:

acum ca a aparut soarele am sa incep iar trateamentul cu vitix crema si pastile si normal ca am sa va tin la curent cu rezultatele. chestia este ca din cate am inteles eu nu tiroida autoimuna este cauza bolii. ea pur si simplu arata ca vitiligo este de natura autimuna iar propriul organism vede melanocitele ca pe niste virusi ce trebuie eliminati. ca sa vindeci boala trebuie eliminata cauza, iar acest lucru este imposibil in cazul meu.nu stiu daca ma repet, dar din cate am vazut eu, cazuri de vindecare sunt atunci cand cauza a fost de exemplu o sperietura sau altceva. pt ca se pot folosi diferite metode de pigmentare artificiala cum sunt razele puva de la spitalul militar la care este doctorul nedelcu. am vazut multe persone acolo care s-au pigmentat.
eu imi dau silinta sa respet cat pot tratamentul cu vitix pt ca deja parintii sunt in colaps financiar.suntem doi frati studenti la bucuresti. si cred ca pretul a ajuns undeva la 1300000.
iar la chestia cu ereditatea m-am gandit si eu. oare cum as suporta faptul ca propriul copil sa mosteneasca boala asta? e clar ca la el boala este fixata in ADN si nu se poate vindeca. sa ma stiu vinovat de asta. tare mi-e frica de asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joe8 spune:

inca ceva. cred ca am mancat telina pana mi-a venit rau. am dat si cu tinctura si cate n-am mai facut. absolut nici un rezultat.nu vreau sa par unu foarte credincios dar la cat am incercat cred ca doar o minune dumnezeasca ma poate ajuta:)

Mergi la inceput

Sufera cineva dintre voi de constipatie ? Se pare ca multe boli de piele apar din aceasta cauza...toxinele din organism datorate constipatiei...

........................

Knowledge is power!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Ha! Sunt de acord cu tine, joe, si eu cred ca tot o minune ne poate scapa de vitiligo. Atata timp cat nu se cunosc cauzele exacte si in Romania tratamentul se bazeaza pe repigmentare fortata.
Arinna,

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa_x spune:

buna.....
nu stiu daca va mai aduceti aminte d mine...am scris si eu cate ceva pe forumul asta in legatura cu vitiligo acum cateva luni......ceva despre Novitil......
am fost f f ocupata in ultima vreme....asta-i motivul pt care n-am mai scris......n-am uitat ca am vitiligo si nici nu m-am consolat cu ideea ca asta-i crucea p care tr s-o duc in viata asta (poata ca asta-i singura si vreau sa o traiesc asa cum imi place)........
am inceput d cateva sapt trat care a aparut in formula asa (acid folic, capsule de usturoi,beta caroten etc. )..........nu-mi prea fac sperante ca o sa obtin rezultate.........gandul imi sta tot la trat cu Novitil....dar am zis hai sa mai incerc ceva pana imi strang bani suficienti.......daca stau cu mainile in san cu siguranta nu o sa se rez nimic (eu spre deosebire de joe8 nu cred in minuni :)).......
am citit ce ati mai scris voi p aici si mi-am zis hai sa-mi dau si eu cu parerea.......arinna ziceai intr-un mesaj ca ar tr evitat soarele.....nu prea sunt d acord cu tine.......p mine soarele m-a ajutat f mult.....cand eram mica mergeam f des la iarba verde cu familia...stand f mult la soare petele au inceput sa mi se repigmenteze.....aproape toate petele aveau punctulete de pigment inainte d a incepe trat cu Novitil......acum ....dupa 4 luni d trat toate petele mele arata asa....pacat ca a tr sa-l intrerup:((
sti dc se recomanda evitarea soarelui?.......pt ca riscul de a te arde este f mare (lipsa pigmentului este cauza)...........stand la soare petele de vitiligo mi se inrosau mult mai tare decat restul pielii.....desi eram rugata sa merg la umbra ma incapatanam si stateam toata ziua in soare (vroiam sa ma joc si eu ca ceilalti copii)........seara ma ardeau rau de tot......
aaa...si inca ceva....zicea joe8 ca se teme ca nu cumva copii lui sa mosteneasca boala (vai c urat suna)asta....si eu m-am gandit d multe ori la lucrul asta......am doar 21 de ani ...si n-am d gand sa fac copii de p acum........imi doresc f mult sa am vreo 2, 3....dar cine stie daca o sa ma pot bucura vreodata d lucrul asta...........stiu f bine prin c am trecut cand am fost mica (nu ca acum ar fi mai bine)si n-as vrea sa mai treaca cine va prin asa ceva (mai ales copii mei)........asa ca ma tenteaza tot mai mult gandul de a adopta un copilas........e....dar sa nu ma gandesc asa departe......sa speram ca medicina va mai evolua...si va gasi si pt noi o solutie (slabe sanse....dar stiti cum se zice: speranta moare ultima....)......
m-am cam itins cu vorba si cred ca v-am plicti....va las.....
aveti grija de voi
pa pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Alexa, m-ai lovit unde ma doare mai rau. Nu am vazut unde a zis joe ca ii e teama sa nu mosteneasca si copiii lui vitiligo. Sincer, credeam ca am trecut peste aceasta problema, dar acum, cand vreau sa fac un bebe, observ ca nu a disparut deloc. Ma arde rau de tot...dar n-am ce face, decat sa ma rog la Dumnezeu sa imi ramana numai mie. De data asta sunt zgarcita si vreau sa pastrez vitiligo numai pt mine. Si cand vine vorba despre asta...
...cred in minuni!

Ioana

Mergi la inceput