Prietenii omului (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Simonita - ce as mai pleca, lua-l-ar naiba de servici, ca ma tine legata aici si nici nu pot sa ma invoiesc. dar plec cam in jumate de ora, poa sa zica cine ce ar zice. cine stie ce gasesc acasa... oricum, pe Maritza am pus-o in dormitor singura, am strans covorul, in caz ca face ceva si pe celelalte pisici (Vladut si Bubulina le-am dat la bucatarie, sa nu o necajeasca pe Maritza...
va spun maine cum se simte... deocamdata e albastra pe burta...

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz si Alina Bubulina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Ramonika si multa sanatate Maritzei !

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

quote:
Originally posted by carmita_baby

Fetele cu motanei, eu am o problema cu Mello. De cand l-am adoptat s-a dovedit a fi cam salbatic. In sensul ca ne musca si ne zgaria exact cand torcea mai tare si ti-era lumea mai draga.. Nu inteleg de ce.. De 2 ori (din vina mea ca nu m-am asigurat), m-a zgariat chiar in dreptul ochilor cu o miscare de parca m-ar fi imbratisat. Noi nu l-am batut Doamne fereste, dar l-am pedepsit prin faptul ca nu i-am mai vorbit deloc.. El a simtit ceva(de obicei il alintam si il mangaiem de cate ori ne e prin preajma) si statea asa cu boticul pe labute, tare trist de ne-a durut inima sa il mai pedepsim.. Chiar si azi mi-a tras o zgarietura si nu inteleg de ce, pentru ca el se simte comfortabil si are incredere in noi. Este normal comportamentul lui? Aveti voi idee cum as putea schimba asta?

Multam,
Carmen

www.speranta.as.ro" target="_blank">Iulia este condamnata la moarte. Haideti s-o ajutam, are doar 12 ani!

tind ca cred ca e o chestie generala la pisicute (cel putin cand sunt mici) .. Bandit face la fel, ba chiar m-a muscat de frunte - nu am semn ca m-am tras repede .. in general zgarie si musca cand nu e lasat in pace sau cand te joci cu el - probabil asa crede el ca se joaca ..
io inca nu i-am gasit solutii dar daca aveti si io vreau

la animalute

------------------------
Banditin actiune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

sanatate Maritzei, Ramonika :)

sa treceti cu bine prin asta si fara complicatii

cinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

quote:
Originally posted by louisea

quote:
Originally posted by carmita_baby

Fetele cu motanei, eu am o problema cu Mello. De cand l-am adoptat s-a dovedit a fi cam salbatic. In sensul ca ne musca si ne zgaria exact cand torcea mai tare si ti-era lumea mai draga.. Nu inteleg de ce.. De 2 ori (din vina mea ca nu m-am asigurat), m-a zgariat chiar in dreptul ochilor cu o miscare de parca m-ar fi imbratisat. Noi nu l-am batut Doamne fereste, dar l-am pedepsit prin faptul ca nu i-am mai vorbit deloc.. El a simtit ceva(de obicei il alintam si il mangaiem de cate ori ne e prin preajma) si statea asa cu boticul pe labute, tare trist de ne-a durut inima sa il mai pedepsim.. Chiar si azi mi-a tras o zgarietura si nu inteleg de ce, pentru ca el se simte comfortabil si are incredere in noi. Este normal comportamentul lui? Aveti voi idee cum as putea schimba asta?

Multam,
Carmen

www.speranta.as.ro" target="_blank">Iulia este condamnata la moarte. Haideti s-o ajutam, are doar 12 ani!

tind ca cred ca e o chestie generala la pisicute (cel putin cand sunt mici) .. Bandit face la fel, ba chiar m-a muscat de frunte - nu am semn ca m-am tras repede .. in general zgarie si musca cand nu e lasat in pace sau cand te joci cu el - probabil asa crede el ca se joaca ..
io inca nu i-am gasit solutii dar daca aveti si io vreau

la animalute

------------------------
Banditin actiune

Cati ani are bandit? Noi nu stim cu siguranta cati ani are Mello, banuim noi asa ca ar avea cam 2 anisori, veterinarul ne-a spus ca nu are mai mult de 4 ani.. Eu cred ca sunt mai mult instinctele care combinate si cu o personalitate putenica sunt fatale
Dupa ce musca si zgarie sunt sigura ca se simte vinovat, i se citeste pe fata, dar sincera mi-e si teama sa il mai mangai uneori sau daca il mangai trebuie sa fiu foarte atenta sa nu ma zgarie..
La inceput cand nu il adoptasem inca, doar ii dadeam de mancare si mai intra pe hol, baiatul(a se citi sotul) s-a asezat pe jos. Mello i s-a asezat in brate foarte fericit si relaxat. La o miscare mai brusca a baiatului l-a muscat de picior, dar faza dura e ca i s-a parut ca nu l-a muscat suficient de bine si dupa numai cateva secunde l-a mai muscat inca odata in acelasi loc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

quote:
Originally posted by Ramonika

Vai fetelor, is asa de necajita...

Azi am dus-o pe Maritza la castrat. Maritza e o pisica mai batrana de la bloc de la noi care tot vine prin casa pe la noi. A facut zeci de pui la viata ei (daca nu sute) la cineva la parter in baie (o vecina care gazduieste pisicile) si a umplu zona de pisoi. acuma, in ultimul timp, vecina s-a mutat, asa ca Maritza vine din ce in ce mai des pe la noi. ultima data cand a fatat, a venit cu puii la usa la noi si mieuna sa o lasam inauntru. asta s-a intamplat si noaptea.

maica-mea s-a cam enervat la fazele astea, mai ales ca e mai sensibila si aude tot noaptea, nu ca mine, dorm ca nesimtita... , asa ca a zis ca daca n-o castrez nu o mai primeste niciodata... asa ca m-am decis sa o castrez.
azi am dus-o la ora 11 si acuma e acasa saraca singurica.
maica-mea e la servici, eu a trebuit sa ma intorc la servici, pana la 4 stau. am legat-o la burta cu un pansament si am lasat-o acasa in dormitor pe jos (doctorul a zis sa nu o pun pe sus, sa nu cada). mi-e asa de mila de ea, mi se rupe sufletul... era asa de ametita si beata... doctorul a zis ca nu o doare, dar tot parca nu ma simt bine am sa plec mai repede acasa azi. saraca Maritza...

Ramonika imi dau seama ce simti pentru ca si noi l-am castrat pe Mello cam acum o luna si parca ni s-a rupt sufletul la amandoi.. In primul rand cand ne-am dus la veterinar era plini acolo de caini, noroc ca era in cusca lui si se simtea cat de cat protejat. Cand l-a luat veterinarul in primire a stat stana de piatra atat era de speriat( ii este o frica teribila de oameni, era o data sa cada intr-un gard ascutit numai din cauza ca niste oameni pasnici se apropiau de el si el in disperarea lui a sarit balustrada, am avut noroc ca i-a reusit saritura pana la urma, slava Domnului). Iar cand ne-am intors acasa era ca o carpa moale, moale. Cand a iesit din cusca lui si a inceput sa mearga avea un mers de om beat. Parca era din hartie asa mergea Am avut noroc ca si-a revenit repede. Sper ca si Maritza ta sa isi revina cat mai curand. Dar eu cred ca ai facut bine ce ai facut ca doar nu vrei sa ai o casa plina de pisici

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jazz spune:

Sanca,

Iarta-ma dar nu ma pot opri din ras pentru ca mi-l inchipui pe Oreo cum nu doarme decat invelit....
Am citit si ce s-a intamplat. De curiozitate: latra cand vrea sa iasa afara sau isi face nevoile numai cand e scos la plimbare?
Noi avem aceeasi problema cu Angel. Acum petrece cam 6 ore in cusca in timp ce noi suntem la servici. Nu imi place ideea asta dar deocamdata nu avem de ales. Ceilalti doi sunt Ok, desi azi am gasit voma pe mocheta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonitza spune:

fetelor dati-mi va rog un pistol sa ma impusc in cap.
numai suport, motanul asta mi-a mancat sufletul, m-a adus in culmea disperarii...imi vine sa fug de acasa, sincer va spun.
De 2 saptamani ma chinui cu aceasta constipatie a lui si cu faptul ca face pipi rar,cam o data la 24 ore...stau toata ziua dupa fundul lui,urmareste-l de cate ori se duce sa zgarme la cutiuta lui,vezi cum se aseaza, daca se chinuie sa faca ceva...plimba-te cu lapticul dupa el prin casa (daca tot nu pune gura pe apa macar sa bea ceva ca sa faca pipi), sa nu fie nici rece nici fierbinte, caldut tocmai cum ii place monstrului...si pune de 2-3 ori limbuta pe el si gata...apoi la capitolul mancare :cauta sa-i dai iaurtel, smantana (parca-i dau cine stie ce oribilitati )nu-i da conserva ca nu-i chiar indicata, crontanele numai Kitten de la royal ia si din alea 2,3 si fuge...
Gura-i miroase, blana cade ca la balamuc...atarna pieile pe el de zici ca-i de la Aushwitz...l-am dus la o imputita de doctorita si-a zis ca e sanatos tun, precum stiti.
Dau telefoane disperata pe la diversi crescatori cu experienta... ceea ce-mi recomanda ei Piki nu vrea nici mort...
M-am pus pe capul lui iubi (care e si el stresat la maxim cu job-ul lui si munceste pe rupte )sa-l ducem la sptitalul veterinar de la Ilioara...pe drum face ca toti dracii parca-l ducem la taiere...imi umple doctorul de acolo o reteta de medicamente, de sute de mii(pastile pantru blana,pastile ptr respiratia urat mirositoare,pastila pentru deparazitat etc)...imi da si mancare de la Royal speciala pentru digestie si-mi cere sa-i dau si aseara si azi dimineata cate 4 ml de ulei de parafina.
Asta in conditiile in care stiu ca daca nu-i dai cu seringa intr-un anumit mod ulei sau orice altceva ,risti sa il bagi direct in plamani si sa moara in cateva ore sau chiar minute.
Cand ma apropii cu seringa de el parca inebuneste...se incordeaza ca un arc, gatul parca e din beton, nu poti sa-l misti ca sa-i deschizi gura,urla si scuipa afara.... de pastile ce sa va mai spun ca stam si i le bagam pe gat de nenumarate ori iar el le tine in gura si se baga sub pat si le scuipa....iar nemaipomenita mancare (hrana umeda) nici nu pune gura pe ea si in consecinta e in greva foamei,e nemancat de aseara fiindca altceva n-am voie sa-i dau (asa a zis doctorul).
Sincer (sper sa nu aruncati cu rosii in mine) ma gandesc sa-l duc de unde l-am luat...poate e mai bine pentru el...acolo jegarit,cu pureci, cu paraziti intestinali, mancand din toate troacele nespalate tot ce gasea era tare fericit...aici nu-i place nimik....eu numai stiu ce sa fac...sper sa nu ma injurati dar eu astazi fug de acasa ca inebunesc de tot.

P.S. Mai avem si nunta in iulie si nu e nimeni langa noi sa ne ajute cu nimik ...si financiar si tot ce e necesar pana la cel mai mic detaliu trebuie sa ne descurcam singuri .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Fetelor,

Hai sa va dau vesti despre Maritza…
O lasasem in dormitor, cu usa inchisa, pe jos, ca doctorul a zis sa nu o pun sus in pat, sa nu cada. Ii pusesem si o camasuta sa nu ajunga la rana. Cand am ajuns acasa ieri pe la 4 nu mai avea haina pe ea si statea in pat. Deci asa ametita cum era, a putut sa se urce in pat. Dormea si nu parea sa fi umblat la operatie. Cand a venit si maica-mea am incercat sa ii confectionam o hainuta, dar nu prea ne-a iesit cine stie ce. A stat ea cat a stat cu hainuta, apoi azi noapte si-a scos-o. Oricum, deocamdata e cam ametita sa umble la operatie, dar doctorul a zis ca o va manca si e posibil sa se muste acolo.

Oricum, aseara cand am vazut-o ce fatza avea si ce beata era, am plans... imi era asa de mila de ea...
Acuma nu stiu ce sa fac cu camasuta aia, ca nu prea sta pe ea. I-am facut gauri pentru picioare si i-am prins-o cu agrafe, dar tot si-o da jos. Cred ca ii e cam cald, desi e panza simpla, nu e prea groasa. Tampitul de doctor nu a putut sa ii faca el un pansament mai ca lumea acolo.
Ea era obisnuita sa isi faca nevoile afara... aseara a stat un pic la usa, cred ca voia afara, dar bineinteles ca nu i-am dat drumul, ametita cum era. Cred ca nici azi nici maine nu o pot lasa. Asa ca nu stiu ce sa fac cu nevoile. Ca ea nu face in casa si s-a tinut pana acuma. Ma gandesc ca nu ii face bine la vezica sa se tina atata. Asta noapte i-am pus nisip intr-un colt, dar nici nu s-a uitat la el. Ieri nu a mancat nimic, azi dimineata i-am dat un ou fiert si niste lapte.
Sper ca o sa fie bine pana la urma cu ea.

Fetele care au castrat pisici. Spuneti-mi va rog cum ati pansat pisica la operatie? A incercat sa se linga, sa umble acolo? Ca nu stiu la ce sa ma astept la a mea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

SIMONA - ai fost la dr pe care ti l-a recomandat blue ??? ar fi bine sa-i spui si ei ce ti-ai zis dr

nu cred nici o secunda ca i-ar fi mai bine s-o duci inapoi de unde ai luat-o ... cred ca ar muri

iti tin pumnii si fi barbata Zoe

Aristotel Zamisar's - iubitul meu ... motanul

Mergi la inceput