Prietenii omului (7)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

ramonika - ma bucur ca e bine Maritza ... dehh ca dupa operatie ...

eu am castrat cateaua acum 4 ani si a fost f bine ... se cam ciupea ea cu dintii pe acolo ... dar pana la urma a fost bine

multa sanatate

Aristotel Zamisar's - iubitul meu ... motanul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Asa deci Maruta, se cam ciupeste... Sper ca nu prea tare, sa isi smulga firele..

Am pus poze cu Maritza in semnatura mea. sper sa va placa, desi e mai uratzica decat celelalte doua. deh... e si mai batrana decat celelalte, dar e si ea sufletelul meu si o iubesc...

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina si Fetitza Maritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Primel spune:

Ramonika, mi-am adus aminte de pisicutza noastra cum era si ea dupa operatie... si mi se rupe inima si de Maritza ! Ii doresc sa se insanatoseasca repede si sa scapi si tu de griji! Noi am operat-o pe a noastra anul trecut la un medic foarte bun, renumit chiar, dar s-a intamplat ca pisicutza sa nu adoarma la primul anestezic si atunci i-a mai facut unul... De aici aveau sa inceapa complicatiile pe mai tarziu. Bella si-a revenit acasa dupa cateva ore, am stat tot timpul langa ea. La fel ca Maritza, s-a urcat singura in pat si, in timpul noptii, chiar a inceput sa toarca... Ne arata saracutza ca, in ciuda a ceea ce ii facusem, ne iubea la fel de mult. Cateva zile a fost destul de adormita (din cauza dozei duble de anestezie). Ar fi trebuit sa mergem cu ea din nou la dr. sa i se faca antibiotice trei zile dupa operatie (asa ni s-a spus), dar n-am putut sa o supunem iar si la chinul transportului cu masina, asa ca am sunat-o pe doctorita ei (un medic extraordinar care practic avea sa-i salveze viata in urmatoarele zile si careia ii suntem profundi recunoscatori) si i-am spus ca am operat-o pe cea mica si nu stim cum sa facem, daca sa o ducem noi pentru injectii etc. Din pacate nu doctorita ei era medicul care o operase si din cauza asta eram si derutati si nu stiam la cine sa mergem... A venit doctoritza la noi, a vazut-o pe Bella cum arata, i-a facut antibiotice si i-a facut pe loc si hainutza pentru operatie cu conditia sa i-o punem numai cand nu suntem acasa, in rest trebuie sa stea descoperita ptr a se vindeca. Ne-a intrebat cum sta cea mica cu pipi, daca a facut etc. I-am spus ca nu face deloc. Nu facea si gata. Problema era ca trebuia sa elimine cumva anestezicul care incepuse sa-i afecteze vederea. Ochisorii ei albastri erau acum tulburi, cenusii chiar, si nu-si tinea capul bine (il sprijinea de covor!). Cand am zis ca i s-a facut doza dubla de anestezic, ca domnul doctor se cam grabea si nu mai putea sa astepte pana adoarme pisoiul, doctoritza ei i-a adaugat si injectii cu mult lichid (cate trei seringi) de doua ori pe zi, aproape o saptamana. In felul asta i-a fortat organismul sa scoata anestezicul prin pipi. Apoi a urmat un tratament cu vitamine ptr refacere si cea mica a fost salvata! Am avut norocul sa dam peste un medic (ma refer la doctoritza ei) extraordinar care a stiut ce sa-i faca in situatia de criza in care intrase pisica. Ne-a zis ca avem o pisica puternica, altfel o pierdeam. Noi ii suntem si ii vom ramane profund recunoscatori si doctoritzei noastre!
Bun, m-am intins mult prea mult cu acest mesaj si imi cer scuze daca plictisesc ... Incerc sa raspund acum mai scurt si mai la obiect. Camasutza Bellei (de operatie) se incheia cu franjuri lasati intentionat mai lungi din acelasi material. Nu stiu cum e cu agrafe, poate ca se incheie si asa bine. Bella arata in cmasutza ca un salam ambalat si cu picioare. Insa nu i-am prea pus-o ptr ca ma gandeam ca transpira si e mai bine sa nu fie umezeala acolo, la rana. Asa ca m-am gandit la o alta solutzie si a functionat. I-am taiat un fel de sortzulet mic (materialul trebuie sa fie ceva mai tare, sa stea teapan) si l-am legat cu funditza de gat(nu prea strans!) si cu partea mai lunga in fatza, iar coltul usor intors spre gat. Cand voia sa se linga dadea cu limbutza pe carpa si renuntza... In felul asta ii ramanea si burtica descoperita si putea sa se vindece in voie. Asa am scapat sa nu-si scoata singura firele. Aaa, mi-am mai adus aminte ca doctoritza i-a dat si cu o solutie dezinfectanta (de culoare albastra)si o perioada nu s-a lins din cauza solutiei. Dupa cateva zile (nu mai stiu cate) i-a scos firele si gata, am fost scapati de balamuc! In perioada de dupa fire (2 saptamani) nu a avut voie sa sara (sa nu se deschida operatia), dar nu am reusit sa ne tinem la ea si a tot sarit ba de pe pat, ba de pe masa etc. Insa a scapat cu bine si de data asta.
Eu zic sa o urmaresti un timp cu pipi, sa vezi daca face totusi. E foarte important sa faca pipi dupa operatie. Ar fi bine sa faca si in casa, chiar daca nu e obisnuita... La nevoie consulta-i medicul care a operat-o sau altul.
Iti tin pumnii si sa auzim de bine! Sanatate multa pentru Maritza! Intr-o saptamana (maxim) scapatzi de grijile astea!
Pana atunci primeste multi si multe

Ajutati-l pe Florin sa traiasca! Popularizati acest site:http://florin.webmyc.com

www.craiova.ro/argos

"A gresi e omenesc; a ierta este divin." Alexander Pope

Mergi la inceput

Primel, mersi mult de sfaturi si incurajari...
Eu ma gandeam ca si operatia tre sa stea libera la aer si de aceea ma gandeam sa ii facem un guler din carton sau plastic in jurul capului, cum am vazut pe Animal Planet... In felul asta nu s-ar mai putea linge. si Maritzei i-au facut doza duble de anestezic ca nu adormea si dobitocul de doctor scosese deja instrumentele sterile din pachet si nu trebuia sa stea prea mult la aer.
chestia e ca a noastra se si tine de la pipi ca nu face in casa. nu stiu cum sa fac, pentru ca nici afara nu as scoate-o si probabil nu ii e indemana sa faca in casa.

plec acus acasa sa vad ce face mititica.
va mai dau vesti luni, ca in weekend nu am net.

Louisea - te rog adaug-o si pe maritza pe listutza si pozele. mersi

Mergi la inceput

si eu ma gandeam sa-ti zic de carton ca vazusem tot pe Animal Planet... daca te pricepi cum se face cred ca e mult mai eficient decat cu hainutza, sortuletz etc.
Cu pipi nu stiu ce sa zic...Sper sa poata sa faca si in casa. Asta e! urmareste-i totusi ochisorii si daca i se tulbura trebuie apelat la un medic. Inseamna ca nu reuseste sa elimine anestezicul.
Succes si ne reintalnim pe net luni!

Ajutati-l pe Florin sa traiasca! Popularizati acest site:http://florin.webmyc.com

www.craiova.ro/argos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jazz spune:

Simonitza,
Ai incercat sa o duci la un alt doctor, sa ceri si o a doua, sau ,daca e nevoie, a treia opinie?
Ce a mancat inainte de a se constipa? Sighi se constipa de la conserve, acum mananca mancare uscata. Cand se constipa (era inca un puiut) doctorul ne-a spus sa luam chestia asta care semana cu vaselina si sa i-o dam sa linga, un al doilea pas a fost sa ii schimbam hrana si sa ii masam burtica ori de cate ori incearca sa mearga la toaleta si nu poate.
Sa ma mai gandesc.... Are acces la ceva plante? Nu stiu daca ale voastre animalute mananca iarba dar ai nostrii patru ies regulat la "pascut".
Pupaturi si sper sa se faca bine cat de curand.

Mergi la inceput

Simonita, fii tare cu motanasul tau ! Trebuie sa-si revina el cumva; ar fi pacat sa-l duci inapoi! Si a mea a fost mofturoasa intr-o vreme, acum si-a revenit. Ii bagam pe gat tot felul de vitamine asta-vara ca era dupa operatie si trebuia sa se refaca. Incearca sa-i imparti pastilele in bucatele mici si i le dai, cu rabdarica multa, pe fiecare in parte pe gat pana isi termina doza. Ideea ar fi ca daca sunt mici le scapa pe gat si gata, nu mai are ce sa le faca. Dupa ce ii dai pastilutza, tine-l bine, nu-l lasa sa fuga sub pat decat dupa ce vezi ca inghite. Va face asta, ca n-are incotro... Pe mine m-a sfatuit medicul sa-i pun vitaminele pisate in mancare, dar problema era ca nici a noastra nu se atingea de mancare, mai ales daca simtea ca as fi pus ceva prin ea! Asa ca nu itzi zic sa-i dai pisat ca probabil nici Piki al tau nu pune boticul!
Nu am stiut ca poate fi atat de periculos sa-i dai pe gat cu seringa unui pisoi! Bine ca n-am patit nimc cu a mea ca si eu i-am dat intr-o vreme cu seringa! La capitolul moftureli, cred ca e si rasfatat de asta face asa. Bineinteles ca poate fi vorba si de paraziti. Din punctul asta de vedere am stat mereu bine. Am deparazitat-o la timp + vaccinurile necesare.... Si noi o rugam cu de toate pe "maimutzika" Bella si tot alune, chips-uri, cafea consuma dansa ca deh! trebuia sa manance ca noi! Ciuguleli! Acum si-a revenit, din fericire, si chiar mananca foarte bine. Probabil pentru ca mancarea de aici pentru animalutze e mult mai buna la gust... Insa la cafea, capuccino, alune n-a renuntat!
Bafta multa cu motanelul Piki si iti tinem pumnii si tie!

www.craiova.ro/argos

Mergi la inceput

Simona, eu zic sa nu renunti asa usor. pisoiul e ca si copilul tau, nu? ce faci daca nu iti place copilul? renunti la el?
ai rabdare, mai incearca, mai du-l la doctor.
ca sa inghita pastilele, da-i-le in mancare sfaramate. poate asa le inghite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Fetelor, va rog, e nevoie de ajutorul nostru. Va pup!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=45487

http://pg.photos.yahoo.com/ph/boudoux/album?.dir=/8b75&urlhint=actn,del%3as,3%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Am intrat si eu pe topic, si m-a luat groaza cand am vazut ce mentalitate au unii oameni. Trist, dar din pacate sunt multi ca ei.

www.mioriticromanesc.home.ro" target="_blank">Azara

Mergi la inceput