Prietenii omului (7)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

Gata intr-un sfarsit mi-am dat si eu seama despre ce topic fuse vorba, se vede ca sunt prea repezita si nu citesc cu atentie.. Asa se nasc intrebarile mele stupide, din prea mare repezeala

Ciuf m-a amuzat povestea ta, Luca e un dulcic sa il protejeze asa pe Cezar

Am auzit de persoane care au si pisica si caine in acelasi timp si cica se inteleg de minune, pisicuta e un pic mai certareata, dar cand sunt despartiti plange dupa caine. Acum nu stiu daca au fost obisnuiti de mici impreuna, probabil ca este o diferenta si asta.

Noi ne-am mutat alaltaieri in casa noua.. Ce mai aventura! Prima oara cand a mers Mello cu masina si Doamne ce speriat mai era, rasufla tare greu si zgomotos.. Cand am ajuns aici s-a pus pe mirosit toata casa, cu codita intre picioare se vedea ca ii era teama. Sunt un pic trista pentru el.. acum nu mai poate iesi afara deloc asa cum facea inainte, iesea singurel si pe urma miorlaia la usa sa il lasam inauntru. Credeti ca o sa obisnuiasca sa stea numai in apartament fara sa mai iasa afara? Eu sper din toata inima! De fapt de aia l-am si castrat!

Mello motanelul iubit

www.speranta.as.ro" target="_blank">Iulia este condamnata la moarte. Haideti s-o ajutam, are doar 12 ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Fetele, revin cu informatii despre Maritza...
Sambata i-a mers bine, a mancat, am dus-o la doctor, care a zis ca operatia arata bine si a mai spreiat-o oleak cu dezinfectant din ala albastru.

duminica dimineata am dus-o afara ca s-a cerut, si a facut pp si kk. cand a venit in casa tremura si s-a pus in pat. de atunci numai in pat sta. nu a mancat nimic decat putina smantana. sta in pat si se mai intoarce pe o parte si pe alta, dar atata. nu se da jos.
tre sa o duc iar la doctor azi sa vad ce zice. daca era asa mereu de la operatie, ziceam ca e normal, dar sambata a fost bine, si duminica a fost rau, nu stiu de ce. la operatie totul arata bine, nu s-a muscat, nu a umblat acolo, asa ca nu stiu ce poate sa aiba.

Ramonika si pisicile Vladutz Tigrutz Alina Bubulina si Fetitza Maritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

hop si eu la raport.

sa ne tii la curent Ramonika cu evolutia Maritzei. ca mi-e mila tare de ea, saraca.

noi aici am recuperat la greu duminica - si noi si Zuze. am dormit ca berbecii - noi dupa 2 nopti de chef ea dupa 4 zile si nopti de miorlait si dans hormonal. pt ca tanti doctor a refuzat sa ne de reteta pt pastilutza sau imjectie pt ca are doar 8 luni. a zis ca e prea mica si ar avea efecte negative asupra evolutiei ei. ca cica e inca in crestere. si ne-a dat un calmant. care habar nu am daca a avut vreun efect sau nu ca matza mea a continuat sa miorlaie pe un ton la fel de inalt ca si pana atunci.

duminica tacere totala si pisoi sfarsit de oboseala dormind la unison cu noi. zic, hait, sa vezi ca am scapat. dar minunea a tinut doar pe orele de zi cat i-a luat mamzelei sa isi refaca fortele. si a pus-o pe un bocet sfasietor dupa lasatul intunericului de am zis ca am sa capiez.

azi stare neschimbata cand am plecat. doar ca devine si mai agresiva de aseara. sarind in joc sa ne atace picioarele - ne pandeste la usa cand intram in camera din bucatarie si atunci ne composteaza. asta dupa ce sambata a facut rushinika: a facut pipi pe patura in patul din sufragerie in 2 randuri!!! dar asa mila mi-a fost de ea ca nu i-am mai zis nik.

cinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

pentru fetele care au mate ... si au si probleme diverse (alimentatie, sanatate ...)

asa cum am sfatuit-o si pe Simona, va indrum cu drag la o prietena (crescatoare de persane) ... un OM minunat cu f multe cunostiinte in domeniu ...

de cand o stiu eu ... m-a impresionat sufletul ei mare si cunostiintele pe care le-a dobandit de-a lungul anilor ...

deci, daca aveti probleme cu pisicutele Dvs ... nu ezitati sa o contactati ...

o gasiti fie pe vethelp (unde e moderatoare - nick name=blue) sau animale.ro, sau pe site-ul ei http://bluepoem.ebony.ro/crescatoria.html
numele ei este Carmen

Loredana

Aristotel Zamisar's - iubitul meu ... motanul

Mergi la inceput

cinta, mersi... sper sa fie bine mititica.
tocmai am vorbit cu o prietena de-a mea, careia i-a murit papagalul sambata asta... de-abia il luase de cateva zile si probabil nu s-a acomodat? saracele animalutze...

cinta - asa fac pisicile cand au calduri. si Bubulina mea a fost cam obraznika atunci cand a avut calduri si a facut pipi in bucatarie pe covor si intr-o cizma de-a mamei... mi-a mai zis un coleg ca pisica lui cand avea calduri facea pipi in papuci... ce-o fi in capshorul lor?

ma gandeam si eu ca daca o mai apuca pe Bubulina, sa ii dau pastile contra caldurilor. dar tu zici ca nu e bine cand is prea mici. si a mea are cam 7-8 luni cred. m-ai pus pe ganduri... acuma ce se poate face? ca daca pastile nu are voie si nici nu vreau sa faca pui si nici nu o operez asa tanara, ce mai pot face? ufff... greu e cu copiii astia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

un caine descurcaret

am fost in weekend la munte (mi-am sarbatorit ziua de nastere) ... si ne-am dus cu tot cu frigidere ... si sifoniere ... urma sa pregatim totul acolo ... dupa ce am carat tot in cabana, unele le-am pus in frigider, altele le-am lasat pe terasa (nu mai aveau loc in frigider)... ne-am gandit sa dam o fuga si sa vizitam o pestera in apropiere ... zis si facut ...

la intoarcere ... vad pe drum o cutie de lapte ... ma gandesc "ce dk sunt asa de proasta ... am pierdut laptele pe drum !

ajungem la cabana si vrem sa ne apucam sa facem tortul ... cand colo ia restul de lapte de unde nu-i ! mai sa fie ... ca eu l-am carat cu manusitele mele ...

intr-un tarziu ne intreaba proprietarul cabanei "da, unde ati lasat laptele ?" io de colo foarte hotarata "afara" ... si s-a pus omul pe-un ras "hotomanu ... a furat laptele"

"hotomanu" era o namila de caine alb ca laptele (cine stie poate de aici i s-a tras) ... si cum l-am prins am pus bine mana pe el si i-am zis "asa monser ... te ti d'astea !" ... si l-am pohtit frumos la masa, asa cum se cade ... el dragut ba a vrut, ba n-a vrut ... c-are familie ... si i-am zis "da bine domle ... adu tot familonul ..." si-au venit: 3 catei si-o pisica (Costica) ... si a fost o masa ca-n povesti ...

la sfarsit pretena mea a filosofat "stiam eu ca ai un scop de cari frigiderul la munte!"

ups ... m-a prins

Aristotel Zamisar's - iubitul meu ... motanul

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Anamaria - ce dragutz e Sticky... si eu am avut un motanel care semana cu el mai demult, acum vreo 12 ani...
Maruta - draguta povestea... ce dragut e catelul din poza... simare si flocos...
Multumim de link, l-am trecut deja la favorite.

Am vorbit cu mama la telefon mai inainte si a dus-o deja pe Maritza la doctor si cica a facut reactie la firele de la operatie... i-a facut antibiotice si tre sa o mai ducem si maine. sper sa isi revina. eram asa de ingrijorata, ma gandeam "daca moare?" dar nu degeaba se zice ca pisicile au 9 vieti, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

Ramonika, doctoritza noastra a zis categoric nu la tratamentul hormonal care sa ii stopeze "caldurile". insa i-a prescris niste calmante - relaxant si ceva pe baza de valeriana-. nu s-a calmat de tot, insa imi place sa cred ca a ajutat-o. ca de miorlait nu se oprea decat sa isi mai traga sufletul sau sa manance.

de facut pipi eu stiam ca e doar cu motaneii. acum mi s-a demonstrat ca si domnisoarele fac rushinika... si cand ma gandesc ce concert ne asteapta acasa... din fericire parca incepe sa ieie pauze tot mai lungi cu vreo jumatate de ora decat saptamana trecuta. sper eu sa fie de bine. ca deja am ajuns amandoi la capatul rabdarii. uneori chiar ni se pare ca miorlaie numai sa ne faca in ciuda. alteori reusim sa ii distragem atentia si inceteaza. mai nou ma tem ca o foloseste ca pe un santaj pt a primi atentie mereu. ce mai... devin paranoica daca nu imi primesc somnul nici la noapte.

cinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonitza spune:

Incompetentul doctor(am ales o exprimare eleganta desi tare as vrea sa-i spun altcumva)de la Salvavet (faimoasa clinica veterinara de la Ilioara) mi-a recomandat sa-mi indop "copilul" cu antibiotice (i-am spus ca-i miroase gurita foarte tare) fara macar sa verifica despre ce-i vorba,sau daca este sau nu cazul la numai cele 5 luni jumatate...un ghemotoc de blanita, o mana de mata...I-am dat mai bine de 3 zile stomorgyl 2 si fel de fel de mancaruri sofisticate si scumpe (cred ca ipocritul cauta doar sa recomande medicamente scumpe ,chiar daca sunt inutile, numai sa-si faca vanzare la farmacia lor,din cadrul clinicii) pe care pisoiasul refuza sa puna gurita,preferand sa se infometeze chiar... rezultatul fiind agravarea situatiei puiului (refuz de-a mai manca,fara kk, fara pipi,fara nici un chef de joaca) pana cand nu am mai stiut ce sa fac si am plecat plangand cu el in brate la Facultatea de Medicina Veterinara, la doctorul Mario Codreanu...
Apropos, cand l-am sunat pe incompetent aseara sa-l intreb ce sa-i fac motanelului meu ca moare de foame, mi-a raspuns ca numai stie ce sa-i fac si sa-l duc la Facultate...normal dupa ce mi-a dat reteta dupa ureche si a mai umflat un pic bugetul clinicii isi ia mana de pe noi.
Domnul Codreanu avea curs si n-a putut sa ne consulte dar s-a ocupat de noi un coleg de-al dansului... vreau sa spun ca Piki a trecut prin clipe de cosmar: a trebuit sa-l tunda pe burtica ca sa-i faca ecografie (2 tineri vanjosi si cu mine l-am tinut si abia a reusit doctorul sa-si faca treaba).Ecografia a iesit bine...
Apoi i-a recoltat sange pentru analize (aceeasi baieti l-au tinut, eu de labutele din fata iar micutul de groaza ma musca de obraz in timp ce eu ii indrugam ceva printre lacrimi), 2 ore am asteptat rezultatul, apoi o injectie cumplit de dureroasa...un minut, doua dupa injectie saracul sarea in sus de durere apoi se invartea intr-un loc ...ni s-a prescris alt tratament, alt chin ,alta "distractie" (inclusiv intreruperea de urgenta a stomorgyl-ului, lui Piki miroase gura fiindca a tras aer rece in piept, stand pe geam si are ceva in gat, nicidecul la stomac cum mi-a zis "desteptul" ala)
Apoi cand ne-am intors acasa fiindca vroia si monstruletul sa se razbune pe cineva pentru chinul indurat, a terorizat soferul de taxi cu mieunatul lui ascutit , de-mi era o rusine de-mi venea sa cobor din taxi.
Si ca sa va povestesc si o intamplare care pe mine m-a marcat pe viata (fara exagerare) :o pisicuta de seama lui Piki A MURIT pe masa de consultatie,imediat dupa ce doctorul a terminat ecografia... pur si simplu a inceput sa tresalte de pe masa (stare de fibrilatie se cheama? ),mai multi doctori pe langa ea a incercat sa-i faca un fel de resuscitare , dar in zadar...micuta s-a stins sub privirile noastre neputincioase..."mama "ei era saraca sa lesine, nu se mai putea opri din plans...

Poate va intrebati cum de ajunsese micuta in starea asta... la primele semne de boala a fost dusa la 2 cabinete si timp de 5 zile a fost tratata de ocluzie intestinala in timp ce ea era intoxicata.... a ajuns cu ea prea tarziu ca sa mai fie salvata...de-ati fi auzit scancetele ei de ti se zbarlea parul pe tine si lupta ei intre viata si moarte
Oare nenorocitul de i-a pus diagnosticul ocluzie facuse pregatire la aprozar si-apoi masa i-a deschis cabinet veterinar? Cine dracu le da la handicapatii astia diploma? Scuzati-ma , va rog pentru limbaj dar nu mi se sterge de pe retina imaginea aceea si pe tot parcursul zilei "am auzit" scancetele acelei fapturi.
Sper ca nu sunteti suparate pe mine fiindca v-am povestit aceasta intamplare... fiti atente la cine va duceti pisicutele,eu m-am convins ca nu-i de glumit.
Pupici voua si la animalute

Mergi la inceput