Influienta internetului asupra vietii de familie

Influienta internetului asupra vietii de familie | Autor: adusca

Link direct la acest mesaj

Internetul e destul de acaparant si cred ca nu e nevoie sa spun ca viata virtuala isi pune amprenta pe viata noastra reala :).
Barbatii trebuie sa constientizeze faptul ca si femeile au acelasi acces la informatii ca si ei si ca nu mai suntem in Evul Mediu ca sa ne comportam ca sclavele.
In orice caz, internetul a adus infinite posibilitati. Numai de le-am alege pe cele care ne sunt de ajutor la a ne dezvolta relatiile, prieteniile, la a cunoaste mai mult despre unii,altii, despre noi, despre cine stie ce subiecte ce altadata ne-ar fi fost mai dificil a le da de urma (Google is the King...hehehe).
Delimitarea dintre real si virtual si ceea ce acesta din urma poate sa insemne pentru fiecare, este o definitie personala in ultima instanta. Daca doresti sa te cufunzi in lectura, sa afli despre cine
stie ce din literatura sau istorie, sau daca doresti sa ai un amant virtual crezand ca viata o sa-ti fie mai buna, este decizia ta. Insa ce este corect fata de propria persoana pur si simplu ESTE, aia nu poti schimba. Poti sa incerci sa evadezi din acest adevar si sa crezi ca-l vei pacali....speranta desarta.
Adevarul propriu ne va lovi mereu in fata si ne va reaminti cu incapatanare ca: l-am neglijat! Si daca mai sunt si copii totul se rasfrange asupra lor (fie ca vrem sa ne-o recunoastem sau nu).
Sa fugi numai catre un internet (sau orice altceva care iti atrage atentia in alta parte decat catre subiectul nemultumirii in sine) nu este o solutie,ceea ce te deranjeaza este tot acolo, numai ca ai senzatia ca nu il mai vezi asa de intens.
Atata vreme cat Internetul se administreaza intr-o doza rezonabila, eu cred ca nu este nici o problema!


Cine nu iarta, distruge puntea pe care trebuie sa treaca el insusi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

Scriitorii de Internet
de Andrei Plesu

Daca ai curiozitatea sa citesti posta electronica pe care multe din ziarele curente o tin la dispozitia publicului, descoperi un univers cu totul original, imposibil de imaginat cu doua decenii in urma.
La sfarsitul fiecarui articol tiparit gasesti comentariile semnate, dar mai ales nesemnate, sau semnate cu nume codificate ale unor cititori activi, gata sa participe febril la orice dezbatere. Prima reactie nu poate fi decat entuziasta. Fitecine are posibilitatea sa-si spuna parerea, sa intre in dialog cu autorul articolului si cu mapamondul intreg. In subterana electronica a oricarei gazete se naste o alta gazeta, scrisa de cititori: un soi de ecou fara frontiere, o reactie in lant, semnificativa pentru psihologia vremilor si a natiei. Comunicarea se amplifica indefinit, reactivitatea publicului e maximal stimulata, textele devin prilejul unui policrom turnir.

Fenomenul are, totusi, si o inevitabila contraparte patologica. Sansa comunicarii spontane, fara reguli si fara raspunderi, poate fi folosita delirant. O categorie care ilustreaza abundent inconvenientele “pietei libere“ a Internetului este aceea a grafomanilor. In mod normal, grafomanul nu are la indemana suficient spatiu tipografic pentru a-si developa, nestingherit, viciul. Or Internetul ii ofera posibilitati nesperate. Poate sa scrie oricat, poate angaja argumente interminabile si poate, in acelasi timp, sa traiasca satisfactia de a fi “in circulatie“. Nu e chiar publicat, dar e “pe fir“, e, cel putin teoretic, citit de mai multa lume, e in contact cu un “corpus“ virtual de interlocutori. Nu vom face, aici, o analiza de substrat a grafomaniei. Uneori e vorba de pura volubilitate. Alteori de un mod de a te afla in treaba. Alteori, in sfarsit, de o specie dramatica a singuratatii. Internetul devine un substitut al socializarii. Se simte, in transparenta cate unui text, cearcanul de melancolie al omului nevorbit, al exilatului fara prieteni, al constiintei insulare care isi cauta arhipelagul.

O alta categorie de actori ai epistolarului electronic este aceea, larga si imens diferentiata, a frustratilor. Internetul are un spectaculos avantaj: poate camufla identitatea reala a celui care scrie. Anonimitatea e garantata, prin urmare libertatea de expresie nu are a-si asuma nici o precautie, nici o limita. Poti scrie orice, despre orice si despre oricine. Te poti rafui cu regi si ministri, cu scriitori celebri si fotomodele, cu mari colectivitati, institutii si prestigii.
Esti cineva! Esti egalul tuturor, fara sa trebuiasca sa faci dovada vreunei competente speciale sau a vreunei ispravi justificatoare. Nu numai ca poti da replica oricui, dar o poti face fara nici o cenzura.
Poti fi obscen, isteric, ofensator, didactic, bascalios, arogant, insidios, dement, meschin, mincinos, idiot. Te poti dezlantui fara frica. Iti poti da poalele peste cap, poti sa-ti bati joc de toti si de toate. Atletul Internetului n-are constrangeri morale, gramaticale, politice. E scutit de orice forma de responsabilitate. Psihologia lui e psihologia travestitului, a celui care loveste pe intuneric, a spargatorului mascat. Nu poate fi identificat, nu poate fi provocat la o disputa fatisa. Ricaneaza pervers in spatele cortinei. In plus, e luat in seama, e prezent “la gazeta“, fie si intr-o varianta clandestina. Internetul pare, in asemenea cazuri, un instrument perfect al defularii, o supapa eficienta pentru multiple forme de nevroza. In realitate, el nu vindeca, ci intretine boala, ii da ocazia si materia diseminarii. Pacientul se adanceste in derapajul sau, iar ambianta se vede intoxicata de harnica lui surescitare. O sumedenie de disfunctii mentale si sufletesti care, pana mai ieri, ar fi ramas in perimetrul discret al familiei sau al azilului, evolueaza liber pe ecranele computerelor noastre. Stim mai multe decat pana acum despre sminteala. Stim prea multe, mai multe decat vrem sa stim. E un neasteptat efect colateral al progresului tehnologic pe care, vorba lui Caragiale, “odata pornit, nimeni si nimic nu-l mai poate opri“.


Cine nu iarta, distruge puntea pe care trebuie sa treaca el insusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Articolul de Plesu a mai fost discutat de curind pe forum.

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Ajutati un OM sa traiasca!

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Mie, sincer, internetul mi se pare doar binevenit. Punct.
In ce priveste comunicarea..."anonima", nici asta nu cred ca e un lucru atit de rau. Si nici macar relatiile anonime. Ce insemana "amant anonim", ma scuzati?

Sau mai exact, ce activitati poate desfasura saracul, in afara de faptul ca vorbeste...pardon, tasteaza?
Notiunea mea de "amant" e alta...

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Orice exces este nociv, prin urmare si internetul; daca ai obligatii, nu-ti poti permite sa pierzi mult timp pe acolo.
Nu am inteles insa faza cu barbatii care trebuie sa inteleaga ca femeile nu mai sunt sclave; internetul ajuta la abolirea sclaviei?

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

quote:
Originally posted by Rufus

Orice exces este nociv, prin urmare si internetul; daca ai obligatii, nu-ti poti permite sa pierzi mult timp pe acolo.
Nu am inteles insa faza cu barbatii care trebuie sa inteleaga ca femeile nu mai sunt sclave; internetul ajuta la abolirea sclaviei?



Unii barbati reactioneaza cand se simt dati la o parte din prim-plan-ul vietii partenerei. Adica ea nu il mai asteapta cu ochii umezi sa se scurga acasa de la serviciu/biliard/beute/etc, nu mai sta in picioare cu mancarica, patut, haine, etc etc.
Problema e mai ampla si nu e una particulara, e vorba de barbati in general care simt ca-si pierd privilegiile pe care le aveau de generatii. Si deci e firesc sa reactioneze, pana cand societatea in general va considera implicare sotului in treburile gospodaresti si educatia copiilor ca fiind firesti.
Pentru ei conteaza foarte mult sa nu faca cineva glume pe seama lor ca-si pierd rolul de cocosi: "ce, ba, ai ajuns fata in casa? Sau mai, la tine pe gard canta gaina sau esti sub papuc...."
Si ma refer in general la realitatea din Romania.......stiu ca in unele familii nu se pune problema asa, dar din pacate in marea majoritate da. Din pacate inca nu putem vorbi de egalitate intre sexe, decat pur teoretic, traim intr-o societate patriarhala.
(acum aruncati cu pietre in mine)



Cine nu iarta, distruge puntea pe care trebuie sa treaca el insusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aysha spune:

quote:
Originally posted by Rufus

Orice exces este nociv, prin urmare si internetul; daca ai obligatii, nu-ti poti permite sa pierzi mult timp pe acolo.

Nu am inteles insa faza cu barbatii care trebuie sa inteleaga ca femeile nu mai sunt sclave; internetul ajuta la abolirea sclaviei?

http://community.webshots.com/user/tora97

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde



De accord. Desi de multe ori iti este greu sa te desprinzi si sa fugi la bucatarie sau la calcat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edessa spune:

Nimic de spus: e un progres tehnic extraordinar, iti ofera posibilitati multiple, iti economiseste timp..., iti aduce destul BINE...
Pentru viata mea de familie, aparitia internetului in casa noastra a adus mult, mult rau...Ne instrainam vazand cu ochii, ne cautam refugiul izolandu-ne uneori in acest "virtual"...Si nu numai atat...Ma credeti sau nu, mi-as fi dorit sa se fi inventatat înca. Stiu ca par absurda, dar momentan asta simt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Si cu si fara internet probleme intre barbati si femei exista, adica ei pot gasi 1001 motive in care sa se simta dati la o parte de ele; cat despre ce aduce internetul vietii de familie, merita o discutie, separata de eterna "rivalitate" barbat-femeie.
Nici eu nu-s convins ca mi-as fi dorit internetul integrat in familia mea.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubbles spune:

La noi Internetul ne-a adus tot ceea ce am realizat in ultimul deceniu: datorita lui am mers pe o panta ascendenta profesional in tara, am emigrat bine si frumos, aici ne-am gasit joburi si traim ca oamenii lucrand "pe Internet". Tot Internetul ne aduce comunicarea cu familia, facem operatiunile bancare si anumite cumparaturi online, citind reviews-uri, luand decizii si nepierzand vremea prin magazine, ne tine informati si aproape de toti si toate.
Dupa ce terminam cu acestea, inchidem calculatorul si ne vedem de viata, avem mult mai mult timp de calitate pentru noi insine.

Urmarea... sa traiasca si sa-nfloreasca!

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Bubbles

Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)

Mergi la inceput