Terorizata de actul defecatiei
Raspunsuri - Pagina 2
Gabrielama spune:
La intrebarile despre dieta impotriva constipatiei, iata cateva alimente care ajuta digestia:
- mazarea si prazul sunt considerate "matura stomacului", fiind foarte utile in constipatie - cu speranta ca bebe vor agreea gustul lor;
- fasolea;
- taratele - cea mai eficienta metoda este sa le inmuiati seara in apa si diminata sa luati o lingurita de tarate pe care sa o amestecati cu o lingurita de miere; pot fi consumate asa, sau amestecate in iaurt sau lapte;
- este de mare ajutor ca dimineata, pe stomacul gol, sa se bea un pahar de apa nu foarte rece;
- ciresele (atunci cand le avem!!) sunt de asemenea de mare ajutor;
- salata verde ajuta si ea.
Succes!
Gabi
danab spune:
Tamara, eu dupa nastere m-am ales cu o fisura anala. Nu vreau sa-ti spun ce dureri am mancat, e groaznic pentru un om mare, pentru un copil nici nu vreau sa-mi imaginez. La fel ca si fetita ta, ajunsesem sa ma retin, sa nu merg la toaleta, de frica durerii pe care stiam ca o sa o am. Daca ea are o fisura anala, atunci cu ceva creme trebuie rezolvata, aici exista o crema care ajuta in 90% din cazuri, eu am fost bineanteles printre ceilalti 10% mai putin norocosi si am ajuns la operatie care insa n-a fost deloc grea si a rezolvat definitiv problema. Crede-ma ca parca ma nascusem a doua oara! Eu zic ca fisura anala trebuie rezolvata cumva, pentru ca, chiar daca va manca numai alimente care sa-i inmoaie scaunul tot va avea o jena care va aparea imediat ce scaunul se intareste putin, fetita va fi speriata din nou si uite asa se iasa foarte greu din acest cerc vicios. Eu atata timp cat foloseam crema era ok, nu mai aveam nici o durere, cum incetam insa cu crema cum apareau si durerile.
Concluzia este: trebuie sa fiti siguri daca are sau nu o fisura anala, iar in cazul in care o are sa incercati prin sfaturi competenete sa o inlaturati cumva. Crede-ma ca bietul copil nu are nici o vina, este atat de dureros incat si un om mare nu se poate controla psihic.
Sanatate va doresc. Dana