Persoana fizica autorizata (pfa)?!
Raspunsuri - Pagina 2
Robert Iahn spune:
Privitor la acest subiect, am si eu o intrebare: daca esti o persoana fizica autorizata si ai un contract in derulare ca pfa, ce trebuie sa faci pentru a putea primi idemnizatia de crestere a copilului pana la doi ani? Poti sa o primesti fara sa reziliezi contractul?
Robert Iahn spune:
As mai pune o data intrebarea urmatoare: in timpul CIC, este nevoie ca o persoana fizica autorizata sa rezilieze contractele pe care le are? Din cate stiu, trebuie ca, lunar, sa declare pe propria raspundere ca nu obtine alte venituri...
aquariusrpro spune:
Robert, posteaza intrebarile tale ca subiect separat, de genul "CIC si veniturile ca pfa".
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro
joe spune:
quote:
Originally posted by misty
Alexa, nu sint in bransa dar ma intereseaza si pe mine subiectul f tare, am mai zis pe aici; eu am facut niste sapaturi cu care am ajuns la Legea 300/2004 si norme in MO 1048/12.11.2004, astea sint acum in vigoare. De asemenea am impresia ca nu esti obligat sa platesti somaj.
O rugaminte pentru cine se autorizeaza: as vrea sa stiu si eu la ce valoare se incheie contractele de asigurari la CNAS si CNPAS .
Revin si eu cu o intrebare: intr-adevar, aceste 2 acte normative sunt in vigoare - le am in format pdf daca are cineva nevoie - insa nu am inteles care e modul de impozitare la PFA? Influenteaza in vreun fel cota unica acest statut? Si scuze daca par ...naiva - PFA sunt platitori de tva?
Poate cineva sa ma/ne lamureascą?
Multumiri!
dannycolle spune:
Bine v-am gasit!
Ma bucur ca am descoperit acest forum si imi exprim interesul pentru subiectul PFA - legislatie, avantaje si dezavantaje, modalitati de functionare si impozitare etc.
Am cautat si eu pe net legile in vigoare pentru PFA si am descoperit deocamdata una adoptata in 2004. Intrebarea mea mai exista o alta sau alte documente cu referire tot la PFA?
Nici eu nu sunt in bransa si nici nu am capacitatea de a citi pe inteles toate prevederile legislative, mai ales ca unele dintre ele (ex. cele referitoare la procedura de autorizare) nu mi-au fost aplicate. In 2003, in baza unui contract de prestari servicii, eu am obtinut foarte simplu inregistrarea fiscala si nu mi s-a cerut decat contractul de prestari servicii, respectiv o copie dupa ID si completarea unei cereri de inregistrare fiscala. Poate cineva sa imi spuna daca e legal, ok, stiu eu...!
Nicoleta