Mamici de septembrie - octombrie 2005 (8)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

Norina, nici eu nu ma impac prea bine cu elasticul de la dres/chilot. M-am obisnuit in ultimul timp sa il cobor pana la jumatatea coapselor ca sa nu ma mai supere (implicit pe bb!).Ma simt mult mai bine asa. La pantaloni, am constatat ca sunt comozi cei fara betelie (cred ca asa ii zice?!?). Sper sa gasesc unii cu un numar mai mare decat cei pe care ii port acum. Vedem...
LiaMia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Ioana75!

Buna, -lor. Referitor la silueta eu zic sa nu va faceti probleme asa mari (totul e sa nu iei prea mult in greutate, ca atunci poate sa-i dauneze lui bebe). Important este faptul ca Dumnezeu ne-a binecuvantat cu bebelusi.
Tocmai am facut ecografia de pliu nucal si e ok. La Iosup am sa merg la 14 saptamani.
Voi la cate saptamani mergeti la eco morfologica si unde la Pop sau Iosup?
Faceti si triplu test sau nu?

Merci

Nicole 12 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Ioana, m-am desteptat si eu! . L-ai vazut la eco, pe bebe, dansand. Asta e super OK. . Oare cum am inteles eu altceva? .

Si daca tot vorbeam de bebe si miscarile lui, oare la a doua sarcina cat de repede il simtim, ca asa se zice, ca mai repede decat la prima. Pe Stefan l-am simtit in sapt 16. (dupa 2 saptamani, l-a simtit si tati).

Mai vreau sa va zic ceva, acum ca tot povestiti de haine de . Din pct de vedere al sarcinii, efectiv perioada in care suntem noi este ideala. Prindem vara cu burta mare, ne putem fali cu ea ca se vede tare prin hainele subtiri; plus sunt multe verdeturi si fructe proaspete. Dar din pct de vedere a lui bebe, nu-mi place ce perioada de sarcina am, adica nu imi place ca nasc asa de tarziu, ca nu se va bucura bebe2 de caldura . Si lasand la o parte egoismul, era mai bine daca nasteam in primavara, asa cum l-am nascut pe Stefan. A fost super asa.

Deci cu kilele, nu sunt singura care stau . Dar ideea si mai importanta e, de la cate kg ati plecat (eu de la 72; nu-mi revenisem total dupa prima sarcina ).

didita, bine ai venit.

Mariana, Stefan (20.04.2004) si (12 sapt.)

pozicile noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">O poveste de suflet

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

nicole! Esti noastra cu FIV, deci trebuie sa avem grija de tine ca de ochii din cap!

Eu ma duc luni, la 12 saptamini la Iosup, sper sa-mi faca si aia cu pliul. Pentru morfo, m-as duce la Pop la 19 saptamini. Si l-am ales din considerentul ca sa ma vada si Iosup si Pop, si cum pe Iosup l-am ales pentru 12 saptamini ... . Tu unde te duci? Sa-mi zici si mie cind te hotarasti. Inca nu mi-am facut programare la morfo.

Despre triplu test nu stiu multe, trebuie sa ma apuc sa citesc pe site. In principiu eu mi-as face toate testele care se pot face.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiaMia spune:

Care-i treaba cu pliul nucal?
Nu stiu nimic despre asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Din pacate triplu test poate sa iasa fals pozitiv sau fals negativ. Are o acuratete de doar 70%. Eu am zis ca am sa-l fac, dar nu stiu exact cand (un doctor mi-a zis sa-l fac la 14 saptamani si altul la 16 saptamani, asa e cu mai multe moase). La eco morfologica cred ca am sa merg la Pop din aceleasi motive.

Eco pliu nucal poate evidentia diverse probleme ale bebelusului (ex. sindrom Down)- nu trebuie sa depaseasca la sf. a 11 sapt. 2 mm si la 14 sapt. parca 3 mm.

Pupici
Nicole 12 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

mai fetelor cine ma lamureste si pe mine ce e morfo asta?????? cand se face mai exact ??? ce fel de aparate necesar ???? e cumva eco 3d sau doppler??? mai sunt si provinciale ca mine ca re habar nu au daca in "metropola" lor exista asa ceva ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

quote:
Originally posted by alinam

mai fetelor cine ma lamureste si pe mine ce e morfo asta?????? cand se face mai exact ??? ce fel de aparate necesar ???? e cumva eco 3d sau doppler??? mai sunt si provinciale ca mine ca re habar nu au daca in "metropola" lor exista asa ceva ....

Hai sa-ti raspund eu, ca am trecut deja prin asta, am facut deja ecografia morfologica la 20 de saptamani.
Morfologica se refera la CE se uita, iar 2D,3D,4D se refera la CUM se uita.
Ca o ecografie este morfologica inseamna ca ecografistul ia si masoara toate osisoarele si dimensiunile bebeului, la inimioara, organe interne, placenta,col, fluxurile de singe prin arterele uterine si prin placenta, etc. Si se uita daca acestea se incadreaza in niste limite medii, din citeva dimensiuni masurate se apreciaza si greutatea fatului, virsta exacta a sarcinii. Pot sa-ti spun ca indiferent ce fel de ecografie faci, masuratorile se fac 2D. Eu am facut la vremea mea ecografie 4D la Sanador. 95% din timp a lucrat 2D ca sa faca masuratorile, la sfirsit mi-a aratat putintel si bebe cum misca acolo. Chestia asta cu 3D si 4D e mai mult pentru impresia artistica, informatiile relevante tot in 2D se obtin.
Doppler este un fel de stetoscop mai special cu care asculta bataile inimii bebicului.
La ecografia 3D se vede bebelusul asa cum arata in realitate, "cu carnita" pe el. S-au dat diverse linkuri cu poze de ecografii 2D si 3D. Uite si aici:
2D - http://amazingpregnancy.com/weekbyweek/ultrasounds/index.html
3D - http://amazingpregnancy.com/weekbyweek/3d/index.html
Iar daca se face integrarea tridimensionala si cu a patra dimensiune, timpul, se obtine ecografia 4D, unde vezi copilasul ca intr-un filmulet, exact cum se misca el, in realitate. Il vezi cum arata si cum se misca, in timp real, in dimensiuni (adica 4D = 3D in timp real).

Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_i_ spune:

Buna fetelor,

legat de pliu nucal si triplu test...

eu in 28.02 (deci la 13+) am programare la ginecolog pentru
- ecografie: in care va masura doctorita si verifica toate organele bebitzului SI pliul nucal
- analize sange: in primul rand cele necesare pentru depistarea sindromului Down.

Din ce mi-a explicat: riscul de sindrom Down se determina introducand intr-un program pe computer urmatoarele date:
- marimea pliului nucal
- rezultatele analizei de sange
- inaltimea si greutatea mea.

In functie de rezultat (deci riscul calculat de sindrom Down) se recomanda sau nu amniocenteza, care practic e singura metoda absolut sigura (dpdv al rezultatului) de depistare a respectivului sindrom.

Problema majora e ca riscul de avort la amniocenteza e de 1/200, ceea ce mie mi se pare extrem de mare. Pe cand, la varsta mea, riscul de SD e de 1/700-800.

In concluzie, impreuna cu sotul si doctorita am decis sa fac acest triplu test, dar amniocenteza nu. Doar daca cumva riscul acela calculat va fi dezastruos de mare. Asa ca pana una alta ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine si sa nu ajung in situatia de a decide daca fac sau nu amniocenteza.

Vreau sa mai spun ca am mare incredere in doctoritza mea, si stiu sigur ca daca ea va ajunge la concluzia ca e necesara amniocenteza, cu adevarat va fi necesara... Repet, Doamne fereste...

O zi frumoasa va doresc, plina de ganduri pozitive

Adriana si bebitzu' in burtica, 11+ saptamani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Vin si eu cu o intrebare: De la ce vine prescurtarea FIV, ca nu m-am putut destepta singura? Si mai e si un ET pe la nicole, care nici pe ala nu-l pricep.

Mariana, Stefan (20.04.2004) si (12 sapt.)

pozicile noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">O poveste de suflet

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput