Mamici de mai-iunie (31)
Raspunsuri - Pagina 12
valen spune:
Merci frumos Luluku. La doctor voi merge sambata si intr-adevar nici nu vroiam sa mai respir aseara dar am reusit sa racesc si-mi venea sa si tusesc. Ideea este ca pot suporta dureri oricat de mari numai sa stiu ca bb nu este afectat, ci creste bine.Zici ca si tu ai avut dureri mari, deci sunt normale, chiar asa intense...
simonaeus spune:
Valen, si eu am mai avut dureri pe care le-am tratat cu NoSpa.
Dr-ul meu spune ca daca nu inceteaza cam intr-o ora dupa ce iei NoSpa s-ar putea sa fie o problema, dar nu e sigur.
Oricum din cate imi amintesc, parca nu am avut dureri chiar asa de devreme, fiindca la 8 sapt. am fost la primul control si nu avusesem dureri.
Oricum in general sunt ligamentele care se intind, dar e bine sa mergi la dr. daca persista si sa-i explici unde anume te doare, cat te tine durerea, daca te-ai miscat cumva brusc, daca ai stat mai mult in picioare, daca te mai doare cumva si in alta parte, etc.
Ai grija de tine si fii optimista.
Simona si bebe Anna (DPN 15-20 mai)
sperantza nu moare spune:
valen, acum e perioada in care se fixeaza sarcina, in afara de utrogestan trebuie sa ai grija la efort, sa nu ridici greutati, sa nu stai prea mult timp in picioare; hainitele sa fie lejere, pantofii comozi. mie mi-a zis dr-l sa am o viata normala dar mai la relenti, asa ca tot ce faci trebuie sa fie intr-un ritm incetinit cu multa odihna, nu trebuie sa ajungi sa ai dureri, stai cat mai mult intinsa in pat. durerile inseamna contractii, iar contractiile... risc
multa sanatate - daca e nevoie mai bine ia-ti un medical si stai la patutz, sarcina usoara si bb sanatos
Sperantza nu moare
DPN 26 iun 2005
crissi spune:
Crissu, pai, da, mie mi convine sa se reactualizeze tabelutzu...
adevaru e ca am un program destul de strict ptr. mincat.. adika , mai mult de 2 felii de paine nu pap pina la 3 dupa amiaza , si tot pina la ora aia, adika in programul de la serviciu, mai maninc fructe si cafea.. si lapte..
iar la 3 - 3 si ceva cind ajung acasa.. ca fac 7 minute cu masina pina acasa.. mai pap un singur fel de mincare , de obicei.. ma stradui ca , la a doua masa sa nu mai bag paine
, dar mai scap... si ca dulciuri.. trag tare cu inghetzata.. uite , de ex. am papat , singura in 2 zile 1 kg. de inghetzata cu cirese confiate..
Faza e ca intradevar dupa 6 seara...devin barbara
.. sa nu va inchipuitzi ca nu pot sa maninc dupa ora aia, adika, azi-noapte , m am sculat ptr. pipi.. era vreo 3.. si in drum spre pip , am apukat o banana, asha cu ochii inchisi... dupa care mi am revenit repede.. i am dat drumu.. , am fugit la pipi.. si inapoi la somn..
Adika, ideea e ca ma stradui din rasputeri , sa nu ma umflu prea tare.. am plecat cu 63, 5 kg. in sarcina , la 1, 75.. si sper sa nu sar de 75 de kile.. la sfirsit.. motivu' principal , ca poate va intrebati si de ce asha de drastik.. ideea e ca vreau sa ma intorc la munca in max. 4 luni... si
ca tzin mult la mine... inca..
si la cum arat..
cine stie, cum o sa ma schimb , dupa ce o sa-l am pe baietzelu' meu pitik...![]()
crissi
Mickyyy spune:
Neata fetele.
Eu azi trag chiulul de la munca....mi-am luat o zi libera, cam fara motiv, da' aveam chef sa pierd vremea.
Am intrat doar sa va salut, ca n-am nici un chef de discutii despre kg. in plus.
Cred ca pana la urma o sa ma dati in suturi afara de aici, da' io nu ma pot abtine!! In fiecare zi gasiti cate-un subiect de vaicareala. Hai, pe-alea cu bebe le-am mai inteles cat de cat...mai ales ca multe sunteti la primul bebe si intrebarile's normale...da' astea cu kg. deja au devenit stresante, 3 pagini doar kg, kg si iarasi kg. Fetelor, duceti-va si adoptati si-o sa va pastrati silueta! Sau apelati la mame surogat! Altfel nu se poate, kilogramele se tot aduna, marea lor majoritate vin si pleaca, indiferent ca ati pus 10 sau 30, depinde fff mult de metabolismul fiecareia si mult mai putin de cat si cand mancati. Peste vre-un an de zile promit sa fiu prima la discutii pe tema kg, dar pana atunci lasati-le in pace! Sunt absolut normale, nu va mai chinuiti atata cu ele, cu statistici si alte tampenii de genul. Sunteti gravide, nu bolnave! Bucurati-va si voi de minunea care creste in burtica la voi, nu mai stati stresate cu calcule despre kg. Aruncati cantarul cat mai departe, nu va foloseste la nimic sa va cantariti zilnic, doar un motiv de stres in p[lus. Iar tatici nemultumiti de noile voastre forme voluptoase (desi n-am vazut vre-unul pana acum) sa se apuce ei de facut copii, daca au ceva de comentat.
Si astea fiind spuse, io ma retrag frumos si promit sa revin cu prima ocazie cand discutiile vor revenii pe o panta normala.
Mickyyy
si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
gabitzam spune:
Mickyyy, mare parte din discutie este just for fun
Tu crezi ca oricare dintre noi o sa-si schimbe felul de alimentatie doar ca citeste pe aici pe forum? Stam si noi, ca fetele, mai vorbim de una alta... azi de kilograme, maine de patuturi, poimaine de doctor si spital, etc,etc... Ce dumnezeu sa discutam altceva? Mie chiar imi face placere discutia asta usoara. Mai bine sa tacem de tot? Intretinem atmosfera, ne imprietenim, dam curaj si fetelor care scriu mai putin. Si daca va apare ceva chiar serios, o sa discutam la modul serios.
Ma alatur si eu statisticii: Gabitza, 25, 9.5 ![]()
Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 31.05.05
simonaeus spune:
Mikyyy, eu sunt de acord ca n-ar trebui sa ne preocupe atat de mult kilogramele, important e sa le fie bebelusilor bine.
Dar, daca cineva dintre noi chiar are oful asta si intreaba ceva, de ce sa nu-i raspundem?
Eu cred despre mine ca fac parte din categoria mamelor nestresate, dar daca tot ne-am adunat aici si vorbim despre toate cele, hai sa nu ne miram ca intr-o zi vorbim mai mult despre kg.
Cei drept in trim. 2 nu prea se intampla nimic, nu ne mai e rau, ne-am obisnuit cu sarcina, doar crestem, de unde si preocuparea unora pt. kg .
Hai ca terminam repede cu tema asta, asa ca te asteptam din nou printre noi.
Simona si bebe Anna (DPN 15-20 mai)
Mickyyy spune:
Hai ca s-a trezit fata si nu mai pot sa butonez....da' mai aveam ceva de zis, daca chiar va framanta atta de tare problema si vreti sa tineti regimuri faceti-o cu cap, consultati un nutritionist inainte. Pentru ca in familia mea am un caz concret, cumnata mea care are oo fetita de un an si ceva, stresata de kg. in plus rau de tot care s-a apucat ea de capul ei sa tina diete si-a ajuns sa aibe probleme cu tiroida atat de nasoale ca orice-ar mai face acum se-ngrasa si de la 3 mere mancate pe zi. Asa ca decat sa dati din lac in put, cereti un sfat de "specialitate" inainte, altfel puteti sa va faceti rau si voua si bebelusulu.
Gabi, simona, nu zice nimeni sa nu discutam si despre kg, dar nu la fiecare 2-3 zile. Asa...informativ...cat am mai pus pe noi, o data pe luna daca chiar simtim nevoia sa discutam, mi se pare ok.
In fine, sunt
si ciufuta.....ingnorati-ma!
Mickyyy
si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
nefertari spune:
HEi Mickyyy! Nu te supara - ne distram si noi ! (eu cel putin -ca sunt obisnuita ) .
Fetelor , am vazut-o pe valen (mesajul ei adica ) si ma intrebam daca noi am pierdut vreo mamica pe drum ? Din cate stiu eu - una singura ,dar nu-mi aduc aminte numele . Cu probleme , cu dureri de cap uite ce mari si frumoase ne-am facut !!!!!!!!!!
valen - nu am nimic de adaugat la ce s-a spus . Ai grija de tine,bb sanatos si sa auzim de bine !
Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19
carolinah spune:
Crissi, eu ma intorc la serviciu cate 2-4 ore pe zi dupa o luna, asa ca iti dai seama ca si ep mine ma preocupa sa nu pun prea mult.
Mickyyy
, fara suparare, dar pe unele dintre noi ne preocupa subiectul. Pe tine nu. Asta este, oamenii sunt diferiti. Eu am avut si 80Kg si 56 Kg si stiu diferenta, ca atare nu pot sa ma las dusa de val.
Si eu sunt de acord sa actualizam listuta lunar. Atata vreme cat voi scrieti frumos cum stati, eu pot sa fac un rezumat. Evident ca cine nu vrea e liber sa nu participe. Nici eu nu particip la unele discutii la care nu am nimic de zis.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB
(DPN 14.05.05)