Mamici de ianuarie-februarie 2005 (87)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Shinutza, asta cu luatul in greutate urmeaza sa o verific pe 18. Pediatra mea zice ca nu a luat destul - irina, ca si iulia ta, mananca in medie cam 60 de ml la o masa. dar eu ii dau sa manance din 3 in 3 ore asta inseamna ca are opt mese in 24 h. Sunt putin confuza in privinta asta, crede-ma. Am trecut si prin proba suptului si prin mulsul dupa fiecare masa ca sa vedem cat lapte imi ramane in sani. Cum mulsul mi se pare un chin si ma streseaza goaznic, daca descopar ca intr-adevar nu ia in greutate cat ar trebui, pediatra m-a sfatuit sa ii dau din biberon 30 de ml de milumil la fiecare masa, ca si completare. Din pacate, tare ma tem ca o sa ajungem exact ca Oana si Seb. Eu ma incapatanez sa cred ca totusi copila creste in ritmul ei... O sa vad peste 2 zile.
Nu stau in sectorul 6, stau exact la granita dintre 5 si 6, pe sebastian.

Anda, mama Irinei
http://community.webshots.com/user/andavutescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mia_tincu@yahoo.com spune:

Alipiticot, sa va traiasca fetita, si sa va aduca numai bucurii!!!Am observat ca n-ai mai intrat de ceva timp pe forum , dar nici eu nu am mai intrat asa de des, desi citesc tot ce se intimpla...Cosmin al meu e fix cu o luna mai mare decit Stefana ta, si e nascut tot la CUZA-VODA, dar cu dr. Mihaila.Asa ca , avind in vedere ca esti tot din Iasi, poate ne intilnim la primavara sa ne mindrim cu bebelusii prin Copou!!!Mai sint mamici din Iasi?
Va pup pe toate, ma duc la...colici, lualear-sa-le-ia!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shinutza spune:

Witchie inteleg perfect ce spui. Chestia cea trista e ca iulia adoarme, deci degeaba suplimente, mulsaturi si alte jmekerii. Diseara imi iese rezultatul la urocultura. Doftora ei spunea sa ne asiguram ca nu e o infectie urinara ... sper sa NU!!!

dulcea mea, amara mea ...
http://photos.yahoo.com/elena_bajenaru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Yupiiii Mandy a dormit azi noapte 6 oreunadupa alta .
Astazi de dimineata a mai dormit 4 iar acum doarme pe burtica pe piptul meu .
Felicitari Alipicot sa-ti traiasca fetita !
Noi o sa revenim.
Multumesc Viktoria de radurile scrise chiar ca-mi trezeste amintiri .

Alina ,Wichard si Mandy Stephanie 3 saptamani

http://home.wanadoo.nl/w.deroo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Buna fetele,

Bestutza, eu nu cred in chestiile cu anestezia molesseste bebeul!... gindeste-te numai ca anestezie se face CLAR la cezariana, ACOLO NU SE POATE FARA! pai atunci ce ar insemna ca la titea cezariene care se fac in Ro sa iasa toti copilasii molesiti... si sa nu-mi zica cineva acum ca anestezia de peridurala e altfel decit cea de cezariana!... nu cred! ESTE TOT ANESTEZIE! SA FIM SERIOSI! sint basme curate! exista cezariene facute pe anestezie gen peridurala, stiu sigur! deci treaba e CLARA! Daca ai ghinion si se intimpla ceva cu anestezia ta care ajunge si la bnebe poate ajunge IN AMBELE CAZURI, SI LA CEZARIANA SI LA NATURALA! asta imi e ff clar!

si inca ceva: NU CRED IN MOLESIREA BEBEILOR PT. TOTDEAUNA! i-o molesii acolo citeva ore, 1 zi maxim, da' nu cred ca odata plecati ac. ramin asa molesiti, sa fim din seriosi!...

asa ca orice anestezie alegi si pe orice fel de nastere ai acest risc (care cred ca e si ff mic si probabil mai depinde si de indeminarea anestezistului cu siguranta!); risc care se elimina normal la nasterea naturala fara nici un fel de anestezie cum ai avut tu si alte fete curajoase, pt. care am tot respectul!

GabiI, ti-am vazut si eu micutzul dragalas, e scump foc in poza in care il tine tati in brate in acel cosmonaut mare :)) -asa i-am luat si eu unul pt scos din spital!... Sa va traiasca!

pupici

Eu si bibisor sapt. 40
Dr. Tutunaru - ELIAS

Mergi la inceput

shinutza, deci stai linistita ca anestezia n-are nimik cu lenevia lui bebe!... am explicat mai sus de ce!

Bestutza, deci nu scap fara a participa si Bogdan la cusaturile mele... nu prea vroiam asta dar se pare ca n-am incotro! l-ai recompensat si pe el? pot sa stiu cu cit? ca as vrea sa ma pregatesc si eu cu o aceasi suma in acest caz.

de rezerva nu am aranjat nimik... a ramas ca vedem daca e vreuna libera in ziua nasterii (din 6 buc. sper sa fie una libera)... daca nu, asta e, o sa stau si eu in salonul comun si n-o sa mor! :)
si eu ma gindesc ca poate e chiar mai bine ca mai aud sfaturi de pe la alte mamici... mai vad si alti bebelusi... desi probabil ca si linistea din rezerva imi va prinde bine, mai ales ca n-am chef sa asist la vizitele rudelor altor mamici din salon cu mine... dar voi vedea atunci. clar e ca nu m-am fixat pe a sta neaparat in rezerva.

spune-mi te rog unde iti lasi geanta si toate lucrurile in ziua internarii cind ajungi cu contractii - te instaleaza deja de la inceput intr-un salon/rezerva unde vei sta dupa nastere? si apoi dupa ce te schimbi te duci in sala de travaliu? sau cum e?

multumesc mult, Bestutza

Eu si bibisor sapt. 40
Dr. Tutunaru - ELIAS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutza spune:

Shobo, sa stii ca eu am scapat de Bogdan la cusatura pentru ca pe mine m-a cusut Dana supravegheata indeaproape de moasa - la mine pe moasa o cheama dna Tuti si a fost si ea de nota 10. Tutunaru m-a cusut pe dinauntru si dupa aceea as fugit. Nu prea are el timp de chestii simple, altfel crezi ca ar putea sa aiba grija asa bine de noi toate? Si la mine cusatura a fost la fel de buna, dupa o saptamana nu am mai avut nevoie de colacel.

Leta, tie ti-a spus de la spital ca nu are bebelusa calciu? Ca eu nu ii dau decat Vigantol...

Bestutza, ma bucur sa aud ca ai nascut si tu si ca sunteti bine. Si eu am avut exact aceeasi stare ca si tine in primele doua saptamani, plagea Mica mea si plangeam si eu in hohote, asa ca stai linistita ca iti trece. Mie mi-a trecut de nici nu-mi vine sa cred ca atunci eram tot eu.

Andrutza si Simonica ei draga (n. 17.01.2005)
http://photos.yahoo.com/andrapg

Mergi la inceput

andrutza, si i-ai dat ceva si Danei? adica tre sa ii recompensez si pe rezidenti daca pun si ei mina la ceva? hai ca daca ma citeste Witchie iar ma ia la 3 pazeste si are si ea dreptate... insa vreau sa stiu doar daca toata lumea ii recompenseaza si pe ei sa nu fiu eu altfel...

oricum m-am linistit; daca zici ca si Dana coase bine, inseamna ca si-a pregatit bine rezidentii Tutunaru inainte de a-i lasa sa participe la cusaturi.

Eu si bibisor sapt. 40
Dr. Tutunaru - ELIAS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Oana si Anda, va rog sa nu va descurajati cu alaptatul!!!
Primele 3 luni sunt piatra de incercare, nu renuntati usor, si nu treceti usor la lapte praf!!! Nici bebeul meu nu a crescut chiar cum trebuie in greutate, am fost sfatuita sa-i dau formula, dar eu nu am renuntat. Mi-am luat o pompa foarte buna de la Avent, ISIS, cu tetina de nou nascut si ii mai dau 70-100 ml din laptele meu supliment, si cu ocazia mulsului mi s-au desfundat si canalele si s-a si marit productia de lapte. Nu renuntati usor, va rog!!!
Uite linkul asta, e foarte util: www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24479&whichpage=1 " target="_blank">http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24479&whichpage=1
Oana, se poate sa-ti refuze sanul pt. ca laptele are alt gust decat cel de biberon!!! Insista, da-i sanul cand e infometat, si renunta o zi macar la biberon, n-ai frica ca nu moare. Trebuie sa-l obisnuiesti cu laptele tau. Merita sa incerci! Citeste linkul si sa vezi ca multe au dat de greu dar exista leac pt. orice.

Coraly

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Fetele bb meu face azi o saptamana fix -la ora 16.00!

Shobo mama,

Uite vezi ce avantajata esti ca esti ultima! O sa fii cea mai curajoasa!!! Ai sa vezi!

Cand ajungi la spital te duci jos la vestiar , care e primul usa pe dreapta dupa ce intri in al doilea hol( holulet)Acolo spaga 10-20 sa iti ia hainele si iti da camasa de noapte si halat-eu le-am preferat pe ale lor in prima faza pentru ca s-au murdarit vreo trei si nu aveam de acasa atatea de schimb!!Le pui pe ale tale dupa prima zi cand se mai potoleste un pic sangerarea!Plus ca are o deschidere foarte generoasa si usor de manipulat- o sa vezi : inchide, deschide si tot asa!!

Si pe urma sus analize -depinde acum ce perioada a zilei prinzi! Si sala de travaliu , moasa , asistente , infirmiere -eu eram obsedata cu clisma sa nu ma apuce vreo bucurie pe masa ! Si infirmiera care a facut clisma a fost super de treaba is mi-a spalt si asezat pe colac o panza curata asa incat sa stau relaxata pentru ca aveam contractii de mergema 10 pasi si ma opream de nu ma vedeam!!Cotizat 50 ! Pe urm aea daca a vazut a iesit si afara si a cotizat si mama si pe urma si la sotul meu si si el hop! Asta fara sa stim unii de altii! Cand povestam dupa naster muream de ras si nu puteam din cauza firelor! iN prima zi am fost toti super generosi!! Nu stiam care e miscarea , dar pe urma am inceput sa fim mai echilibrati! De restul o sa-ti spuna Tutunaru! Dar crede-ma ca tot cveea ce am dat am dat DE PLACERE! Comportament super super super !!! Ceea ce e foarte , foarte important e sa colborezi , sa faci ceea ce iti spun ele!Dupa nastere te freci doua ore cu o punga cu gheat si vin si vorbes cu tine rudele! Ai mi s-a paut cea mai draguta chestie!!! A trecut impul imediat!

Si la mine a fugit Tutunaru imediat dupa custura dinauntru! Eu nu am luat deloc colac! Deci nu stiu ce e ala! Va dati seama de cusatura, nu?

Stai linistita ca noapea stai tare linistita si in slon ca toti bb sunt retrasi la "garaj" si dormiti de puteti!Dar sa stii ca e un dezavantaaj ca uite eu dupa ce am desperit plansul nasol din prima noate acasa: mancatul en-gross la biberon noaptea! Si sa vezi e o liniste in spital si cand ajungi acas soc! urlete de v-am zis plangeam i genunchi langa patut!

De rude nici nu poate fi vorba , de abia daca poate intra sotul si asta daac ii da voie o infirmiera cu lant la gat si tunsa scut , mierosa ca vulpeaa de-ti vine sa-i azvarli o bucata de lamaie sa se dreaga! -mi se ridica parul in cap de nervi cand imi aduc aminte cine face legea pe acolo!

Iar chestia cu bb-ii lenesi for ever din cauza anesteziei nu o cred!Pe moment !!
Lenesi la supt e alceva! Eu am pus-o pe seam faptului ca acsa eu ii dau exclusiv san si dumnelui, dl Nelson-nume de scena-0 astepta biberonul gigant caare nu mai parea! Si la mine la fel 10-15 min si somn, dar somn din al de il ciupesti de nas , de fund , de urechi si il misti si nimic de-ti vine , vorba dr Cobac sa-i legi cu funda rosie si sa-i lasi la usa spitalului!

In legatura cu epidurala , Shinutza si Shobo v-am zis, ceea ce am zis sunt doar pareri, trairi, personale, nu realitati medicale! La mine frica a fost mult mai puternica si normal, in spriinul fricii au venit si pareile contar ale celorlati pe care mecanismele mele psihice le-au asimilat foarte bine!! Deci asta este mecanismul de luare a deciziei , in cazul me!
Eu nu am ales-o pt ca , v-am zis simteam ca nu pot controla altfel de bine situatia! Si plus eu m-am bazat pe faptul ca am facut inot de performanta si a zis ca o sa pot coordona mai bine respiratia cu impinsul! Si asa a fost! Un, doi trei si pleosc afara! Ca la un moment dat cred ca luase bblul o viteza de s-au speriat si ei si am auzit gataca atunci vazusera si dubla circulara de cordon!

Leta
Mersica , Astazi am facut si eu marea operatiune dar buricutul e un pic in afarasi mam vrea sa -i puna ban sa intre inauntru! La tine e inauntru sau in afara?Ca sa stim cum sa purtam ostilitatile!
Zi-mi si mie plizz cum ai facut cu pediatrul???Ca pana maine tr sa ma hotarasc si nu stiu! Sa-l inscriu l acirca unde am inteles ca sunt niste terminat, la medicul meu de familie sau in alta parte?

LA mine sper sa tin mai putin ! E o zi da o zi ba! Sper sa ma paraseasca ! Azi m-a apucat putin cand i-am pus lui bb muzica pe care a ascultat-o si cand era in burtica si nu a mai plans! Si m-a apucat pe mine frate , iar cu sughituri!!!

Mergi la inceput