Mamici de martie-aprilie 2005 (14)
Raspunsuri - Pagina 2
Clara03 spune:
Dragele mele,
Cum ramane cu graficul de greutate al bebelusilor nostri? Mamacita, ma gandesc ca tu trebuie sa stii. Concret, pentru mamicile care nu au citit mesajul meu de la pagina 10, vreau sa aflu care este greutatea fatului in functie de saptamani si de diametrul cranian. Sau mai bine spuneti-mi cat cantaresc bebelusii vostri.
Voi nu aveti senzatia ca luna a 9 a pare cea mai grea? Parca am intrat brusc intr-o alta lume cu probleme din ce in ce mai mari. Bebe ma loveste la coaste metodic si sughite din ce in ce mai des. Doamne, parca am innebunit!!! Imi vine sa-l scot acum afara ca sa vad cum arata. Pur si simplu nu mai am rabdare. De cate ori il simt cum se impinge in jos (mai simte cineva asta?) ma gandesc ca poate, poate acum se intampla. Deja mi-am facut bagajul de spital si l-am pus langa usa. De fapt, sotul meu mi l-a facut. Daca a pus si papucii in el o fi vreun semn? Fetelor, pe scurt, mi s-a facut o pofta sa nasc!!!!
ocrainic spune:
Draga danna_J, multumesc pt lauda pozelor, intradevar am avut o vara f frumoasa, dar nu stiu ce sa cred, pare-se ca se cam duce,azi de ziua indragostitilor a fost o ploaie si un frig...acum sunt 12 grade!!! Stii, imi amintesc uneori cu drag Belgia, am petrecut vreo 6 luni la Bruxelles pe cind eram studenta, si nu pot sa-l uit pe Jacques Brel cu a lui "Mon gris pays". Asta e Belgia, cu vremea ei mizerabila! Apropos, ca povesteati de variante de sunat acasa, noi ne-am facut un abonament la oriunde.com, este firma unor romani din State. Avem prin ei 3 numere de tel de RDS in Romania, si oricine ne poate suna din RO la preturi interne (urban sau interurban, e un mare avantaj pt parinti si prieteni care pot pune mina pe tel si suna fara cosmaruri ca-i costa o avere. Pentru noi, ne avantajeaza si sa sunam noi de aici, avem tarife mai bune decit ce gaseam pe piata, dar nu prea cred ca e acelasi lucru din Europa, caci pe acolo trebuie sa aveti tarife mult mai avantajoase. Incearca si da o raita pe site-ul lor, cine stie!!
Fug acum la nani dupa prima mea zi de concediu, cind m-am tot vaitat cu una alta, de Marian zicea ca poate mie nu-mi prieste sa stau acasa, ca parca ma simt mai bine cind stau toata ziua in picioare la servici! Poate are dreptate??!!
Pupici, Oana si David (31 sapt)
clio spune:
Raluca I, bine-ai venit printre noi si sai ai o nastere usoara!
Rrox3, Mamacita, eu m-am gasit mai curajoasa.am de gand sa ma opresc pe 1 aprilie(asta daca nu vine minunea mea mica mai devreme)...
Clara03, si eu o simt pe bebelusa miscand la fel de jos(aproape de iesire
), desi nu sunt decat in saptamana 29.Am inteles ca nu-i nimic grav.Eu tot imi fac probleme...Mai nou, cel mai teama imi este sa nu vina mai devreme decat trebuie...
Fetelor, cu ce scapati de arsuri?
Nicoleta si bebelusa
rrox3 spune:
Clio asa am lucrat si eu la prima sarcina, am stat doar 5 zile acasa inainte sa nasc. Dar parca mi-era mai usor atunci. Poate si varsta conteaza, atunci aveam 27 si acum aproape 33. Plus ca atunci ajungeam acasa si ma odihneam, acum Mariuca abia ma asteapta
Pentru arsuri folosesc cu succes Mallox, dar doar ocazional, cand sunt rele de tot arsurile. E foarte eficient.
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 30+
lorin7774 spune:
CLIO esti curajoasa intr-adevar. Eu am DPN-ul dupa tine si ma gandesc deja ca de la 1 martie nu mai vin la servici. Statul pe scaun 8 ore in fata calculatorului nu mai este o placere. Si apoi suntem si in santier cu apartamentul unde sper sa ne mutam pana nasc si fara mine parca nu se face nimic! (eu pe post de observator, sau cel putin asa ar terbui, pt. ca sambata am mai facut si eu cate una alta pe acolo si nu ma pot lauda ca ma simt bine.)Pt. ca ceea ce numiti voi dureri de burtica la mine sunt arsuri si usturimi, va dati seama cam cum m-am simtit zilele astea.
Arsuri de genul celor de care vorbiti voi, nu am . Probabil bb-ul meu se va naste fara par (asa zic babele)
In legatura cu greutatea copilului daca chiar exista un grafic, poate ne-ar fi de folos la toate. De unde il luam?
Loredana si bb 29 sapt.
ellinia spune:
Clara03 nu cred ca e cazul sa te iei dupa grafice ptr ca nu prea corespund cu realitatea, nu toti bebeii cresc standard in viata intrauterin. De ex. in sapt 36 bebele meu avea doar 2,100 kg (da, stiu e prea mic, poate pana acum, in sapt 38 a mai crescut putin), iar o prietena a nascut la 32 de sapt o fetita de 2,500 kg. N-are nici o logica asa cum nu este nici o legatura intre kg acumulate si greutatea bebelului. Eu am luat deja 21 kg, ir la bebe nu se prea cunoaste. Asa ca mai bine nu te mai uita pe site-ul respectiv ptr ca daca bebele tau nu coincide la standard iti faci probleme degeaba! Am vazut ca ai spus ca si bebele tau sughita. Al meu o face zilnic, chiar si de mai multe ori pe zi, si de multe ori m-am gandit ca poate nu-i chiar asa de bine... nici eu nu stiu!
Clio, cel mai usor scapi de arsuri cu ceai de menta! Eu asa am scapat. Daca totusi in cazul tau nu da rezultate vezi ca este chiar un topic cu chestia asta, si ai de la fete o groaza de remedii!
Cristina si bebe DPN 06.03.2005
ellinia spune:
Inca ceva! Nu stiu de ce, dr burta mea s-a bombat in zona de sub sani si pana deasupra buricului incat nu pot sa-mi intind spatele si stau un pic cocosata...Stiu sigur ca e deja cu capul in jos. Ma deranjeaza chestia asta, mai ales ca bebele e si foarte agitat, si cand isi intinde probabil picioarele simt la pipait ceva tare... ca si cum ar fi un os, ceva...Mi se pare foarte ciudat, si voi patiti la fel?
crangutalil spune:
Uitati graficul greutate varsta sarcinii, nu stiu cat de corect e,tot de pe site il am si eu.
Varsta sarcinii(sapt.) Lungime(cm) Greutate(g)
6----------------------------0,5--------------- ---
7----------------------------0,8---------------0,07
8----------------------------1,5---------------0,22
9----------------------------2,5---------------0,88
10--------------------------3,5----------------3,5
11--------------------------4,6----------------6,0
12--------------------------5,7----------------11
13--------------------------6,8----------------19
14--------------------------8,1----------------33
15--------------------------9,4----------------55
16--------------------------10,7---------------80
17--------------------------12,1---------------120
18--------------------------13,6---------------170
19--------------------------15,3---------------253
20--------------------------16,4---------------316
21--------------------------17,5---------------385
22--------------------------18,6---------------460
23--------------------------19,7---------------542
24--------------------------20,8---------------630
25--------------------------21,8---------------723
26--------------------------22,8---------------823
27--------------------------23,8---------------930
28--------------------------24,7--------------1045
29---------------------------37---------------1250
30---------------------------37---------------1400
31---------------------------40---------------1600
32---------------------------40---------------1800
33---------------------------43---------------2000
34---------------------------43---------------2250
35---------------------------45---------------2550
36---------------------------45---------------2750
37---------------------------47---------------2950
38---------------------------48---------------3100
39---------------------------50---------------3250
40---------------------------51---------------3400
Clio si bebelusa +26
ellinia spune:
... precum am spus... nu prea corespunde...bebele meu ar trebui sa aiba macar 2950 la sapt. de sarcina pe care le am. Chiar acum ma uitam in alta parte unde scria ca ar trebui sa aiba in sapt 38 3,2 kg si 52 cm... Nici nu mai stii ce sa mai crezi!
rrox3 spune:
Ellinia are dreptate. Graficele astea sunt pur informative. Bebeii nu sunt standard. Difera in functie de mostenirea genetica, dimensiunile mamei, cat de bine a functionat placenta, cat de bine s-a ingrijit mamica, etc. N-are rost sa va faceti griji degeaba. Si un bebe de 2.8 kg. si unul de 4.5 sunt OK la nastere cu conditia sa fie sanatosi.
E normal ca in ultima luna bebe sa sughita din ce in ce mai des. Exerseaza respiratia si se ineaca cu lichid amniotic. Dar nu i se intampla nimic rau.
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 30+