Mamici de martie-aprilie 2005 (14)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Am nevoie de sfaturi, a fost epidemie de gripa la sotul la serviciu si de ieri am si eu. Ce sfaturi imi dati?
Referitor la hainutele pt bebe o sa luam in loc de paturica de invelit un fel de salopeta fara picioare care se prinde cu capse pe contur si ii lasa minutele libere, lungimea si latimea sunt ajustabile. Set de patut o sa ii luam unul si restul ii fac eu. Aici setul include si aparatoarile care se prind de gratiile patutului. Am vazut niste halate haioase pentru baie la bebelusi au gluga si se prind haios ca sa ai timp sa il stergi si sa se usuce.
Nu stiu daca va este de folos, dar am primit de la o prietena de suflet, mamica de gindacica de 1 an o listuta cu generic numite medicamente. O pun mai jos.

-Glicerina boraxata cu nistatin si B12 (se face la farmacie, se badijoneaza gurita nou-nascutului, sa nu faca micoza de la lapte)
Baneocin -pulbere si crema (pudra e buna si pentru eritem fesier, si pentru epiziotomie, banuiesc ca ajuta si la taietura de cezariana, e un antibiotic!), crema, la fel, pentru funduletz, dc. e rana...
Pentru eritem fesier, pot face o lista intreaga cu ce am incercat, iti spun doar ce a mers la noi:
-Panderm (un mix de antibiotice-anti-anti...), costa cca 100.000lei, atentie, e tub mic, de 15 g, ar fi bune doua...
-Cutaden (cca 70.000 lei)
-Dermocare (cca 40.000 lei)
Multam din suflet Mona si pupici dulci pentru minunica.
Multumesc Ana pentru ideea cu 2 rinduri de schimburi la iesirea din maternitate.
Hiroral aici iti intrezic baia in cada din 32 saptamini, poti face dus, iar daca vrei sa ajuti la dilatare poti face o baie inainte de a ajunge la spital. Oricum la spital una din metodele de a ajuta dilatarea pina aproape sa-ti puna anestezia este tot o baie fierbinte, intr-o cada mare rau, pe toata perioada ai o asistenta linga tine si in caz de urgenta un butonel rosu. Intre pozitiile premergatoare nasterii se pune accent pe cele in care gravitatia ajuta cit mai mult
Zuzunaki, mai asteapta nitel ca inca nu-i graba, vezi ca au trecut niscai frunze de morcovel oceanul...
Va tot citesc si deja cind ma uit dupa lucrusoare stiu ce sa aleg, nici nu stiu cum m-as fi descurcat fara informatiile de aici.

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Smmiha, cel mai indicat este sa speli hainutele lui bebe cu Dermalin(se gaseste la farmaciile Sensiblu) si sa nu folosesti balsam.
Daca totusi vrei si balsam n-am auzit sa fi fost proble cu Lenor sensitiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hiroral spune:

Sibip, Coral mersi mult de sfaturi,si eu tot cam in jur de 39- 40 de grade fac apa din cada,insa nu stau pream mult ,iar probleme cu tensiunea nu am.In ceea ce priveste paturicile,lenjeria noua,eu una am spalat-o si calcat-o ca intreba smmihna mi se pare.Un weekend placut tuturor!!!

Raluca&bebelusa 33 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Rrox, mersi frumos, am sa fiu atenta de acum inainte!
Vad ca voi faceti bai in apa fierbinte...eu fac numai dusuri de prin iulie anul trecut, asa mi-a zis doctorita, sa nu o ia bebe la vale!
In alta ordine de idei dunt bucuroasa ca am facut ultima dozare de anticorpi anti rh neg. si a iesit negativa.Si tipele de la laborator mi-au zis ca sunt norocoasa gata am terminat cu intepatul!
Duminica sunt 38 de saptamani. Parca nu-mi vine sa cred ca am ajuns pana aici...Miercurea viitoare am ultimul control. Ma temeam de o nastere prematura dar uite ca bebelul meu nici macar nu a coborat cum trebuie!
Spunea cineva ca e cam deprimata. Culmea, ar trebui sa fiu bucuroasa ca mai am un pic si cu toate astea plang foarte mult de cateva zile incoace. De multe ori fara motiv.
O intrebare: daca in camera unde sta bebe este cald, cam 25 grade (ptr mine e deja prea cald), si el are costumas plus un scutec de finet cu care e infasurat, mai trebuie invelit? Temperatura nu se poate regla, e incalzire centrala. Mi se pare prea mult, sa-l mai invelesc si cu paturica!

Cristina si bebe DPN 06.03.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Cristinatwo, am luat si eu tot dermalin, dar ma gandeam sa nu faca hainutele aspre, de aia ziceam si de balsam. Tie ti s-a parut ca nu au ramas aspre dupa ce ai folosit doar detergent? Tot la Lenor sensitiv ma gandeam si eu.
Hiroral, zici ca ai spalat si paturile, atunci o sa fac si eu la fel, merci.
Elinia, eu nu cred ca ar mai trebui sa-l invelesti in situatia descrisa de tine, dar ar trebui sa intrebi un medic pediatru.

Nici eu nu-mi mai fac bai de cateva luni, doar dusuri. Si la fel imi place apa mai fierbinte, dar acum ma abtin, desi mi-e greu.
Pt bebe am luat un termometru special pt apa, ca mi-e teama ca n-o sa apreciez bine temperatura doar incercand cu cotul. Termometrul pe care l-am luat are inscriptionat Hot, cold si ok, deci apa va trebui sa fie Ok.

Va pup si multa sanatate tuturor!

Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

si eu ama auzit ca nue bine sa faci baie in cada cand esti insarcinata , asa ca eu am facut numai dusuri , si mie imi place sa lenevesc in cada dar mi-a fost frica, dar mai e putin si asta e primul lucru pe care mi-l doresc sa fac o baie fierbinte

fetelor am voerbit cu mama de lenjeria pt patut si a zis ca-mi face ea sa nu dau banii pe alea din comert ca imi poate face si ea la fel de frumoasa si iese mult mai ieftin, a zis ca-mi face tot ce am nevoie, si scutece ca sa-l infas pe bebelin, si eu i-am spus ca nu se mai infasa copii azi ca se imbraca direct in costumase, iar ea o tine pe a ei ca trebuie sa infas copilul sa nu ramana cracanat, si i-am spus ca daca ea suporta sa doarma legata atunci o sa infas si eu copilul,mie mi se pare o prostie , chiar de ce pe vremea noastra se infasau copii? eu una nu cred ca e chiar placut sa stai legat in scutece mai ales vara pe caldurile alea , voi ce credeti?

mai am o intrebare ...are ideee cineva pana la cati ani poate doarmi bebe in patut pliant, oare il tine macar pana pe la 3 ani? ca eu vreau sa cumpar patut pliant pt bebelin cu gandul ca poate mai plecam pe la munte pe la mare poate il las si pe la mama si ma gandesc ca e mai usor de demontat/montat/transportat

Adriana si bebelinul 30 de saptamani

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

tot eu am uitat de fapt ce vroiam sa va intreb... dupa ce nastem voi v-ati gandit ce metode de contraceptie folosim? eu am luat 5 ani anticonceptionale dar parca m-am cam saturat, si nici nu cred ca avem voie daca alaptam???? sau avem voie???

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzunaki spune:

adriana,
nu e voie sa iei pastilutze cand alaptezi.am inteles totusi ca poti sa ti faci injectii sau prezervativul(dar cine l mai suporta???)...dar nu sunt 100% sigura.De anticonceptzionale insa stiu sigur.
pupici

"Dragostea consta in dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta." - Emanuel Swdenborg
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nezdravana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Smmiha, chiar nu stiu cat de aspre devin hainutele dupa spalarea cu Dermalin (inca nu am cumparat nimic pentru bebelute).
Studiind prospectul cred ca e cel mai sigur. Eu il voi folosi cu siguranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaveres spune:

LA MULTI ANI MAYA SI LIVIA

multa sanatate si sa cresteti mari,frumoase si sanatoase

Ceau fetelor,vad ca a-ti scris nu gluma.Ieri si azi am avut 2 zile superbe de "primavara" care m-au provocat cheful de plimbare,asa ca am stat aproape toata ziua afara,am colindat magazinele,si am cumparat niste lucrusoare pt bebe. Spre bucuria mea am vazut ca si voi a-ti fost preocupate lafel ca si mine cu hainutele si lenjeria pt bebe.
Eu am cumparat niste badyuri:cu maneca scurta si tip maieu,3 costumase,si mai multe salopete cu nasturei de sus pana jos(mi se par mai practice si nu au elastic peste burtica,ma ingrozeste idea sa nu il stranga elasticul la burtica). Lenjerie de pat am luat si eu 2, si ma bate gandul sa iau una si pentru carucior,dar ma mai gandesc,voi ce ziceti o sa avem nevoie de mai multe?
Fetelor am sa va pun si eu o intrebare: pe voi va doare burtica jos ca si cand ar trebui sa va vina ciclul? Ca pe mine ma doare de cateva saptamani si nu stiu ce se intampla.
Zuzunaki-ai grija de tine si de bebele tau, sper sa aiba rabdare si sa steie la caldurica la tine in burtica atat cat trebuie.
Adriana - in legatura cu metoda de contraceptie dupa nastere eu ma intorc la pastile, aici sunt niste contraceptive care nu afecteaza alaptatul si nici pe bebe. Mie mi se par cele mai potrivite imediat dupa nastere.Dar o sa ma consult si cu doctorita mea.
Pupici dulci la si

Gabriela cu 14 aprilie2005
Noi

Mergi la inceput