Mamici de martie-aprilie 2005 (14)
Raspunsuri - Pagina 12
Ana71 spune:
Buna mamicilor,
Sibip, referitor la body-uri eu te sfatuiesc sa iei cu maneca scurta, cu capse intre picioare sau pe burtica (astea se imbraca cel mai usor). Cred ca in prima luna marimea ideala este 56 (am mai auzit si de copii mai lungi la nastere, dar in general majoritatea sunt in jur de 50 cm si in plus trebuie sa iei in considerare si pampers-ul). Nu cred ca este cazul sa ieie mai mult de 3-4 body dimensiunea 56 (copii cresc extrem de repede).Oricum materialul obligatoriu sa fie bumbac si la gat cat mai simplu (tin minte ca primise baietelul meu un body cu danteluta la gat, care arata foarte bine dar nu i l-am dat decat o data pentru ca era evident ca il deranja).
Am spalat si eu lucrusoarele pentru scosul din maternitate (eu nu am apucat sa-mi iau detergent antialergic si le-am spalat cu sapun Palmolive-alb). Asa i-a recomandat neonatologul prietenei mele sa spele lucrusoarele nou nascutului cu un sapun de fata alb. Pentru scosul din maternitate eu am luat un 2 body-uri (in caz ca va face pipi exact cand o imbrac), un costumas de bumbac (pantalonasi si bluzica), apoi o salopeta un pic mai grosuta si apoi o salopeta mai groasa matlasata (daca va fi mai cald mai am o salopeta tot matalasata dar mai subtire). Eventual am si o paturica pregatita.
Sfatul meu este sa va luati si vreo 2-3 costumase pentru acasa, in primele zile, criteriul principal trebuie sa fie usurinta cu care-l imbraci pe bebe. Mi-aduc aminte ca eram total dezorientata cand am venit cu Victor din maternitate, mi se parea atat de micut si fragil. Noroc cu mama (care este si ea destul de panicoasa).
Roxana sa stii ca si eu am starile alea de care vorbeai cu bufeuri, puls accelerat.
In alta ordine de idei, am fost ieri la control, colul, culmea era inchis (dupa ce de vreo 3 saptamani sta intredeschis), dar binenteles scurt si moale. Am ascultat bataile inimii ei si mi-a spus sa mai vin la control si saptamana viitoare, daca nu voi naste pana atunci. Mi-a zis sa anunt neonatologul de listeria (desi titrul meu a fost 1/160 toata sarcina ) si de CMV (desi IgG a iesit pozitiv si IgM negativ-adica asa cum au majoritatea oamenilor). Sincera sa fiu nu prea mi-a placut chestia asta pentru ca ambele analize sunt OK si n-as vrea sa-o bage aiurea pe vreun tratament (mai ales ca foarte multe mamici nu si-au facut analizele astea si nici un medic nu le intreaba de ele).
Va pup,
Ana (saptamana 38, DPN 8 martie 2005)
gabrianah spune:
Multumesc Roxana de trecerea pe lista, si de primire!
Am cam ramas in urma cu cititul :). Ne-am mutat de curind in alt apartament( mai mare), si inca mai am multe de despachetat !
vad ca sintem multe fete obosite :), si eu seara simt ca nu mai pot.plus ca ma apuca stresul cind vad ce putine saptamini mai am, si simt ca as avea nevoie de mai mult timp sa ma pregatesc:)
parca la prima nastere nu eram asa , de fapt stiu ca aveam mai mult curaj. o fi treaba asta cu mutatul de vina..habar n-am:)
Acuma am citit intr-o carte nemteasca, ca metodele "alternative" de nastere nu sint deloc recomandate( de scriitorul celebrei carti).spitalul in care am nascut baietelul era recunoscut pentru asta( calea alternativa) :gravida isi alege felul in care vrea sa stea, sa nasca in picioare, pe hocker( scaunel), nu se recomanda sa stea in pat, ci sa foloseasca forta gravitationala. nu se prea dau medicamnte importiva durerii, nici nu se face epiziotomie. alta metoda este nasterea in apa, cu care scriitorul iar nu este de acord.
Eu eram tare incintata de stilul spitalului ( atit de diferit de ce stiam),acuma inca sint in ceata.
cam asa despre mine. baietelul meu de 3 ani jumatate il asteapta cu mare nerabdare pe fratior, cred ca va fi foarte greu sa imi gasesc din nou timp sa ma joc cu el cum o fac acuma . ma duc sa ii dau antibioticul (in somn) ca e bolnavior acuma. tot face amigdalite, cam 1 pe luna :(
va pup, ana 33 sapt.
rrox3 spune:
mamacita multumesc pentru explicatii. O sa incerc sa-mi schimb pozitiile si sa evit barbia in piept si statul pe spate (desi imi place tare mult!). Ma bucur ca ti-am fost de folos cu hainutele, daca mai pot sa ajut cu cate o informatie o fac cu placere, in fond asta-i rostul forumului.
Gabrianah eu am citit numai de bine despre metodele alternative de nastere, e drept ca eu am citit numai carti americane, dar mi se pare si logic ce zic ei. Cine stie ce o fi cu neamtul asta de care zici tu? Fiecare cu ideile lui. Mie chiar imi parea foarte rau la prima nastere (care speram sa fie naturala) ca aici nu am posibilitatea sa ma ajut de metodele astea alternative si mi se pare de-a dreptul incomod si oarecum jignitor sa nasti cocotata pe o masa ginecologica. E mult mai natural sa folosesti gravitatia.
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 31+
coral spune:

La multi ani Maya si Livia!

Sa fiti sanatoase, mincacioase si fericite!
Iupiii, primii bebelusi au deja o lunisoara.
Ati scris o gramada, ma pun pe citit ca nu se mai poate.
Pupici multi la mamici si burticile miscacioase.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
sibip spune:
'Neata!
Va multumesc tuturor pentru sfaturile cu privire la imbracatul bebe-ilor si ... dilema continua! Acum m-am axat pe lenjerie de patut.
Am fost ieri in Obor si am gasit sifon foarte frumos pentru cei mici, dar... nu numai ca nu as sti sa-l cos! nici macar nu ma pot hotari pentru ce dimensiuni de pilota plus pernita sa ma decid!
Buna ideea Loredanei cu cumparatul materialului de 'melana presata pentru plapuma' - uf, acum trebuie sa mai dau o tura prin Obor sa vad daca gasesc asa ceva!
Iar despre preturi... la raionul de materiale mi-au spus ca pot croi ele setul de lenjerie, la modestul pret de ... 400.000 lei pt. un set (fata perna, fata plapuma, cearceaf). Mi se pare enorm - ce parere aveti ca eu nu ma price la croitorie?!
Problema este ca seturile de prin comert sint ele "complete" dar nu vin cu piese de schimb! Iar ca sa cumperi schimburi, practic iar trebuie sa dai banii pe un set complet! Plus ca modelele nu sint asa frumoase.
Singurul set "demn" mi se pare cel de pe reclamamascata.ro, in promotie, la 1080000, care contine si laterale, si pilota, si fete si tot. Dar daca imi cumpar si alt model de asternuturi nu se mai asorteaza cu lateralele!!!!
Haideti ca iar v-am plictisit... Dar deja dilemele astea nu ma mai lasa sa dorm noaptea!
Si inca ceva: stiu ca la inceput nu trebuie pilota si pernita, dar dupa 1 an sigur o sa-i trebuiasca si macar sa fie setul complet si ASORTAT (ca asta ma streseaza), sa nu-i pun cearceaf cu masinute si laterale cu ursuleti, ca NU MERGE!
Iar despre cearceaf... e bine sa fie cu elastic, nu? Iar dedesubt o musama - am vazut pe babycomfort, dar e 350.000 bucata musama, enorm mi se pare (dar util). Aveti voi vreo alternativa?
rrox3 spune:
Sibip nu-i pune musama sub el omuletului! Nu-i deloc confortabil sa dormi pe o musama, salteaua isi are si ea rostul ei in mentinerea caldurii si fluxului de aer. Nu ai nevoie de musama, o sa aiba pampers bebe. Si imi mentin ideea cu scutecelul de bumbac impaturit sub caput, e foarte util fiindca bebe mai saliveaza si atunci schimbi scutecelul repede, nu te apuci sa schimbi tot cearceaful. Care cearceaf nu trebuie sa aiba elastic, fa-l doar ceva mai mare si il bagi sub salteluta. Cearceafurile necesita doar tivul pe margine, il poti face chiar si tu de mana daca nu stii pe nimeni cu masina de cusut. Pentru restul gaseste o croitoreasa. Ca sa cumperi materialele e destul de simplu. Masoara patutul sa stii exact de ce dimensiuni ai nevoie si adauga la toate ceva centimentrii pentru cusut. Eu nu-i pun laterale, nici Mariucai nu i-am pus. Copilul e privat de aer in felul asta si nu mai poate urmari cu privirea ce se intampla in camera. Nu-i folosesc la nimic. Oricum am grija sa nu fie curent in camera, iar treaba cu prinsul picioruselor e cam basm. Daca il baga si nu mai stie sa-l roteasca sa-l scoata o sa planga, il auzi si i-l scoti imediat. Dar mie nu mi s-a intamplat niciodata, intotdeauna omuletul s-a muncit si s-a descurcat sa sa-i scoata. Si cand a fost putin mai maricica chiar ii placea sa-si scoata piciorusele printre gratii si sa stea in fundulet.
, nu-ti mai face atatea griji, o sa fie bine. Daca esti asa ingrijorata de asortat cumpara mai mult material si il poti da la cusut mai incolo.
Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 31+
gabrianah spune:
da, asa-i, roxana, si mie mi se parea mult mai "naturala" cumva nasterea alternativa, insa doctorul asta are argumente destul de bune( din punctul de vedere al copilului) impotriva ei. plus ca la un control gine acasa, o dr. in care am mare incredere, mi-a zis ca am ramas cu uterul coborit din cauza pozitiei si a greutatii copiululi in expulzie( 3800gr), cu ceva cicatrici pe col ( dureroase)si perineu din cauza ca nu mi-a facut nimeni epizio( chiar daca am cerut), asa ca am ramas cam dezamagita cind mi-a spus asta, ca si eu eram tare incintata . no asta e .puncte de vedere diferite intre medici si moase de aici si de acasa.. dar nasterea a fost o experienta foarte frumoasa. sa vedem de data asta :)
ce harnicute sinteti fetelor la cumaprat si croit!! bravo!
ar cam trebui sa incep si eu sortatul :)
va doresc o zi frumoasa!
pupici, ana sapt 33
sibip spune:
Multumesc Roxana! Inca o intrebare: pina la ce virsta ar incapea in patut de 120*60? ca nu stiu daca sa ma arunc la unul de 140*70, stam cam prost cu spatiul. Si oricum am de gind sa fac si al doilea copil - dar voi avea nevoie de o marja de timp, aproximativa.
adrianafedorca spune:
buna,
dupa cum v-am spus ieri azi bebelinul meu face 30 de saptamani si e petrecere mare la noi, asa ca va dau si voua o bere
dar fara alcool,chiar , am uitat sa va zic, inainte sa raman insarcinata nici nu vroiam sa aud de bere si acum as bea in fiecare zi cate una doua, imi place la nebunie
noutati nu prea am, , doar ca mersul la toalete a inceput sa ma dispere, ma trezesc si de 3-4 ori pe noapte, dar adorm imediat, am trecut de faza cu insomniile,Doamne ajuta, vad ca au inceput sa ma doara iar oasele inghinal, dar deja m-am obisnuit si cu asta, de mers pe jos nu prea mai pot decat 15-20 minute pt ca obosesc foarte repede si fac pe mine
, asa ca trebuie sa staumai mult prin casa,
saptamana viitoare merg si eu la control, miercuri, abia astept sa-mi mai vad minunea, mamacita spune-mi si mie ce analize mai trebuie sa facem de acum inainte? mai trebuie sa repet analizele facute in primele luni de sarcina? si mie mi-a iesit listeria 1/160, dar dr mi-a zis ca e bine asa si ca nu mai trebuie repetata , cu toate ca aia de la Cantacuzino unde am facut eu analiza au zis sa revin peste 6 saptamani sa o refac,
am auzit ca in aprilie va fi din nou baby expo stie cineva pe ce data? sper sa ajung si eu pe acolo si sa nu nasc inainte, ar fi super sa gasesc si carucior sipatut si hainute toate la un loc sa nu mai alerg in 10 locuri, de fapt nu eu sotul.
pupici si aveti grija de burtici
Adriana si bebelinul 30 de saptamani
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
raluk spune:
Salutare fetelor!
Mersi mult mamacita pentru apreciere........eu sunt cea in negru ,sora mea e cea in albastru cu 9 ani mai mica ca mine(nu si la statura ca e mai inalta cu un cap si ceva ca mine),insa si eu am avut aceeasi problema ca si tine cand sa postez fotografii mi-au dat voie una si gata ca am depasit 100.......acuma incerc cu un programel sa le fac mai mici ca sa pot posta si poze de acum cu burtica.........
In ceea ce priveste rh s-a confirmat avem si eu si sotul negativ deci e ok(probabil o sa imi faca injectia dupa 72 ore daca bebe are pozitiv nu?)
Despre tricou lung nici nu se pune problema .......defilez in costumul evei........si imi vine sa plang doar cand ma gandesc..sunt o pudica........
In spitalul in care nasc eu mi-au cerut la neonatologie pt bebe pampers,costumele complete de bumbac formate din caciulita ,manusele,pieptaras si pantalon cu piciorus.Eu mi-am luat 3 astfel de costumase am gasit unele care se prind cu capse la gat sa nu ii fie frig.Si au mai cerut 2 paturici nu foarte groase am gasit unele f frumoase,am mai luat si salopeta cu totul cu capse de la gat la picior sa nu ii dea nimic pe cap........
Cam asta mi-a zis neonatologul sa ma feresc de bluze si body-uri la inceput macar 2 saptamani si dupa aceea sa incep sa ii dau pe capusor....
Nu stiu cum e in alte spitale dar aici este foarte cald inclusiv la saloane.........ma uitam la mamici erau imbracate in decembrie in maneca scurta.........
Gata ca m-am intins...............
Va pupam raluca si bebe nicola de 35+