Mamici de septembrie - octombrie 2005 (7)
Raspunsuri - Pagina 2
Tonnia spune:
Lily, iti tinem pumnii! Trebuie sa fie bine!
Ioana si eu ma mai joc pe calculator! Il am si pe asta al tau dar nu l-am instalat inca!
lily26 spune:
Buna fetelor.Va multumesc pentru incurajare,acum incerc sa stau linistita si ma rog sa fie totul bine..
Vreau sa va spun ca eu inainte de sarcina abia de adormeam pe la 24-01..dar acum la ora 22 mor de somn..si ma trezesc ca gaina de dimineata.
Voi la cate saptamani v-ati facut analizele?Ca doct.meu mi-a zis ca abia peste 2 sapt o sa ma trimita sa mi le fac.In afara de acid folic mai luati si alte vitamine?
Lucia_B spune:
Buna burticutelor
.
Lily eu am mai auzit de cazuri cu hemotom, au dus fetele sarcina pina la urma cu bine. Stai linistita, parerea mea e ca fac mare greseala de spun medicii toate chestiile pe care ei cred. Depinde ce marime are himotomul, de multe ori el se resoarbe. Gindestete pozitiv si nu uita sa zici Tatal Nostru si o sa vezi ca o sa fie bine.
Eu, fetelor, ma simt atit de rau, am deja parte de greturi, imi vine sa vomit dar nu am voie, iau niste pastilute si nu ar fi bine sa le dau afara. Cind eram in tara mi s-a depistat sindromul antifosfolipidic, acum am indraznit si am sunat medicul meu gin din tara si m-a sfatuit ce pastilute sa iau pina o sa repet aici analizele. Mi-a spus sa iau no-shpa in fiece luna cam cind ar tre sa vina rusii, cred ca asta se refera pantru toate si sa beau multa apa, apa cu lamiita ajuta impotriva greturilor, cel putin dezbate voma.
Fetelor am o intrebare: eu stau mult (cam toata ziua) cu laptopul pe brate, el nu afecteaza nici unr-un fel bb, nu stiti?
Am mai vrut ceva sa va spun si sa va mai intreb dar am uitat. Cred ca sarcina afecteaza nitel neuronii
. Cind imi aduc aminte revin.
Un sfirsit de weekend placut.
_
5+ sapt
Tot raul e inspre bine.
Ioana75 spune:
Tonnia, daca iti place Heroes poate facem unul in 2, pe net
.
Lucia, nu am auzit pina acum ca laptopul ar afecta sarcina. Stiu multe mamici care stau toata ziua la calculator, n-am auzit sa fi primit cineva sfaturi sa mai lase calculatorul din brate
.
Lily, eu iau "Materna" de 6 luni, contine tot ce-i trebuie unei femei gravide. Vorbeste cu doctorul tau si vezi ce-ti recomanda.
Ioana
she_wolf spune:
Lily, sa speram ca totul va fi bine pana la urma.
Eu iau Pregnacare, niste capsule care contin 16 vitamine si minerale, inclusiv cantitatea necesara (400 micrograme) de acid folic. Eu zic ca ar fi bine sa iei si tu niste vitamine prenatale, incearca-le pe cele recomandate de Ioana, daca nu-ti recomanda doctorul tau altceva.
Doctorul de aici mi-a spus ca este bine sa le iau (eu le iau de vreo 2 saptamani), dar ca o alimentatie corecta este chiar mai importanta.
Ioana, ce Heroes joci acum? IV? Eu am jucat mult timp II, III (mai ales), dar IV doar putin pt. ca aparuse deja Cristi cand l-am luat si n-am mai avut timp. Deocamdata III-ul imi este cel mai apropiat, ca sa zic asa.
Of, of, of, ce program ai avut ieri...profita cat mai poti! ![]()
Monica, nici eu n-am chef de nimic (a se citi de "d-ale casei"), dar, cel putin in cazul meu, ma indoiesc ca are legatura cu sarcina. ![]()
Inca nu m-a ajuns chestia asta cu adormitul devreme, tin minte ca data trecuta am avut si eu o perioada dintr-asta, dar numai in primul trimestru. Deocamdata sunt insomniaca, aseara de ex m-am culat pe la 2 si m-a trezit Cristi la 8, asa ca astazi am fost cam...
Claudia
(4+) si
Cristi (16.12.2002)
mariana tache spune:
Fetelor, desi am zis ca nu mai intru pana luni pe DC, iata ca nu m-am putut abtine sa nu trec sa va salut.
Lily, imi pare rau sa aud ca sunt ceva probleme pe la burtica ta, dar sunt convinsa ca toate vor trece daca vei ramane optimista si te vei
. Sunt si eu alaturi de tine in rugaciuni.
Monica, venea acasa la mine o tipa si imi facea masaj. A costat un pic, dar a meritat. Ca, de era sa-mi fac eu masajul, cred ca nici la ora asta nu erau vindecate vergeturile
. Si stai linistita, ca nu numai la tine e starea de apatie. Am zis si eu ca sambata nu am facut nici papa nici curat. Toata ziua am putorit(adica am lenevit
).
Ioana, deci si tu esti in clubul leneselor? Nici tu nu ai servit sambata treburi gospodaresti?
Si eu care ma gandeam ca sunt singura lenesa de pe aici! 
Fetelor, eu nu am somn si sunt stresata din aceasta cauza . (am si eu un stres in sarcina asta
). Adica, pot sa stau la calculator si pana la 3.30 noaptea (au fost cazuri; si m-am culcat ca era tarziu, nu ca-mi era somn) si ma trezesc dimineata la 7-8 fara probleme. Si de ce ma stresez pe tema asta? Fiindca maica-mea imi tot zice :"fata, pune-te si dormi, nu mai pierde noptile, ca sa-ti fie copilul somnoros" (adica sa-i placa sa doarma mult). Oare o fi adevarat? Daca se obisnuieste bebe mic cu programul ce il am acum (ca doar simte si el cand dorm si cand nu) si nu o sa-mi doarma noptile??? Sper ca nu va fi asa!!! Voi ce parere aveti?!?!?!?!?!
mariana,
Stefan (20.04.04) si
bebe din burtica (11 sapt.)
pozicile noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">O poveste de suflet
Sanatate Maxima!!!
Gina M spune:
Mariana harnica mai esti 
In privinta fazei ca:"o sa fie copilul somnoros" , stai linistita. Mamica ta iti spune aceasta deoarece,cred ca te iubeste si stie din experienta vietii ca, in aceasta perioada ai nevoie de ceva mai multa odihna. Parerea mea, e ca ar trebui sa o mai asculti din cand in cand.
Ce va mai pot spune despre mine?!
In ultimele zile , modificarile ce au aparut in timpul sarcinii mi-au provocat unele neplaceri,insa, am stiut care sunt solutiile de rezolvare iar acum sunt bine.
Pentru ca imi vine sa
, dimineata ma scol incet si iau micul dejun in pat.(Sotul meu scump,imi este alaturi prin tot ceea ce trec.Ma ajuta,ma mangaie si ma imbarbateaza intotdeauna in momentele grele
.
Mananc cate putin,dar des.Evit alimentele indigeste, beau lichide multe,si ma odihnesc.![]()
In cazul tau Mariana T,important este sa eviti exitantele(unele dulciuri,etc). Bea ceaiuri calmante.Relaxeaza-te,si dormi pe o suprafata ceva mai tare. Daca nu merge,consulta-ti doctorul pentru a-ti recomanda un somnifer usor.
Numai bine 

Nu face un singur pas pe drumul vietii, cand pasul te desparte de Isus.Nu spune-un gand ce dragoste n-aduce,si nu privi de nu privesti duios.Si-abia atunci prin soapta noastra dulce, va suspina si va vorbi Hristos.
oana0204 spune:
Waw dar ce ne-am inmultit.. bun venit noilor mamici, sarcini usoare si fara probleme.
Fetelor, in sfarsit am scapat si eu.. timp de cateva saptamani am locuit 6 persoane (dintre care 2 copii nabadaiosi)in 2 camere. Erau nopti in care nu puteam dormi nici macar 8 ore...Acum situatia s-a rezolvat, suntem iar numai eu si sotul meu in apartamentul nostru si...recuperez din plin... dorm si cate 12 ore... Asta este.. eu si cand nu eram insarcinata, daca nu dormeam 8 ore minim eram "bolnava" toata ziua. Oare pentru ca nu beau de felul meu cafea sau alte..desteptatoare?
Nici bine nu prea mi-a fost...dureri de burtica, intepaturi, dureri de bazin ffff jos
. Cateodata pun mainile pe burtica si ii vorbesc bebelusului, am avut surpriza sa ma mai lase, chiar intr-o seara cand eram singura-singura acasa si foarte speriata ca nu-mi gaseam locul sa pot adormi din cauza intepaturilor, cu mana pe burtica i-am citit o poveste...
dupa care am reusit si eu sa adorm... Greturi inca mai am, sambata au culminat cu prima mea
in masina fratelui meu (norocul meu ca aveam o punga la mine in caz de extrema urgenta). Sa speram ca a fost numai din cauza masinii, si inainte de sarcina mi se facea rau.
Desi mirosul de mancare gatita imi face rau, am sa incerc maine totusi sa-i gatesc ceva sotului, imi pare rau de el sa-l tot vad ca mananca mancare rece, poate totusi mananc si eu.
Fete din US, haideti sa testam piata si sa venim cu o lista de creme cu care ne-am putea masa burticile.....eu am tendinta spre vergeturi ohhhh
.
Va doresc multa sanatate la toate, si promit sa fiu ceva mai activa, chiar daca imi e rau...uffff![]()
Oana D - 10+ saptamani
Foto
moni25 spune:
revin dupa 2 saptamani.eu am pierdut sarcina martea trecuta. a fost groaznic.Am stat internata o saptamana cu iminenta de avort,sarcina oprita in evolutie dar viabila..am tot sperat, dar luni noaptea am avut sangerari puterninice si marti la pranz..
Va doresc sarcini usoare ssi copii sanatosi.
Moni si Maria 4 ani
miflore spune:
Fetelor, fetelor, sa va dau o veste buna de luni dimineata!!! Sunt asa de bucuroasa si vreau sa va impartasesc si voua bucuria mea! Stiti ca-mi iesise la urocultura infectie urinara cu Klebsiella Pneumoniae; am repetat-o si ce credeti? N-AM NIMIC!!! Au gresit, nu stiu ce s-a intamplat, eu speram din tot sufletul sa fi gresit si iata ca asa a fost! Deci aviz- analiza gresita am facut-o la Spitalul de Urgenta! Acum sunt fff. bucuroasa!

Mihaela
7+