Semnificatia obiceiurilor de nunta

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

quote:
Originally posted by Moiraine7

si noi ne luam camera la hotel, pt ca n-am chef chiar in ziua aia sa ma impiedic prin casa de rude cazate gramezi-gramezi... nu mai stau la mama de mai bine de 1 an, asa ca n-o sa ma ia nimeni de-acolo... ma fac gata la coafeza, e un salon particular - asa ca nu ma impodobeste nasa - deci cred ca o sa ajung direct la biserica.... altfel, mi se pare aiurea sa ajung de la coafor acasa cu voalu montat da in blugi si sa stric "aparitia"... da mi-e fuaaarte neclar daca e o ordine anume in care se intra (bine, la mine e afara, in curtea bisericii..).. e ca la americani, ma conduce tata de brat? si drele dupa mine? si tre sa mergem asa, sacadat? si daca fac asa, si ma vad cu toti abia la biserica, cand le dau la dre buchetelele, si lu' fina'meu verighetele?
offf, ce putin mai e! io intru-n panica, sa stiti!

Ce mult mi-ar placea si mie asa
Si sotul meu, si parintii lui, si nasii tin la obiceiuri, el vrea sa se imbrace acasa la parinti cu toate ca stam impreuna de atata timp, nasa tine neaparat sa ma impodobeasca, sa vina cu oglinda... uffff urasc chestiile astea. Ce sa fac???

Si eu am auzit chestia cu pantofii ca nu este bine sa te schimbi zice ca schimbi barbatul.....prostii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Eu o sa ma imbrac acasa la mama, chiar daca nu mai stau cu ea de aproape un an. Imi surade ideea, mai ales ca-i prelungesc lui ubi suspansul:))

I wish I were an angel...

http://photos.yahoo.com/anangel_lexi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanly spune:

Foarte multe traditii de nunta sunt ramase pe stil vechi din mediul rural. Eu una, celor care ar incerca sa-mi sugereze sa respect obiceiurile mostenite de la coada vacutei, cand mirii se duceau cu bradul in caruta la biserica din sat, le-as explica ca atata vreme cat nunta asta va avea loc la oras, intreaga actiune se va desfasura ca atare. Daca standardele de civilizatie actuale reprezinta o cerinta prea mare pentru anumite persoane, le-as sugera atunci mai bine sa stea acasa. Altfel, nici ei nu se vor simti bine la nunta mea, dar mai ales nici eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisu_miau spune:

Dragele mele, am si eu urmatoarea problema legata de obiceiurile de nunta . Eu voi pleca de la salon gata aranjata si imbracata intrucat avem cununia civila in aceeasi zi iar la mine acasa va fi o petrecere dupa cununia civila si pana la ora de plecare la nunta, data in special pt cei care nu pot veni la restaurant . Din motivul acesta am de gand sa ma imbrac la salon . Acasa ar urma faza cu gastitul si turta . Problema e ca nu vad ce rost ar mai avea sa ma gateasca din moment ce voi aparea gata gatita, plus ca nu as vrea sa imi strice "freza" . Se poate face ruptul turtei in casa si nu in fata blocului? Se poate fara lautar si cu melodia specifica (ia-ti mireasa ziua buna) de la combina?
Tin mult la obiceiul cu turta pentru ca mie mi-au rupt turta cand am implinit un an, ceea ce simbolizeaza trecerea de perioada cea mai fragila din viata unui bebe, si traditional se mai rupe turta cand te mariti simbolizand fertilitate si intrarea in viata de cuplu, care poate da nastere de bebei . Desi tin la faza asta cu turta nu as vrea deloc sa fie tambalau in fata blocului si sa iasa lumea la geamuri, deci se poate face si in casa?

Pisu_Miau
http://photos.yahoo.com/cocopishika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

quote:
Originally posted by pisu_miau
Se poate face ruptul turtei in casa si nu in fata blocului? Se poate fara lautar si cu melodia specifica (ia-ti mireasa ziua buna) de la combina?
Tin mult la obiceiul cu turta pentru ca mie mi-au rupt turta cand am implinit un an, ceea ce simbolizeaza trecerea de perioada cea mai fragila din viata unui bebe, si traditional se mai rupe turta cand te mariti simbolizand fertilitate si intrarea in viata de cuplu, care poate da nastere de bebei . Desi tin la faza asta cu turta nu as vrea deloc sa fie tambalau in fata blocului si sa iasa lumea la geamuri, deci se poate face si in casa?

Pisu_Miau

Io stiu ca in casa chiar trebuie sa se si rupa turta!!! Adica nu in fata blocului!! Ce, cele care stau la casa pe pamant ies pe strada, in fata curtii sa li se rupa turta??? Deci, ideea e ca, imediat dupa ce nasha iti aranjeaza voalul (ca de pus, il pune coafeza, banuiesc), atunci trebuie rupta si turta...care se rupe-n 4 bucati si se da la fetele/femeile necasatorite din jurul tau. Tot atunci, dupa ce te gateste, mai stiu ca cei de pe langa tine (mai ales femeile maritate) tre' sa-ti bage bani in san. Nu ma-ntreba de ce . Da' stiu ca banii aia raman ai tai. Acelasi lucru se face si dimineata, dupa ce-ti da voalul jos si-ti pune altceva in cap. Daca e p-asa, o sa ne umplem de bani in ziua aia !

Cununia noastra
Nunta
Pozici

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

Mergi la inceput

asta cam asa e!
mersi mult de raspuns, olgutza!
dar are ceva ca nu va fi un lautar burtos pe-acolo ci muzica se va auzi de la combina? Nu prea imi surade ideea cu lautarul

Pisu_Miau

Mergi la inceput

Nici mie nu-mi surade, da io o s-o fac... de ce? pentru ca, daca tot la restaurant o s-avem DJ si nu lautari, macar acasa sa fie unu mic acolo...mai ales c-acasa o fie plin de neamurile lu' sotzu venite din provincie. La local o sa predomine tineretul orashean .

Cununia noastra
Nunta
Pozici

Mergi la inceput

mi-am luat de pe net celebra melodie cu ia-ti mireasa...
cika sa urasti pe tatal tau sa iubesti pe socrul tau, sa urasti pe mama ta...etc m-a facut sa plang....voi stiati ca e asa sadica piesa?

Pisu_Miau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

da ma am ascultat-o si eu tot de pe net am luat-o...si e si normal sa plangi cand auzi asa ceva tocmai de aia eu nu o sa am muzici din astea in ziua aia

Mergi la inceput

Io chiar nu stiu de ce (de la cine) tre sa-mi iau ziua buna...ca, vorba aia, stau cu socrii de 2 ani si nu prevad fo skimbare .
Acu, serios vorbind...are text tare tampit...mai ales atunci cand nu mai ai unul dintre parinti...

Cununia noastra
Nunta
Pozici

Mergi la inceput