Semnificatia obiceiurilor de nunta
Raspunsuri - Pagina 4
Darria spune:
[size=2]Procedez bine? Ca sa evitam balamucul vom inchiria un apartament la un hotel. As vrea sa ne imbracam singuri fara restul populatiei( parinti, nasi, etc...) si apoi sa ne intalnim la biserica cu ei. Ce e cu tampenia aia: sa nu te vada viitorul sot imbracata decat la biserica? Noi locuim impreuna si nu poate fi vorba de luat mireasa de la casa parinteasca(nu imi place). Mi-ar place sa ne vedem noi intai si apoi restul. Si chiar cu o noapte inainte nu se doarme impreuna chiar daca suntem cuminti? E cerut de biserica acest fapt? Si de ce nu e "indicat" ca tu mireasa sa te uiti la biserica la o alta miresica? Cam multe intrebari am dar nu stiu nimic din ceea ce inseamna obiceiurile de nunta. Oricum nu am sa respect nici un obicei de nunta. [size=2]
Burtocika spune:
Obiceiurile ... pentru fiecare au o alta semnificatie. Chestiile cu ruptul turtei si cu lautarii ... mie personal nu-mi plac si n-am facut.
Mi-ar fi placut "impodobitul miresei", sa forfoteasca toti in jurul meu, sa ma simt cea mai importanta persoana din lume, dar n-a fost sa fie, ca nasa, pe care ma bazam sa vina cu masina sa ne ia de-acasa, nici nu s-a gindit ca poate am avea nevoie de ajutorul lor (in conditiile in care nu le-am cerut nimic) si ne-a anuntat ca ea are ora la coafor si n-are timp sa ajunga sa ma ia de-acasa.
Mi-a placut obiceiul cu aruncatul buchetului (care nu e traditional romanesc, ci american) si despodobitul miresei. Nasa mea iar a calcat aiurea, ca in loc sa-mi puna esarfa cum ii spusesem eu inainte de nunta, mi-a trintit-o in cap de zici ca eram o taranca din fundul Birgaului :)
Chestia cu jucatul gainii mi s-a parut nepotrivita si penibila, n-am facut-o. Cu furatul miresei ... am facut-o, desi saracul sotior ma rugase cu disperare sa n-o facem, ca nu-i place sa negocieze :) Asa ca am aranjat-o cu varu-sau, si a iesit ieftin si fara prea mare circ.
Cit despre ce platesc nasii sau parintii ... asta e sursa discordiei. Ca daca omul plateste, vrea sa iasa dupa placul lui, si uite de-aia te intreaba nasa de ce crem si nu alba, sau de ce DJ si nu lautari ... Si chestia cu cadourile intre nasi si fini iar e o aiureala, din motive financiare: ca daca au platit atita, macar un cadou sa le ia si mirii ...
Asa ca, faceti dupa placul vostru si nu va mai stresati atita pt obiceiuri !
Casa de piatra tuturor!
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
roxygeo spune:
Chestia cu impodobitu` e doar la figurat...se face si ea ca te mai aranjeaza un pic....ca toata chestia e de fapt opera coafezei
Pupici
nushulica spune:
sau chiar iti mai strica un pic coafura pentru care tu ai indurat ore intregi la coafor...asta daca ai un pic de..."noroc" si ai o nasa care nu prea are legatura cu asa ceva
nushulica spune:
haideti sa va povestesc ce mi-a zis azi o colegutza de a mea care a fost mireasa anul trecut:cica nu e bine sa schimbi pantofii in ziua nuntii ca aduce despartire si ea zice ca cunoaste si asemenea cazuri si e musai sa porti lenjeria intima(adik kilotzii)pe dos si mireasa dar si mirele ca sa nu va deoache careva
olguttza spune:
Chestia cu pantofii ma lasa rece! Daca nu-i voie sa-i skimb, sa-i dau jos pot?? si sa raman descultza???
In al doilea rand, io nu-mi pun nimic pe dos!!! Asta sa fie clar!! Jartelutza mea e roshie, asa ca cine-o sa vrea sa ma deoache, s-o faca la spartu nuntzii, dupa ce mi-o scoate-o! Iar lu' ginerica ii prind intr-un buzunar un ac de sigurantza! Sa nu ne deoache nimenea!! Si cu asta, basta!
Cununia noastra
Nunta
Pozici
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
krelia spune:
Fratilor, aprdon, fetelor , hai ca p'asta cu pantofii zau ca n-am mai auzit-o.....pe bune, adica sa trec prin toate furcile gaudiene de durere de picioare...sau, vorba olguttzei, mai bine ma descalt, ca si asa e rochia lunga..pey, de cand ma stiu, pantofu' de skimb la mireasa e ca un accesoriu , de unde pana unde ghinion?
Ah, si oricum, eu pe-al meu nu-l conving sa poarte ceva pe dos, iar de ace sa nu auda...mai ales pe el , poate doar sa il strecor eu asa...strengareste
Krelia...viitoare printzesita
Moiraine7 spune:
si noi ne luam camera la hotel, pt ca n-am chef chiar in ziua aia sa ma impiedic prin casa de rude cazate gramezi-gramezi... nu mai stau la mama de mai bine de 1 an, asa ca n-o sa ma ia nimeni de-acolo... ma fac gata la coafeza, e un salon particular - asa ca nu ma impodobeste nasa - deci cred ca o sa ajung direct la biserica.... altfel, mi se pare aiurea sa ajung de la coafor acasa cu voalu montat da in blugi si sa stric "aparitia"... da mi-e fuaaarte neclar daca e o ordine anume in care se intra (bine, la mine e afara, in curtea bisericii..).. e ca la americani, ma conduce tata de brat? si drele dupa mine? si tre sa mergem asa, sacadat? si daca fac asa, si ma vad cu toti abia la biserica, cand le dau la dre buchetelele, si lu' fina'meu verighetele?
offf, ce putin mai e! io intru-n panica, sa stiti!
olguttza spune:
Pai io stiam ca donshoarele tre' sa le ai pe langa tine cand te-mbraci (te-ajuta sa-ti legi corsetu sau ce mai ai de facut si nu poti singura - macar una tre sa fie prin juru tau)...sau, ma rog, nu la biserica le dai buchetele. Io stiu ca ordinea e asta: donshoara si cavaleru cu lumanarile, copilashu cu pernutza cu verighetele, mireasa cu nashu (sau cu tata, eventual), mirele cu nasha, alta donshoara cu cavaler cu coshuletzu de cocarde, parintii si restu poporului... La mine, cel putin, asa o sa fie...
Cununia noastra
Nunta
Pozici
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.