Mamici de mai-iunie 2005 (28)
Raspunsuri - Pagina 10
Luluku spune:
M-am elucidat, de cea de care vorbitzi cu coperti roz e scoasa de Ed. Medicala, cea pe care am cumparat-o eu e scoasa de Ed. Rao si e scrisa de Elizabeth Fenwick ( pe asta mi-am cumparat-o eu)...cred ca am s-a comand si pe cealalta de pe internet ca sa nu am surprize cu preturile
gabitzam spune:
Da, Luluku, cea roz este "Mama si copilul" de Herta si Emil Capraru, cred ca editia a IVa.
Uite-o aici
Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 31.05.05
at andreea spune:
Asta alba o fi editia de 2005. Eu am roz, editia de 2004.
Androix-stiam faza cu metoda placuta de a declansa nasterea. Om trai si om vedea, eu cat mai pot, nu ma las de lucruri placute.
Gabitzam-eu am hotarat ca raman incaltata toata ziua cu bocancii, pana la ora 22, ca sa fiu sigura ca nu trebuie sa ma incalt de 2, 3 ori pe zi.
Andreea si Emma de 28 saptamani
crissu spune:
Gabitzam ma alatur si eu in lupata contra dresurilor.............doamne nu-l mai suport ma strage de gat nu alta.
Dimineata nu stiam ce sa mai pun pe mine cu gandul sa nu inghet pe drum pana la birou si aici e o caldura de nu mai pot ......m-au trecut transpiratiile.
Mikyy mi-e nu mi-a zis nimic de Supradin ci mi-a zis tot asa 10 zile pe luna Mterna sau Prenatal. Dar cu Malina din a cata luna ai inceput cura asta? Ma gandesc ca totusi sa nu am nevoie de acum desi el asa mi-a zis............oare ptr faptul ca stau cam prost cu tensiunea (9 cu 5)desi nu cred.
Criss si
21 saptamani +
Androix spune:
Speranta, supozitoare nu am incercat inca. Le consider o ultima solutie extrema. Adevarul este ca nici nu am intrebat medicul ce si cum pentru ca vineri era pur si simplu inconjurat de rezidenti si asistente si mi-a fost rusine sa-i spun ca am hemoroizi ![]()
Si eu tot cartea Jhonson & Jhonson o am. Mi-a facut-o tati cadou de sf. Andrei. Dar eu zic ca cea mai buna carte Mama si copilul este cartea scrisa de sotii Capraru, acesti dr Spock ai Romaniei
chiar daca ei or fi ajuns intre timp oale si ulcele deja, si este si printre cele mai ieftine, pana in 500.000. Norocul meu este ca la o adica o are sora mea pe cea veche, editie din '70-'75 cred, ma rog pe-acolo...
Andreea
25 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
Luluku spune:
Pentru constipatie mie mi s-au recomandat ( ca era rau de tot...la modul ca nu iesem " afara" decat la vre-o 7 - 10 zile, cu tot cu cei 2 litri de apa/zi, va da-ti seama ce groaza traiam
) supozitoare cu glicerina, dupa ce am incercat fara succes cu ulei de ricin pe stomacul gol, in afara de o senzatie de voma , dar groaznica, altceva nu imi facea....dar supozitoarele au fost un miracol
Si nu erau contraindicate in timpul sarcinii......
Cornelia spune:
Ce de ati mai scris de dimineata!
Am vrut sa ma mai bag si eu in vorba, dar m-a lovit o durere de cap. Nici nu mai stiu ce subiecte s-au discutat.
Mama si copilul de Capraru, e bunicica, dar trebuie sa mai ai un punct de reper (cum ar fi Forumul
) sa sa mai selectezi informatia. Androix, vezi ca editiile noi sunt imbunatatite (adaptate la economia de piata
), nu prea mai seamana cu cele din anii 70'.
Patut: noi avem 2: primul e micut 50/100 cm si l-am folosit cateva luni, celalalt este 70/140. Sunt de lemn. Primul are o parte rabatabila, al doilea are doua nivele. Sper ca bb o sa aiba loc in cel micut, pana o trec pe Maria in pat obisnuit. Eu, in elanul meu, as lua si unul de voiaj (ne-ar fi prins bine cand am fost in concediu), dar cred ca ne oprim aici ...
Am si eu probleme ca nu mai am loc de burta. Deja nu mai reusesc sa apreciez distantele si reusesc s ama lovesc de lucruri si persoane
.
Va pup,
Cornelia
(26 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
andutzy spune:
Hello, dragele mele!
Saptamana trecuta am avut probleme cu calc si acum de dimineata ma tot straduiesc sa va ajung din urma. M-a bucurat mult discutia voastra despre lista de spital. Si noi ne gandim ca incet incet sa achizitionam ce trebuie pentru bebe. Vineri seara nu am rezistat tentatiei si am cumparat un pantalonas ca de pijama din cora. Erau la reducere. A doua zi l-am spalat si deja l-am pus spre pastrare intr-o punguta sigilata bine.
Noi patuturi si carucioare avem de la rude, deja ni le-au adus. 2 patuturi, carut pentru bebe mic, carut pentru bebe mai marisor, scaun pentru papa, port bebe, etc.
Sa vedem acum ce cumparam pentru prima perioada, ca tati nu se pricepe de3loc si va trebui sa le luam pe toate impreuna, dinainte.
Mai fetelor, pana cand mai avem voie sa
? Pana acum inca nu mi s-au pus interdictii, doctorita mea mi-a zis sa am o viata normala, dar fara excese.
Cat despre analize, dupa ce v-am tinut voua teorii, sa nu exagerati cu testele de sange, acum ma arde pe mine sa-mi fac un examen de toxoplasmoza. Eu acum vreo 2 ani mi-am facut aceasta analiza, dar a iesit ca am avut in trecut si atunci era inactiva. Pe sarcina doct mea a zis ca nu e cazul sa o fac, dar week-end-ul asta am mancat niste fripturici de porc mai in sange, asa si dupa aceea am citit intr-o grmada de locuri ca asa poti lua acest virus. Am turbat, parca tot ce citeam de gravide se lega de toxoplasmoza.
Credeti ca e cazul sa-mi fac analiza, acum, in 5 luni si jumatate? Am inteles ca daca ne infectam in perioada asta apar ceva simptome si daca eram infectate inainte de sarcina o pierdeam in primele luni, nu o tineam. In sfarsit.
Hai ca v-am facut capul mare.
Va pupam,
Dragos Alexandru (26 saptamani de la um- DPN 24 mai)si
Andutzy- UM 18.08.2004
Alina Balan spune:
Buna ziua fetelor,
Eu nu prea sint incantata de cartea aia roz - Mama si copilul (nu stiu daca e scrisa de Capraru). Eu am vazut la cineva o carte mai completa, dar nu mai stiu autorii. Am sa ma interesez. Acolo iti arata in fiecare luna de saricna ce se petrece cu belele, ce-i mai creste, etc. Era plina de informatii si pentru perioada de dupa nastere (pana la 3 ani).
Luluku, se poate sa fie vorba de cartea scrisa de Elizabeth Fenwick, dar nu sint sigura. Tie cum ti se pare?
Ma cam paste o raceala... Ce pot sa iau (in afara de ceai, vitamina C)? Stie cineva ce medicamente se pot lua pentru raceala?
va urez o saptamana buna
Alina Balan spune:
quote:
Originally posted by andutzy
Hello, dragele mele!Dragos Alexandru (26 saptamani de la um- DPN 24 mai)si
Andutzy- UM 18.08.2004
Andutzy, chiar ma intrebam de ce n-ai mai aparut saptamana trecuta. Ma gandeam ca ai intrat in conced. sau ceva. Ma bucur sa aud ca sinteti bine.
Eu nu cred ca este cazul sa faci analiza asta acum. Mie mi-a zis dr. ca nu mai este cazul sa o repet (asa cum imi recomandase medica de familie), pentru ca nu mai exista riscul de pierdere a sarcinii dupa 3 luni. Dar nu strica un telefon la medicul tau.