Maruntisuri.....

Maruntisuri..... | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca-si are sau nu locul aici...dar simt nevoia sa ma descarc...sa aflu si alte pareri....sa vad unde gresesc si cum pot face sa indrept lucrurile.
Nu pot spune ca relatia mea e una cu probleme....mai degraba eu am devenit o fire problematica in ultima vreme. Am momente in care nimeni si nimic nu-mi mai intra in voie...mi se pare ca fac prea multe si nimeni nu ma protejeaza (serviciu servici, copilul copil, burtica burtica)....desi sunt doar pareri...pentru ca imediat ce-mi trece criza imi dau seama ca toate sunt doar exagerari. Am ajuns sa ma complac in postura de victima, in loc sa redvin o luptatoare! Harnica n-am fost niciodata iar acum am devenit de-a dreptul lenesa, dar lenesa cu scuze, de parca de asta am nevoie. In loc sa fac un lucru am ajuns sa caut zeci de motive sa nu-l fac sau scuze pentru ca nu l-am facut.
Am ajuns sa caut nod in papura (cum bine zicea Rufus la un momentdat intr-un alt subiect cand eu ma plangeam ca barbata-meu se misca prea incet atunci cand eu ma grabesc cel mai tare) si sa nu ma mai multumeasca nimic.
Hai ca exagerez...nu se-ntampla zi de zi asta....sunt doar pase proaste in care intru si din care ies din ce in ce mai greu.
Iar barbata-meu cred ca e cu nervii intinsi la maxim, desi de cele mai multe ori se comporta super ok, are si el momente cand nu mai suporta si rabufneste. Culmea e ca accepta lucruri grave si rabufneste din nimicuri...iar eu in loc sa ma retrag cuminte intr-un coltisor si sa accept ca am gresit, mai rau pun paie pe foc.
Nu va ganditi la certuri sau dispute interminabile...ci maruntisuri ...care sunt insa suficiente sa ne strice ziua la amandoi.
Acum nu-mi dau seama....rabufnirile mele sa fie doar din cauza ca's ? Sau sa se fi acumulat oboseala, sa-si faca simtit efectul noptile nedormite din ultimaul an, lipsa unui concediu relaxant?! Vor trece cu timpul....sau raman definitiv cu sechele???!

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

Micky draga, ma regasesc in ce scrii tu. Am bebe de 9 luni jumate de mina si bb de 9 saptamini in burtica, o mie de nervi si vreo-un an de nopti de recuperat (in ultimele luni de sarcina dormeam mai prost ca acum), ma gindesc oare cum ma voi descurca la vara cind in loc de 1 voi avea 2 si sunt la capatul lumii, fara mama, cumnate, prieteni etc.
Discutii de la maruntisuri apar des insa sunt convinsa ca sensibilitatea mea (si a ta) vine de la bb din burtica. Incearca sa nu mai intinzi coarda (se va rupe) ca si asa ai nostri soti nu si-au dorit alti plozi asa repede (si noi stim asta) ci mai degraba voiau ca noi sa fim mai eficiente ca in ultimii 2 ani in care n-am fost decit gravide sau cu copii mici, neglijindu-le necesitatile fizice si psihice.
Nu mi-o lua in nume de rau dar eu la concluzia asta am ajuns. Cred ca avem niste super-soti, super-intelegatori si draguti. Toate vor trece, vei vedea. Nu uita ca nu esti singura in aceasta situatie.
Pupici

Kulta si BB Daniela (15,04,2004)

Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

E bine ca iti recunosti singura "greseala" sau slabiciunea... Eu zic sa te mai abtii, sa nu devii o femeie acra si plangacioasa pe viitor... Acuma e posibil sa fie si sarcina, nu stiu sigur, n-am fost niciodata, dar eu zic ca iti poti controla comportamentul.
De asemenea, nu te mai consuma de toate prostiile prin casa. nu moare nimeni daca nu speli vasele imediat... Mai lasa grijile si fii mai detasata.

Ramonika si pisicile
O MINUNE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgescu oana spune:

Mickyyy ,tu nu esti o luptatoare?
Pai cand ti-a venit ideea asta? T
Tu care ai copil mic care plange noapte, mergi la serviciu si stai pana te uita Dumnezeu ,ai un proiect cu nu stiu ce firma, mai ai si niste cursuri parca si mai esti si insarcina si n-ai avut nici concediu relaxant ,.....am obosit numai enumerandu-le,ne esti lupatoare?
Pai vrei sa fii Wonderwoman? Sau asta e vreo sugestie la astea care stau acasa si se mai si plang ca nu mai pot de oboseal?(asta eram eu).Ia-le usor, mama,respira si ia-ti un concediu,dar din ala departe de .
Te pup si te admir sa stii,mai rar ca tine

Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa121 spune:

Mickyyy,
daca te ajuta cu ceva pot sa iti spun si eu ca am2 copii mici, o mama paralizata, un sot care munceste f. mult si e mai mult plecat si un serviciu unde plec la 5.30 si de la care ma intorc la 16-16.30 stiu exact despre ce vorbesti dar, cum spunea bunica mea " nu te lasa raului" sigur trece si nici nu raman sechele si... o sa m-ai revina.
Si pe mine ma m-ai apuca amoku, ma m-ai crizez, m-ai dau ochii peste cap amenint cu nua cu alta pana imi spune sotul meu gata, ajunge revino-ti ca schimbam foaia(aiurea, e numai gara de el ca e un tip super bun)si imi revin 2,3 luni dupa care iar fac ca inainte.
Trece stai linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

In primul rand vorba Oanei, chiar nu vezi cat luptzi???
In al doilea rand, cand eram insarcinata si eu eram extrem de irascibila, mai ales in primele luni de sarcina: rabufneam din orice si mi se parea ca toata lumea este impotriva mea.
Eu zic sa te linistesti, mai ia niste vitamine, este extrem de mult ceea ce faci tu, zau asha, fa cat potzi si incearca sa fii calma, de dragul bebeilor si de dragul familiei tale. Si nici nu mai fi atat de exigenta cu tine insatzi, asta da un sentiment de frustrare, care se rasfrange asupra comportamentului tau cu cei din jur. Curaj, esti puternica, esti buna si vei reushi tot ce-ti pui in cap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

aoleu....parca esti eu!
ma refer la toate aspectele mai putin burtica, ca eu nu am inca bb 2.
dar vreau sa-ti spun ceva.E tare periculos.noua maruntisurile astea ne-au cam stricat viata...trebuie facut un efort de vointa si anihilate izbucnirile nervoase.Pe termen lung sunt f. f. nocive.
uite cum fac eu.( adica ma rog, ma straduiesc )
fac o gluma in momentul respectiv.imi imaginez cum arata scena din afara, mori de ras deja, nu?
samd.
Hai, curaj gaina ca te tai!

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Fetele, apreciez incurajarile, dar sunt departe de a fi numita Wonderwoman, si nici dracul nu-i chiar asa de negru cum pare. Ca serviciu nu-i extenunat, sarcina e (cel putin deocamdata) una usoara si fara probleme iar Malina cu mici exceptii e un copil tare cuminte. Asa ca motive sa ma plang nu prea am.
De fapt cred ca asta-i problema mea...la serviciu la nici o luna dupa ce m-am intors am descoperit ca's din nou gravida, n-am vrut sa par o "profitoare" si mi-am continuat job-ul facand abstractie de burtica. Daca la prima sarcina marea majoritate a colegilor ma protejau acum sunt tratata de la egal la egal, fara nici un fel de menajamente, cel putin deocamdata. Si eu am fost cea care indirect am impus alta, refuzand orice fel de "ajutor" datorat starii mele.
Acasa, situatia nu-i tocmai diferita. Si aici am incercat sa nu ma ascund in spatele sarcinii si sa nu mai fac nimic (cum am facut sarcina trecuta, cand nici macar piata n-o faceam singura daca aveam de cumparat chestii mai grele de 2-3kg). Asa ca m-am comportat ca si cand nimic nu s-ar fi schimbat.
Asa ca, comparand cele 2 sarcini, acum mi se pare ca fac mult mai multe decat prima data, numai ca apar momente in care chiar sunt rupta de oboseala sau poate doar imi doresc sa lenevesc mai tarziu duminica in pat....si atunci mi se pare ca chestiile astea mi se cuvin de la sine, chiar daca stiu ca nu-i adevarat. Pe de o parte cei din jur s-au invatat cu mine altfel si li se pare ciudat cand ma vad schimbata, iar pe de alta se-ntampla sa nu ma creada ca chiar am nevoie de chestia aia. Eee...si atunci rabufnesc...fara sa mai tin cont de nimic.
Insa exceptand faptul ca nu are si el un bebe-n burtica, barbata-meu e si el la fel de "obosit" ca si mine...si el pierde toata ziua la munca, si el ma ajuta cu fata si cu treburile casnica (de fapt pe astea le cam face cam pe toate) cand e acasa, nici el nu doarme noptile (pentru ca asa cum zicea si oana, fie-mea pana la varsta asta n-a dormit nici o noapte cap - coada, la 2-3 ore maxim se trezeste si daca nu-i dau o gura de lapte, de apa sau doar suzeta nu adoarme la loc), nici el n-am mai avut concediu de-o gramada de vreme....si in plus mi-a si suportat toate toanele de gravida 9 luni cu Malina plus inca 5 pana acum. Si lui i se pare ca din cand in cand merita sa fie protejat. Eeee...si cum pe noi ne apuca fix in acelasi moment cheful de "protectie"....ies scnatei!!
Eu il inteleg pe el...el ma-ntelege pe mine....dar pe moment nu ne mai intelegem unul cu altul.
Si cel mai tare ma doare ca nu ma mai pot controla....rabufnesc pur si simplu...si oricat de rau mi-ar parea dupa...nu cedez. De fapt si el pune paie pe foc.....si uite-asa ajungem noi sa ne certam din toate tampiteniile posibile (certuri serioase sau pe probleme cu adevarat importante nu-mi aduc aminte sa fi avut). Insa asa cum zicea si Sabina, pe termen lung sunt foarte nocive.
Si as vrea sa gasesc calea sa evit toate certurile astea care nu-si au rostul....insa nu reusesc.

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne33 spune:

O sa vezi ca va fi mai bine in 3-4 saptamani,toata lumea e incordata acum;eu mai studiez un pic de astrologie,si se intampla ceva acolo sus de ni se cam ascut noua nervii.Poate crezi ca bat campii,dar nu-i bai.Oricum,nu uita din cand in cand sa iti alinti sotu si sa-i spui ca-ti pare rau pentru toanele tale,dar ca-i multumesti cerului pentru un sot ca el.Sa vezi cum se inmoaie.Incearca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Mickyyy, ai facut primul pas spre a rezolva o problema nasoala: vorbesti despre problema, ba mai mult, iti recunosti si vina. Ma crezi daca-ti spun ca ai rezolvat-o pe jumatate? Spun ca-i nasol, pentru ca se stie, maruntisurile care nu se mai termina erodeaza si distrug cea mai inchegata relatie.
La tine insa nu prea sunt...maruntisuri. Ti se pare marunt sa ai un bebe in burta si sa te supui la tot felul de transformari (ca doar ai mai vazut o data)? Ti se pare maruntis sa fii prima implicata in cresterea unui pui care are o varsta atat de...dificila? Ti se pare marunt ca ai servici, cand altii turbeaza numai din atat, fara copii, casa, etc?
Mie nu mi se pare. Si daca as face fata, tot mi-as cam baga p.(icioarele) in ea de viata, din cand in cand. Si in oricine trece pe langa mine in acele momente.
Iata, ti-au raspuns atatea fete, care simt acelasi lucru. Deci nu esti vreo curiozitate. Adica esti perfect normala. Doar stresata.
Acum nu o sa-ti spun eu ce sa faci, stii si tu. Dar:
- opreste-te sa te mai gandesti ca esti (sau ai) o problema grava;
- multumeste Domnului ca ai un sot intelegator;
- chiar, tu pe la o biserica mai treci? Nu uita, o mare parte din energie o poti primi de acolo;
- da-ti frau liber la nemultumiri si exprima-le in gura mare; daca sunt aberatii, o sa-ti fie jena in urmatoarele ocazii;
- n-ai chef sa faci un lucru? da-l in ma-sa, il faci cand ai chef. Dupa ce iesi din pasa proasta, o sa-l faci atunci. Daca o sa mai fie nevoie.
- plange-te sotului tau de pasele tale proaste si roaga-l sa te ajute; doar ai in burta odorul lui, care barbat ar refuza sa puna umarul la bunastarea urmasului?
- in general, fa-ti sotul complice la orice; barbatii adevarati se inmoaie cand isi vad jumatatea neajutorata;
- sfaturile cu "mai faceti-va si voi de cap" au un mare adevar in ele. Ruperea de copil, de realitate, pentru o ora, o zi -cat mai des- inseamna rupere de ritm, in cazul asta un ritm de stres. Sunt multe piedici in calea acestui deziderat, dar trebuiesc invinse.
Si apoi ce sechele? Numai bolile lasa sechele! O femeie gravida nu este bolnava. Este...minunata.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by Rufus
Si apoi ce sechele? Numai bolile lasa sechele! O femeie gravida nu este bolnava. Este...minunata.

http://community.webshots.com/user/tora97

Subscriu !
Iar pentru pasele proaste... la ale mele ma refer, evident, eu am o reteta infailibila: impart la subiectele „fierbinti” de pe forum... !

Sa fii iubita !
la burtica !

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput