Mamici de septembrie - octombrie 2005 (4)
Raspunsuri - Pagina 10
Ioana75 spune:
norina, mersic pentru incurajari!![]()
Dar sa stii ca au ce sa ne faca, daca nu ai respectivul numar de inregistrare ... Doar ala ne protejeaza! Stiu sigur asta, ca citesc de multa vreme forumul legislativ.
Fetelor, eu mor de foame, am comandat si m-au sunat sa-mi spuna ca intirzie. Hmmmm
.
Ioana
Flavia_Hurducas spune:
Eu am mai avut o colega care a nascut, iar din momentul in care directorul a aflat ca este insarcinata, a inceput sa o “hamalesca” si sa-I dea de munca extra etc. Eu nu imi fac probleme pentru chestia asta, ca imediat cer transfer la firma noastra si am continuitate in cartea de munca, deci si indemnizatie. Dar parca nu mi-ar trebui acum scandaluri si alte chestii de astea.
Probabil o sa anunt si eu saptaman viitoare marea veste!
Flavia 6+
miflore spune:
Buna fetelor! Nici eu nu am anuntat inca la servici, ma gandeam sa treaca primele 3 luni, sa nu se intample ceva si apoi sa fiu obligata sa ascult tot felul de lamentari... eu mai astept un pic, dar nu chiar 3 luni! Si la mine n-o sa fie foarte roza cand o sa anunt pt. ca directorul meu nu prea suporta ideea... si in felul asta am ramas doar vreo 5 dame in toata firma...din 50 de oameni.. Eu stau intr-un birou cu 5 barbati care - sunt sigura- se vor bucura cand vor auzi! Ioana, nu stiam ca avem dreptul la 16 ore libere,macar pt. asta si ar trebui anuntati, nu? Multumim pt. informatie!
Eu sunt gretoasa in continuare, imi vine sa innebunesc! O tin asa de luni.

Flavia_Hurducas spune:
Fetelor, voi aveti arsuri la stomac? Cu ele ma trezesc si cu ele ma culc. Iar in timpul zilei le potolesc numai mancand. Nu ma mir ca m-am ingrasat deja 1 kg, daca mananc din ora in ora cate ceva.
Flavia 6+
larisuca spune:
He, he, he... fetelor.... nici eu n-am anuntat, dar cred ca sunt un pic "sadica"... n-am spus decat catorva colege dar pun pariu ca deja s-a aflat dar nimeni nu-mi spune nimic. Astept sa le dau vestea...
Partea proasta e ca in loc sa se bucure (cred eu) pentru mine, lumea e rautacioasa...
La noi in firma, e o regula, ce-i drept proasta. Fiecare fata care "a indraznit" sa faca un copil, dupa cei 2 ani de post natal... pa,pa...
nici vorba sa mai fie primita inapoi. Poate doar o luna, dupa care i se gasea nod in papura.
Dar... noi sa fim sanatoase!!!
Flavia_Hurducas spune:
Larisuca, asa este in marea majoritate a firmelor. Daca indraznesti sa stai 2 ani...nu te mai prea vor inapoi. De aceea femeile care pun cariera pe primul loc, stau 3-maxim 6 luni acasa cu copilul. E drept, mai sunt si cele care nu au incotro, care nu isi permit sa ramana fara loc de munca.
Flavia 6+
Racaru spune:
Flavia si eu sunt la fel- maninc tot timpul, numai asa imi mai trece greata. Problema mea mare este ca sunt si constipata ...rau. Nu mai pot minca fructe pe stomacul gol... imi fac rau de tot, si maninc numai uscaturi. Nici macar iaurtul nu-l pot minca gol fara un pic de piine. Ma simt cam rau dar ce sa faci... e rau dar e bine.
Pupici
diafera spune:
Buna fetelor,
Saptamana aceasta am aflat si eu ca sunt in 5-6 saptamani. Puteti sa imi spuneti si mie tot ce stiti despre drepturile noastre la servici vizavi de aceasta stare de graviditate? Eu stiam ceva de genul ca de la 3 luni esti obligata sa anunti. Drepturile nu prea le-am aflat! Si toate stim ca cele mai multe analize le facem pana in 3 luni . Atunci de unde dreptul la cele 16 ore libere pe luna pentru analize? Mi-ar fi de mare ajutor daca as afla. Poate trebuie sa mentionez ca lucrez in domeniul privat . Oricum, daca aveti articole(linkuri) referitoare la asta .. va rog mult postati-mi si mie.
va multumesc mult si va pup, Auras
romana spune:
In legatura cu Rh-ul. Injectia de care vorbea Ioana75 nu e obligatorie. Eu am rh negativ, sotul rh pozitiv, iar copii au amindoi rh negativ, deci nu s-au dezvolata anticorpi ( mi s-a facut analiza imediat dupa ce am nascut) si in concluzie nu a mai fost nevoie de injectie. La prima sarcina am lasa injectia in maternitate, ca donatie si a fost foarte scumpa vreo 3 milioane si in plus e greu sa o gasesti.
Mariana Tache: Ce mai facei? Esti bine?
Eu va citesc cam pe fuga deoarece ma solicita destul de mult cei doi baieti pe care ii am.
Inca nu am fost nici eu la analize. Ma gindesc sa sun medical cu care am nascut a doua oara sa-l intreb ce analize sa fac si cind e de garda sa ma duc seara la control.
In principiu e bine ca pina in luna a 7-a sa faceti un control pe luna, adica sa va vada medicul ginecolog, sa va consulte si sa vada daca e in regula colul, adica daca e inchis si e destul de lung.
Pentru fetele care sint al prima sarcina pregati-va pentru destule dureri, cel putin asa am avut si eu in prima sarcina. Ma durea spatele, ma durea burta, apoi m-a durut in piept si respiram greu. La a doua sarcina deja organismul era obisnuit, avea antrenament si a fost mai usor.
Si inca ceva. Daca nu aveti probleme cu sarcina ginditi-va ca e mai bine sa nasteti natural si fara epidurala. Doare un pic , dar e suportabil si in plus e mai bine pentru copil si pentru voi deoarece va refaceti mai repede dupa nastere.
Va doresc greturi cit mai putine si sa fiti sanatoase. Aveti grija de burtici, mai ales pe vremea asta rece.
Romana, Cristian (22.06.2003) , Alin (25.06.2004) si burtica de 8 saptamini.
http://www.geocities.com/bebe_iunie_iulie_2003
si mail pentru poze bebe_iunie_iulie_2003@yahoo.com
Flavia_Hurducas spune:
Fetelor,am plecat la dr. sa-mi iau trimitere la analize, adeverinta si carnet de graviduta si dupa aia 
Sa aveti un weekend placut si fara greturi
Flavia 6+