Mamici de ianuarie - februarie (83)
Raspunsuri - Pagina 9
crinuta spune:
Amaya, eu am avut un pachet intreg de pampers newborn, dar mi-au luat doar cateva bucati + servetelele umede, pe care mi le-au adus inapoi cand l-au adus pe Rayan in salon.
Nu o sa ai nevoie de tot pachetul, depinde acum cate zile stai in spital. Eu zic sa iei cam 20 de buc. Mai bine sa ai mai multe decat sa prea putine, nu?
Apropos de pampers, noi am trecut la nr 2 ( desi mai mergea si nr 1 un pic, de care am fost de altfel f multumita). Am vazut ca e mult mai convenabil dpdv financiar.
Voi ce nr folositi?
Crinuta si
Rayan
Amaya spune:
Anda, ai asa un stil reconfortant de a povesti!!! imi place la nebunie sa te citesc...
In sfarsit am si eu o multumire pe ziua de azi, tocmai am vorbit la telefon cu preotul de la o biserica de aici de langa mine (singura unde imi face placere sa merg, e micuta de lemn si are 2 preoti minunati) si vine maine seara sa faca sfestanie...imi era teama ca vine bebe si e casa nesfintita, fiindca vizita preotului care a venit inainte de Sf. Ion nu se pune deoarece a intrat s-a uitat de jur imprejur si a intins mana si il intreba pe domnul cu care venise "au dat ceva?" si asta a fost tot...imi venea sa-l iau la suturi...abia astept, si sa discut cu el sa vina si dupa ce nasc...la voi a venit preotul la 8 zile dupa ce ati nascut?
Oana si comoara 38+ sapt
Amaya spune:
Crinuta, si eu am pus in bagaj un pachet intreg de Newborn, dar mi se par multe si sunt grele...pentru acasa am deja pregatite 2 pachete de nr.2, care, ai dreptate, sunt net mai avantajoase decat nr.1, pai sunt 80 la aproape acelasi pret cu 44...
Din punctul de vedere al unei noi sarcini pentru mine nu este un inconvenient fiindca eu vreau un singur copil...dar se pare ca sotul meu, care era de acord cu mine, incepe sa se gandeasca deja la bebe 2...eu, deocamdata nu
Oana si comoara 38+ sapt
crinuta spune:
Eu tind spre pilule anticonceptionale, desi am multe rezerve.
Amaya, chiar daca nu vrei trebuie sa te pazesti deoarece uterul are nevoie de timp sa se refaca.
O sa il intreb pe medicul meu daca am voie pilule ( avand in vedere ca am avut hepatita cand am fost mica) si daca da ce tip e mai slab, ca nu vreau sa ma trezesc cu alte probleme.
Crinuta si
Rayan
Amaya spune:
Crinuta, eu, mai mult ca sigur, voi reincepe sa iau anticonceptionale, am inteles ca exista unele speciale pentru perioada de alaptare...eu ziceam ca pentru mine nu este un inconvenient faptul ca n-as putea ramane insarcinata prea curand...
Cu siguranta ca impreuna cu medicul tau o sa gasiti o metoda contraceptiva optima...
Oana si comoara 38+ sapt
adita spune:
Eu la spital am avut nevoie pt bebe de: pampersi(cred ca vreo 20, ca erau newborn si ii erau cam mici, trebuia sa-i schimb foarte des, ca altfel dadeau pe din-afara), 4-5 randuri de hainute plus cele pentru iesit din spital, lotiune de corp si forfecuta de unghii, ca erau tare lungi si se zgaria. Iar pt mine nu mi-au trebuit decat camasi de noapte, papuci, halat, prosop, sosete, chiloti si sapun, pasta si periuta de dinti, pieptan. de vata n-am avut nevoie, ca dadeau ei niste tampoane din spital.
gabi.i spune:
Fetelor acum cateva minute am avut o scurgere ceva mai abundenta si mai vascoasa decat de obicei dar tot alb galbuie fara urme de sange sau altceva .Safie oare dopul? I-mi este tare teama ca in noaptea asta nu sant decat eu cu Rebeca sotul este de servici pana maine dimineata.
Gabica mamica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/stroengr/my_photos
Amaya spune:
Adita, pe tine te-au lasat sa-l imbraci pe bebe cu hainele tale? ca am inteles ca la Filantropia il imbraci cu hainele tale doar cand iese din spital...eu camasi de noapte nu mi-am gasit cu nasturi in fata, tot ce am gasit era ori pana la genunchi ori hidoase rau, si asa o sa folosesc o camasa de noapte pe care o aveam (fara nasturi insa) pentru inainte de nastere si mi-am luat o pijama care are bluza cu nasturi pentru dupa ca sa pot sa alaptez...
Oana si comoara 38+ sapt
Shobo spune:
Leta, am o intrebare la tine: cum te-ai "golit" inainte de nastere??? adica eu am o teama...
sa nu fac si altceva decit un bebe acolo pe masa de nastere, ma intelegi? ![]()

... cred ca daca as realiza m-as rusina ff tare si vreau sa nu ajung acolo! asa ca ma gindesc de pe acum cind ma apuca cum pot sa ma golesc cit mai bine si repede???... sa fac clisma cind ajung la spital? dar daca nu mai apuc ca ma ia prea repede nasterea?... sau sa-mi pun supozitor cu glicerina de cind plec de acasa?... sau ce sa fac? spune-mi te rog cum ai procedat tu? sau daca te-au sfatuit cumva pe acolo pe la spital? dr/moase/asistente?
in rest fetele care ati nascut natural , voi cum ati procedat? sau ati avut noroc ca nu mincaserati mai nimik inainte? dar de unde sa stii cind te apuca ca sa nu maninci cu ore bune inainte??? ma refer la fetele care au nascut cind le-a venit sorocul, nu declansari sau cezariene (unde stiu ca se face clisma sigur!). 
ajutati-ma va rog sa scap de teama asta! ... 

Eu si bibisor sapt. 38
Dr. Tutunaru - ELIAS