Mamici de ianuarie - februarie (83)
Raspunsuri - Pagina 10
PatriciaArdeleanu spune:
Gabi, nu este dopul, este secretie mai abundenta, pe care am avut-o si eu in ultimele 10 zile, pina azi, cind a aparut dopul, care este inconfundabil, chiar daca nu ai vazut niciodata cum arata, iti dai seama imediat.
Amaya, la spital nu ai nevoie de hainutze, doar cind pleci acasa. Am inteles ca doar pampers, cosmeticele (eu am luat un Nivea sampon+gel), un biberon, o crema Baneocin, si cam atit (asta ce mi-a zis Kris). Maine poate o sa o sun poate aflu mai multe detalii si iti spun.
Patricia
si o
foarte jucausa!
saptamina 39
ana maria spune:
Shobo relaxeaza-te, din toata nasterea cred ca mi s-a parut cea mai piutin importanta chestie. Si din cate am inteles este ceva natural daca se intampla (am auzit de la fete carora li s-a intamplat). Mi enu mi s-a nintamplat dar stiu ca atunci cand m-am urcat pe masa de nasteeri simteam ca voi avea scaun, dar a fost doar o senzatie.
Dar ca sa fii linistita poti sa ceri la spital sa ti se faca o clisma. La inceputul travaliul vei avea timp sa ceri asta.
Si nu uita ca si noi si doctorii suntem oameni si nu te stresa de ce nu merita. Bucura-te ca urmeaza una dintre cele mai importante experiente ale vietii tale.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
PatriciaArdeleanu spune:
Shobo, am inteles ca este "inclus" in nastere sa-ti faca toaleta (daca nu ai apucat tu) si sa-ti faca clisma. E bine sa vii de acasa proaspata :-)) si fetele iti fac clisma. Poti sa iei si tu inainte glicerina, dar nu stii cit de repede isi face efectul. Cineva mi-a recomandat chiar sa imi cumpar eu aparat de clisma si sa imi fac eu singura acasa. Iar chestia cu mincatul, nu ai de unde sa stii cind exact te apuca si nici sa mergi infometata nu e bine. Sa mincam insa mai usor si fara prea multe condimente, ceapa, usturoi :-))
Patricia
si o
foarte jucausa!
saptamina 39
Shobo spune:
ana maria, cred ca jena e mai mare fiindca nasc si cu un barbat... ma rog, oi vedea eu pina la urma ce mai apuc sa fac...
oricum senzatia cind iese bebe am inteles ca este clara de ca si cum ai un scaun mare de tot...
oricum merci mult de incurajari, cred ca am prins o teama prea mare de chestia asta! dar sper eu sa-mi treaca! ca acolo chiar tyb. sa ma screm cu toata fiinta sa nu-l tin pe bebe pe "teava" prea mult, ca poate face hipoxie saracutzul! si asta e ff imp!
miine ne-a chemat dr-ul la control, prima data cind ne va face si tuseu vaginal sa vada colul cum e... de abia astept sa vad si eu asta desi n-am nici o senzatie ca as naste in curind, ba azinoapte am dormit asa de bine ca dim. cind m-am trezit nu-mi venea sa cred... :)) ca sint insarcinata si in ultima luna
. parca nu mai aveam burtica, asa ma simteam de usoara cind m-am trezit... si bebe a fost asa de cuminte toata nopatea, cred ca si el a dormit super!
am sa mai beau laptic caldutz la culcare (ca aseara), poate asta o fi facut somnul meu asa de bun si linistit! :))
Eu si bibisor sapt. 38
Dr. Tutunaru - ELIAS
Shobo spune:
Patricia, tu te referi la "toaleta", adica sa fiu epilata total? pai sint si inca de 2 sapt ma tot urmaresc (de 2 zile iar m-am epilat total)... asta si mie im place tare mult sa nu ma faca altii! si de aceea ma tot urmaresc de 2 sapt sa fiu pregatita, macar la acest capitol sa stau linistita. sa vin proaspata, banuiesc ca la asta te refereai, nu? epilata total proaspat!
glicerina? adica supozitor cu glicerina banuiesc ca vrei sa zici, nu? asta mi-am cumparat sa am in casa in caz ca tre sa-mi pun! mai stiu de ulei de ricin dar nus cit de eficient e?
iar de luat eu trusa de clisma, nu cred ca mai stiu si aia cum arata, de unde s-o iau si cum sa mi-o fac mai exact............. deja cred ca imi fac prea multe pb, nu? :)
pupici si multumesc
Eu si bibisor sapt. 38
Dr. Tutunaru - ELIAS
Shobo spune:
Patricia, iti doresc nastere cit mai usoara si rapida! Doamne ajuta!... ca acum am citit si eu ca ai cam pierdut se pare dopul si deci nu mai ai mult! 
Eu si bibisor sapt. 38
Dr. Tutunaru - ELIAS
Amaya spune:
Patricia, asta am luat si eu, si pe langa am mai luat niste caciulite, manusi pt. bebe, servetele umede, pompa de san, un body, trusa de cosmetica pentru bebe si 4 scutece din bumbac...eu pentru spalat am luat un sapun de bebei de la Nivea, daca am tot auzit ca asistentele il spala doar cu apa si sapun....si parca am mai pus cate ceva acolo dar ma lasa memoria...dar io-s nebuna, ca mi-am luat pana si ata cu care sa ma coasa
Shobo, o colega care a nascut de curand a zis ca ea s-a deranjat la stomac imediat cum a inceput travaliul si pana a plecat la spital nu mai exista nici un risc de boacane pe masa de nastere...oricum am inteles ca daca se rupe apa nu e bine sa-ti mai faca si clisma, nu stiu exact de ce...
Oana si comoara 38+ sapt
Shobo spune:
Da, Amaya, si eu am auzit ca multe fete se deranjeaza la stomac din cauza travaliului... si astfel se golesc fara sa vrea!... si e super!
aaa, iar daca se rupe apa imi imaginez ca nu mai e bine deoarece prin clisma poate ajunge Doamne fereste mizerie acolo accidental!... cind mergi la toaleta din cauza presiunii mari sau dupa, cind te speli! de asta banuiesc ca nu e bine sa mai faci clisma dupa ruperea apelor!
Eu si bibisor sapt. 38
Dr. Tutunaru - ELIAS
ana maria spune:
Shobo culmea e ca sunt spitale unde nu se recomanda clisma. moasele cred ca e o idee buna sa ai intestinul plin ca sa vada ele ca te scremi cum trebuie.
Eu stiu ca aveam si eu o obsesie, din cauza ca vomitasem toata sarcina eram sigura ca o sa vomit si in travaliu. O prietena binevoitoare imi descrisese cu lux de amannunte ce ingrozitor e in travaliu si printre manifestari erau si varsaturile. inutil sa-ti spun ca nici pe departe nmu am avut asa ceva. Ca sa nu-ti spun ca n-am pierdut nici o picatura de sange pana sa se nasca bebe. Iar de toaleta e bine ca ai facut-o ca sa fii tu impacata. Dar sa stii ca in vest nu se merge pe ideea cu rasul total. Doar la cezariana se face dar la limita operatiei.
Patricia iti tin pumnii!!!
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
NataliaS spune:
Felicitari Ana si Cornelia! Sa va traiasca copilutii, sa fie sanatosi , frumosi si norocosi!si voi sa va refaceti repede!!!
Mona, mersi de intrebare si de telefon! Ai un bebe tare dragutel si grasunel - acum i-am vazut si eu fatuca...
Eu, se pare ca am ramas "ultimul mohican"
si pe forum si la gimnastica
- sunt ultima din trupa cu care am inceput - in rest numai fete noi
Am pierdut dopul de vreo 5 zile si tot nimic...colul are permeabilitate 2-3 cm, caputul e semiangajat, dar cred ca mititica mea nu are chef sa iasa si basta!!!
Amaya - curaj mama ca nici n-ai ajuns la termen, si eu am niste senzatii si insomnii "minunate" - noroc ca nu de mult timp ca altfel cred ca o luam razna!
Va pup si sper sa va pot da si eu vesti bune in curand!
Natalia si bebelusa - 41 sapt