Mamici de ianuarie - februarie 2005 (82)
Raspunsuri - Pagina 8
ixxi spune:
Mai avem 12 zile pana la termen si a inceput sa/mi fie frica......
Pana acum m/am luat cu invatatul, dar azi am avut ultimul examen, de maine ce am sa ma fac, caci nu voi mai avea mare preocupare......
Nici noaptea nu pot sa mai dorm, nu stiu daca adun 3 ore, imi vine sa ma sui pe pereti.....
Daca macar as sti cand se va intampla.....daca am sa fiu singura acasa, daca tati nu o sa aibe cum sa vina. Si a mai venit si zapada. Azi am fost la ai mei si a fost groaznic, caci pe primarii nostrii i/a luat iarna pe nepregatite, si azi nu a fost aglomeratie, dar intr-o zi lucratoare.....si eu stau in dr. taberei si spitalul este in titan.
Pe langa toate astea dr mea imi spune ca tati nu va putea sa stea cu mine, nici macar in travaliu. Eu ce o sa fac atunci? cine o sa ma incurajeze? o moasa grasa si urata, satula de atatea plangacioase?
In alta ordine de idei ...ma doare burtica asa de tare! dar nu sunt contractii, burta este tare si doare mai tot timpul, iar bb cand se misca simt ca/mi ies ochii de durere, iau no/spa dar nu ajuta cine stie ce.
multumesc ca m/ati ascultat. somn usor.
ixxi si
piersicuta 38+
dr Ludmila Calaras
http://community.webshots.com/user/ixxi
Witchie spune:
ixxi, stiu exact prin ce treci. Nu mai blestema insomniile, te pregatesc pentru ceea ce patim noi acum - adica pentru tura de noapte si pentru reprize de cate 20 de minute de somn ziua.
Despre travaliu - cu putin noroc, vei avea parte de calmante. Nu te grabi sa mergi prea repede la spital si nu te speria nici de zapada nici de infirmiere sau moase. Sunt femei, stiu prin ce treci si te vor ajuta. Pe mine m-au ajutat. Pe toate ne-au ajutat daca stai bine sa te gandesti. Oricum in momentele alea nu prea iti pasa cui ii rupi mana: sotului sau vreunei domnisoare dragute. Si daca nu e nici o mana de rupt prin zona, te apuci de capul patului si strangi taaare taaare, pana trece contractia. Nu dureaza decat cateva zeci de secunde maxim.
Numai nu uita ca daca ti-e frica, iti amplifici durerile. Mergi acolo cu inima deschisa si spune-ti tot timpul ca totul va fi bine. Sunt doar cateva ore de travaliu, ai fost destul de puternica sa rabzi 9 luni, ce mai inseamna 12 zile sau cateva ore alea?
Fruntea sus. O sa fie bine. Hai, repeta: o sa fie bine!
Anda, mama Irinei
Monique spune:
Crinuta,
Ii musai sa se vada locul vaccinului !...De fapt in functie de cum evolueaza cicatricea medicul de familie decide daca trebuie repetat sau nu. Sigur si tu ai fost vaccinata in felul asta, nu ai undeva in apropierea umarului o cicatrice rotunda ?..
Eu tot nu inteleg de ce ti-a recomandat dr sa-l ungi inainte de baie ? Protectie fata de apa ? In acest caz banuiesc ca folosesti un sapun , nu ?... Si-atunci ce rost mai are uleiul ala ?!... Plus ca bb devine mai "alunecos"...mai dificil de imbaiat...
& feciorashii
gabi.i spune:
Cornelia mult curaj si nastere cat mai usoara ca la tine a fost asteptarea destul de grea slava Domnului.
Ixxisi tie la fel mult curaj sigur cand va sosi momentul Doamne Doamne i-ti va da si puterea de a gasi solutii la problemele pe care ti le faci acum.
Witchiestrasnica incurajare sincer desi incerc sa ma tin tare si eu aveam nevoie de o astfel de incurajare.
In ceea ce ma priveste cred ca de abia marti voi reusi sa ajung la spital pentru ca mama mea nu areusit inca sa ajunga la mine din cauza iernii de afara si nu am cu cine sa o las pe cea mica si oricum ma simt inca bine si nu as vrea sa stau prea mult in spital inainte de a naste.
Gabica mamica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/stroengr/my_photos
corneliaa spune:
va multumesc din suflet pentru urari si incurajari!!! Mai sunt cateva ore si...plec. Iar am arsuri si de-asta nu dorm desi stiu ca mi-ati recomandat sa dorm cat mai mult. Asta e...m-au innebunit arsurile astea.
Sper din tot sufletul ca totul sa se termine cu bine si cat mai repede ca sa revenim printre voi.
Pana atunci va pup pe toate!!!
sa ne vedem cu bine, sanatoase si cu bebeii la fel de sanatosi.
gabi, tu nimic-nimic? Bafta si celorlalte mamici in asteptare.
(41 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
RamonaS spune:
Ana felicitari!!!!! Sa va traiasca, sa fie sanatos!
Ramona
si
Sara (36+ saptamani) (DPN 21.02.2005)
www.geocities.com/ramonnastoian/DuringPregnancy.html" target="_blank">Pozici-Sarcina
www.geocities.com/sarastoian/clothes.html" target="_blank">Pozici-Hainute Sara
RamonaS spune:
Cornelia draga, o sa fie bine, ai sa vezi
Nastere usoara!!!
Ramona
si
Sara (36+ saptamani) (DPN 21.02.2005)
www.geocities.com/ramonnastoian/DuringPregnancy.html" target="_blank">Pozici-Sarcina
www.geocities.com/sarastoian/clothes.html" target="_blank">Pozici-Hainute Sara
shinutza spune:
Corneliaa, multa bafta, fii barbata!! :)
Nu cred, sincer, ca barbatii ar fi in stare sa nasca, sunt cam fricosi din fire.
O intrebare:
De fapt, buna dimineata inainte de toate!
Fetelor, voi NOAPTEA nu dormiti? Ce cautati pe net la orele acelea inaintate din noapte?
Anda, esti delicioasa - yum yum! Cam tot pe-acolo ma gasesc si eu, faza cu : a secat vacutza, nu mai am lapte, ce ma fac ... si celelalte. Si colac peste pupaza, nici nu se poate "colac peste pupaza" :)) ca sa ne mai calmeze cat de cat. Eu zic sa incerci sa mananci un ecler cu cioco, unul pe zi nu cred ca strica. Eu mai scap ba un kinder bueno, ba delice, mai o bombonica, mai o cereala cu cioco - si Iulia mea la fel de mult/putin doarme ...
Va urez o zi buna si cat mai putini colici
feel
kita spune:
Buna dimineata, mamici si burtici!
Trebuie sa las rusinea la o parte si sa va intreb pe voi, cu ce v-ati tratat hemoroizii in timpul sarcinii?
Pana sa raman insarcinata, nu am avut deloc probleme cu "scaunele"; acum doua saptamani am avut o usoara senzatie de constipatie pe care am tratat-o cu un supozitor cu glicerina, si de atunci pana sambata a fost totul OK. De fapt nici sambata nu au fost probleme cu iesitul la toaleta, numai ca a iesit cam mult, de nu mai pot sa stau in fund de durere, iar cand e de dus la toaleta ma apuca deja damblaua!!!
Kita(Alina) si Samburasul vioi de 38 de saptamani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos
shinutza spune:
Kitz, imi pare rau ca nu te pot ajuta, eu nu am avut nici un felde problema de genul acesta in timpul sarcinii, nici alt fel de probleme.
O intrebare pentru mamici, cand va veti mobiliza pe ziua de astazi: voi va pregatiti pentru botez? Ca noi am vorbit cu nasii, peste 2-3 saptamani o comitem. Si habar nu am ce pregatiri sa facem, ce sa cumparam, cui, cujm e cu meniul pentru botez ...
Heeeelp!
Multumim anticipat
feel