Mamici de ianuarie - februarie 2005 (82)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Alina, chestia alba e normala, nu umbla acolo, spala copilul pur si simplu. eu asa am facut si a trecut in cateva zile. Venise soacra-mea cu ideea sa o curatam cu un betigas de urechi si cu ceai de musetel, am incercat dar ne-am lasat pagubase, nu se lua prea usor si am zis sa nu chinuim fata.

Anda, mama Irinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shinutza spune:

Heheehe...
In legatura cu buricutul, mie doctora ei mi-a spus sa o sterg cu alcool de 70 de grade de 3 ori pe zi pe buricut (dupa ce ii cade, bineinteles ) si baneocin de fiecare data cand schimbam pampersul. O sa iti dai seama pana cand ... se va curata.
In legatura cu baita - nu trebuie sa dureze foarte mult, vreo 5 minute maxim. Temperatura apei sa fie vreo 37-38 de grade (Termometru de baie scrie pe fruntea ta). Jucarioare - inca nu ne-am bagat la faze de-astea, ca oricum sunt mult prea mici casa isi dea seama. Nici pe noi nu ne recunosc pana la 6 saptamani decat dupa miros :)).
La fetite, nu se curata "pasa" in mod deosebit, chiar am citit ca nu e indicat sa umblam acolo. O speli normal, nici sa insisti dar nici s-o eviti.
Va pupacim, vase de spalat, treburi de facut :( din pacate...

feel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shinutza spune:

casa masa ...

feel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Amary, eu ii dau Humana 1 din prima saptamana. Tu de unde il iei?

In legatura cu ochisorul vad ca iar se umezeste cand plange, deci sigur e ceva. Cand nu plange nu are nimic. Oricum, inca nici nu m-am hotarat la ce pediatra sa il duc.Am 2 nume in minte, se pare ca amandoua sunt bune.
Oricum daca vad ca nu trece ochisorul merg si la acea oftalmoloaga.
Imi poti trimite adresa de mail pe PM sa iti trimit poze cu Rayan?
Mie mi se pare ca seama din profil. Sa imi spui si tu parerea ta.
Paturica aceea imi place tare mult, stii cat a costat?

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Buna fetelor
Ma bucur ca va regasesc pe toate mai voiase si sanatoase.
Oana ma bucur ca Seb se simte mai bine, nu iti mai fa atitea ginduri cu analizele. Uneori ele i-au prea putin singe si trebuie sa le refaci. daca era ceva grav te chemau deja din nou cu el in spital.
Ideea cu inotul la imi place foarte mult, am de gind sa merg si eu cu . Exista si la noi cursuri speciale si piscina extra incalzita pentru ei.
Alina multumesc de intrebare, Doris e acuma cu taticul ei la sanius. Azi dimineata am fost sa comandam bucataria si a fost foarte cuminte. Noroc ca la magazinul de mobila era un colt amenajat pentru copii si a stat acolo vreo 4 ore biata.Au avut de colorat, de balansat etc. Ma bucur ca o ai pe sora ta la tine si te mai poate ajuta in gospodarie.
Legat de fetite iti scriu ce am citit eu intr-o carte si asa am procedat si la Doris" nu incercati sa-i departati labiile ca sa curatati interiorul lor. Veti perturba fluxul natural al secretiei care spala, eliminind bacteriile." Deci o speli sau o stergi din fata spre fundic si nu invers . (mai ales ca fetitele sint mai sensibile si pot primi o infectie urinara) De asemenea sa nu te sperii daca in curind va avea un pic de singe in urina, este normal datorita hormonilor si trece.
Cornelia iti tinem pumnii si ne gindim la tine luni sa te intorci cu un copil sanatos si cuminte.
Crinuta nu iti mai face atitea ginduri legat de lohii, e normal ca pina la 6 saptamini dupa nastere sa le ai sau sa mai singerezi. Uterul se vindeca in aceste saptamini si isi revine la marimea lui naturala. Oricum ma gindesc ca in curind va trebuie sa mergi la doctorul ginecolog si sa vezi daca totul e ok, deci poti sa-l suni inainte si sa fii si tu mai linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Legat de temperatura apei la baita e bine intre 37-38 de grade, jucarii eu nu i-am pus nici una, la inceput a facut baie cu taticul si dupa cele 6 saptamini am facut eu baita cu ea. pentru curatat buricul am folosit un tampon inmuiat in apa fiarta si apoi racita i-am sters pliurile cutanate din jurul buricului. Pe urma cu un tampon uscat am sters jur imprejur si la sfirsit Baneocin pudra care oricum are si antibiotic, tocmai pentru a nu se infecta copilul ca ii faceti baie mai repede de ai cadea buricul. De aceea nu a mai fost nevoie sa folosesc spirt sanitar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.i spune:

Buna Shinutza sa fiti sanatoase atat tu cat si fetita si sa aveti numai bucurii.In sfarsit cineva care a nascut la Bucur si mai ales cu d-na doctor Niculescu .Cum a fost ai nascut natural?Cum ti sa parut d-na doctor?La ce neonatolog ai avut copilul?
Eu urmeaza sa nasc sapt. viitoare tot la Bucur si tot cu Niculescu asa ca daca poti te rog dami si mie niste detalii cum este pe acolo-conditiile si personalul (i-ti dau ei pamparsi sau trebuie sa-ti aduci de acasa).Of atatea intrebari ....dar pate ai timp sa-mi raspunzi si mie.
In ceea ce priveste nelamuririle tale eu pot sa-ti spun ca la primul copil colicile ile mai calmam cat de cat cu un prosop pe care il incalzeam fie pe caloriferul electric fie cu fierul de calcat si il puneam pe burica si lamine a dat rezultate foarte bune bonnisan ,la 10 min. un sfert de ora dupa ce il dadeam se calma.
Cu baita eu am spolat-o pana la 6 luni cu infuzie de musetel (puneam cam un pliculet la doi litri de apa) si cu apa de tarate(puneam intr-un saculet facut din tifon mai gros un pumn de tarate de grau si le fierbem vre-o 10 min dupa care asteptam sa se raceasca sau combinam cu apa rece) .

Gabica mamica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/stroengr/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Leta, eu am scos copilul afara la doua saptamani, in prima zi in brate, a doua in carucior, dar era vreme frumoasa, insorita.
Bestutza, lasa diplomatia daca te deranjeaza faza cu superstitiile.Noi nu ne-am luat deloc dupa superstitii (nici macar faza cu taiatul motului n-am respectat-o, spre mirarea rudelor), am facut doar ce se recomanda la biserica (s-a dus sotul in prima zi de la nastere la biserica si i-a dat preotul o aghiazma special sfintita pt mine si bebe, din care sa beau si sa stopesc prin casa, la 8 zile a venit preotul acasa si ne-a citit o rugaciune, iar la 40 de zile o sa facem botezul dupa ce o sa-mi citeasca preotul o molitfa ca sa pot intra si eu in biserica. singura chestie pe care n-am respectat-o niciodata, fiindca am considerat-o superstitie, dar acum ne-a certat parintele ca am facut-o, a fost cu scosul copilului din casa. se pare ca nu trebuie scos pana la botez. la noi e bine,ca la toti copiii am facut botezul foarte devreme (la primul copil la 10 zile de la nastere, la al doilea la doua saptamani si acum o sa fie la 40 de zile)dar ma intreb daca de chestia asta pot sa tina cot cei care boteaza copilul mai tarziu, doar n-or sa tina copilul in casa cateva luni de zile.
Alina Maria, eu am citit prin unele carti mai noi ca nu se umbla la labiile fetitei, dar eu n-am respectat treaba asta. cand facea caca Elena mea se murdarea si acolo, si doar nu era s-o las asa. eu indepartam labiile si stergeam usor si acolo, fara sa insist prea tare.
Anda, la noi nu prea se intampla sa nu adoarma dupa schimbat si mancat, asa ca nu stiu ce sa-ti spun. uneori(foarte rar) se trezeste fara sa fi dormit prea mult si e bine dispus, cu chef de "vorba", sta linistit si se uita in toate partile, si atunci chiar stam de povesti, dar de cele mai multe ori se trezeste, plange dupa papa, ii dau si adoarme la loc. si la noi era foarte eficienta faza cu tinutul bebelui pe burta cuiva, de vreo doua ori l-am lasat in patut culcat pe burtica si a dormit foarte bine, dar parca mi-e cam frica sa-l tin asa.In legatura cu baita, la noi dureaza maxim 5 minute. apa o incerc cu mana, dar bebe si-a facut deja expuse preferintele.ii place apa mai fierbintica, daca nu e calda bine incepe sa planga. noi aveam un termometru de baie pe care arata la cate grade e apa bune pt bebe, dar l-au trantit astia mari si l-au zapacit, asa ca am revenit la metoda incercarii apei cu cotul.dupa baita il stergeam bine cu comprese cu spirt si dadeam cu baneocin, dupa cum ne-a aratat asistenta cand a venit acasa. ca sa nu se sperie, e important sa fie apa potrivita, nici rece nici calda, si sa-l tii bine, sa se simta in siguranta, sa-l bagi incet in apa. la noi a mers bine asa, ii place, sta linistit in baie si plange cand il scot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.i spune:

Amary multumesc sa dea Dumnezeu sa fie usoara ca tare-mi mai este teama .
Alina Maria eu pe fetita o spalam si la pasa dar asa cum au spus fetele fara sa apesi sau sa insisti prea mult pur si simplu o tineam cu fundul in apa si o curatam foarte usor cu degetul.
Witchie eu baita i-am facut-o la inceput la 38-40 de grade cum am spus si mai sus cu infuzii de tarate de grau sau de musetel este putin mai dificil dar nu a avut nici un fel de iritatii nici chiar la fundulet ,foarte rar se rosea un pic si atunci ii dadeam cu bephanten

Gabica mamica
http://pg.photos.yahoo.com/ph/stroengr/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu stiu de unde au aparut aceste superstitii, ba ca nu ai voie sa scoti copilul acasa decat dupa botez, ba una, ba alta. Ce are asta cu religia? Dar taiatul motului de unde a mai aparut?
Eu sunt catolica, nu sunt obisnuita cu asa ceva, dar din punctul meu de vedere astea sunt traditii.
Iarasi nu inteleg de ce nu poate intra o femeie in biserica pana nu ii citeste preotul? Cum sa fie o femeie murdara? Murdar inseamna a avea pacate, si chiar si atunci poti merge in biserica sa te spovedesti.
Ma rog, asta e parerea mea, fiecare face cum considera.

Adita, eu tot nu m-am lamurit de ce bb-ul tau are vaccin in mana si al meu nu.
Si eu ii fac lui Rayan baia rapid. Intai il ung cu ulei de corp, apoi rapid il bag in cadita si il spal. De obicei plange deoarece ii e foame, si eu ii fac baia inainte de masa.

Daca va spun cum incerc eu laptele sau apa de baie radeti de mine.Eu sfidez toate sfaturile, saraca mama deja s-a obisnuit cu mine.
Deci, cand ii pregatesc biberonul, nu torn pe mana cateva picaturi, ci.... iau lingurita, torn si beau. Deja am ajuns sa calculez si cei 5 ml pe care ii consum eu prin testatul temparaturii. Mama si sotul se amuza copios, dar asta e.
La baie, desi am termometru de baie, si inca unul simpatic foc, incerc cu mana, nu cu cotul.
Am remarcat si eu ca lui Rayan ii place mai calda decat 37 de grade.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput