Mamici de ianuarie - februarie 2005 (82)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Cornelia iti tinem pumnii sa scapi rapid si sa-ti imbratisezi in curind puiutul. Adita asa am procedat si eu cu Doris, am lasato sa hotareasca singura si la 4 ani a vrut neaparat sa aiba cercei. deci am mers cu ea la pediatra si ia facut gaurile cu pistolul, inainte i-au dat cu o crema anestezica pe urechiuse si nu a plins deloc. 6 saptamini a purtat cercei medicinali si pe urma i-am cumparat noi altii. Insa am asteptat 6 luni inainte de a lua hotarirea cu gaurirea urechilor.
La noi este acuma foarte frig, ninge si e gheata. Asa ca azi ramin cuminte acasa. Am dormit destul de prost azi noapte, am visat mult insa e ceva normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

E asa de iritata la fundulet, incit are carne vie. Mi se rupe sufletul, dar nu stiu ce sa ii mai fac. I-am dat si cu Bepanthen, si cu Sanosan, si cu galbenele; ii schimb Pampersul imediat ce face kk (de obicei face chiar in timp ce maninca, dar n-o mai las juma' de ora dupa masa, i-l schimb imediat). De multe ori o spalam la fundulet la chiuveta, cu apa si sapun Dalin antibacterial (in loc de servetele umede)...

Ce sa-i mai fac?????

Leta si un bebe

Want my life back...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viktoria spune:

Draga Leta in primul rind nu e bine sa combini atitea creme . Hotarestete asupra uneia si fii consecventa. fa-i o baita cu apa calduta fara nici un sapunel sau altceva si laso invelita intr-un prosopel citeva minute cu fundicul gol. Aerul ii va face bine. Repeta asta de mai multe ori pe zi. si capul sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Leta, eu nu il spal deloc pe Rayan cu apa si sapun, il sterg numai cu sevretele umede.
La orice mica iriatie pun crema Sanosan antiiritatii si a doua zi nu mai are nimic.
Asta a aparut asa dintr-o data?

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Au aparut de vreo 3 zile. Si inainte ai avea cite o bubulitza, dar trecea. Acum insa sint multe-multe de tot si maricele si parca e carne vie, pe cuvint.

Ma gindesc ca poate face kk mai acid, ca altfel nu-mi explic...
O sa ramin la crema de galbenele. La inceput am fost multumita de Sanosan, dar acum vad ca nu fce fatza.

De spalat cu apa si sapun stiu din Maternitate, unde mi-au aratat fetele de la neo-nato cum se procedeaza. Tot ele mi-au zis ca servetelele umede se folosesc doar cind mergem in vizita, ca cea mai sanatoasa e apa. Bineinteles ca am folosit servete pina acum, dar de cind cu bubitele...

Leta si un bebe

Want my life back...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_gabriela9 spune:

Leta, foloseste Reviken si o sa scape de iritatie in maxim o zi. Este incercata deja de mai multe fundulete...
Crinuta, noi vad ca ne tinem de aceleasi probleme: ochisorul nu ne-a trecut, lohiile continua s nu stiu daca-i bine sau rau etc. Cam cit ar trebui sa durezecurgerea lohiilor?
Patricia, buna decizie sa-i faci gaurile in urechi, la spital. La noi s-a petrecut totul atit de repede, ca nici nu si-a dat seama ce se intimpla, asa ca nici nu se pune problema sa fi suferit.
Fetelor, nu stiu cum va descurcati voi cu timpul, insa eu parca in afara de alaptat si somn, nu mai reusesc sa fac nimc altceva. Probabil ca nu stiu sa ma organizez, insa nu reusesc sa fac nimic in plus. Un dus de 20 -25min. este deja un mare lux.
Va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Leta, copilasii mei cei mari se iritau rau de la servetele, asa ca am renuntat la ele si am trecut la apa si sapun. in schimb Ioan, vad ca nu are deloc probleme cu servetelele. ai grija ca atunci cand dai cu crema la fundulet, pielea sa fie foarte bine uscata ( e foarte bine cum zicea Viktoria, s-o lasi in funduletul gol, sau poti incerca si cu un uscator de par). am auzit diverse metode de a ascapa de iritatii, dar eu n-am avut curaj sa incerc asa ceva (de exemplu sa dai in loc de crema, cu untura)
Nici o veste de la Cornelia?
Alina Gabriela mie mi-ar ajunge timpul de minune, daca n-as sta asa de mult la calculator. incearca sa faci treburile cu bebe langa tine. mai ales la primul copil, cand nu aveam prea mult ajutor,eu il tineam intr-un marsupiu si faceam mancare sau curatenie cu el in brate. si cica sunt niste studii care au demonstrat ca copiii tinuti mult in brate cand sunt mici, plang mult mai putin cand cresc, asa ca n-ar fi ceva prea rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Crinuta, alina,

Nu va nelinistiti dragilor mamici caci lohiile trebuie sa curga cam 40 de zile, deci toata perioada lauziei. Isi schimba insa aspectul si cantitatea, primele 3 zile sunt numai sange, apoi sange amestecat cu un lichid galbui sau un sange mai diluat, cam doua saptamani, iar apoi aproape o luna mai mult acest ser alb-galbui. In spital daca constat ceva in nergeula, sau eventual cand va cheama sa va scoata firele, va poate da niste fiole care sa ajute la eliminarea lohiilor si retragerea uterului.
La controlul de 6 saptamani va va spune daca uterul este retras din nou pe pozitie, si dc e Ok pt a reincepe rel. sexuale.

Sanatate maxima!

PS. Scuze ca m-am bagat peste voi, dar imi face tare bine ca viitoare mamica sa vad ce frumos au ajuns la sfarsit sarcinile voastre...

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Da fetelor, nu va ingrijorati, lohiile dureaza 40 de zile sau chiar mai mult (la mine asa s-a intamplat pana acum, au tinut aproape 2 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Leta si noi avem acele bubite pe fata, a fost doctorita azi si a spus ca e o reactie alergica la lapte, desi noi papam lapte hipoalergic, care se accentueaza din cauza transpiratiei. Mi-a spus ca va trece, va reveni si tot asa pana la diversificarea alimentatiei... Important este ca se accentueaza de la transpiratie, deci trebuie sa il imbrac mai subtire si sa aerisesc mai des in casa. Eu am o crema de intretinere Atoderm si mi-a prescris si o crema mai puternica daca se accentueaza. Mi-a spus ca sunt copii care fac bubitele desi sunt alaptati la san, daca au fond genetic alergic.
Despre iritatia de scutec eu stiu ca sapunul chiar daca este antibacterian usuca pielea, e mai bun dusgelul tot special pentru bebe. Incearca sa ii speli funduletul cu dusgel, oricum spalatul este destul de agresiv pentru ca poate sa usuce mai tare zona.

Patricia, iti tin pumnii, vad ca te pregatesti de nastere !

Shinuta si noi am iesit afara, acum e tare urata vremea :-(( sper sa se indrepte ca de abia astept sa mai iesim. Intr-adevar doarme neintors afara si dupa aceea. Deschide un okisor, apoi celalalt si cand vede ca e afara ii inchide repede si doarme dus.

Kita, nu cred ca e motiv de cezariana, dar cel mai bun motiv e ca vrei tu! Nu stiu daca nu ar fi bine sa vorbesti cu Simona, daca nu ma insel si ea a avut o problema de hipercoagulabilitate si i se spusese ca e motiv de cezariana. Nu sunt foarte sigura ca e asa, dar te poate lamuri ea. Din pacate si la nasterea naturala si la cezariana hemoroizii se accentueaza.
La cezariana dureaza vreo trei zile pana se reia tranzitul intestinal timp in care, din cauza constipatiei :-((( la nasterea naturala iar se agraveaza, asa doar daca ai noroc vei scapa. Poate, poate ...

bebe Dragos si mamica Lali

http://community.webshots.com/user/laurastoica100

"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza

Mergi la inceput