Mamici de septembrie - octombrie 2005 (3)
Raspunsuri - Pagina 6
Flavia_Hurducas spune:
Bine ai venit, Mihaela, sarcina usoara si bb sanatos si frumos.
Acum incep sa-i dau dreptate unei cunostinte, care spunea ca cei mai multi oameni sunt nascuti in septembrie. Logica: sunt conceputi in decembrie-ianuarie, cand lumea este in concediu, sunt sarbatori, nu mai este atata stress etc.
Flavia 5+
Ioana75 spune:
Alina, vreau si io gratuit! Ca pe mine ma costa 5 milioane analizele de luna asta
. Iar la policlinica unde am eu doctor de familie nu reusesc sa ajung ... oooooof of mai-mai ...
Mihaela, bine ai venit si sarcina usoara!
PS: numai eu si moderatorii putem modifica lista aia, pentru ca face parte din mesajul meu.
Flavia, ai dreptate, eu stiam asta, am observat pe la diverse locuri de munca ca in septembrie era de mincat prajituri, nu gluma
.
Fetelor, sintem 25 de
! Toate cu DPN in septembrie
.
Ioana
Flavia_Hurducas spune:
Fetelor, voi ati aflat ceva despre „interactiunea” dintre permanent si sarcina? Astazi as vrea sa imi fac parul permanent, dar nu stiu daca este indicat. Am vazut ca despre vopsit parerile sunt impartite.
Flavia 5+
Ioana75 spune:
Eu nu stiu nimic despre astfel de interactiuni, dar am o propunere: cine stie despre existenta unor lucruri/actiuni care au efetcte negative in sarcina, sa zica aici la toata lumea.
Incep eu cu ce e mai simplu
: alcool, tutun, droguri, ou crud, carne nefacuta bine.
Ioana
LiaMia spune:
Buna,
!
Ioana - daca vrei analize gratuite trebuie neaparat sa ajungi la medicul de familie. Altfel nu ai nici o sansa la cabinetele particulare (cel mult reducere daca ai abonament la un cabinet particular!). Medicul de familie are datoria sa-ti dea trimitere pentru analizele obligatorii de sange si urina + sa-ti completeze si sa-ti inmaneze Carnetul gravidei + sa-ti dea trimitere la medicul ginecolog + retete compensate daca este cazul + concedii medicale + concediul de sarcina si lauzie (120 de zile obligatoriu) = fostul concediu pre- si postnatal.
Daca mai ai ceva intrebari, suntem pe aici.
Pupici,
LiaMia
P.S. Bun venit noilor gravidute!
lucia_cs spune:
quote:
Originally posted by LiaMia
Nici eu nu-mi explic cum vine treaba, dar asa stau lucrurile, daca nu mananc mi-e mai rau ...
Lia,
Sa stii ca si eu trec prin aceleasi stari, daca nu mananc, in special dimineata, simt ca ma roade raud e tot stomacul si mi se face rau. (nu dau afara)
Alinam
Felicitari pentru faptul ca ai trecut peste acest cosmar si ai fost atat de curajoasa pana la sfarsit.
Felicitari si pentru ca ai trecut peste examene.
Mysweetest
Bine ai venit printre noi. Ne bucuram mult cand vedem cat ne inmultim.
Succes peste trei saptamani cand ii vei auzi inimioara.
Moni25
Felicitari pentru puterea de a da doua examene, eu sunt atat de comoda ca nici la cursuri nu mai am chef sa merg.
Mihaela
Bine ai venit printre noi, sa ai o sarcina usoara!
Eu o sa nasc cu o zi dupa tine (oficial).
Fetelor
Voi sunteti putin mai sensibile? Eu am mereu impresia ca sotul nu-mi mai acorda atata atentie ca si inainte, si dupa ce reprosez imi pare rau pentru ca realizez ca nu e asa, dar sunt atenta la fiecare miscare de-a lui si daca o data calca stramb imediat sunt acolo sa fac urat.
Dupa ce-mi trece supararea, surprinzator de repede, regret mult de tot pentru ca sotul meu este cu adevarat grijuliu.
Oare tot hormonii?

_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire.

www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny
lucia_cs spune:
quote:
Originally posted by Flavia_Hurducas
Buna dimineata mamici!
Vineri am fost la dr., dar din nu am vazut decat sacul care era bine fixat pe uter. La urmatoarea vizita (9 sapt) voi avea sansa sa ii vad si inimioara cum bate. Oricum si eu si sotul spuneam ca aveam deja prima poza a bebelului nostru, chiar daca acum este doar un punct negru.
Flavia,
Ma bucur mult ca ai poza bebelului. Ceea ce consideram noi prima poza a bebelului este testul de sarcina pozitiv.
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire.

www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny
kid2003 spune:
Buna dragelor. M-am tot abtinut pana acum sa va scriu, chiar daca am citit. Deocamdata am doua liniute foarte albastre (insirate pe 2 teste Clear Blue si unul mai ieftin). Ar fi trebuit sa am CM, dar ce bine. Am scapat de el. Pe 4 ianuarie am avut ultimul CM, pe bebe l-am conceput pe 16 sau 17 ianuarie (am ciclu scurt de 26 de zile). Am banuit chiar la 10 zile de la data aceea ca se intampla ceva (dovada, testele pe care acum le pastrez plus un test de sange la Medsana in ziua 12 dpo).
Asadar...nu am fost la doctor. L-am sunat, i-am zis de liniutze, a zis sa le stapanesc sanatoasa :), sa astept pana saptamana viitoare la sfarsit (saptamana 5 si un pic) si sa merg la el sa vedem sacul embrionar. Tot atunci imi scrie si analizele. Sunt emotionata tare...Am calculat si un DPN (nu e oficial, l-am aflat de pe pregnancyabout.com si alte de genul) si ar fi 10 octombrie.
Asadar va plangeati de lipsa mamicilor de octombrie. Iata ca ma inscriu. Un pic de emotii pana zice doctorul ca e totul ok...Oricum simptomele sunt deocamdata durerea din sani si oboseala asta...pe la 11 mi s-a facut un somn la serviciu, as fi dormit cu capul pe calculator.
Va pup. Sa avem
voiosi, frumosi si sanatosi!
samila spune:
Bun venit noilor burtici!!!! Sarcina usoara.
Multumesc fetelor pentru raspuns. Eu ma gandeam ca exista ceva automat, te inscrii pe lista si se tine evidenta... Ce sa fac sunt sotie de informatician.
Printre alimnetele care nu e indicat de consumat in timpul sarcinii eu stiu: branza telemea (feta), brie, camembert. Toate acestea sunt branzeturi moi. Aveti grija sa nu consumati ciocolata in exces.
Tot in cartulia mea scrie ca nu e indicat de consumat bauturi dietetice pt ca contin indulcitori artificiali.
O saptamana usoara tuturor.