Mamici de martie-aprilie 2005 (12)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

buna fetelor,

sorry ca nu am mai apucat sa scriu. abia apuc sa citesc ce mai scrieti voi. am inceput sa scriu povestea nasterii dar nu am apucat sa butonez decit jumatate, intre doua drumuri la spital si intre sedintele de pompat lapte.

fetele mele sint bine, au inceput sa creasca si le-a scos din incubator. vor mai sta in spital inca 2 saptamini, pina invata sa manince singure. deocamdata sug jumatate din mese la biberon, restul tot cu tubuletul la stomac. le pun si la sin in fiecare zi dar nu prea au forta sa suga. sper sa se obisnuiasca ele, incet incet.

eu merg zilnic la spital, le fac baita si le iau temperatura si tensiunea, le cintaresc si le schimb scutecele. am facut poze dar nu am apucat sa le descarc.

bun venit fetelor noi. mamacita, merci mult de info, sint tare folositoare. e bine sa avem un cadru medical printre noi.

va pup si promit ca revin cu vesti si povestea nasterii.
Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Lorelai sunt fericita ca totul decurge foarte bine!Abia astept sa iti citesc povestea nasterii!
Fetelor eu tot in pat stau mai mult si sincer m-am cam saturat;am contractii si acum dar rare si nu ma doare nimic;ma bucur cand vad ca a mai trecut o zi;
Din martie am zis ca ma apuc de pregatirea trusoului pt.bb,de camera etc;poate pana atunci va intelege si el ca este mai bine sa stea cuminte in burtica ;
Fetelor pe voi v-a chemat medicul de familie pt.vaccinul anti-tetanos?De cate ori m-am dus asistenta m-a rugat sa nu uit de el;mamacita ce-i asa de important la vaccinul asta?

Teodora si bb.28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Buna fetelor, multumesc de primirea calduroasa. Eu ma gindeam initial ca toata lumea aici se stie de o vesnicie, dar am observat ca suntem o gramada de noi venite!

Ce sa va mai spun, am scris ieri un post imens, dar cind sa-l postez, oooups, s-a topit internetul de pe laptopul meu, asa ca acum am reusit sa prind 2 sec la computerul barbatului,...dar nu va fi pt mult timp, caci deja ma toaca ca are treaba!!! Dar promit ca recuperez eu mesajul de ieri si il cocotz pe internet zilele viitoare.

Noi intr-adevar venim de la capatul lumii. Suntem deocamdata trei, Oana , Marian si Toto-caniche-ul cel negru, dar in curind va veni si David cel de 29 de sapt(deocamdata).

Hai ca a sunat tel si am scapat de gura lui marian, asa ca pot sa scriu mai mult.

Oare sunt printre singura care nu a luat inca nimic pt bebe? Sincera sa fiu nu am avut vreme, cu programul meu cel de la 8-17 (asta doar mai nou), in weekend ce am mai ajuns sa ma mai uit prin magazine, macar sa vad ce este si cam ce preturi au, dar Marian se plictiseste incredibil de repede, asa ca mare brinza nu am facut. Dar va veni mama cu 4 sapt inainte de nastere si atunci intru si eu in concediu, asa ca sper sa umblu cu ea la cumparaturi, inca nici nu stiu exact cam ce trebuie sa iau, dar ma lamuresc eu pe aici pe forum!!!

Va pup acum, si o iau spre nani ca miine iar la umblat prin spital(noroc sau nenoroc sa fiu doctore!?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Salutari tuturor -lor inclusiv celor nou venite in club!
Am lipsit cateva zile si ati scris atat de mult, ca ieri abia am reusit sa recuperez cu cititul, iar azi pot sa va scriu, fiind la curent cu tot ce ati mai facut voi si bebicii vostri.

Intre timp noi am fost la control, bebe sta cu capsorul in jos, dar nu chiar cum ar trebui, adica (mi-a explicat ) el sta cu ceafa spre simfiza mea pubiana si ar trebui sa stea cu fata. Pe langa asta, am bazinul foarte ingust, iar mi-a sugerat sa iau in calcul cezariana. Bineinteles ca nu e batut in cuie, dar cum eu initial nu voiam sa aud de cezariana si nici , acum s-au mai schimbat lucrurile. O sa stabilim insa peste doua saptamani sau chiar la inceputul lui martie cum facem dupa ce mai fac un ecograf si am si rezultatul la analizele pe care mi le-a dat sa le fac.

In rest, bebitul meu e foarte agitat, sughite aproape in fiecare zi, e alintat, imediat raspunde atunci cand imi mangai burtica.

Ma doare foarte tare spatele si coastele. Obosesc repede si asta ma enerveaza ca de felul meu sunt tare agitata. Mi-e frica si cu zapada asta sa nu alunec. Pana acum m-am ingrasat doar 9 kg, deci m-as incadra in standardele medicilor din Japonia
Contractii am si eu, uneori chiar ma dor putin si atunci cand sunt de mai multe ori pe zi si ma dor putin, iau utrogestan si se rezolva.

Eu am cumparat multe lucruri pt bebe, iar luna asta vreau sa mai cumpar, astfel incat in martie sa-mi ramana de cumparat doar cosmeticele si alte produse de la farmacie.
Nu stiu inca ce sa fac cu pompita de san, pt ca aud diverse pareri, unele mamici ma sfatuiesc sa o cumpar dinainte, adica s-o am si la spital, altele zic ca nu-i graba, sa astept sa vad cat lapte am si pot s-o iau cand vin acasa cu bebe. Voi ce ati hotarat in privinta asta?
Pt hainutele lui bebe eu am cumparat detergent special Dermalin de la Sensiblu, dar am vazut pe net si un detergent Teo Bebe. In schimb nu am luat balsam si sunt in dubiu daca sa folosesc sau nu, cel putin la inceput.
De saptamana viitoare vreau sa incep sa spal hainutele, lenjeria pt patut, prosopele pt bebe si jucariile (ca s-au mai prafuit intre timp), apoi o sa le calc (hainutele doar) si am emotii ca mi se par asa mici ca de papusi.

Hai ca am scris o gramada, probabil mai aveam si alte intrebari, dar mai revin cand imi amintesc.
Mamacita, ma bucur mult ca esti printre noi si ca ne ajuti
Va pup pe toate si va doresc sa fiti sanatoase

Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna mamicilor,

In primul rand, bun venit noilor mamici de pe forum.

Ma bucur ca sunteti toate bine, sper ca si Coral este in regula (desi n-a mai scris de mult). Probabil ca nici eu nu o sa mai am acces la Internet o perioada incepand cu 1 martie cand speram sa ne mutam in alt apartament. DAr o sa vedem pana atunci (am devenit dependenta de forum ).
Si eu aceleasi simptome ca si voi, urinatul foarte des noaptea (de 6-7 ori/noapte), simt ca daca nu ma duc la toaleta mi se intareste burta foarte tare. Contractii neregulate si nedureroase am destule, ba chiar unele au inceput sa fie usor dureroase.
De la controlul facut saptamana trecuta (cand mi-a zis ca am colul moale, sters si intredeschis) am stat mai mult in pat, dar cred ca va trebui sa ies zilele astea sa comandam ceva mobila pentru noua casa. Adevarul este ca ma cam apuca disperarea cand ma gandesc ce ne asteapta cu mutatul, cu ceva renovari in noul apartament (care se va elibera pe 15 februarie, cand eu voi fi in saptamana 38- daca Doamne fereste nu voi naste pana atunci). Deci practic camera noului nascut va fi pregatita dupa nastere. Noroc ca baietelul meu (de 5 ani) e un copil foarte intelegator si ma face sa privesc optimist toata nebunia ce va urma.
Tocmai am primit rezultatele de la multe analize recomandate de medicul de familie (inclusiv urocultura - pentru ca ma gandeam sa nu am o infectie urinara pentru ca am devenit "prietena" baii) dar au iesit bune. Saptamana viitoare voi merge iarasi la control, o sa-mi faca si analiza de secretie (nu-mi place deloc pentru ca va folosi valvele alea nesuferite), dar tinand cont ca, cel mai probabil, voi naste natural e absolut necesar sa o fac.

Va pup si aveti grija de voi,
Ana (saptamana 36, DPN 8 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hiroral spune:

Buna mamici si bun venit fetelor noi!!Eu am patt ceva ciudat tare ieri am dormit un pic la amiaza si cand m-am trezit nu mai puteam merge ma durea ingrozitor cand puneam piciorul stang in pamant,mai bine zis nu ma putem sprijini deloc in el ca simteam ca mi se rupe bazinul,deci durerea fiind undeva la spate...Am sunat la spital ca sa intreb daca e ceva normal ca de trecut nu-mi mai trecea durerea .M-au trimis la un sa ma controleze la picior ca ei de dureri de spate stiau,dar de durere de picior nu..si am fost m-au controlat si ce era sa fie spatele.Mi-au dat niste chestii de pus pe sapte pt durere si sa mai ameliorat,dar la inceput m-am speriat rau si ma durea ingrozitor.A mai patit cineva asa ceva???Ma gandesc cand o sa nasc ce dureri de spate o sa am...Ce vroiam sa va intreb unde ve ve-ti culca bebelusii la inceput in pat cu voi sau in patutul lor??Eu una ma gandesc ca e pre micuta ca sa doarma singurica in patutul ei,trebuie sa o simt eu ca respira sa fie langa mine daca i se intampla ceva...Nu stiu ma gandesc si eu ca o baba care nu are ce face.Voi ce ziceti??Va sanatata multa tuturor!!

Raluca&bebelusa 31 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

hiroral si eu am dureri in partea stanga a bazinului in spate cand calc cu piciorul stang, voi intreba marti cand ma duc la dr, dar cred ca bb apasa pe vreun anume nerv si de aceea doare acolo, cat despre bb, chiar daca am inceput amenajatul camerei, la inceput bb va dormii, cu noi in camera dar la ea in patut, imi e frica sa dorm cu ea sa nu cumva in somn sa ma pun peste copil Doamne-fereste, asa ca la inceput va avea patutul chiar langa capul patului(partea unde dorm eu)
astazi vom vopsii camera bebelinei 3pereti roz pal si un perete roz mai intunecat, deabia astept sa vina sotul de la servici sa ne apucam, dar eu am acum alta problema, camera bebeline o foloseam pana acum la intins rufe si calcat sa vad pe unde ma desfasor de acum in colo... dar cum da caldura ne apucam de construit, si cam intr-un an si1/2 sper sa ne mutam

anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Hiroral si An-k si eu am dureri, dar pe piciorul drept. E o durere care pleaca cumva inghinal si merge pe picior in jos (pe spatele coapsei)pana la genunchi. Am aflat ca e vorba de nervul sciatic care e presat de uterul cel mare si greu. Se pare ca nu scapam de durerea asta decat dupa nastere.

Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Salutari, fetelor!
Vad ca sunteti harnicute!

Noi crestem in continuare(sper ca atat cat trebuie!)...Si ne miscam rau, lovim, trantim...chiar este normal?Uneori ma sperie bebelusa asta!Imi este teama ca ceva nu-i convine sau ca...o agit eu...pentru ca fur cate o gura de ...cafea.Nu mai stiu ce este normal si ce nu!Uneori misca atat de tare ca simt lovitura undeva in col, undeva destul de jos, nici eu nu stiu exact unde...este normal?Si apoi nu stiu ce naiba se intampla ca de aproape o saptamana si ceva am degetele de la mana stanga amortite!Voua vi se intampla?

Si inca ceva...in ultimul timp mi-am mai dat seama ca am uitat ceva...Mi-am dat cu crema de vergeturi pe burtica, pe coapse, peste tot, mai putin pe sani si...m-am ales cu niste vergeturi de ti-e mai mare dragul!Nu stiu de ce i-am sarit(desi dupa baie sau dus le dadeam cu ulei de corp, dar nu cu crema de vergeturi)...Oi fi crezand ca nu sunt ai mei!!!

Voiam sa va mai intreb ceva! voi luati calciu sau fier? Mie deocamdata nu mi-a dat medicul nici una, nici alta!Voua vi s-a prescris?

Nicoleta si bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

mai fetelor eu una va sfatuiesc sa nu dormiti cu bebelinii in pat, asa a facut cumnata mea, cand a venit de la spital nu a avut patutul l-a cumparat a 2 a zi , dar nu -a pus nici atunci in ptutul lui ca ii era mai comod noaptea, si vreau sa va spun ca si acum baietelul( care face 2 ani in aprilie ) doarme cu ea in pat iar sotul doarme in alta camera ,si nici nu vrea sa doarma cu altcineva , asa ca aveti grja , cum ii invatati asa ii aveti
eu o sa-l pun cum ajung acasa in patutul lui , cu mine in camera , pt ca nu avem decat 2 camere , anul asta sper sa ne facem casa , sau cel mai tarziu la anul, si atunci va avea camera lui, si-n plus de asta cred ca n-as inchide un ochi toata noaptea daca ar fi cum mine in pat , de frica sa nu-l strivesc

numai bine si multi
cica maine vine iar zapada asa ca aveti grija sa nu alunecati

Adriana si bebelinul 27+

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput