Mamici de martie-aprilie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 5
mamacita spune:

Am venit ceva mai devreme de la serviciu astazi,ca mi se intarise burtica si,spre deosebire de alte contractii pasagere(Braxton-Hicks),acum ma si durea un pic.Mi-am luat repede un No-Spa si intr-un sfert de ora am scapat de grija,asa ca acum mi-e bine si bebe e zglobiu.Apropos de contractii,Adriana,simti ca se intareste burtica jos,spre pelvis;atunci cand sunt contractii care prevestesc travaliul,ele sunt insotite de dureri care cresc in intensitate,apoi scad,si apar la intervale regulate.Daca durerile au aceeasi intensitate si/sau sunt neregulate,nu sunt contractii de travaliu,dar tot e bine sa te consulte un doctor/moasa.Sper ca te-am lamurit cu contractiile.
Gia,toate trusele de epidurala trebuie sa contina un ac special,cateter(tubulet din material special)si un filtru antimicrobian(il recunosti dupa forma plata,turtita,rotunda sau,mai rar,dreptunghiulara).Sunt seturi care contin si alte elemente,de exemplu seringa speciala pentru depistarea spatiului epidural,dar acestea sunt optionale si depinde de anestezist cu care s-a obisnuit;eu una depistez si cu seringa sterila de 10ml,obisnuita,fara nici o problema.Mai greu imi este cu cateterele,sunt unele moi care nu intra usor,si pe deasupra mai si sar la prima miscare a pacientei,dar tie iti este greu sa stii cum este cateterul,si eu le-am invatat din experienta,plus ca sunt mai multe firme producatoare.Eu,ca sa scutesc pacientele de alergatura,cumpar eu mai multe seturi odata si ele le platesc,presupunandu-se ca daca au apelat la mine s-a construit si o relatie de incredere reciproca;sunt perioade,odata la cativa ani,cand ne aprovizioneaza spitalul cu truse si atunci au scapat de o cheltuiala.
In legatura cu pompele de san,sunt la fel de novice ca si voi pentru ca nu intra in aria mea de specialitate,iar dupa unii din colegii mei de la muls incoace nu s-a mai inventat nimic.Tot citesc si eu pe net,am vazut ca la bebelusultau.ro au mai multe tipuri,voi vedea de care cumpar.Banuiesc ca prudent ar fi,functie si de buget,sigur ca da,s-o cumperi inainte de nastere,dar iar au fost mamici care n-au utilizat asa ceva,deci poti sa te alegi cu un bibelou in forma de pompa.
Raluca,apropos de formatoare,si eu am aflat de curand de existenta lor,tot citind intr-una(ca farmacistele noastre cand intrebi de asa ceva iau o figura tampa si te trimit la plimbare).Citisem ca se poarta in ultimul trimestru sau dupa nastere intre alaptari.Mi-am comandat si eu la bebelusultau.ro,azi le-am ridicat de la posta si...surpriza
:scrie pe prospect ca se folosesc in lunile 4-7 sau dupa nastere,adica trimestrul 2.Mai caut informatie,sa vad care-i treaba.
Gestul facut de doctorul tau poate fi verificarea picioarelor daca sunt umflate(edeme).Gestul medical este presarea pe tibie("fluierul piciorului")sau pe glezna,cu cuprinderea ei de apreciere a diametrului.Daca ce face doctorul tau nu corespunde cu ce ti-am descris,intreaba-l direct,fara sfiala,la ce serveste manevra lui.Si insista cu epidurala,pentru ca iti spun de la pacientele mele care initial au vrut sa nasca cu tehnica Lamaze si apoi nu mai nimereau sa-mi ceara epidurala:respiratul nu alunga durerea,nici macar n-o atenueaza.Nu vreau sa te sperii,dar trebuie sa stii pe ce contezi in realitate ca sa stii cum te pregatesti psihic si fizic.
Bine ai venit ocrainic si sa-ti fie David sanatos!
Ma bucur nespus ca v-am putut ajuta
cu explicatiile si sa stiti ca si eu am tot timpul de invatat cate ceva:de exemplu,abia astept sa aflu ce stiti voi de pompele de san si cand e indicat sa porti formatoarele in sarcina?Intre timp mai caut si eu.

Va mai scriu mai tarziu,ca o sa-mi vina manichiurista acasa si ne lungim la vorba.
adrianafedorca spune:
ocrainic bine ai venit la mamici de martie-aprilie, da' chiar ca esti departe rau....cum e pe acolo?
mamacita merci mult pt explicatia cu contractiile, inseamna ca eu n-am avut contractii pana acum sau nu le-am simtit eu, la mine se intareste burtica in zona buricului in stanga si-n dreapta dar cand se misca bebelinul deci nu cred ca sunt contractii,
despre pompele de san chiar nu stiu ce sa zic eu am zis ca daca o sa fie nevoie cumpar dupa ce nasc ca poate chiar nu am nevoie, si sper sa nu am nevoie, dar am o prietena care a folosit si o intreb pe ea care sunt mai bune, despre formatoare....habar nu am dar de astea chiar nu am nevoie, adica asa cred
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
an-k spune:
buna buna,ce fac burticile? sper ca bine, am lipsit ceva vreme si vad ca ati umplut ce va pagini, si asa ne paropiem de termen, eu azi am intrat in sapt34, si tare mi-e frica sa nu se grabeasca bb, chiar daca am inceput sa cumparam cate ceva mai avem o gramada de treaba, trebuie sa vina si mama si deabia sambata i-am trimis invitatia, of ...sa speram ca va fii totul pregatit, iar daca nu va fii... insfarsit ne-om descurca noi cumva
mamacita bine ai venit si subscriu la ce spun fetele, ne esti de un real folos, mii de multumiri, sarcina usoara si un bb cat mai frumos si sanatos
nicoleta felicitari pt decizia de-a naste natural, cred ca e o senzatie unica, care merita traita, mai ales ca acum exista epidurala, si iti poti tine bebelusul in brate, si alapta fara prea mult ajutor la foarte scurt timp dupa nastere- nastere usoara
anca mihaela, cred ca esti cea mai fericita ca ai intrat in concediu, aici nu se intra in prenatal decat cel mult cu 2sapt inainte de termen, iar eu cum nu muncesc ci ma duc la scoala, n-am nici o scuza pana nu ma apuca contractiile, despre calcat hainutele eu le-am si calcat, am inteles ca se dezinfecteaza mai bine, numai bine tie si lui bb
ocrainic bine ai venit, sanatatemult tie si bebelinului
adriana mie mi s-a zis dr sa evit ceara in ultimul trimestru, eu ma voi face inghinal inainte de termen, macar sa stiu o treaba... daca ma apuca nascutl, pama atunci, las padurea sa inverzeasca
, despre detergent- mergi la supermarketurile mari la raionul cu detergenti, si vezi ca scrie pe cutie hipoalergic, o marca anume nu stiu sa-ti spun
, hainute eu am luat la inceput 0M dar mi-a zis o prietena ca majoritatea bbilor au peste 50cm si mai trebuie sa intre si pampersul deci parerea mea e sa cumparam primele hainute56cm (1M) si nu prea multe deoarece bb-ii pana intr-un an cresc precum fat frumos
hiroral nici mie nu mi-a zis dr nimic despre epidurala pana nu am intrebat eu, dar aici nu trebuie discutat inainte, ci pe loc daca se constata ca nu faci fata durerilor vin repede cu epidurala, eu sunt sigura ca exista si in japonia- o tara civilizata, despre exercitii- asculta-ti dr, ca stie ce spune daca exercitiile pt intoarcerea bb-lui au dat rezultate, despre greutate si mie mi se pare exagerat dar sa nu uitam ce micute sunt japonezele, si nu se ingrasa ce-ar manca, poate ca metabolismul european nu este cunoscut dr respectivi, eu zic sa nu-ti mai faci atatea probleme cu greutatea
coral s-a intamplat ceva?, sper ca esti bine si tu si bb, si te asteptam pe forum
lorelai cum e sa fii proaspata mamica, fa-ne cunoscuta experienta ta, pupici mamicii si fetitelor, sper sa auzim numai lucruri bune
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA
an-k spune:
am sa va spun lista cu bagajul de spital pe care mi-a dat-o cand am fost sa vizitez spitalul, :
pt mine
-buletin
-asigurarea de sanatate
-cardul cu grupa sangvina
-analizele din timpul sarcinii
-periuta si pasta de dinti, gel dus(sapun),burete
-crema antivergeturi, burta si bust
-crema pt mameloane
-pijama, camasa de noapte- ambele cu nasturi in fata,
-chiloti
-ciorapi(sosete)
-papuci
-prosoape,
-tampoane sani, tampoane dupa nastere(astea le asigura si spitalul dar e bine sa ai extra
-sutiene alaptat(care e bine sa fie luate cu cateva zile inainte, sau dupa sa va masurati si sa va trimiteti sotul, marimea sanilor se modifica, eu am sa-mi trimit sotul dupa ce nasc)
pt bb
-camasute petrecute(3-4)
-body doar cu maneci(in spital e f cald)
-barbetica sau bucata de bumbac care sa foloseasca cand alaptati
-sosetele
-hainute pt a iesii din spital
-e bine tot pt iesit din spital si dupa sa aveti si scaun de masina
-servetele umede bb
-cosmetice bb(nu mi-au spus exact ce si nu iau dinainte)
pompita sani eu am luat deja de la "chico", sunt folositoare pt cresa, sau cand ai treaba si lasi copilul cu mama de exemplu, lasi si unul doua biberoane,
va pupik, cred ca deja v-am plictisit, se vede ca n-am mai scris demult![]()
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA
kathywsha spune:
Buna fetelor,
cum stati cu tensiunea...la mine este cand 14 cu 9 cand 12 cu 9. O fii din cauza ca ma enervez repede?
ceea ce stiu este ca nu stiu nimic...Socrate
rrox3 spune:
ocrainic bine ai venit printre noi! Chiar ca vii de departe! 
Anca Micaela felicitari pentru intrarea in concediu. Si eu deabia astept sa stau acasa. Mai am insa o luna de muncit.
Adriana detergent pentru bebe gasesti in farmaciile Sensiblu si la unele hipermaketuri (am vazut la Cora).
mamacita pompele de san sunt utile doar daca ai ghinionul sa nasti prematur si bebe nu poate inca sa suga sau daca planuiesti sa-l lasi cu altcineva mai multe de 3 ore peste zi si vrei sa-i lasi laptic. Altfel sunt bani aruncati. Iti zic din proprie experienta. Toata lumea le lauda pe cele de la chicco si fireste cu cat costa mai mult sunt mai usor de utilizat. Dar electrica chiar nu merita, te sfatuiesc sa ramai la manuala daca te hotaresti sa-ti cumperi una. Formatoarele acelea pot fi purtate oricand, evident inainte de nastere ca sa poata beneficia bebe cand apare, dar cel mai bun formator e chiar bebe! E foarte priceput la extras laptic
hiroral doctorul iti verifica gleznele pentru a vedea daca ti-au aparur edeme, daca retii apa. Retinerea apei asociata cu tensiune mare (peste 14/9) si inca cateva rezultate la analize indica o afectiune destul de grava si anume preenclampsia. N-are ticuri bietul om ![]()
Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica s. 28+
an-k spune:
fetelor, mai are cineva dureri de coaste? ca pe mine ma doare rau zona coastelor in partea dreapta- spuneti-mi ca e normal ca nu mai stiu in ce pozitie sa stau, iar statul pe scaun ma omoara, sutienele nu le mai suport din cauza benzii de sustinere, eu pe 8trebuie sa merg la dr, ar trebui sa ma agit? sa merg mai devreme? voi ce stiti despre aceste dureri?
va multumesc
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA
betilina spune:
Buna fetelor! Bine v-am regasit dupa mult timp! Bun venit noilor viitoare mamici! Ocrainic esti cam departe, dar nu-i nimic, ca forumul o te faca sa te simti un pic mai aproape de noi!
Felicitari Lorelai pentru fetitele tale, sa fiti sanatoase si bucuroase! 

Eu nu am mai scris de 2 sapt, dar acum am reusit sa citesc tot ce ati scris. Am avut iar o perioada nasoala, ca majoritatea timpului sarcinii, dar dupa cum ii spuneam si dr mele, m-am obisnuit cu toate, incat nu ma mai supara aproape nimic. Crenguta si mie mi-a murit bunicul acum 2 sapt, si am avut in casa 4zile, balamuc si lume si stres, asa ca din proprie experienta iti recomand sa nu te duci la inmormantare daca poti alege. Eu nu am avut de ales si am muncit continuu, am dormit cate 3-4 ore pe noapte si un stres enorm, si abia am reusit sa trec peste toate. Daca vrei sa faci cumparaturi dinainte, te ajuta f mult, dar altfel stai deoparte. Superstitii sunt destule. Pe mine nu m-au lasat sa-l privesc si sa asist la slujba de inmormantare, dar recunosc ca fara sa vreau l-am vazut de cateva ori si nu mi-a fost bine, cat despre inmormantare nu as fi stat eu, ca sigur mi-ar fi fost rau. Asa ca incearca sa eviti, asta este viata, dupa cum spunea preotul, unul vine altul pleaca.
Anca Mihaela noi avem aproape acelasi DPN si trebuie sa nastem in acelasi spital. Tu te-ai hotarat cum o sa nasti? Eu o sa fac cezariana, sunt obligata de circumstante, dar tu? Poate o sa fim colege in maternitate!
Mamacita bine ai venit printre noi, sfaturile tale chiar sunt de un real folos. Am si eu o intrebare si nelamurire. Voi face cezariana, dar imi este f frica de epidurala sau rahianestezie, cred ca iti dai seama ca de amandoua din cauza injectiei in coloana. Eram f hotarata sa fac anestezie generala. Explica-mi si mie de ce nu este asa buna generala? Ce efecte adverse are? Sincer nu am discutat cu dr mea despre anestezie, dar am stabilit ca va fi sigur cezariana.
Noi suntem bine, dr chiar se mira cum de sunt asa de bine dupa cate am avut. Mai merg si acum la servici, chiar daca nu program intreg, dar nu stau acasa. Alerg dupa cumparaturi, mai avem de terminat de renovat baia si de zugravit-retusat bucataria. Sper pana dupa 20 februarie sa termin si sa fie totul gata. Daca nu ar fi venit zapada as fi mers pana in ultimul moment la servici, dar o sa iau si eu pauza cam in 2 sapt. Nu imi face rau miscarea. In zilele cu inmormantare cred ca am urcat si coborat etajul casei mele de cel putin 50 de ori pe zi. Cand stau o zi sau doua in pat intepenesc din toate cele, asa ca nu ma las.
Am luat numai 9 kg pana acum, sapt 35, si ma simt bine. Mariuca mea s-a intors cu capul in jos, merg din nou la control zilele astea. Mie mi-au curs sanii numai 3 zile si apoi s-au oprit. O fi ok asa?
Acum va las ca sunt obosita si o sa revin cat mai curand. Sper ca nu am batut campii prea mult!
Betilina 35 sapt DPN 10-11 martie si Mariuca
Dr. Corina Echim Spit. CF 2
hiroral spune:
Buna fetelor!Bne ai venit Ocrainic de departe sunt si eu dar cu ajutorul forumului si al fetelor de aici ma simt ca si cum as fi acasa si le multumesc mult tuturor!!
Mamacita,Roxana,multumesc mult pt lamuriri,ma gandeam eu ca trebuie sa fie ceva de genul unui control,dar nu stiam pt ce si imi era
sa intreb.In legatura cu formatoarele de mameloane nu stiu nici eu sigur astept sa merg peste vreo 10 zile la doctor si sa intreb.Prin luna a 5 a mie mi-au facut un control la sani si mi-au probat acele mameloane si mi-au dat o foita cu exlicatii cum sa fac masaj dar asta incepand cu saptama 36 asa scrie acolo...Noi suntem bine,astazi i-am pus muzica bebelushei sa asculte si deja incepuse sa faca tumbe prin burtica cred ca ii placea..Anca acele dureri de coaste nu stiu daca sunt la fel cu ale mele dar eu simt uneori ca nu mai pot respira si asta se intampla cand bb mea da cu picioarele prin zona respectiva ca am inteles ca piciorusele sunt pe acolo pozitionate si la mine ca si la tine tot in dreapta..
si numai bine tuturor!!
Raluca&bebelusa 31 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral