Mamici de martie-aprilie 2005 (12)
Raspunsuri - Pagina 4
clio spune:
Mamacita, in legatura cu DPN-ul...eu nu am stiut si nu stiu cu exactitate data ultimei menstruatii, dat fiind faptul ca aveam o menstruatie neregulata(3 luni era ok, 2 luni deloc si tot asa...diagnosticurile variau, fara nici o rezolvare insa, asa ca o lasasem balta...)Tot eram intrebata de data UM, eu habar n-aveam, pana la urma am zis un 10 iulie, asa ca sa fie, daca tot voiau oamenii o data exacta...Am bajbait in intuneric, nimeni nu m-a luminat...ma rog...la prima ecografie medicul mi-a spus ca el crede ca UM a fost de fapt la doua saptamani mai tarziu decat data spusa de mine, insa am continuat sa calculam dupa ceea ce am spus eu initial, adica 10 iulie...Inca sunt in ceata

...
In legatura cu sanii, mameloanele sunt bine formate(zic eu), insa la unul din sani se vede clar ca sunt infundate canalele acelea...
Clio si bebelusa
rrox3 spune:
Clio e imposibil sa-ti schimbe dpn-ul cu 2 saptamani! In cazurile in care data ultimei menstruatii nu e relevanta datarea sarcinii se face ecografic la 16 saptamani cel mai exact. Nu mai tarziu fiindca dupa 16 saptamani bebelusii se dezvolta diferit in functie de bagajul genetic si de conditia fizica a mamei. Asa cum la nastere (la termen) un bebe are 2,8 kg si altul 4,8 kg si amandoi sunt considerati absolut normali. Asa ca mergi pe datarea ecografica de la 16 saptamani si lasa dpn-ul cum era atunci. Nici la mine nu se poate folosi data u.m. pentru aflarea dpn-ului. Ultima mea menstruatie a fost cu 3 luni inainte de data conceperii puiului (asta e, am sindromul ovarelor polichistice), dar cu ajutorul ecografului, plus prima zi in care s-a pozitivat testul de sarcina plus primele dureri de sani si primele zile de greata plus revizuirea "activitatii familiale" din zilele respective m-au facut sa stiu cu exactitate data conceptiei si deci dpn-ul. La ultimele ecografii apare dpn-ul cu cateva zile mai tarziu, dar asta numai din cauza ca bebe e putin mai mic decat standardul valabil pentru respectiva varsta. Avand in vedere ca eu am 1.60 m. doar nu ma mira deloc asta. Sper ca am scris destul de clar.
In legatura cu epilatul, nu-ti mai ramane decat aparatul de ras sau blanita. Eu mai suport aparatul, dar numai pe gambe, asa ca in rest folosesc cu succes Gillette pentru femei, dar nu foarte des si intotdeauna cu gel antiiritant pentru dupa.
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica s. 28+
mamacita spune:
Raluca,am trait s-o aud si pe asta:ca eterul n-a fost ingropat definitiv!
In cazul asta,este de o mie de ori mai bine cezariana cu generala obisnuita decat monstruozitatea cu eter!Pana la urma,tot raul spre bine:bine ca a plecat anestezistul din Falticeni,ca sa te duci la Suceava,unde scapi de eter,mai ales cu problemele de care spui,la care trebuie atentie.Ai grija sa nu faci eforturi de nici un fel!Iti tin pumnii si multa bafta,sa iasa totul cum iti doresti si chiar mai bine!
Clio,dupa cum vezi,nu bat campii,mai sunt si alte mamici care cunosc calcularea DPN-ului(Roxana).Vezi ce-ti spune medicul in legatura cu canalele galactofore infundate.Noroc!
clio spune:
Da, fetelor, eu inteleg ce spuneti si nu pun la indoiala veridicitatea celor spuse de voi, insa asa au decurs lucrurile...sincer chiar nu stiu ce sa spun...cred ca trebuie sa discut mai in amanunt cu medicul meu ca sa inteleg si punctul lui de vedere...si felul in care a calculat varsta sarcinii...
clio
gia22 spune:
mamacita stii cumva daca trebuie cumparata pompa pt sani inainte de nastere si care sant mai bune,trusa pt epidurala o sa-mi o cumpar inainte asa mi-a spus dr., dar stii de care ar trebui sa-mi cumpar sant mai multe tipuri? Multumesc mult si pt raspunsurile dinainte si pt cele care urmeaza.

Gia si
33 saptamani
hiroral spune:
Buna fetele !!In legatura cu mameloanele mie aici mi-au spus ca pur si simplu nu am sfarc la san si ca incepand cu sapamana 36 am sa fac un fel de masaqj si am sa port asa zisele formatoare de mameloane (niste chestii din plastic),nu stiu inca cum o sa fie sper sa reusesc eu intr-un fel ca altfel o sa-mi fie greu tare dupa ce voi naste...Cat despre kg asa e Mamacita in Japonia ei zic ca o fmeie insarcinata tre sa se ingrase intre 8 si 10 kg
pe tot parcursul sarcinii.Eu mai am putin si deja am pus acele 10 kg despre care zic ei de acum in colo nu stiu ce voi face ca imi tin predica de numa numa cand merg la control...Ce vroiam sa va intreb aici doctorul pe care il am eu tot timpul cand termin ocografia sunt pipaita mai precis la glezne de catre doctor nu am intrebat nimik el se face ca se sprijina pe picioarele mele cand se ridica de pe scaun si imi verifica gleznele oasele nu stiu ce o fi voua vi sa intamplat chestia asta vreodata sau mi se pare mie
si omul are un vreun tic.data viitoare cand voi merge voi intreba despre epidurala sa vad cum sa le explic
si ce vor zice sunt tare curioasa,ca aici parca traiesc in evul mediu se naste asa fara nimik daca s-ar putea fara cezariana, fara epidurala,numai cu exercitii de respirat si atat...va
si sa aveti un inceput de saptamana cat mai placut!!
Raluca&bebelusa 31 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral
adrianafedorca spune:
buna fetele ! ce mai faceti?
mey astia sunt nebuni in Japonia cum sa pui toata sarcina 8-10 kg, chiar nu sunt sanatosi, zau
am vazut ca vorbeati de epilat, eu am incercat cu aparatul dar nu-l suport, lama nci nu se pune-n discutie ca si asa sunt o maimutica veritabila,trebuie sa ma epilez peste tot,picioare mainei, burta .... singura scapare pentru mine e ceara, pe picioare o suport ,pe maine la fel, pe burtica vad ca-i place bubulinului, dar inghinal e crima, imi vine sa o bat pe saraca fata , noroc ca se misca repede si trece repede, vad ca nu am avut probleme pana acum sper sa nu am nici de acum inainte ca mai am de 3 ori adica un epilat in februarie unul in martie si unul inainte de nastere in aprilie, faza mai nasoala e ca nu mai pot sa stau pe burta si se chinuie sa ma faca pe spate, sper sa nu ma apuce contractiile pe acolo...
chiar mai fetelor care ati mai nascut cum sunt contractiile ...ca tot aud in stanga si-n dreapta de contractii si daca ma apuca nici nu stiu ce m-a apucat...
mey v-am tot vazut vorbind de detergent pt bebelini, cum se numeste si unde gasesc detergentul asta , si cat timp trebuie sa spalam hainutzele bebelinului cu el? adica pana la ce luna?
mai fetelor si spuneti-mi si mie cele car eau cumparat hainute , ce ati cumparat? ca zau daca stiu, adica cate bucati, ca nu as vrea sa le cumpar degeaba sa ramana mici, ma refer la costumase si body si caciulite ,sostete, cate sa cumpar? sunt intr-o mare dilema....
pupici
Adriana si bebelinul 27+
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
ocrainic spune:
Buna tuturor, scriu si eu de aici de la capatul pamintului ( nu stiu sa mai fie cineva mai departe de tara decit sunt eu).
Oana B - As vrea si eu pe listutza martie-aprilie. Bebele meu vine pe 21-22 aprilie si este un baietel, va fi David, care deocamdata este f zglobiu acolo in burtica.
Salutari tuturor si sa auzim doar de bine!
Anca Micaela spune:
Dragele mele,
Azi e prima mea zi de concediu! Nici ca puteam sa aleg o data mai buna, avand in vedere iarna de afara! Cel mai greu mi-a fost in ultima vreme sa ma imbrac - stilul "femeia-ceapa", cu 7 mii de straturi pe mine, ma innebunea! Acum stau in pijamaua mea larga si confrotabila si citesc tot ce s-a scris in ultima vreme...
Mamacita, bun venit si multumim pentur pretioasele explicatii. Mie, una, mi-au prins bine.
Referitor la hainute, eu am strictul necesar; am cumparat un costumas de "iesit din spital", care contine body, caciulitza, botosei, bavetica, costumas (de cosmonaut), paturica si sac de dormit. Am mai primit de la un Mos Craciun nerabdator (o buna prietena) un set su vreo 4 body-uri, caciulitza, ciorapti... Doar ca astea, ultimele, sunt cu maneci scurte si fara "picioare". Asa ca am cumparat 2 oerechi de pantalonasi cu tot cu botosei. Nu imi dau seama cum va trebui sa imbrac bebitza in spital. Stiu ca e foarte cald, dar parca nu cred ca e de stat in maneca scurta... O sa iau cate una din fiecare la mine si ma oreintez, intreb... si il pun pe sotul meu sa aduca ce trebuie.
Eu le-am spalat de mana (am obsesia ca masina mea de spalat nu limpezeste cum trebuie), cu detergent normal, dar bun (nu special de copii). Acum mai trebuie sa le calc si parca nu imi vine sa ma apuc. Sunt atat de mici toate, ca mi-e sa nu le stric cumva... ma tot uit la ele si aman de pe o zi pe alta... Dar acum, avand timp la dispozitie, o sa o fac si pe asta!
Va pup si mai vorbim!
Anca Micaela
DPN 12.03.05, Dr. Nayel, CF2
ninocikap spune:
Buna tuturor,
Nu am mai scris de multicel pe aici dar v-am citit cu constiinciozitate in fiecare zi.
Eu am ramas in concediu prenatal de pe 19 ianuarie pentru ca deja ma enervam prea mult pe la servici si chiar nu imi facea bine, plus ca eu aveam de facut si naveta la 20 de km cu un microbuz si asa m-am hotarat sa stau acasica la mine.
Eu am DPN 6 martie dar toata lumea imi spune ca daca intri in luna a noua poti sa nasti oricand. Iar eu mai am doar o saptamana si am ajuns si la linia dreapta a calatoriei: luna IX.
Pana in saptamana 34 pusesem deja 15 kg la greutatea mea, cam mult fata de restul fetelor de pe aici din cate am vazut, in schimb cu tensiunea mi se spune ca stau foarte bine: 11 cu 6, 10,5 cu 6. Probleme nu am decat cand vine noaptea si eu nu pot sa dorm mai deloc din pricina durerii de spate, a plimbatului la baie ( ca al meu bb sta cu capul pe vezica mea ) si a insomniilor. Ca sa nu mai vorbesc de intorsul de pe o parte pe alta.
In alta oridine de idei m-as bucura daca as gasi pe cineva din Targoviste, unde locuiesc eu de 2 si jumatate care sa ma ajute cu cateva informatii legate de doctora Lambrache si de tarifele care se practica pe aici, dar nu pentru cezariana, pentru ca m-am hotarat sa fiu curajoasa, sper sa ma tina pana la capat, si sa nasc natural. Cat despre peridurala nu cred ca se practica pe aici pentru ca doctora nu m-a intrebat daca prefer cu sau fara. deci m-ar interesa cat ar trebui sa-i dau acestei doctorite ca sa vina sa nasc natural.
M-am interesat si pentru bagajul de spital dar se pare ca aici la noi nu ne lasa cu lucrurile de acasa, nici pe mamici, nici pe bebici, asa ca vedem ce mai ramane de bagajul meu.
Acum va las ca se pare ca am uitat sa ma mai opresc si am scris ditamai romanul.
Va pupicesc pe toate si promit sa va mai scriu.
Nicoleta
si
36 saptamani