In viata nu e ca in filme...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Va multumesc pentru cele mai noi sfaturi/incurajari.Am deschis subiectul cu frica si nerabdare in acelasi timp si uite ca dau peste ceea ce evitam sa ma gandesc sau sa ma conving ca este asa.
Eliza_p, am citit mai demult unele din postari, tocmai pt ca sotul meu vine dintr-o familie in care tatal lui isi abuzeaza sotia de-o viata si tocmai de asta mi-era frica. Si culmea e, ca sotul meu il uraste pt asta (isi iubeste f mult mama, care e o femeie minunata si o mama desavarsita) dar mi-e frica ca va ajunge si el sa faca la fel ca taica-su.
Am incercat sa am mai multe discutii cu maica-sa, sa incerc sa vad ce pot face sa-l determin sa nu mai semene incet-incet cu taica-su, dar se pare ca nu pot schimba destinul. Exact ce spuneai, fara sa-si dea seama incepe sa-i copieze comportamentul.
Cat despre mama mea, pot sa-ti spun ca am suferit si sufar ca nu am o mama adevarata, mi-a lipsit enorm apropierea de ea dar ea nu stie sa fie mama. A avut copii ca sa iaba pe cineva alaturi, mi-a dat mancare si adapost dar a incercat tot timpul sa ma controloeze, sa iau deciziile in viata dupa cum crede ea, mi-a reprosat inca de la 13-14 ani ca sunt curva pt ca vroiam sa am un prieten si nu a interesat-o catusi de putin ce vreau eu. Cand am plecat de acasa sa locuiesc cu sotul meu, mi-a spsu ca "i-am distrus viata". Cand am ramas insarcinata, s-a chinuit cu santaje si discutii pe ascuns sa incerce sa-l convinga pe sotul meu sa avortez (pt ca ea considera ca nu e timpul sa am un copil) si daca n-a reusit, mi-a cumparat un apt pe care nu l-am vrut (si am incercat din rasputeri s-o conving sa nu-l cumpere pe acela) si l-a pus numai pe numele meu, desi stia ca asta va starni discutii in familia mea. Nu l-a inghiti nici o clipa pe sotul meu (din "taran" si "baiatul ala" nu-l scoate, desi are facultate si master) si tot ce vroia era "sa ma intorc acasa", de unde am incercat o viata sa scap. De batai crunte si abuz verbal si psihic nu mai spun, si taica-meu si maica-mea asa au stiut sa ma educe. Sotul meu a fost singurul om care m-a vrut pentru ce sunt, m-a facut fericita si mi-a aratat ca pot fi iubita.
Acum, avem un copil minunat, chiar daca dupa ce am nascut am aflat cu disperare ca sunt bolnava incurabil(eram de mult, dar s-a agravat f mult cu sarcina si asa mi-am dat seama ce e).
Si acum tot ce imi doresc este sa gasesc o cale sa ne fie bine.
Incerc sa cred inca ca pot duce o viata cat de cat normala (desi interdictiile datorate bolii sunt multe) si nu vreau sa ma gandesc la un divort. Il iubesc enorm si nu-mi pot imagina viata fara el.
Va multumesc mult ca sunteti alaturi de mine.

Annablue si Adita 1.11.2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

quote:
Originally posted by annablue
Pai daca el face o chestie cat de mica, nu inseamna ca trebuie sa ma apuc sa ma inchin la el ca la icoana, normal ca ii spun sa mai faca si altele.

cum, draga??? gaseste-ti timp si putere si lauda-l pt ceea ce face, de fiecare data! este esential... si mai ales, lauda-l atunci cand sunteti intr0-un grup de prieteni, lauda-l la parintii lui/ ai tai... fa-l sa simta ca ceea ce face, cat de putin, este foarte important!
la mine a tinut, si inca tine, de cate ori am puterea sa trec cu vederea ca nu face decat dupa ce-i spui, de cateva ori, eventual, si totusi il laud si-i multumesc cu eterna recunostintza, bla-bla-bla... se simte si el bine, si cateva zile are mai mult 'ghes' la treaba!
si inca ceva, scrie-ti asta bine undeva si citeste din cand in cand, barbatiiau bunavointa si te ajuta, dar trebuie sa le ceri ajutorul... ca ei singuri au atatea griji ca mu se mai pot gandi singuri si la asta... asa ca fa-te ca nu observi cum te priveste cu ochi goi cand robotesti pe langa el - el de fapt nici nu te vede...- si roaga-l frumos sa te ajute cu una-alta...
si lasa, mai, patul nefacut, ca asa nu mai trebuie sa-l 'desfaci' seara... tzup in pat si gata, la nani !

anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze: http://photos.yahoo.com/mirmirion
http://community.webshots.com/user/miremirion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Despre ce boala vorbesti annablue? Este cumva diabet? Mai ales ca vorbesti de o boala, sotul tau ar trebui sa te menajeze, zau ca nu inteleg de ce este asa de rautacios cu tine...ce-ar fi sa te prefaci bolnavioara cateva zile, sa nu mai faci asa multe prin casa,poate constientizeaza si el ca nu esti robotel ci om cu dorintele, problemele si neputintele lui...lasa-l sa se ocupe cateva zile de copil cat timp tu nu te simti bine, sa vada ca nu este usor sa ai grija de casa si de un bebe mic....iar in tot acest timp discutati, frumos, scrie-i chiar biletele cum spunea cineva...incearca!! imi pare rau pentru ce ti se intampla, crede-ma.Ne putem intalni, daca ai timp si stam destul de aproape, si eu sunt in criza de prietene

Mergi la inceput

Mirela, tu esti taaare haioasa, cred ca asta-i secretul tau de esti asa bine dispusa tot timpul desi ai cei doi "teroristi". Vezi tu, eu oricum il laud, dar am mai multe momente cand ma apuca damblalele ca desi ii spun, nu face sau imi raspunde cate o chestie d-aia dureroasa si pleaca...
Stii care e diferenta intre noi si voi ? Cu siguranta Adrian are ceva mai multa intelepciune si "rodaj" fata de Marinel. Adica, eu regret enorm faptul ca eu a trebuit sa duc tot greul muncii de convingere, sa-i explic ca nu e nimic anormal in a ma ajuta chiar daca ii e lene.
Si aza-dimineata, l-am trezit la 7.40 desi eu eram in picioare la 7.25 cand a venit terorirstul meu cu pantofii in mana sa il imbrac sa plecam. Si, desi i-am mai spus de o mie de ori sa faca si el macar patul (nu suport sa-l vad ravasit) s-a sculat si in fund l-a durut. Dar, s-a revansat ca mi-a raspuns duios cand l-am strigat sa-i dau picaturile de Ambroxol (o ducem dintr-o tuse in alta). Si atat mi-a trebuit ca sa fiu bine dispusa. Plus ca, la plecare, m-a ajutat sa-l tin pe Adi sa-i pun jacheta...
Deci, aceasta dimineata a fost salvata...
la pitici si la taticul lor, plus tie in mod special pentru sfaturi si interes.

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Eu cand m-am maritat i-am spus sotului meu : Vrei slugareala ? Te duci la mamica ta acasa ca eu nu m-am maritat ca sa slujesc familia fara simbrie !Amandoi avem facultate, nu m-ai luat din mila, deci osu' la treaba macar 30% din cat fac eu .
De convenit sigur nu i-a convenit dar ma ajuta si cel putin de cand am reinceput serviciul mai face si din proprie initiativa curat in casa, mereu a spalat doar el vasele, dar ce-i drept trebuie si el sa inteleaga ca femeia nu este serviotare .
Eu cred ca aici e vorba de respect; tu practic ai 2 copii in casa, care nu te ajuta cu nimic .Imi dau seama ca ti-a fost greu sa te duci sa ai grija de alt copil pt niste bani in plus in loc sa stai cu copilul tau, dar comportarea sotului tau care stie ca esti bolnava suna a nesimtire .
Nu zice nimeni sa fim tinute pe tava dar nici sa fim exploatate ca " si mama mea facea asa si n-a murit "!
Dar seara el si-ar putea pregati pachetul, ar putea spala vasele iar dimineata sa se trezeasca cu juma de ora mai repede si sa faca si el una , alta prin casa .
PS : Eu i-as fi ascuns cablul de la calc, ceva de acolo ca sa nu se mai joace , sau as defecta priza, poate asa le-ar repara si pe restul din casa !
Mult succes !

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu'Otilia

Mergi la inceput

Laura, multumesc de raspuns. Eu mi-as dori sa se trezeasca la aceeasi ora cu mine, nu mai devreme.
Dar asta e, mentalitatea vazuta in familie isi spune cuvantul.
Cand i-am spus de fata cu maica-sa sa aiba grija la wc ca de-abia l-am spalat si daca il murdareste data viitoare il pun pe el sa-l spele, ma-sa a sarit ca arsa. Ea nici nu concepe ca un barbat sa faca curat in casa sau sa spele wc-ul...
Asta e, oricum, mi-ati dat curaj, o sa incerc sa aplic unele din sfaturi.
E clar ca nu ma respecta... El spune ca din vina mea, ca am facut/n-am facut aia si ailalta...

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_io spune:

pei daca nu te rabda inima sa nu faci curat, sa nu se imbolnaveasca cel mik, nu mai fa nik pt. a tau sotz, dupa cum bine spuneau fetele mai sus, nesimtzit ( shtiu ca te doare, dar asta e adevarul, din pacate )...adio mancare! vrea sa manance, shi inca felul preferat? sandwiciuri, tata, sau sa gateasca el...motiv? tu itzi indeplineshti atributziunile de mama, nu mai potzi creshte shi un adult, pe el nu l-ai luat de sotz ca sa il creshti...la fel shi cu sandwiciurile pt. serviciu...risca o luna sa ramai fara bani ( pune deoparte pt. cel mik, sa fii sigura ca nu sufera ) pt. ca el merge la fast-food....pune-i in fatza facturile de telefon, de intretzinere etc., shi trimite-l sa le plateasca, dar asta dupa ce a mers regulat la fast-food...atentzie! itzi va scoate okii ca tu nu ii mai pui sandwici shi ca de asta a keltuit atat...dar de aici shtii sa te descurci singura....a ajuns in situatzia ta...nu mai face fatza...
nu sari la mine la kap! ideea nu ar fi ca neaparat sotzul tau sa gateasca, ci doar sa invetze ca ce faci tu nu e floare la ureke shi ca nu te-a cumparat la targul de sclavi...shi macar sa aleaga ce sa faca in casa...daca in cele din urma alege gatitul, asta e, macar te salveaza de la asta, ca itzi ia suficient timp...
nu shtiu de ce boala suferi shi in ce consta ce nu ai voie sa faci, pt. ca daca nu ai voie sa faci efort, trebuie ca el sa invetze sa faca cea ce cere efort...aspirat, spalat pe jos, shters jamuri s.a.m.d...
barbatzii sunt nishte copii mai mari...nu cu totzi merge sa discutzi, ori sa plangi ( poate incep shi ei sa planga )asha ca daca ii lipseshti de cate ceva care le place, shi shtii sa intorci in favoarea ta situatzia, cashtigi mai mult decat daca itzi faci nervi shi plangi...intorc spatele shi ii doare in popou de lacrimile tale...
shi da! cand incepe sa faca ceva prin casa, trebuie laudat...un pupik de multzumire, insotzit de un zambet, il va convinge sa faca in continuare ceea ce a facut...
ufffffffffffffff...daca nu merge in nici un fel, asheaza-te la computer shi joaca-te jocul pe care il joaca el, sau intra pe DC, exact in momentul cand el ashteapta sa ii pui mancarica in farfuriutza...eshti obosita shi trebuie sa te relaxezi...daca nu te ajuta, cel putzin pentru el sa faca ceea ce ashteapta de la tine...
eshti mamika pentru puiul cel mik...puiul cel mare se poate servi singur...nu te-a cumparat din targul de sclavi, shi nici nu eshti mamika lui pana la adanci batranetzi, la fel cum nu vei fi nici pentru cel mik pana la 100 de ani.
te pupik shi itzi urez curaj shi nervi tari! succese succesive sa ai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

eu cred ca ai putea incerca sa-ti cauti vechile prietene. daca ai avut macar una adevarata, vei vedea ce usor va veti regasi!!!
si nu uita ca ne ai pe noi - adica si pe noi, cei de DC, dar si pe noi, nasii vostrii! asta ar fi unul din avantajele de a avea nasi tineri, poti sa fii si prieten cu ei...
asa ca, cauta si gaseste cateva prietene, iesiti la o cafea, la o bere sau la orice altceva, spune-ti-va of-urile etc... vei vedea ce bine te simti daca mai schimbi putin peisajul si gandurile si partenerii de discutie...

anamaria, mami lui Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze: http://photos.yahoo.com/mirmirion
http://community.webshots.com/user/miremirion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

quote:
Originally posted by ioana_io

pei daca nu te rabda inima sa nu faci curat, sa nu se imbolnaveasca cel mik, nu mai fa nik pt. a tau sotz, dupa cum bine spuneau fetele mai sus, nesimtzit ( shtiu ca te doare, dar asta e adevarul, din pacate )...adio mancare! vrea sa manance, shi inca felul preferat? sandwiciuri, tata, sau sa gateasca el...motiv? tu itzi indeplineshti atributziunile de mama, nu mai potzi creshte shi un adult, pe el nu l-ai luat de sotz ca sa il creshti...la fel shi cu sandwiciurile pt. serviciu...risca o luna sa ramai fara bani ( pune deoparte pt. cel mik, sa fii sigura ca nu sufera ) pt. ca el merge la fast-food....pune-i in fatza facturile de telefon, de intretzinere etc., shi trimite-l sa le plateasca, dar asta dupa ce a mers regulat la fast-food...atentzie! itzi va scoate okii ca tu nu ii mai pui sandwici shi ca de asta a keltuit atat...dar de aici shtii sa te descurci singura....a ajuns in situatzia ta...nu mai face fatza...
nu sari la mine la kap! ideea nu ar fi ca neaparat sotzul tau sa gateasca, ci doar sa invetze ca ce faci tu nu e floare la ureke shi ca nu te-a cumparat la targul de sclavi...shi macar sa aleaga ce sa faca in casa...daca in cele din urma alege gatitul, asta e, macar te salveaza de la asta, ca itzi ia suficient timp...
nu shtiu de ce boala suferi shi in ce consta ce nu ai voie sa faci, pt. ca daca nu ai voie sa faci efort, trebuie ca el sa invetze sa faca cea ce cere efort...aspirat, spalat pe jos, shters jamuri s.a.m.d...
barbatzii sunt nishte copii mai mari...nu cu totzi merge sa discutzi, ori sa plangi ( poate incep shi ei sa planga )asha ca daca ii lipseshti de cate ceva care le place, shi shtii sa intorci in favoarea ta situatzia, cashtigi mai mult decat daca itzi faci nervi shi plangi...intorc spatele shi ii doare in popou de lacrimile tale...
shi da! cand incepe sa faca ceva prin casa, trebuie laudat...un pupik de multzumire, insotzit de un zambet, il va convinge sa faca in continuare ceea ce a facut...
ufffffffffffffff...daca nu merge in nici un fel, asheaza-te la computer shi joaca-te jocul pe care il joaca el, sau intra pe DC, exact in momentul cand el ashteapta sa ii pui mancarica in farfuriutza...eshti obosita shi trebuie sa te relaxezi...daca nu te ajuta, cel putzin pentru el sa faca ceea ce ashteapta de la tine...
eshti mamika pentru puiul cel mik...puiul cel mare se poate servi singur...nu te-a cumparat din targul de sclavi, shi nici nu eshti mamika lui pana la adanci batranetzi, la fel cum nu vei fi nici pentru cel mik pana la 100 de ani.
te pupik shi itzi urez curaj shi nervi tari! succese succesive sa ai!

nu poci bre sa ma semnez cu shoarecu asta :O

cam asa ma gindeam si eu sa-ti spun. are perfecta dreptate.
as adauga ca daca le faci acum pe toate le vei face mereu.

Anca si Matei (1 ianuarie 2004)

gasca MAO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

eu zic ca in primul rand ar tb sa ai o discutie f serioasa cu el si sa ii spui cum stau lucrurile si ca asa nu mai tine deloc .
Apoi incearca sa il implici mai mult in viata copilului . Ia spune-i lui ''vai ce frumos copil avem , seamana cu tine '' ''ia uite ca bine se simte bebe cand il scoti tu in parc .Parca seara doarme mai bine de cand il scoti tu in parc!''
Barbatilor le tb ''gadilit'' un pic orgoluil pt ca in adancul sufletului lor , sunt inca niste copii(nu al meu ;)
Apoi ia ganditi-va sa faceti niste mici mutari de mobila prin casa . Cere-i parerea . Poate o schimbare de ordin pur fizic , de aspect ,, s-ar putea sa ii placa si sa se motiveze sa tina casa curata .
Genul asta de barbati nu is prea interesati de aspectul casei , de asta nici nu se implica . Cumpara o covertura noua ,un nou pad pt computerul lui drag,un dulapior unde sa isi puna toate prostiile lui, sa nu le mai arunce prin casa, etc Fa-l sa ii placa propria casa ! Chiar dac apartam e pe numele tau, el face parte 50%-50%daca e dobandit in timpul casatoriei ..Du-l la un avocat sa ii spuna asta .
Apoi faceti un PLAN . Nu asa vorbit . Ci cu hartie si pix
Da-i intai responsabilitati f mici si care i-ar place,iar tu ii spui ca daca spala vasele sau sterge praful de pe computer si de pe dulap, atunci ii faci o cina romantica cu lumanarele...mmmmm
Daca mai face mici mofturi,fa haz de necaz. Nu il certa chiar din prima , ci razi, dar fa-l sa se simta ca un copil mic si prost care face ifose de la nimica toata.
Chestia cu mofturile la mancare e vindecabila .Crede-ma !!!
Gaseste retete ieftine si bune si propune-i sa gatiti impreuna . Apoi lasa-l pe el sa gateasca . De exemplu tu gatesti in timpul sapt si el macar in weekend daca e f ocupat.
Important e sa il motivezi sa face orice fel de munca si nu uita de premiu. E o strategie valabila ptr copii, dar merge bine si la barbati.
Daca le dai un mic premiu de genul seara romantica,ii cumperi bil la fotbal, atunci functioneaza.
Daca el nu face treaba , nu fa nici tu , dar intai aplica ce ti-am spus .
Pup,
Cristina

Mergi la inceput