Anturajul conteaza!
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
timeea spune:
Draga Elaela,
problema e rezolvabila, adica si sotul vrea sa o rezolvam.
Stii cum va fi ? Va merge in continuare la chefuri, dar poate mai rar,
voi incepe sa ies si eu separat, asta e clar.
Si voi aplica ce ai zis si tu, mai ales ca avem comandata mobila de dormitor , care trebuie sa fie gata in cateva zile...
Ar trebui sa ne povestim impresii dupa vreo luna-doua sau un an-doi, sa vedem efectele.
Numai bine va doresc si voua !
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
elaela29 spune:
Eu sper draga timeea sa fie totul ok intre tine si sotul tau. Si in cazul meu e rezolvabila problema se pare, deoarece si sotul meu e satul de certuri si banuiesc ca nu ii este chiar indiferent faptul ca eu sufar sau sunt trista. Plus pe langa asta a inceput sa ma scoata la plimbare sau la o pizza din cand in cand, sa speram ca totul va fi bine in continuare. Cum ai zis si tu am ajuns la un consens, mai merge si cu colegii dar mai rar dar are grija si de mine sa nu fiu singura tot timpul. Se ocupa mai mult si de copil in ultimul timp cel putin asta am obsrvat imediat. Vorba ta ar fi interesant sa vedem peste o luna sau doua. Sper ca mobila voastra de dormitor sa va fie pe cat de frumoasa pe atat de "utila"
Te pup si sper sa aud numai de bine.
Asa cum a zis si Giuliano mai la inceput toul se rezolva daca exista comunicare si daca reusesti sa-ti intelegi partenerul si el pe tine, chiar si cu mici compromisuri, caci pana la urma casnicia asta este de fapt, mai lasa unul , mai lasa si celalalt de la el si totul e ok atunci. Multumesc pentru toate sfaturile si sper sa mai povestim in continuare mai ales ca toate se pare ca am avut mai mici sau mai mari probleme la un moment dat, cred ca voi cauta si eu carti ca si zepellina sa citesc despre acest subiect sa ma documentez, pentru a fi pregatita in cz ca...mai apar ceva probleme.
![](images/user_man.png)
mircea42 spune:
1) Anturajul nu conteaza. Conteaza ce are omul in sufletul lui. daca acel interior reclama solitarismul ori mersul in familie, poate sa se dea anturajul si-n fund si-n cap, sotul cu pricina va executa ordinul interior.
2) Legat de barbatii care nu-si ajuta nevestele in gospodarie. O intrebare mica: cind i-ati cunoscut, voi doamnelor, care pasamite sinteti mai cu picioarele pe pamint ca noi, nu ati meditat la subiectul asta? Daca nu, datzi vina pe cel care a aranjat lumea cum a facut-o.
Totodata, meditatzi la sotii care isi ajuta nevstele in menaj, dar ele tot flescaite si cu nechef de viata ramin. Ba, cf. stravechii reguli a pasarii responsabilitatii, tot pe el il acuza pentru lipsa lor de apetit sexual, ori zimbet, ori atentii...
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by mircea42
1) Anturajul nu conteaza. Conteaza ce are omul in sufletul lui. daca acel interior reclama solitarismul ori mersul in familie, poate sa se dea anturajul si-n fund si-n cap, sotul cu pricina va executa ordinul interior.
2) Legat de barbatii care nu-si ajuta nevestele in gospodarie. O intrebare mica: cind i-ati cunoscut, voi doamnelor, care pasamite sinteti mai cu picioarele pe pamint ca noi, nu ati meditat la subiectul asta? Daca nu, datzi vina pe cel care a aranjat lumea cum a facut-o.
Totodata, meditatzi la sotii care isi ajuta nevstele in menaj, dar ele tot flescaite si cu nechef de viata ramin. Ba, cf. stravechii reguli a pasarii responsabilitatii, tot pe el il acuza pentru lipsa lor de apetit sexual, ori zimbet, ori atentii...
mircea42
1. Adevar graieste Mircea.
2. Am cunoscut cazuri de familii (sunt cazuri rarisime ce-i drept) in care barbatul se ocupa de 80% din treburile gospodaresti si sotiile tot "flescaite si cu nechef de viata" erau.
Dar am cunoscut si un harnic pe care l-a tinut harnicia doar in primele luni, dupa care isi lasa lucrurile personale insirate prin casa in asteptarea consoartei care trebuia sa-l trezeasca din somnul de dupa-amiaza si sa-i dea sa manance atunci cand venea seara de la serviciu (ea pt. ca el lucra mai putin). In schimb el isi dorea foarte mult sa se casatoreasca cu ea si sa faca copii cat mai repede.
De asta e bine sa cunosti si sa te gandesti bine inainte cu cine te casatoresti si faci copiii.
Maria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Nane/Nane.jpg)
Nane spune:
Si eu sunt de parere ca nu anturajul conteaza, ci cat de copt este cel de langa tine. Un om cu personalitate nu prea e usor de influentat...
Subscriu la ce a scris Mircea.
Nane
bobulet spune:
Eu nu sunt de parere ca intotdeauna un barbat cu personalitate puternica se exclude din socoteli!
Am asistat fara sa vreau la o discutzie intre "barbatzi"...unul dintre ei zice "io asa fac cu nevasta'mea", celalalt "io asa...", "bai nu fi fraier, te tzine sub papuc!" Nu vreti sa stiti cata lehamite mi s-a facut sa aud asa ceva!!! E suficient sa aiba asemenea colegi cu care sa iasa o luna, doua si s-a "convertit"!
Cineva, o babutza, mi-a zis: "Meseria de sotzie si cea de parinte se invatza cat traieshti, nimeni nu poate sa-tzi explice!"
Avea mare dreptate!
Si sotzul meu a intins coarda de cateva ori..., asa ca intentzionat am intarziat si eu... dar spre satisfactia mea a inteles ideea si nu s-a mai intamplat. Am hotarat impreuna care sunt sarcinile fiecaruia! Uneori ma keama la o bere cand vine spre casa si merg cu el... se umfla in pene de bucurie ca cica "nu multzi au neveste care sa bea bere cu ei!", nu ma opun cand iese cu colegii!!!
Conditziile mele au fost: "Mai intai familia si apoi restul in limita bunului simtz!" si decat sa mearga brambura pe la vreo si sa vina "sa bage apoi mana sub fusta mea" mai bine sa ne vedem fiecare de viatza noastra!
bobulet,
bia spune:
Pentru un om matur,asezat la casa lui si parinte fiind,anturajul nu ar trebui sa conteze,nu in felul in care am vazut ca este descris de multe dintre voi;anturajul nu te influenteaza(indiferent daca esti barbat sau femeie)decat daca tu insuti permiti asta si esti de acord cu influentele.Eu consider ca vinovata este persoana in discutie,nu colegii sau prietenii de distractii.Daca vrei sa stai cu familia,nu te opreste nimeni,iar relatiile de servici se pot pastra in bune conditiuni si fara a-ti neglija sotia sau copii,doar sa-ti doresti lucrul asta.Daca insa cauti pretexte sa scapi de acasa si sa mai copilaresti un pic,se gasesc foarte usor motive,iar cel mai la indemana este jobul super solicitant,obligatiile fata de sefi,etc.Problema este la sot,anturajul nu te tine cu forta in carciumi....cand stii care e calea ta,nimeni nu te poate abate din drum,nimeni.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Nane/Nane.jpg)
Nane spune:
quote:
Originally posted by bia
Daca vrei sa stai cu familia,nu te opreste nimeni,iar relatiile de servici se pot pastra in bune conditiuni si fara a-ti neglija sotia sau copii,doar sa-ti doresti lucrul asta.Daca insa cauti pretexte sa scapi de acasa si sa mai copilaresti un pic,se gasesc foarte usor motive,iar cel mai la indemana este jobul super solicitant,obligatiile fata de sefi,etc.Problema este la sot,anturajul nu te tine cu forta in carciumi....cand stii care e calea ta,nimeni nu te poate abate din drum,nimeni.
dori
COREC'!
![](bandit.gif)