Anturajul conteaza!
![](images/user_woman.png)
De 10 ani de cand suntem impreuna, sotul meu a fost o persoana echilibrata, calma si foarte atasat de casa. A aparut baietelul nostru in viata noastra si tot atunci el a schimbat locul de munca cu unul mai bine platit si cu colegi mult mai apropiati ca varsta. Aici incep si problemele, majoritatea colegilor sunt tineri necasatoriti sau divortati, majoritatea sunt femei normal, si atunci incep si apar idei noi, conceptii noi, preocupari noi cum ar fi distractie mai multa cu colegii si familie mai putin. A inceput sa ramana la servici zilnic peste program, certuri cu sotia care nu il intelege ca daca ea sta cu copilul de ce trebuie neaparat sa stea si el acasa tot timpul, ca doar ce are daca merge la munte cu colegii, sau la chefuri, ca doar pana acum a fost tot cu mine.
Deci eu trebuie sa accept si sa suport toate acestea fara nici o problema. Ce daca sotul meu se vede din nou ca un barbat liber si plin de viata, care simte nevoia sa fie din nou fara obligatii si responsabilitati.
Discutiile sunt mult mai ample dar momentan ma limitez la atat. Astept sa vad ce sugestii aveti sau daca au mai fost cazuri ce solutii au fost gasite.
Raspunsuri
![](images/user_man.png)
iulian1969g spune:
quote:
Initial creeata de elaela29
De 10 ani de cand suntem impreuna, sotul meu a fost o persoana echilibrata, calma si foarte atasat de casa. A aparut baietelul nostru in viata noastra si tot atunci el a schimbat locul de munca cu unul mai bine platit si cu colegi mult mai apropiati ca varsta. Aici incep si problemele, majoritatea colegilor sunt tineri necasatoriti sau divortati, majoritatea sunt femei normal, si atunci incep si apar idei noi, conceptii noi, preocupari noi cum ar fi distractie mai multa cu colegii si familie mai putin. A inceput sa ramana la servici zilnic peste program, certuri cu sotia care nu il intelege ca daca ea sta cu copilul de ce trebuie neaparat sa stea si el acasa tot timpul, ca doar ce are daca merge la munte cu colegii, sau la chefuri, ca doar pana acum a fost tot cu mine.
Deci eu trebuie sa accept si sa suport toate acestea fara nici o problema. Ce daca sotul meu se vede din nou ca un barbat liber si plin de viata, care simte nevoia sa fie din nou fara obligatii si responsabilitati.
Discutiile sunt mult mai ample dar momentan ma limitez la atat. Astept sa vad ce sugestii aveti sau daca au mai fost cazuri ce solutii au fost gasite.
Buna,
Te inteleg si de asemenea il inteleg si pe sotul tau. In ce masura il inteleg? In sensul ca anturajul are o influenta foarte puternica asupra lui. Gandeste-te numai la urmatorul lucru pe care i l-ar spune colegii: "Mai frate, ce tot trage nevasta-ta de tine atat?! Tu esti cel care aduci banii acasa, nu? Asa ca tu trebuie aici sa faci fata, si toata puterea ta de munca trebuie sa se concentreze la serviciu, nu? Ce, ea daca ar fi fost in locul tau, nu crezi ca ar sta peste program cu colegii? Si atunci care-i problema? Este geloasa cumva? Pai... in cazul asta trebuie sa se schimbe ea, nu tu! Doar n-oi fi atat de pampalau sa te lasi inlantuit de o nevasta banuitoare?! Vezi ca daca te iei dupa ea, esti in pericol sa-ti pierzi serviciul!... si atunci ghici cine bazaie ca nu sunt destui bani in casa?... s.a.m.d."
Gandeste-te la astfel de discutii carora el trebuie sa le faca fata... nu este deloc usor, si nici placut...
Acum, ce poti face tu? Uite ce-ti sugerez: spune-i ca ti-e greu fara el - mai ales ca suport moral! Ca este de ajuns sa-l vezi langa tine, si te simti mai bine... te simti protejata...prezenta lui te linisteste... ceea ce pentru tine conteaza foarte mult!
De asemenea, spune-i ca-l intelegi si pe el, ca ai incredere in el.
Ca sa impaci ambele lucruri, propune-i un compromis, de exemplu: lunea, miercurea si vinerea sa vina acasa dupa terminara programului, iar martea si joia sa intarzie in compania colegilor. Vezi daca este de acord... Am dat doar un exemplu...
Iti doresc toate cele bune,
Giuliano
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
zepellina spune:
Eu te inteleg ft bine. Si eu am trecut prin asta, cu vechiul loc de munca al sotului. Nu am o reteta, nu am avut ce sa fac, decat ca i-am tot explicat, l-am incurajat sa isi faca o firma. Acum si-a dat seama.Coalizam cu fetele sotii, dar degeaba.
Mult noroc
zepelina
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
Hmmm... nu si-a trait tineretea indeajuns? Mi se pare o marsavie din partea lui sa te excluda de la petreceri, distractii in general. Intr-adevar si lipsa responsabilitatii...
Io stiu ce sfat sa iti dau? Cand il prinzi acasa, pune-i copilul in brate si du-te cu prietenele la un suc. Daca nu intelege de vorba buna, fa si tu exact la fel ca el (numai o perioada), sa vada ce bine e.
Ramonika si pisica
O MINUNE
copiloi spune:
Nu cred ca ai sa rezolvi multe daca-i pui copilu in brate si pleci cu fetele la un suc. Totusi solutia tot la tine ramane. Sfatul meu ar fi sa incerci sa nu-l mai cicalesti ....eu nu zic ca nu merita sau nu ai avea motive (cred ca devii un pachet de nervi pana ajunge el acasa), dar incearca sa te abtii , chiar daca va fi extrem de greu.......el daca stie ca o data ajuns acasa incepe show-ul, cu atat mai mult va "intarzia"....
Nu uita ca barbatii sunt niste copii mai mari si, ca oricarui copil, tre sa-i propui o alternativa cat mai atractiva, ca sa renunte la un anumit obicei......propune-i ca dupa amiezele sa intreprindeti ceva in familie: sa iesiti la plimbare cu copilu, sa faceti cumparaturile impreuna, sa mergeti in vreo vizita, etc......incercati sa faceti cate un plan pentru a doua zi, care sa fie si respectat.....si poate nu ar fi rau sa-l rogi sa-ti povesteasca despre colegii lui....
Iti doresc liniste si pace in suflet!
Alina
Mihaela R spune:
Intr-adevar, anturajul conteaza. Singurul sfat pe care ti-l pot da eu este sa ii explici sotului tau - evitind tonul cicalitor si cearta, ca acei barbati neinsurati nu s-ar mai comporta asa daca ar avea acasa nevasta si copil. Ca am vazut eu multi care se credeau mari macho si dupa ce s-au insurat au ajuns "sub papucul nevestei" mai mult decit cei de care obisnuiau sa rida.
Si trebuie sa ii mai explici ca, in general, barbatii care nu sint insurati au tendinta de a ii sicana si apostrofa pe cei care au nevasta acasa, si care au mai multe OBLIGATII decit cei "liberi". Si aceste sicanari nu se fac pentru ca i-ar dori cineva binele sotului tau, sau ca e cineva foarte preocupat si ingrijorat de soarta lui...nu, neica, se fac de dragul artei si al ironiei. Citi dintre colegii "binevoitori" ii sint prieteni cu adevarat? Si citi ar avea taria morala sa il sfatuiasca, intr-adevar, de bine, daca ar avea probleme?
La urma urmei, sotul tau stia, cind s-a insurat, ca va avea responsabilitati in plus, nu? Ca viata se va schimba, si ca e nevoie de 2 intr-o casnicie.
M-am cam intins, dar eu asa am rezolvat o mica problema similara aparuta mai demult la noi.
Aaaa, si, apropo de asta, oare de ce nu ne influenteaza pe noi, femeile, anturajul asta, asa de mult cum ii influenteaza pe barbati?
lana spune:
Draga mea ELAELA sa stii ca inteleg foarte bine situatia prin care treci acum;si eu ma confrunt de mult timp cu astfel de probleme,dar nu am gasit solutii pana acum.Sotul meu nu mai lucreaza la vechiul servici in schimb este tot timpul invitat de fostii colegi si colege la o bere, la minirevelion sau petreceri care dureaza de la 5 dupaamiaza pana la 2-3 noaptea.Am avut multe controverse pe aceasta tema,am incercat sa-l santajez spunandu-i ca sunt insarcinata si am nevoie de el,uneori am avut succes,alteori nu...
iga spune:
Draga Elaela,eu cred ca e timpul sa pui piciorul in prag pina nu e prea tirziu!Problema trebuie rezolvata acuma,nu cind prinde mai mult gustul "libertatii" si a anturajului.
NU LASA PE MAINE CE POTI FACE ASTAZI!Sa auzim de bine! http://community.webshots.com/user/robe
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/laurajr/laurajr.jpg)
laurajr spune:
Draga Elaela, dar daca ai face si tu la fel timp de o saptamana si l-ai lasa in tot acest timp sa aiba grija de copil si de casa, si tu sa vii vesela si bine-dispusa pe la 2-3 noaptea +
, el ce ar zice ?
Ter-ar aproba, te-ar incuraja ? Eu cred ca nu s-ar simti bine deloc sa fie lasat deoparte, poate asa si-ar da seama cat greseste in atitudinea sa ; dar din pacate prea multi barbati traiesc cu convingerea ca locul femeii e la cratita cu copiii legati de fusta ( asta dupa ce termina zilnic serviciul )iar locul lor pe unde au ei chef
!
Actioneaza si pune piciorul in prag pt ca barbatii ii avem asa cum ii educam !
Multa bafta si tarie iar lui mai mult discernamant !
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura si shoricutzu'Otilia
cherry22 spune:
trebuie sa discuti serios cu el, nu poti lasa situatia asa cum este, caci plecarile lui cu "anturajul" vor fi din ce in ce mai dese. nacum este un barbat insurat, cu copil, are responsabilitati si mi se pare ca, comportamentul lui lasa de dorit. nimic nu justifica iesirile lui cu colegii, avand in vedere durata lor si faptul ca sunt dese. eu si prietenul meu suntem impreuna de 9 ani, avem amandoi prieteni, dar niciodata nu s-a comportat asa. a fost la o bere cu amicii si eu la un suc cu prietenele, dar niciodata chefuri in afara orasului sau peste noapte. discuta cu el, spune-i ce simti si inceraca sa remediezi situatia.
pupici
elaela29 spune:
In afarsit reusesc sa mai gasesc timp sa citesc mesajele si sa mai am timp si pentru alte probleme decat cele zilnice adica bebele meu dulce. Multumesc pentru sfaturi si am urmat o parte din ele cu speranta ca se va rezolva ceva. Se pare ca am reusit sa ajung la un consens cu sotul dupa lungi discutii fara tipete si cu un efort urias din partea mea de a incerca sa il inteleg si pe el ca om asa cum am fost sfatuita (multumesc iulian1969q), si am incercat si sa nu las problema sa se agraveze de la o zi la alta ( multumesc iga si laurajr),totusi si acum mai avem discutii pe aceasta tema desi am ajuns la un compromis. Adica cum zicea si iulian1969q am incercat sa facem un program in care sa fiu si eu si copilul inclusa si nu doar colegii. Am incercat sa iau parte chiar la unele activitati cu colegii desi uneori observ ca vrea sa mearga singur. E foarte greu sa te lupti cu atatea persoane. Am slabit din cauza nesomnului si gandurilor am 50kg, pofta de mancare zero. Multumesc pentru toate sfaturile. Oricum el zice ca acum eu pentru el reprezint o iubire calma si siguranta, nu mai reprezint pentru el pasiune si scantei ca inainte, dar asta nu inseamna ca nu ma iubeste(acestea sunt cuvintele lui). Stiu ca am scris cam mult dar nici eu nu ma las mi-am cumparat lenjerie intima sexyyyyy si nu scapa el asa usor de mine. Cred ca a uitat vremurile bune cand nu aveam bebe si acum ii voi reaminti eu.