Cat dau nasii la nunta?
Raspunsuri - Pagina 7
Mara76 spune:
Nasicu, nu e nimeni rautacios, ne-am spus doar punctul de vedere, cum ca banii nu sunt cei mai importanti. Si cred ca mentalitatea de care spui nu e numai in Ardeal, dar asta nu inseamna ca toata lumea gandeste asa.
elyanne spune:
nasicu nu e cazul sa ne mai confirme nimeni cum e prin Ardeal... Daca tu spui ca este asa... asa o fii...
Noi de ex. puteam sa le dam la masa 500 de euro (cat am fi vrut, insa nu am mai avut) in cazul in care nu le mai luam cadoul de cununie... Dar noi am vrut sa le luam un cadou de cununie ca sa aiba si o amintire din partea nasilor... Ca banii se cheltuie...
ursuletul spune:
Noi am dat 20 milioane plus un serviciu de masa de 12 persoane. Nunta a fost in Constanta.
tigrutz spune:
Am citit ce s-a scris la subiectul asta, interesata fiind pt ca in septembrie vom fi si noi nasi, iar in iulie vom fi nasiti....dar....citesc si ma uimeste usurinta cu care se vorbeste de niste sume pe care multi dintre noi le castigam in 3-4 luni sau cine stie in cat timp.....
Ma gandesc asa....cand iti alegi nasii, o faci pt banii pe care ii au in cont?
Nasii nostri vor fi fratele si cumnata mea. In grupul nostru nu sunt tineri casatoriti, noi suntem un fel de "spargatorii de gheata" , dar am tinut foarte mult sa avem niste nasi tineri, cu care sa ne intalnim cat se poate de des, sa mergem la un gratar, sa facem petreceri impreuna, nu ne-am pus niciodata problema ca trebuie sa ne dea nu stiu cati bani la nunta, ca "asa se face"...le-am spus de la inceput ca nu avem pretentii....sa nu mai zic ca au si 2 copii...
Si, sa ma scuzati, dar sa spui ca formatia costa nu stiu cate milioane si ca tacamul costa iarasi o groaza de bani, decorul....nu crezi ca se puteau gandi dinainte la asta?....
Noi stam intr-un apartament de 2 camere cu socrii, asa ca daca finii ne alegeau pt "puterea" noastra financiara, era vai de mama noastra, dar si a lor.... ei au si casa si masina...deci sunt mai bogati decat noi....da' ne intelegem asa bine, incat la chestiile astea materiale n-a stat nimeni sa se gandeasca....e adevarat ca nu suntem din Ardeal, ca cine stie, poate acolo nu-ti permite legea sa nasesti daca nu dai cel putin 6-700 de euro...
turturica spune:
tigrutz, n-are nici o legatura cu Ardealul, nasicu exagereaza. Si eu mi-s ardeleanca si-am avut tot nasi tineri de la care n-am avut pretentii financiare.
Mi s-a parut mai important sa fie oameni de treaba cu care sa ne intelegem bine decit sa ne dea nspe sute de euro la nunta.
Asa ca sint suta la suta de acord cu tine.
Poze
alionushca spune:
Kriss79 - iti spun eu cum a fost la mine - nunta de 120 de invitati, si nu a fost o nunta fitoasa, - regula e asa in Chisinau, adica cum regula - nu e obligatoriu dar se tin cont de astea - invitatii dau in jur de 100 - 200 dolari, acum mai dau si in euro, dar 100 de dolari e regula generala. Invitatii nasului dau mai mult - la noi au fost cam 20 perechi din partea nasului, iar nashii au pus 1500 euro - noi le-am facut cadou un frigider de 500 euro - adica asa ne-a fost intelegerea (cu mare greu, pentru ca ei nu doreau cadou, dar am mers la aceasta pentru ca nu prea ne era noua dor sa intram in gura satului)
Noi am platit si masa invitatilor nasului, desi regula e alta, pentru ca nu am vrut sa faca ei cheltuieli in plus - pentru noi a contat faptul ca sunt nashii nostri si nimic mai mult,
Din cite vedeti ,, preturile,, la noi in republica, in special in Chisinau - unde sunt cu mult mai mari decit in alte orase, nu difera mult de cele din Romania.
Sibip nu pot sa spun ca la noi este mai importanta cununia civila de cea religiosa - ba deloc - avem biserici in care se face cununia religioasa si simbata, dar sunt nunti vineri si dumnica - unde au loc in aceasi zi si cununia religioasa si civila. Majoritatea la noi fac ambele cununii in aceasi zi.
Parerea mea - tinind cont si de numarul invitatilor, localul unde va avea nunta - 300 euro e foarte putin - pentru Chisinau, nu trebuie de mers pe ideea ca e Chisinau si e R. Moldova si inseamna ca sunt preturile in jumatate.
Kriss daca ai intrebari referitor la traditiile la noi - iti raspund cu placere.
Aliona
elyanne spune:
Alionushca ... wow ... 1500 de euro... doar nasii? Sau impreuna cu alea 20 de familii ... poate n-am inteles bine
Cred ca depinde de f. multi factori "Cat dau nasii la nunta?"
S-a mai nascut o stea
ellen spune:
Wooow...pai eu ma straduiesc sa nu ajung cu totul la 1500 iar voi ati dat doar la masa 1500?
Ma rog, acu fiecare dupa posibilitati...
Eu una recunosc ca nu ma duce buzunarul ca sa dau atat. Acu poate daca puteam sa dau, dadeam si mai mult, dar nu poci...
kriss79 spune:
Aliona > multumesc de raspunsuri! Noi nu vom avea invitati din partea noastra pentru ca nu vrea nimeni sa vina tocmai acolo, desi nu este asa departe de Iasi, dar..
1500 E? e destul de mult! Probabil si pt. celelalte perechi, nu?
Treaba e cam complicata, preotul nu vrea sa ii cunune pe finii nostri ca e post si nu cred ca mai fac cununia relig.Oricum ea se imbraca in rochie de mireasa si trebuie si eu sa imi iau ceva de imbracat..
Aliona, cum e barul(restaurantul) din interiorul Teatrului National?
POZE
Cristina S.