Cat dau nasii la nunta?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Noi am avut nasi de-o virsta cu noi, alesi pentru ca ne erau prieteni si oameni deosebiti, nu pentru ca aveau sau nu bani. Ne-au luat florile, luminarile, au platit biserica si ne-au luat ceva pentru casa (oale si lenjerie de pat). Cei care isi aleg nasii dupa citi bani au mai bine ar face direct o licitatie de genul "care da mai mult" si ar lasa partea cu cununia religioasa pentru altii care cred ca nasii devin parinti spirituali si niste oameni care-ti vor fi alaturi toata viata. Ma sperie discutiile de genul "nunta se face pentru bani". Sa va spun direct si sincer, la neamurile proaste care fac nunta pentru bani si nu mai stiu pe cine sa invite (chit ca nu au mai vorbit cu persoanele respective de ani de zile), noi nu mergem. Nu cotizez pentru ca asa se face si nu merg la nunti decit cind mi-e drag de oamenii respectivi, nu din obligatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

La noi nasii au dat 500 euro si suntem ardeleni. asa ca....nu conteaza de unde suntem, fiecare da cat poate. la fel au dat si parintii.
Ne-am facut singuri nunta, iar dupa ce am platit tot-tot ne-au mai ramas bani sa ne platim luna de miere si de stricat pe acolo. si gata. Ma bucur ca nu am iesit in minus.

Gio si Marco (6 ian. 2006)
maimuta mea, poze Marco, filmulete Marco
nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana8188 spune:

Noi am facut in iulie un anisor de casatorie. Nasii nostri ne sunt prieteni dragi de multi ani, tineri ca si noi, iar noi am nasit o pereche din acelasi grup, la fel de dragi si ei....(zicea cineva aici de cosa nostra)...
La noi la nunta nasii au dat destul de mult zic eu (800 euro), iar noi am dat ca nasi in jur de 600 de euro. Sunt nunti la care nivelul material atat al nasilor cat si a familiilor timerilor este destul de ridicat, de asta o sa mai auzim de cifre de astea...1000 - 2000 euro. Sunt miliardari care oferta case, masini, etc....
Cadou noi nu am facut. Am cumparat lumanarile, buchetul, voalul, am platiti la biserica preotii, corul, am dat o bancnota ccelor care tineau oglinda la imbracatul miresei, dupa obicei, am mai dat si la lautari (tot la imbracat).
Am primit de la fini o lenjerie de pat si un cos cu zahar, faina, vin, orez...etc, un obicei pe care finii nostri l-au tinut.

Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zidulet spune:

Salut la toata lumea!

E careva dintre voi din Ramnicu Valcea sau ma rog, din zona? As vrea sa stiu pe langa biserica, ce mai trebuie sa plateasca nasii? Buchetele nu le ia mirele pt mireasa si pt nasa? V-am auzit zicand de voal, coronita, farduri.. E adevarat? IN zona de unde sunt eu nu se practica asa ceva, si la noi la nunta doar biserica, lumanarile parca si florile ce ni le-au adus le-au platit.
Ca sa raspund la topic, mie 500E mi se pare rezonabil, chiar ok, cine are sa dea mai mult f. bine si cine nu si 200 e f. bun! Sa dea din inima si sa fie alaturi de cei doi e mai important!

Mergi la inceput