Alocatia din Romania

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pako spune:

Marius....

Felicia si Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Draga sfarsitoarea, noua nu ne-au cerut nimic cand am luat alocatia aici, dar fetitele s-au nascut aici,acum nu stiu ce sa mai zic....pe voi va intrebat in Rom daca luati alocatie si aici?
Marius,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sfarsitoarea spune:

Nu ne-a intrebat nimeni in Romania nimic. Dar oricum a trebuit sa renuntam din cauza celor de aici. Dar cred ca sunt alte reguli privitoare la copii nascuti in Germania.

Sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

"NU are importanta daca domiciliaza si in alta parte sau este plecata persoana in Honolulu acest drept este al copilului minor cetatean roman prin legea romaneasca. Atat."

Din 2007 se intra in EU si se termina cu aceste erori.
BTW.. dupa ce face copilul 7 ani trebuie sa fii inscris la una din formele de invatamint sa primesti banii.

uite aici legea...si citeste articolul 5 paragraful 1.

http://www.salvaticopiii.ro/pgs/legislatie/Lege%20nr.%2061%20septembrie%5C1993.doc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Atentie,
zilele trecute am vorbit cu persoana imputernicita de mine pt. alocatie. specificasem eu in procura de of X postal pt. ca stiam ca nu o sa ma gaseasca pe mine acasa, dar, am intels ca cei de la posta iar fi spus ca nu imi da alocatia. trebuie sa mearga la bancpost undeva pe calea mosilor, asta pt. bucuresti, si sa deschida cont pt ca acolo se duc toate alocatiile neridicate. sa vedem deci luna februarie cand merge sa deschida cont.
si, eu nu le-am spus ca am de gand sa plec din tara, doar le-am spus ca plec de la domiciliu, de altfel nimic neadevarat, nu?
deci, poti sa te interesezi la bancpost din localitate sau in bucuresti cel dupa calea mosilor, la fostul restaurant odobesti.
si mai nou, am aflat ca postasul da alocatia numai persoanei care a depus dosarul, adica acel parinte, nu oricariua dintre parinti.

DidiA

Mergi la inceput