Relatii la servici?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Daniela, cind eram in Ro am lucrat cu sotul meu multi ani in aceeasi companie. Era o companie unde erau incurajate angajarile sot-sotie, asa ca o mare familie...chiar asa o si numea sefa noastra. Eu eram jurist, el director executiv, deci ne loveam deseori unul de altul, mai ales la semnari de contracte. A fost o perioada excelenta in viata noastra, cu mari impliniri profesionale. In momentul in care m-am hotarit sa intru in barou, a plecat si el din companie, infiintindu-si propria firma, a spus el, pentru a fi mai aproape unul de altul. Oare devenisem dependenti? Oricum, eu te incurajez si iti spun ca merita, cu atit mai mult cu cit sunteti amindoi liberi de alte responsabilitati.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Adivio. dar cum sa procedez?
Nu pot sa o fac asa direct?
Nu am asa tupeu si el e un tip finut.
Help!
Dupa o expeienta super nefericita, traita acum un an si cu rani adnaci si fara nici un chef de viata EL este singurul barbat care mi-a starnit interesul...

Dana

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput

Pai Daniela, depinde cit de des intrati in contact unul cu altul(profesional vorbind) si care este natura relatiei sef-subaltern, adica in ce domeniu.
Apoi conteaza si cum va adresati unul altuia acum, cu "tu" sau cu "dvs".
Si mai conteaza si cum decurg conversatiile intre voi, strict profesionale si la obiect sau mai divagati si pe teme sociale, sau chiar discutii particulare din viata voastra de zi cu zi.
In functie de aspectele astea se poate hotari si calea de atac.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Daniela,
Nu te mai gandi in urma la ceea ce a fost, ci gandeste-te in viitor la ceea ce v-a fii.
Ii dau lui Adivio dreptate in ceea ce a postat.
Cu adevarat , este o situatie destul de delicata dar daca vezi si din partea lui cel mai mic licar, inseamna ca focul cel mare nu este departe. Pana una alta incearca(daca poti) sa te imprietenesti , pe cu totul alte teme, decat persoana lui, cu sora acestuia daca zici ca tot sunteti colege de birou. Vezi ce pasiune are sora lui si poate gasiti teme comune de discutii altele decat cele de servici, si poate asa usor , usor drumul se mai nerezeste.
succes, iti tin pumnii si sa ne tii la curent cu mersul bun al stiuatiei.

Mergi la inceput

Adivio, sa-ti raspund la intrebari.Eu ma adresez cu "dvs" , deci persoana a doua ,el cu " daniela" , daca ar sti ca nu imi place sa mi se spuna asa, dar ca sa fac o diferenta am lasat-o asa.Profesional nu intram zi de zi in contact, momentan, iar atunci cand discutam nu discutam numai teme profesionale, mai divagam, mergem la sala si il mai intreb daca are febra, bla-bla, nu la aceiasi sala, despre anumiti clienti , cum sunt , nu neaparat in termeni profesionali.Eu nu voi ramane aici ,la fabrica unde sunt acum , ma voi muta la showroom-ul care sper sa se deschida mai repede, si zic ca acolo fiind mai sigura de teren si fiind mai putini colegi prin preajma sa fie altfel.

PETRA, cu sora lui chiar nu prea discut pe teme profesionale, eu fiind pe partea de vanzari, ea cu administratie,deci disctam despre alte teme.Cred ca ii sunt simpatica, si ne intelegem ok.Nu sar nici eu calul sa o intreb prea multe, de fapt eu nu o intreb ea povesteste si despre fratele ei.Pas cu pas ma informez fara sa vreau despre cum stau lucrurile cu el.Ei nu stau impreuna. Chiar ieri zicea ca e f. pretentios , dar a intrat cineva in birou si nu a mai continuat si nici eu nu am intrebat.
Dar gata ca v-am facut capul mare.Astept sugestii.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Eu sint impotriva relatiilor la servici.Viata privata e una , munca e alta. Nu sint insa impotriva daca sotul si sotia lucreaza in acelasi loc, dar o vorba spune ca ce-i prea mult strica. E mai dulce revederea cand vii acasa si nu l-ai vazut toata ziua decat cand il intalnesti toata ziua la lucru , pleci impreuna cu el , vii cu el ,poate te mai si certi din stiu eu ce cauza.

"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii.
Razi pentru a putea reusi.
Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.
E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Daniela, parerea mea este sa lasi lucrurile sa-si urmeze cursul firesc. Chiar daca simti ca sunteti compatibili si afli in fiecare zi ceva nou, ceva care iti completeaza frumos imaginea despre el in afara de ceea ce se vede la servici, totusi nu e bine sa faci tu primul pas, poate sunt eu demodata in privinta asta. Dar eu gandesc asa: daca te place si el, va actiona in consecinta, tu nu trebuie decat sa fii foarte deschisa in comunicare, sa fii receptiva si sincera, restul... vine de la sine. Inca o data, poate ca sunt eu depasita si in ziua de azi nu mai este asa, dar ...eu una l-as lasa pe el sa aiba initiativa.

Mergi la inceput

Ariadna,m-am hotarat ca momentan sa las lucrurile asa cum sunt, dar azi am avut o surpriza placuta ca in contextul unei discutii ,seful a intrebat f. mirat ca chiar asa am sa fac(era vb de ce ii voi face celui care imi va lua niste cataloage) si a spus-o asa pe un ton mai insinuant....Cine stie.....Nu stiu am momente cand nu mai am incredere deloc in barbati si mie frica ca voi fi singura, dar si atunci cand imi zic ca trebuie sa am curaj si sa fiu chiar cu tupeu la un moment dat....Depinde de starea din acel moment.....
hai ca mai stept sugestii....Va pup si va multumesc tuturor pt. sfaturi pro sau contra.

Dana

Mergi la inceput

Dana, m-am tot gandit la intrebarea ta. Sunt intr-o dilema totala din momentul in care am citit ca i te adresezi cu dvs si el iti spune pe nume. Deja a creat o distanta sef-subaltern, pe care , cu toata sinceritatea, numai el poate sa o schimbe. Continua sa fie la fel de politicoasa ca si pina acum, lasa-l pe el sa faca pasul, dar fii atenta sa nu te trateze ca pe o prada, ci sa fie ceva sincer. Numai tu poti sa simti diferenta, probabil ca daca il interesezi a aflat deja de la sora lui ca nu ai pe nimeni. Sa ne mai spui cum evolueaza situatia. Pupici.

Adivio&Ioana-nazdravana

Mergi la inceput

Adivio,te cred ca si tu esti intr-o mare dilema, eu ce sa mai zic.Stii m-am gandit ca ceilalti colegi nu ii vorbesc cu dumneavoastra.
Astazi am vazut si o fata cam neplacuta a lui.A plecat o colega , care de fapt trebuia sa stea doar pana pe 20 sau in jurul acelei date, el a rugat-o sa MAI stea pana la 1.02.2005 , ea a fost fata de inteles si a mai ramas, iar azi cand a mers sa-si ia la reveDeRe de la el si sa isi ia banii, salariul cuvenit, a zis sa vina maine...DUPA BANI....DESI STIA CA NU MAI POATE SA VINA, DE CE I-A FACUT ASTA.

Dana

Mergi la inceput