Mamici de martie-aprilie 2005 (11)
Raspunsuri - Pagina 4
coral spune:
Am luat No Spa dupa cerclaj pentru a impiedica contractiile. Mama mi l-a trimis, este un antispastic si nu e scump. E recomandat in tara pentru a "linisti" contractiile, se ia in sarcina, o prietena a luat toata sarcina si are un copil sanatos si poznas.
Pupici, sper ca te-am linistit cumva.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
clio spune:
Coral, multzam...oricum mi-am trimis sotul la farmacie sa cumpere...Macar sa nu ma apuce rau de tot durerile in timpul noptii si sa-l trimit pe bietul om in creierii noptii dupa "cai verzi"...Si-asa cum ma doare ceva incepe sa-mi spuna:"Pana aici!Stai acasa!"Daca nu mai pot, o sa inghit o pastiluta...Dar ce simt eu sunt oare contractii?! Asa or fi contractiile?!
Nicoleta si bebelusa +28
rrox3 spune:
Buna burtici!
Coral nu te ingrijora cu cursul sanilor. E normal. Si mie imi curg cate putin si asa am patit si la prima nastere. Colostrul incepe sa se formeze si mai da si pe afara. Poti sa te bucuri, va fi acolo si cand bebe va avea nevoie de el ![]()
Clio No-Spa e un antispatic cum ti-a zis si Coral. Poti sa-l iei fara griji, se recomanda in mod curent in sarcina pentru calmarea contractiilor sau spasmelor abdominale.
Si pe mine ma doare in zona buricului, dar nu a iesit inafara. Sper sa stea acolo. Ma dor si ligamentele de pe partea dreapta in special si spatele. Si cand sunt obosita se mai intareste burta. Prin odihna se mai rezolva toate. Oricum, la prima sarcina mi-a fost cu siguranta mai usor din punctul de vedere al durerilor de tot felul. Si ma chinuie in fiecare noapte nasul infundat. Ma trezesc din somn fiindca nu mai pot sa respir. Asta e, mai suportam putin si apare 
Vad ca nu mai updateaza nimeni lista. Vreau si eu caruciorul roz.![]()
Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica s. 27+
an-k spune:
buna, buna!
am fost si noi azi la control si bb e bine, s-a intors cu capul in jos si de acolo din burtica ne-a facut cu manuta, avem si poza asa
, mi-a calculat dr si daca creste in ritmul asta si se naste la termen, va avea la nastere 3200g, mie mi-au iesit bubite pe picioare si ma mananca rau de tot dar a zis drz ca sunt normale, si ca imi vor trece dupa ce vine bb
am cumparat multe lucrusoate de bb, pe care le-am bagat azi la spalat, cu detergent hipoalergic- vreau sa-mi fac bagajul ca ieri am intrat in sapt 32 si vreau sa ma prinda cu totul facut
, am cumparat mai multe camasute care se leaga intr-o parte, boxerasi bufanti, body-uri care se desfac cu capse intre picioare, paturica de multon, sosetele(botosei), costumase pt iesit afara, bodiuri cu picior mai grosute, costumas calduros pt adus pe bb acasa, tot ce ia contact cu pielea din bumbac
poimaine mergem sa comandam si camera(vom lua camera de copil, cu pat, sifonier, comoda si birou, separat vom lua patut, baita etc- ne-am gandit ca daca le luam pe toate acum sunt la fel, asa daca iau camra de bb sifonierul si comoda raman, dar patul si biroul vor fi diferite, ca doar n-o sa arunc camera de bb sa iau alta de copil, asa m-am gandit eu ca e mai bine), in rest va mai zic ce hotarari zurlii mai iau
coral si mie imi curg sanii, de vreo luna, eu port si tampoane, dar dr a zis ca e semn bun ca va fii lapte mai tarziu,
vergeturi nu am facut si sper din tot sufletul nici sa nu fac, buricul e la locul lui, si nici dunga inchisa la culoare pe burtica nu o am, sa dea Dumnezeu nici sa nu apara
lorelai tinem pumnii si asteptam vesti bune, toate urarile de bine mamei si bebelinelor
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA
adrianafedorca spune:
mai burtici voua cand au inceput sa va curga sanii ca eu sunt in 25 spre 26 saptamani si nu curge nimik si vreau si eu laptic pentru bebelinul meu
si la mine mai e un pic si iesi buricul afara dar nu ma doare, si mi-au aparut bubite pe spate, niste cosuri de fapt, si ma enerveaza , cred ca stiu eu de ce au aparut....,
fetelor voi cate kg mai aveti si ce saptaman sunteti? eu am aproape 26 saptamani si 69 kg si 99 la burtica, cica e cam mare ca arat ca una de 8-9 luni, da' mie nu mi se pare asa mare si-mi place la nebunie
pupici
Adriana si bebelinul 25+
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza
Iulia P. spune:
Buna,
Lorelai se afla in continuare in spital. Contractiile continua. Doctorii spun ca sunt sanse mari sa nasca in curand, dar nu se stie cand se va intampla acest lucru. Pentru moment nu este considerata a fi in travaliu, o tin sub supraveghere.
Iulia P.
coral spune:
Multumim Iulia pentru vesti
.
Ne rugam sa fie cel mai bine pentru mamica si fetite.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
adela20 spune:
Si eu am luat NO SPA la prima sarcina, desi nu aveam dureri prea mari. Din cate imi amintesc, mi le-a recomandt doctorul sa le am in casa inca din luna a 5-a dar nu am luat decat prin luna a 8-a. Abia la sarcina asta am inteles ce inseamna dureri. Aici, in Grecia mi-a recomandat Scobutil forte. Am luat cand am avut dureri, dar nu vreau sa abuzez. Oricum, sotul meu panicos nu e de acord cu medicamentele. Nici dragoste nu am mai facut de 2 luni, tot de teama sa nu deranjam printesa. La prima sarcina a fost la fel. Si pe mine ma bucura sa-l vad ca e grijuliu, ca ii pasa de mine si de copiii nostri dar uneori ma si scoate din sarite. Problema e ca eu nici nu vorbesc prea bine greceste si la fiecare control el vine cu mine in calitate de traducator si astfel nu pot vorbi liber nici cu medicul. Cred ca va avea un soc cand am sa-l rog sa-i spuna medicului si de durerile de spate si de buric. Toata lumea spune ca sunt "normale" si incerc sa ma linistesc pentru ca am observat ca durerile cedeaza daca stau intinsa in pat, dar medicul trebuie sa stie de toate acestea. In plus, cu un nazdravanel de 2 ani si 3 luni, cum sa stau eu la pat???
ADRIANA, nu e obligatoriu sa ai secretii abundente de laptic! La mine, abia daca au curs cateva picaturi la prima sarcina, si numai dintr-un singur san, la celalalt mamelonul a fost un pic "ombilicat", deci nu proeminent si am luptat un pic la inceput pana l-am adus la forma regulamentara. Asta inseamna ca am tot pus pompa de muls pana am inceput sa am secretie lactata. Dupa aceea, totul a fost bine si am alaptat pana la un an, cand Bubu nu a maivrut san.
Va pup, si sa auzim vesti bune de la toate mamicile cu burtici.
Adela
si Thomas 
ligia13 spune:
Ce bine ca merge iarasi desprecopii ca incepusem sa ma plictisesc.
Si la mine curg sanii. Saptamina trecuta au curs zilnic, plus ca aveam dureri, va dati seama ce m-am speriat.
NoSpa e papaverina!
Am si eu o intrebare pt fetele din Bucuresti. La noi la Brasov nu gasesc centura pt burtica. Imi puteti spune un magazin in Buc unde gasesc asha ceva , ca as trimite o prietena sa-mi cumpere si sa mi-o trimita.
Pupici!