Mamici de ianuarie - februarie (79)
Raspunsuri - Pagina 9
Shobo spune:
hello, fetele unde sinteti? ce pustiu e azi pe aici?...
pina si Bibisor simt ca adormit cred... nu prea mai da acum... se pregateste pt orele lui 21:00-24:00
cind face burtica lui mami sac de box si o intinde de zici ca o rupe sa iasa
... dar mami suporta, ce sa faca...
oricum noaptea baiataul e destul de linistit si mami poate dormi, uneori cum a fost si azinoapte mai are 1-2 ore de insomnii dar se invirte in pat pina-i trece, eventual il mai priveste pe tati cum doarme ca un ingeras si asta ii aduce somnul si ei
.
as vrea eu sa fie asa si cind va fi afara!!! astea sa fie orele de nesomn si mai toata noaptea sa doarma baiatul, da poti stii?...
Eu si bibisor sapt. 36
Dr. Tutunaru - ELIAS
ana maria spune:
Despre contractiile expulzive (de nastere): sunt dureroase, seamana cu durerile de ciclu dar in plus apar insotite de o presiune pe fund (ai senzatia ca ai merge la toaleta). Le recunoasteti usor pentru ca nu sunt o durere continua: apar si dispar la intervale regulate.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
crinuta spune:
Shobo, Rayan a fost foarte lenes in burta, cu mici exceptii, iar acum numai lenes nu e. Daca l-ai vedea ce forta are cand apuca biberonul, sau cum tipa cand ii e foame, cum da din picioare, se impinge de ma si sperie cateodata....
Sa stiti fetelor ca nu am auzit ca miscarile se fie mai putine inainte de nastere cu 24 de ore. La mine oricum misca foarte putin si tot nu am nascut normal.
Pentru ca am trecut prin 2 declansari, deci am avut si contractii ( Slava Domnului doar foarte usoare, insa dese, cam la 1 min) va pot spune ca atunci cand sunt contractii nu simtiti copilul, simtiti doar burta ca un beton.
Durerea aceea din spate am avut-o si eu in prima zi de declansare, era continua si insotita de dureri de burta jos.
Moasa mi-a explicat ca la inceput durerile sunt jos, urmand ca apoi sa iradieze cat mai sus pana doare toata burta.
Ei bine, eu am avut numai jos, deci nici un progres.
A fost ca in visele mele,am nascut fara dureri.
Crinuta si
Rayan
Lali spune:
Andrutza, Alina Maria, Monique, felicitari pentru bebelusi. Sanatate si revenire rapida !
Simona, super dulce Ioana !
Noi avem noutati, avem deja 3,650 kg, am luat aproape 1 kg in doua saptamani si 55,5 cm adica a crescut 6,5 cm de la nastere!
A, si avem trei saptamani, suntem mari, nu ?
In schimb avem si vesti mai putin bune: Dragos a facut o iritatie de la laptic si de azi il schimbam, am avut cateva nopti mai agitate din cauza asta. Dar asta este, sper sa redevina acel copil cuminte care era. Imi e asa de mila de el cand are colici si plange, se stramba si se aduna de durere. Apoi, cand ii trec rade imediat, e fericit ca nu mai il doare burtica. Ma topesc nu altceva....
Sper sa mai pun si poze noi zilele astea.
Va pup,
bebe Dragos si mamica Lali
http://community.webshots.com/user/laurastoica100
"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza
kita spune:
Buna seara!
Azi am avut o zi "mai plina".
Am fost si mi-am facut o serie de analize, care au iesit OK, apoi cu ele am fost si la dr. ginecolog. Acesta din urma a spus ca de acum inainte vrea sa ma vada saptamanal.
Asa ati ffost si voi in ultima luna, saptamanal la control?
Tot azi am vorbit la telefon cu Rachel.
Era in pat si mi-a spus ca bebele se agita, insa ea este bine si va veni in Bucuresti saptamana viitoare, luni!
Despre Adita voi mai stiti ceva, ca nu am mai vazut nimic postat de ea.
Kita(Alina) si Samburasul vioi de 36 de saptamani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinasalavastru/my_photos
PatriciaArdeleanu spune:
lali, , creste voinicelul, nu-i asa? ati mai iesit afara zilele astea? mergi in parc?
m-am mai uitat inca o data pe pozele tale si sincer, nu mi-am imaginat ca la municipal pot fi asemenea rezerve! majoritatea sint facute in spital, nu? initial am crezut ca sint acasa.
Patricia
si o
foarte jucausa!
saptamina 37
NataliaS spune:
Felicitari Alina, Andrutza si Monique!!!!! Sa cresteti mari, sanatosi, fericiti si voiosi si sa va aduca minunile voastre numai bucurii!!!
Eu sunt putin derutata ca bebelina mea a stagnat cu cresterea, desi se pare ca se oxigeneaza suficient si de miscat se misca f bine...mai sunt cateva zile si ma apuca si pe mine emotiile...incerc totusi sa gandesc pozitiv si sa ma gandesc ca va trece si nu imi va mai pasa de nimic din tot ce a fost dupa ce ma voi vedea cu bebelina in brate.
Deocamdata nu am semne ca ar vrea sa apara, doar usoare intepaturi parca in col...in rest nimic, va anunt daca apar noutati.
Pupici,
Natalia si bebelina 39 s
Leta spune:
Gata, s-a rezolvat cu minutele fetitei. :) Azi dimineata am fost la Elias, la pediatra care a "intimpinat-o" pe micuta si i-a mai facut un scurt control si a zis ca i se pare un copil perfect sanatos. M-a intrebat daca la vreo eco morfo de sarcina s-a vazut ceva aiurea la inima, dar n-a fost cazul. Din pacate (fericire) era Sanepidul in vizita si n-am putut intra cu ea la cintarit si, de asemenea, nici la Andrutza n-am putut intra.
Dupa amiaza am fost la dr. de familie - a cintarit puiul (a luat 200 de grame) si a chemat o colega neurolog pediatru, care i-a facut un control amanuntit si ne-am linistit: vede, aude, are reflexul mersului, are tot ce-i trebuie (i-a dat pina si cu ciocanelul la genunchi bietei puiute). Are extremitatile mai vinetii pentru ca e mai friguroasa si se adapteaza mai incet la conditiile termice din afara uterului. Ne-a zis sa mergem linistiti acasa si sa ne bucuram de copil, ca e perfect sanatos. Ceea ce si facem :)
Bestutza, da, am fost aseara la dr. Tutunaru - am fost chiar de doua ori. Prima data pe la 20.00, impreuna cu o prietena gravida (eram imbracata cu o salopeta caraghioasa, cu carouri) si a doua oara pe la 23.00 - am fost ultima pacienta. Din pacate n-am apucat sa ne cunoastem cum trebuie, si nu ne-am "identificat" una pe cealalta.
M-am intors la spital deoarece am facut putina febra si se intimpla ceva suspect cu mine (cu epiziotomia); dupa control mi-a prescris antibiotice.
Dar am profitat de aceasta a doua vizita pentru a trece si pe la Andrutza, care era bine-merci, vesela si fericita si spunea ca abia asteapta sa ii aduca bebelina in camera.
Leta
dr. tutunaru - elias
Want my life back...
Lali spune:
Patricia, da creste intr-adevar, e si un mare fomist, maninca tot la fiecare masa! Il scot afara zilnic, dar nu in parc ci in balcon pentru ca a trebuit sa il scot la inceput 15 minute, apoi tot cu 5 minute mai mult pe zi pana la 45 de minute, iar numai drumul pana in parc si inapoi ne-ar fi luat prea mult timp, asa ca am adoptat solutia balconului si am profitat din plin de soarele din zilele trecute. Pozele sunt majoritatea facute la Municipal (pana la pozele de pe cuvertura cu rosu, care e acasa), rezerva e intr-adevar frumoasa, are 2 camere, 2 bai, si tot confortul, isi merita toti banii dupa parerea mea !
Crinuta am trecut pe laptele Novalac, e o gama mai nou intrata in Romania, frantuzeasca si are avantajul ca este pe categorii de probleme: anticolici sau satietate sau antialergic, uite iti dau adresa de net a lor si vezi singura http://www.specimed.ro/ si te duci la produsele lor de nutritie.
Leta ma bucur ca fetita este OK, au fost mai multe grijile voastre, dar acum au trecut. Ai grija si de tine, sanatate multa!
Dragos doarme acum si as face bine sa dorm si eu ca nu stiu cat il mai tine...
bebe Dragos si mamica Lali
http://community.webshots.com/user/laurastoica100
"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza