24 ianuarie
Raspunsuri - Pagina 13
irinuca spune:
Freia
noi ne gandim mereu la voi si tinem legatura cu Cristina ca sa aflam vesti.Am nr. tau dar sincer mi-a fost jena sa te sun ca sa nu te deranjez.Am vorbit si cu Tango care-mi spusese ca te sunase si ca faceti bine.
Mi se rupe sufletul cand povestesti ce dependenta a facut Capsuna de tine si ce teama ii este sa doarma singura si-mi vine sa va pup pe amandoua si sa va strang in brate ca-mi sunteti teribil de drage.Va pupam mult,mult si speram sa auzim veti bune pe 24
Irinuca & Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza
pimpi spune:
Draga Freia,
Ma bucur ca voi sunteti bine, sa stii ca am urmarit cu sufletul la gura noutati despre micuta ta. Nu vreau sa fiu nepoliticoasa si sa abuzes de acest subiect dar sunt foarte nelinistita si nu am cu cine vorbi aici.
Dupa cum am mai scris noi am avut ieri operatia la ochisorul drept, scenariul a fost cam acelasi ca la voi, eu si sotul eram stresati, in schimb iubitica noastra era foarte calma si curajoasa. Am intrat pe la 14 in operatie si in jur de 17,30 eram acasa.
Sunt nelinistita acuma, pentru ca fiind mai mare, cinci anisori imi poate spune cum vede, si toata dimineata m-a stresat ca vede dublu. Ma rog in continuu sa fie reusita operatia, nu mai vrem sa trecem prin nimic altceva si saracuta m-a pus azi sa ii promit ca nu o mai duc la spital, fata de acuma 2 ani normal ca retine tot imi vine sa plang, dar sper sa fie bine.
Orice informatie care ai aflat-o de la medicul vostru referitor la perioada de recuperare imi va prinde bine, noi avem control abia peste o saptamana. Cu multumiri, si inca odata va doresc tot binele din lume.
Freia spune:
dupa operatie e normal sa aiba vederea dubla, asa mi-a spus si mie medicul... adeca 24 de ore cam asa are vederea. Recuperarea implica: nu are voie afara 1 saptamana, in colectivitate 10 zile, spalat pe cap nu are voie 10 zile, sa o cureti in fiecare zi la ochisori cu compreses sterile, sa-i pui picaturile in ochisori (eu i-am pus cam 10 zile in cantitati diferite in fiecare zi). Mesele din ziua operatie sa fie alcatuite din lichide, ceaiul sa fie indulcit cu miere sau dextroza, fructoza.. ce suporta ea mai bine, daca nu le vrea pe nici unele cu zahar brun indulcit. Din ziua 2 poti sa incepi sa-i dai ceva usor de mancare solid.. daca vomita treci iar pe lichide: mult ceai si lapte.. daca mai beti laptic acuma
. Sa ai grija sa nu se frece sub nici o forma la ochisori (noi nu am avut badaje), ochii se vor desumfla incet pe parcursul zile, sa o cureti mereu, incet, atent cu compresesle sterile si ser fiziologic. Sa te speli bine pe maini inainte. Sa aiba mainile ea mereu curate daca ajunge cu mainile la ochi sa nu se infecteze.
Semn de infectie: ochii se umfla mai mult decat cum sunt cand iese din operatie si are scurgeri. Noi cand am iesit din operatie avea cateva scurgeri galbui si sangele... Sange o sa-i mai curga pana se linisteste putin ochiul dupa trauma dar trece, e cel mai important. Sa nu o lasi sa dea ochii peste cap, sa faca efort de privire (intelegi ce spun?), sa nu o lasi sa se uite in lumina puternica, sa o lasi pe ea sa decida cand e pregatita sa se uite pe geam sau sa stea la lumina naturala (am observay ca Alexa dupa 3 zile a reusit sa iasa pe balcon sa se uite afara pe geam... si atunci cu ochii stransi).
Sa doarma pe asternuturi curate, de azi curate, nu pe care adormit ieri, sa fie de bumbac, nu are voie sa stea pe nimic mitzos (adeca cu scame) si voi sa purtai si voi ceva de bumbac daca sta cu fatza pe voi. Daca o scaoteti afara totusi ca e caz de urgentza atentie mare la ochi sa nu intre stropi de ploie, fulgi de nea s-au mai stiu eu ce in ochi.
In concluzie... fuse tare greu, dar dupa 1 saptaman ai sa vezi ca dispare sangele ala pronuntzat de langa iris, se retrage spre interiorul ochisorului si e mult mai bine.
daca mai vrei sa ma intrebi ceva cu mare drag iti spun.
sanatate si gandestete la ceva frumos cand vezi sangele ala sa nu patesti ca mine (simtzeam ca mi se taie picioarele si lesin).
pupici,
Freia si
Alexa
Laura T spune:
Freia, cum sunt ochisorii Alexei acum, la 2 saptamani de la operatie? S-au indreptat vizibil? Pune si tu o poza noua...
Pimpi, la fetita ta a fost a doua operatie? Ramona mea a facut operatie de strabism congenital la ambii ochisori, la 1.an si 5 luni (octombrie 2003), s-au reparat bine, dar, atunci cand nu poarta ochelari, tot mai are o deviatie spre interior la ochisorul drept. Inca nu stim daca va mai urma si o a doua operatie si cand. Abia in toamna mai facem alt control. Fetita ta a suportat mai bine prima sau a doua operatie? Acum se uita drept?
Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 9 luni) si Ramona (2 ani si 8 luni)
poze_cu_fetele_mele
Freia spune:
mie frica sa-i fac poze inca la ochisori... a vazut-o Carmen (pegasis) aseara si zicea ca stangul e ok, dar la dreptul inca trage spre interior....
Freia si
Alexa
pimpi spune:
Of, ce greu trec zilele pana la control.
Da la noi e a 2-a operatie, prima am facut-o la 3 ani, acasa, atunci a fost operata la ambii ochisori, avea o deviatie convergenta cam de 25grade, prima luna a fost aproape perfect, dar apoi dreptul a inceput sa fuga in divergenta, cam 10-15 grade, lucru care era mai vizibil in spatii deschise. Si in romania si aici in canada la control, medicii ziceau ca e mai bine o mica convergenta dupa operatie decat divergenta.
Diferenta intre cele doua operatii, a fost ca in romania, ne-au tinut pana a doua zi in spital, aici la 2 ore dupa ne-au trimis acasa; acolo aveam mai multe interdictii, aici nu prea, pana si la intrebarea : cand o pot lasa sa se uite la tv sau sa deseneze ca e placerea ei, mi s-a raspuns ca nu este nici o problema. Poate iesi afara, - dar eu fiind mai stresata din fire va dati seama ca o tin in casa cu toate masurile de protectie. Cu toate astea azi mi s-au parut mai rosii ochisorii, simteam ca inebunesc aici, incercam sa imi aduc aminte cum au fost primele zile la prima interventie, si de atatea griji nici sa ma apropii de calculator nu am fost in stare.
Eu i-am facut poze imediat cand am ajuns acasa, si ieri, si le tot compar, in fiecare secunda incerc sa ii prind privirea, am atatea indoieli dar probabil trebuie un timp de acomodare, am impresia uneori ca nu ii foloseste simultan si inca are momente cand spune ca are vedere dubla.
Abia astept primul control la care sa pot pune toate intrebarile care ma framanta.
Dupa prima interventie am inceput sedinte de gimnastica medicala care prea mult nu au ajutat, aici stiu ca au alta viziune adica mai bine o operatie de strabism care zic ei e banala, decat ani de sedinte recuperatorii; nu pot sa ma pronunt inca, sper ca au dreptate si ca aceasta a 2-a interventie nu a fost inutila.
Va doresc la toate numai bine, si ma bucur ca pot sa vorbesc cu voi.
Laura T spune:
Freia, eu chiar nu m-am gandit ca i-ar putea face vreun rau blitz-ul de la aparatul foto. Am pozat-o la cateva zile de la operatie (dupa ce i-a disparut rosul din ochisori, ca imi era mila de ea sa o vad asa). Ceea ce mi s-a parut mie e ca la inceput, vreo luna, rezultatul parea a fi perfect, dar apoi s-au mai lasat putin muschii si, desi stangul pare ok, la dreptul mai are o deviatie spre interior, dar nu chiar permanenta. Dr. Teodorescu a zis si la controlul de o luna, si la cel de 6 luni, si la cel de 1 an, ca nu mai trebuie operata, dar eu inca ma indoiesc. Daca in cativa ani nu se va indrepta (cu ochelari sau exercitii), o sa insist sa o mai opereze o data (daca, bineinteles, si dr. considera ca are sanse), ca n-as vrea sa ramana asa toata viata, sa aiba un complex. Oricum, Freia, eu cred ca si Capsunika e mult mai bine, nu?
Pimpi, tu unde ai operat-o prima data in Romania? Poate au gresit cu ceva dr. de i-au creat divergenta aceea? Oricum, in Canada cred ca au facut treaba buna. Pune si tu poze cu fetita ta, daca ai si dinainte de prima operatie, si dintre cele doua, si de acum. Scuze daca sunt prea insistenta, dar sunt doar o mama super-stresata de chestia asta (nu a mai avut nimeni din familiile noastre!). Sanatate multa!
Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 9 luni) si Ramona (2 ani si 8 luni)
poze_cu_fetele_mele
Freia spune:
am fost la controlul de 1 luna azi dimineatza, pus picaturi pt masuratori, binentzeles ca mandra nu a vrut sa stea la aparat si a urmat chinuiala. Am tinut 3 oameni ca sa se poata uita in ochii ei cu un aparat si sa-i masoare dioptriile.
Concluzia: Ochiul stang e fixat, este ochiul principal cu care vede, ochiul drept are deviatze spre interior, mai mica ca inainte de operatie, dar exista, fundul de ochi e bun, are dioptrii mici la el. Nu punem ochelari, dar continuam acoperirea cu pach timp de 3 luni pe ochiul stang dupa care mergem la control in Mai.
Am facut poze, o sa le pun in albumul de pe DC. Sper sa le pun in seara asta.
Eram convinsa ca se va pune problema unei noi operatii, dar nu pot sa nu recunosc ca speram sa nu fie asa.
sanatate la puiuti,
Freia si
Alexa

pentru ingeras si
pentru mami curajoasa