Mamici de ianuarie - februarie (78)
Raspunsuri - Pagina 14
Amaya spune:
of, of, of, Cornelia, cat de bine te inteleg si imi pare asa de rau ca nu exista nimic care sa-ti ofere un pic de alinare....eu ma gandeam ca, daca ar fi adevarata superstitia cu arsurile si parul, bebele meu ar trebui sa iasa pletos cum era al lui tatic cand l-am cunoscut, sau macar ca va avea la fel de mult par ca Rayan al Crinutei, care este nou nascutul cu cel mai mult si lung par pe care l-am vazut pana acum...
Oana si comoara 35+ sapt
ana maria spune:
Fetelor, mai scriu si eu cate ceva printre picaturi. Dupa ce vine bebe e mai greu cu timpul personal. Si eu sunt foarte norocoasa si cu un copil super cuminte si cu mama care face toata treaba in casa.
Sa va zic ce mai facem: am implinit sambata o luna si avem acum 2,6 kilograme. Dupa cum spune doctoru bebe al meu e hotarat sa-i ajunga repede pe ceilalti din urma. A luat intr-o luna 900 grame in conditiile in care in prima saptamana nu a luat nimic. La cat mananca nici nu ma mir. A inceput sa manance cam 100-120 ml la o masa. Eu tot nu am reusit sa-l trec la san, ma mulg si ii da cu biberonul. S-a invatat cu metoda mai usoara si e greu acum sa-l mai schimb. Azi dimineata l-am pus la san si dupa ce a tras de cateva ori a inceput sa-si suga degetul. Va dati seama ca m-am simtit jignita (he he he). Altfel bebe e cumintel, plange de foame si mai are probleme cu scaunul. Plange si se screme cand trebuie sa faca. Noaptea are o repriza vesela de 2-3 ore in care ne tine pe toti treji in rest e tare de treaba. Da din maini si din picioare intre-o veselie, deja isi tine destul de bine capul cand il iau in brate dar trebuie sa fiu atenta ca se si cam smuceste.
Atentie pentru viitoarele mamici la hainute. Eu deja am costumase care ii sunt fixe lui bebe. Si nu uitati ca el e slabut. Nu stiu ce lungime are dar hainele de o luna (cele de 54 cm ii sunt fixe)
Am si poze noi: http://community.webshots.com/user/preoteasa1972
Despre arsuri: Eu ajunsesem sa dorm in fund aproape, cum ma intindeam cumm aveam senzatia de acid si chiar vomam. Si eu rezolvam cu lapte si cu maalox.
Viitoarelor mamici multa rabdare!! Va asteapta o perioada minunata!!Cu toiate problemele mele cred ca ziua in care am nascut a fost cea mai frumoasa din viata mea. Nu as schimba nimic din ce am trait. Iar acum dupa o luna am uitat ca m-am chinuit si ma bucur de fiecare clipa cu puisorul meu!!
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
oana cretu spune:
Ubi, mai ai putin si gata!
Fetelor, na ca ma plng si eu! Ma streseaza epiziotomia asta, de nu mai pot! Ma oftic ca abia stau pe scaun sa va scriu!![]()

Amaya, sa sti ca si eu am avut arsuri pe esofag si stomac si Seb a iesit cu par, inclusiv pe urechi, frunte, obraji, spte, umeri...Bine, au zis ca o sa cada, dar vreau sa zic ca s-a potrivit cu arsurile si parul si la mine. De povestit o zi cu Seb nu prea am ce sa povestec, ca el mananca si doarme, rar sta treaz sa vorbesc si eu cu el.
Cornelia, esti mai bine un pic?
Fetelor, desi as fi avut mult de povestit despre nastere, m-am decis sa nu o fac, pentru ca mie nu imi trezeste decat amintiri neplacute, lacrimi si rugaminti (in acele o zi si o noapte) de a imi face peridurala, si intotdeauna ma loveam de refuzul lor, cu scuza ca numai de la 3 cm o pun, plus noaptea nasterii (de la 22:45 pana la 1 cand a pus peridurala), iar efectul anesteziei nu a fost prea mare, pt ca sunt alergica la morfina si a fost cam slaba, deci duereri am simtit, am simtit si cudatura, de ceea ce mi-a fost frica toata sarcina, apoi sperietura ca bebe, cand a iesit nu respira, nu plangea. Si l-au luat repede in camera alaturata si i-au facut ceva, dupa cateva secunde si-a revenit. Ce a ramas in memoria mea ca ceva placut este faptul ca moasa l-a rugat pe George sa ma ajute sa nasc, pentru ca eram atat de obosita dupa 40 ore de dureri insuportabile si nesomn (cate 5 min dormeam intre contractii), ca nu mai reuseam sa imping. L-a rugat sa se suie pe un scaun si sa ma apese pe burta in jos (sa-l apese pe Seb) in timpul contractiei (in timp ce imping si eu). M-a ajutat enorm, poate ca daca nu o facea Seb poate nu era printre noi acum, caci moasa tipa sa impingem amandoi mai tare ca a trecut destul timp, si trebuie sa iasa, nu-l mai putem lasa. Si cand mi l-a pus pe burta, nu am avut putere sa ridic capul sa il vad, ceea ce visam mereu ca o sa fac, le-am zis sa-l ia, ca nu pot, l-a tinut George un pic cu mainile si l-au luat sa-i readuca respiratia, ca la cat m-am chinuit cu impinsul, saracul, nu mai avea aer...Asa ca...v-am scris ceva ce vreau sa uit, poate la urmatoarea sarcina o sa fie altfel.
Oana si Seb 
(10.01.2005)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
oana cretu spune:
L-am mai vazut o data pe Victoras, Ana Maria, si tare m-am bucurat cand am vazut ce bine se vede ca ia in greutate. Felicitari! Pupa-l din partea mea.
Oana si Seb 
(10.01.2005)
Lali spune:
Leta, am citit mesajele tale in legatura cu Calciul. Si eu ii dau mititelului meu Ca Sandoz, nu e prea bun la gust (e dulceag insa si il accepta).
Atentie: MEDICAMENTELE NU SE AMESTECA NICIODATA CU LAPTELE ! S-ar putea sa refuze apoi copilul laptele, prin asociatie cu gustul medicamentului. Calciul se da inainte de masa, eu reusesc sa ii dau cu lingurita, am una siliconica, micuta pe care o accepta. Asa ii dau Ca care noua ne-a fost prescris 5 ml/la doua zile. Vigantolul il torn direct in gurita din sticluta 3 picaturi/zi inainte de masa.
bebe Dragos si mamica Lali
http://community.webshots.com/user/laurastoica100
"Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti " Maica Tereza
ana maria spune:
Oana si eu va pup pe tine si pe Seb (pe el pe picioruse). Imi pare rau ca ai ramas marcata de nastere. De fapt auzisem ca in strainatate nu prea te ajuta la nastere, merg foarte tare pe ideea de nastere naturala.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
oana cretu spune:
Ana Maria. Asta e, chiar dupa ce am trimis raspunsul meu, am citit ca tu ai ramas cu o amintire frumoasa de la nastere si m-am bucurat.
Fetelor, chiar nu stiti nimic de Mihacele, Norah, Cory?
Monique, tinem pumnii sa fie azi!
Alina Maria, vrem vesti!
Oana si Seb 
(10.01.2005)
oana cretu spune:
Eu am mancat ce a mancat si colega de camera, care nu nacsuse, adica normal.
Oana si Seb 
(10.01.2005)