iar m-a injurat
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
ruxij spune:
Deci, Marius, sa intelegem ca tu consideri abuzul verbal (a injura o femeie care iti este si sotie) ca fiind perfect acceptabil si/sau justificabil? Nu ma lua cu alambicari de ale tale ca eu sunt mai batuta in cap si nu inteleg decat daca vorbesti simplu si clar. Da sau nu?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
adda spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Deci, Marius, sa intelegem ca tu consideri abuzul verbal (a injura o femeie care iti este si sotie) ca fiind perfect acceptabil si/sau justificabil?
Ce va mai pricepeti sa rastalmaciti vorbele cuiva! De unde ai tras tu concluzia ca lui Marius i se pare normal abuzul verbal?
![](bang.gif)
E simplu de inteles "teoria" lui Marius:
cicaleala => barbat enervat => abuz verbal...Asta inseamana relatia cauza-efect. Nu este normala reactia barbatului (injuraturile de rigoare), dar asta e modul lui (execrabil) de a se manifesta (mod care denota lipsa de respect fata de propria sotie).
Vazute din afara lucrurile par simple. Insa doar Bic stie prin ce trece. De aceea ma abtin sa mai dau sfaturi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CORNELIAP33/CORNELIAP33.jpg)
CORNELIAP33 spune:
quote:
Originally posted by addaquote:
Originally posted by ruxij
Deci, Marius, sa intelegem ca tu consideri abuzul verbal (a injura o femeie care iti este si sotie) ca fiind perfect acceptabil si/sau justificabil?
Ce va mai pricepeti sa rastalmaciti vorbele cuiva! De unde ai tras tu concluzia ca lui Marius i se pare normal abuzul verbal?.
E simplu de inteles "teoria" lui Marius:
cicaleala => barbat enervat => abuz verbal...Asta inseamana relatia cauza-efect. Nu este normala reactia barbatului (injuraturile de rigoare), dar asta e modul lui (execrabil) de a se manifesta (mod care denota lipsa de respect fata de propria sotie).
Atat de bine spus!!!
Asta doar pentru a-l scoate pe Marius din disputa.
Pentru Bic este mai complicat, insa, cred ca numai ea poate sa ia cea mai buna masura.
Pa.
Cornelia si BB Rares-22.04.2002
Maruta spune:
Draga Bic-ule ... pana nu demult imi ziceam ca's mare si'nteleapta ... dar s-a dovedit ca in anumite momente pot fi chiar infantila ...
povestea mea e cam asa:
am avut un prieten cu care, din pacate, am ales ca disputele noastre sa se poarte pe meleaguri de mahala ... si pentru ca niciodata nu m-am lasat mai prejos decat celalalt ... mergeam umar la umar cu injuraturi cu tot ... Totusi fiind crescuta intr-o familie unde nu auzisem astfel de lucruri ... am renuntat ... si asta pt ca eu una nu am reusit sa probez zicala ORICE INVAT ARE DEZVAT ! deci cu alte cuvinte nu am mai reusit niciodata sa dau inapoi ... eu si prietenul meu nu mai reuseam sa avem o discutie "ca toti oamenii" ... si am renuntat ... dandu-mi seama ca nu ma caracterizeaza deloc acea relatie !
pe urma m-am casatorit cu un om deosebit ... pe gustul meu ... cu care puteam sa port o discutie in contradictoriu fara ca sa ajungem la injurii ...
dar ... caci exista un DAR in toate ... am ramas cu un obicei prost ... acum ma pot lauda ca ma stapanesc destul de bine ... sotul meu are acest merit ... sa va povestesc ...
de felul meu sunt o dulceata ... nu-mi plac certurile ... dar daca reusesti sa ma enervez ... ajung sa fac un lucru urat de tot ... INJUR ... mai dar injur ca la usa cortului ...
prima oara cand am injurat ... nu a lipsit mult ca sotul sa ma lipeasca de perete ... atat ca s-a stapanit ... mi-a spus ca nu accepta asa ceva si ca daca nu-mi revizuiesc comportamentul s-ar putea sa am o surpriza ... desigur ca atunci in discutie FIERBEAM ... intr-adevar incetasem sa mai injur ... caci mi se facuse frica ...
cand m-am linistit si mi-am dat seama ce spusesem ... imi parea asa de rau ... caci doar il iubeam pe omul ala si-l respectam ... asa ca m-am dus sa-mi cer iertare promitand solemn ca nu mai fac asa ceva ...
la urmatoarea disputa ce credeti ca am facut ??? sotul meu e un tip sugubat care nu e atins de nimic si de nimeni ... stiam ca singurul lucru cu care il pot "atinge" si pe el e sa-l INJUR ... si hop cu batul in balta ...
nu a zis nimic ... dar o luna de zile nu a mai vorbit cu mine ... asta chiar m-a terminat si m-a pus pe ganduri rau de tot ...
nu am reusit sa-l impac nici cu plansete nici cu promisiuni ... eram terminata ... nu mai dadusem de un astfel de OM ...
acum ... trebuie sa recunosc ca nu-l mai INJUR ... dar mai imi scapa cateodata cate-o perla din gura .... "Razi ca prostu!"
si iar o iau de la capat ... asa sunt eu impulsiva ... daca ma calci pe coada sar 10 m in sus ... stiu mai bine ca oricine ca nu-i bine ce fac ... DAR ...
Deci sunt "RAUTACIOASA" dar ma tratez !
draga mea concluzia e ca daca lucrul asta te deranjeaza atat de tare nu ai decat 3 alternative:
1) Nu mai accepti sub nici o forma acest lucru si iei atitudine !
2) Iti faci bagajele si-ti vezi de viata ... undeva acolo e perechea ta cu care sa vorbesti aceeasi limba.
3) calea de mijloc este cea in care esti tu acuma ... dar tinand cont ca te deranjeaza atat de tare acest lucru ... si ca el nu face chiar nimik sa rezolve aceasta problema ... nu vad sa mai faci prea multi purici cu el ...
oricum, asa cum spun la toate fetele, iti spun si tie:
"Fi barbata Bic-ule !" si pune-l la punct!
nu spala vasele ? nu le spala nici tu ... sa vedem din ce mai mananca !
dar dupa cum vezi anumite obiceiuri dispar greu ...
iti tin pumnii si daca vrea sa se trateze spune-i sa ma contacteze ... dau lectii pe gratis ... nu te superi daca din cand in cand iti mai scapa una ca "Razi ca proasta ...?" ... glumeam sper ca sti de gluma
Bic spune:
Bai astia cu discutia cu Marius, cred ca vorbim aceeasi limba, dar nu ne exprimam calumea. Hai sa o lasam balta.
Iata insa de frumos graieste Dan.D
quote:
In general femeile doresc sa schimbe barbatul dupa cum cred ele ca este bine, si aici intervine arta de a fi femeie desteapta,schimba-ti barbatul in bine atit de subtil si diplomat incit sa creada ca este meritul lui.
![](cheers.gif)
Maruta , relatia mea cu sotul meu e ca fosta ta relatie, din pacate. Si eu l-am porcait pe el si sint ei eu iute la minie si ma enervez repede. Dar eu nu l-am injurat pe el din senin niciodata. Dar e la fel de urit.
Barbatul tau e un om puternic si foarte destept pentru ca te-a pus la punct de la inceput. Mi-as fi dorit sa fie si al meu la fel de intelept. Din pacate, el e un tip si mai irascibil decit sint eu, iar de mine ce sa mai spun? Trebuia sa nu accept de la inceput, dar eram prea tinara si desi suficient de desteapta sa-mi dau seama ce ar putea urma, nu foarte hotarita sa nu fac nici un compromis. Am crezut ca intr-o relatie trebuie sa fii flexibil si tolerant, contrar apucaturii mele firesti de fi intransigenta.
Aaaa, ce m-am plictisit de povestea asta si de propriile mele mesaje. Cum ma mai suportati voi???
Maruta spune:
Bicule pe mine nu m-ai plictisit !
poate pt ca si eu am avut o relatie asemanatoare ... si pt ca am iesit cu sechele din ea ... obiceiurile urate se uita greu !
te inteleg perfect ... nici mie nu-mi place sa fiu injurata !!! si cu toate astea cand imi sare mustarul ... ajung sa fac lucruri urate rau de tot ...
dar ma tratez ... si asta pt ca tin foarte mult la cel de langa mine ... dar cel mai mult a contat faptul ca mi-am dat seama ca pot "pierde" aceasta relatie ...daca continui asa ....
sunt multe de spus ... insa imi pare sincer rau ca treci prin asa ceva ...
ati incercat sa mergeti la un psiholog ? stiu ca-i de mare moda acolo pe la voi .
daca reusesti sa-l duci la psiholog ... deja ai facut un pas important...
iti doresc sa fi tare, sa fi inteleapta si apele sa se linisteasca
iselin spune:
Salut Bic!
Nu stiu de ce te-ai simtit ofensata. Cand am spus: sterge-o! am spus-o prieteneste pe un forum de necunoscuti, asa cum spui tu.
Era una din metodele pe care ti le-a recomandat si Maruta. Eu ma refeream doar la faptul ca trebuie sa iei masuri, daca o sa continuii astfel o sa te distrugi. Si am presupus ca nu doresti asta din moment ce ai scris.
Sa auzim numai de bine! Sa regasesti linistea familiei si echilibrul cuplului.
Bic spune:
iselin , stiu ce ai vrut sa spui si-ti multumesc.
Nu m-am ofensat, mi s-a parut doar foarte categoric. Atit.
Roxy Trixy spune:
Bucule draguta mea, si eu te inteleg perfect pentru ca si eu am trecut prin ce treci tu...
E simplu sa stai pe tusa si sa zici vai rupe raul de la radacina, desparte-te.... dar nu e la fel de usor cand te afli bagat pana peste urechi intr-o poveste de genul acesta.
Tot ce pot sa iti zic e sa lupti cu toate puterile tale sa fii independenta, sa ai libertatea ta, orice venit, cat de mic, macar va fi al tau. Stiu ca inca mai inveti, poate reusesti sa iti iei un job acolo, sa ai mai multe preocupari. Vezi bine ca sa schimbat de cand ai green card... poate daca o sa te mai si vada cu banutii tai o sa ii treaca siguranta asta ...
So, daca nu va fi asa, macar vei putea sa iei o hotarare fara sa fii fortata de imprejurari.
Succes!
Roxana & Bianca micuta
iselin spune:
Bic,Roxy, da, e simplu sa spui ca trebuie rupt raul din radacina.
Eu am facut asta. Altfel nici nu-mi permiteam sa raspund la acest subiect. Am rupt din radacina pana la automutilare (sufleteasca).
Multa vreme nici nu stiam ce e cu mine si daca mai am vreun rost. Acum nu spun ca am fost tare, spun doar ca a fost tare greu, dar era un cerc vicios in care ne degradam unul pe altul prin posesie, gelozie,frica, remarci, lipsuri si iubire absurda...
Fiecare din noi doi, am considerat eu atunci, merita alta sansa. Si am refacut viata. Amandoi. Fiecare cu un regret si o rana. Caci nu iubirea se terminase, dar se inmultise veninul...Sunt de atunci ceva ani, dar imaginea lui este pentru mine la fel.