iar m-a injurat
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
dpintilie spune:
quote:
Originally posted by apadure2004
Nu s-ar putea "strecura" in acel regulament si o aluzie la "NU feminismului, DA feminitatii" ?
Altfel, acest site risca sa se transforme din scopul nobil pentru care a fost creat, intr-o barfa de gaite care cum vad un barbat ca isi spune un punct de vedere, cum se napustesc asupra lui.
Ce Dumnezeu, fetelor, de ce trebuie sa va degradati atat de mult si sa nu ramaneti si niste dulci, gratioase, MAME in toate sensurile acestui cuvant superb?
Adeca sa fiu mama lu' sotu, ca doara de aia m-o luat de nevasta, sa aiba cine-i spala blidele si hainele cand le murdareste.Poate sa-l sterg si la fund, ca pe ala micu, ca doar sunt mama lor. Io asta inteleg din ce spui tu acolo.
Ca exista diferente intre femei si barbati e una(nu pot sa car un sac de ciment de 50 de kg,desi daca ma chinui mult, poate reusesc). Dar de aici pana la abuz verbal e drum lung. Adica daca ii spun sa-si spele farfuria sau sa-si puna ciorapii in cosul de rufe, nu pe aragaz, io il abuzez verbal prin urmare el e intreptatit sa ma faca retardata si proasta.
Marius, eu nu m-as arunca asa de repede cu sfaturile daca nu stiu care e de fapt situatia. Unii ar putea sa traga concluzia ca si in familia ta, cea care ti-a adus experienta de 16 ani, se poarta abuzul verbal daca nevasta indrazneste sa te cicaleasca. Am zic unii, nu si eu
![](icon_smile_big.gif)
Bic, tu spui ca nicicum nu e bine. Daca esti calma si il ignori, te zgandare pana cedezi. Daca iti iesi din fire, iar sare de fund in sus si te injura. Asa a fost de la inceputul relatiei? Daca nu, mai tii minte cand au inceput abuzurile? Le poti lega de ceva eveniment important?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
annie_xtreme spune:
Imi cer scuze Bicule ca ma bag peste subiectul tau dar..eu am citit si celalalt subiect unde Marius a venit cu ghidul femeii perfecte (cred ca a ajuns la gunoi). Este laudabila Marius sugestia ta de a ne analiza intai pe noi insine inainte de a-i critca pe ceilalti. De a arunca un ochi la greselile noastre inainte de a le condamna pe ale lor.
Dar eu nu pricep cum un barbat familist convins si fericit, cum pari a fi tu ii poate spune unei femei care a fost injurata "hum, poate chiar ai gresit cu ceva". Da , poate l-a cicalit. Sa acceptam ca l-a cicalit fara motiv. Ei bine, un barbat adevarat isi face bagajul si pleaca dacaa nu ii convine, continua un dialog civilizat , samd. Nicidecum nu apeleaza la argumente gen pumn si injuratura...Asta era toata durerea lui Bic.
Nu cred ca este nimeni feminist la extrem aici. Dar cand e vorba de violenta fizica si verbala intr-o familie...hai sa fim seriosi. Asta nu e feminism...e vorba de buna crestere, de cei sapte ani de acasa, de NORMALITATE.
Bic, tu ai vorbit cu el dup-aia sa ii spui cat te doare? I-ai explicat ca nici macar un animalut nu trebuie injurat? Pricepe lucrurile astea? Exista evident, doua variante: poti sa traiesti asha, cu mici frecusuri , gandindu-te ca poate o sa vina si prima palma (si copii care is mai mici si mai "enervanti", nu? )sau...poti sa pleci. Depinde in ce parte se inclina balanta. Mai multe avantaje si liniste incotro.
Nimeni nu merita injuraturi. E arma celui slab care nu are argumente. Barbat sau femeie - e injositor.
Don't get mad, get even!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Eu vad ideea de cauza si efect. Doar atat. Nu eu am sustinut faptul ca cicalesc pe cineva si apoi sunt injurat. De aceea am spus doar daca nu ar fi mai simplu sa nu cicaleasca. Era doar o remarca. Cat despre afirmatia ca un barbat adevarat daca nu ii convine pleaca eu am alta parere. Un las e cel caruia daca nu ii convine - pleaca. Cu exceptiile de rigoare. Un barbat care daca nu ii convine pleaca eu il numesc las. E valabila si pentru o femeie. Daca sunt motive intemeiate si aceasta depinde de conceptia si acceptia fiecaruia poate ca nu discutam de lasitate. Cei 16 ani sa stii ca nu sunt doar o imagine, am avut si avem si noi problemele noastre, deocamdata am rezistat. Ce va fi vom vedea. Am vazut si femei fericite langa un barbat, majoritate covarsitoare, am vazut si barbati fericiti langa o femeie tot majoritate covarsitoare si am vazut femei nefericite (multe) si barbati nefericiti (multi). Feministele sunt in majoritatea cazurilor in cazul acesta exact cum misoginii sunt in cazul de mai sus. In general sunt sau devin solitari(e) in neimplinirea lor si isi ascund incapacitatea relationala fata de sexul opus prin inversunarea cautand esecul ca si efect in incapacitatea nativa a sexului opus de a le da un raspuns viabil (cauza). Realitatea sumbra pe care o refuza in a o accepta este din pacate alta.
Parere personala.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
ruxij spune:
Am sustinut intotdeauna ca trebuie sa lupti pentru a mentine o casnicie, nu am recomandat divort in multe cazuri, dar NU cand este vorba de abuz, fie el fizic sau verbal. Da, nu cicaliti sotii, intelegeti-i, gasiti solutii sa creati o atmosfera placuta.
Nu stiu insa ce tot debitati alambicat acolo, ca o fi, ca o pati si sa vezi sa nu crezi, injuraturile adresate nevestei(sau barbatului, sau copiilor) sunt de NEACCEPTAT si cu asta basta! Iar omul care se poarta asa are un carcater infect, fie el cicalit sau necicalit! Nu este vorba despre nici un fel de feminism. Ideea ca victima e de vina imi provoaca
Nu este vorba despre nici un fel de cauza si efect. Ba exista o cauza, dar nu faptul ca a fost provocat. Ci atitudinea lui lipsita de respect si lipsa de educatie si caracter. Barbatul acela nu are respect pentru sotia lui si poate sa stea ea si in cap si sa ii asculte toate mofturile, tot urat se va purta cu ea. Poate o sa vina si prima palma. Daca se intampla odata, de doua ori, hai, dar daca devine regula...nu mai este OK.
Offtopic: mereu am spus, cautati sa aveti servici, multi oameni au tendinta de a se purta ca mici dictatori daca se simt "la putere". Stiti cum se spune: puterea corupe absolut.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ariadna33/ariadna33.jpg)
ariadna33 spune:
Sa inteleg ca barbatul care riposteaza la 'cicaleala' prin injuratura este curajos? Imi vine sa rad... Pot sa-l caracterizez intr-un singur cuvant pe acel barbat, si chiar sunt feminista si nu ma ascund dupa deget.
OK, cicaleala nu e buna. Dar ce sa facem, marea majoritate dintre noi suntem cicalitoare (eu am curaj sa recunosc asta). Cum mi se raspunde la cicaleala? Sotul meu apasa butonul IGNORE. Si vorbesc singura. Cu peretii. Asa imi da de inteles ca nu e bine ce fac. Sincera sa fiu nu stiu cum as reactiona la injuratura? Poate ar merita vazuta 'reprezentatia'.
Bic spune:
Fetelor, va multumesc tutror pentru suport moral.
iselin , cu toata recunostina pentru intentia ta buna si pentru intelegere, pot sa-ti spun ca e un pic deplasat sa emiti impreative de genul "sterge-o" atunci cind nu cunosti situatia decit din citeva mesaje de pe un forum de anonimi.
Dar sfatul de mai jos o sa=l urmez mai des..
quote:
Si apropo, mai prepara-i niste ceaiuri calmante...
Daca va intereseaza amanunte din viata mea..
Am stat de vorba si cu cineva apropiat lui si ma mai gindesc. Pina una alta am smuls o promisiune ca nu se va mai intimpla, dar sint foarte constienta ca odata apucati pe drumul asta nu prea e cale de intoarcere.
Greseala mare e a mea, pentru ca atunci cind m-a injurat prima oara m-am impacat foarte usor. Si eu sint iute la minie dar imi trece foarte repede. Din pacate. I-am spus atunci ca mi-e teama ca daca am luat=o pe drumul asta o sa fie din ce in ce mai rau. Dar fireste, ca majoritatea barbatilor, nu a avut maturitatea suficienta de a-si da seama.
In momentul de fata oscilez intre o atitudine toleranta, sa incerc sa fac eforturi mai multe si sa vin in intimpinarea nevoilor lui si sa ignor ce nu-mi convine, si una intoleranta, nu pot sa uit ce mi-a spus si cum si-a permis sa se poarte asa.
In fine, o sa mai vedem.
Bic spune:
ass, si sa nu uit ..
Marius a scris:
quote:
Eu vad ideea de cauza si efect.
Conform acestui principiu se poate justifica orice crima. M-a enervat, l-am omorit.
Si uite asa eu, ca si cea care ti-a spus ca asa se justifica violatorii, ti-am combatut ideile, si nu pe tine...
Cit despre combaterea ta, daca scriai "inteleg ca nu e de acceptat sa te injure, dar nici tu nu-l mai cicali" ar fi fost altceva. Dar tu ai sarit imediat sa aperi numai o parte. Hmm, pai ce fel de moderator esti tu???
![](images/user_man.png)
Dan.D. spune:
Dragi prieteni cred ca adevarul este undeva la jumatate , de ce, sa va spun parerea mea.Totdeauna intr-un cuplu sint 2, si in pat si la treburile casnice si la tot ce tine de casa si familie. Eu nu stiu situatia de mai demult de aceea nu dau sfaturi ci doresc sa fie bine pt. toata lumea chiar si pt.mine.In general femeile doresc sa schimbe barbatul dupa cum cred ele ca este bine, si aici intervine arta de a fi femeie desteapta,schimba-ti barbatul in bine atit de subtil si diplomat incit sa creada ca este meritul lui.TUTUROR NUMAI BINE SI SA DEA DOMNUL SA NU MAI AUZIM DE ASMENEA LUCRURI URITE. VA DORESC SANATATE!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Ca sa iti raspund de maniera de a nu te lasa in ceata raspunsul este simplu pe viitor se numeste - "ignore". Ce am avut de spus am spus. Nu confunda statutul meu de moderator cu opinia mea. Una tine de latura oficiala a acestui site, cealalta de latura personala. Una e primarul si alta primaria.
Atunci cand interventiile mele sunt de natura oficiala mesajele au cu totul si cu totul alt continut si suprind in 99% din cazuri probleme administrative.
O seara placuta in continuare si iti doresc sa iti gasesti linistea in relatia ta.
PS. Cauza si efect este altceva. Daca nu il cicalesti probabil nu reactioneaza asa cum insuti tu ai precizat. Cauza - cicaleala, efectul situatiile pe care le acuzi. Toate acestea au fost strict afirmatiile tale directe.
Cauza: [...]eu ca l-am cicalit. OK. eu il enervez...
Efect: [...] Iar m-a injurat. Motivul: vezi mai sus.
100% afirmatiile tale asa cum spuneam. Restul e doar o teorie goala.
Succes!
Parere personala.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ariadna33/ariadna33.jpg)
ariadna33 spune:
Hai sa va spun ceva: un barbat care injura si bate va gasi intotdeauna pretexte si motive pt. asta. Aveam o vecina care era frecvent batuta de cuncubinul ei in propria ei casa. Am intrebat-o o data: bine, dar din ce motiv? Mi-a zis ca gasea mereu ceva: fie ca era mancarea rece, fie ca era prea sarata, fie ca nu voia sex atunci cand voia el (adica duhnind a bautura), etc. De ce le pun pe acelasi loc? Pt. ca fac parte din aceeasi categorie. Un barbat care isi injura frecvent consoarta din te miri ce, va trece si la fapte. Fara sa te simti ofensata, Bic, daca nu pui piciorul in prag de la inceput si vei adopta o atitudine toleranta vei avea niscai surprize pe viitor.
Pe mine m-a interesat in mod deosebit aspectul asta al violentei verbale si fizice in familie, si mi s-a parut curios un lucru, din care am tras concluzia ca obiceiul asta are leac. Sa va spun de ce: stiu un cuplu in care prima data cand sotia a fost lovita si-a luat copilul in brate si a plecat (treaba se intampla chiar in primii ani de casatorie), sotul a venit spasit si nu a mai repetat niciodata gestul, acum sunt pensionari. Si mai stiu un caz, un barbat care si-a batut prima sotie, iar pe a doua nu a atins-o nici macar cu o floare, adica a venerat-o atata timp cat a trait (au fost casatoriti o viata).